αυξημενες τρανσαμινασες και φιναστεριδη

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Agahnim

Member
θελω να ξεκινησω φινα ομως σε παλιες εξετασεις αιματος που ειχα κανει, ειχαν ξεπερασει το οριο το SGOT και το SGPT. ειναι κακο να ξεκινησω φινα? μηπως πρεπει πρωτα να αλλαξω την διατροφη μου ωστε να πεσουν οι τιμες και μετα να ξεκινησω την φινα? τι να κανω??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GK

New Member
Απ: αυξημενες τρανσαμινασες και φιναστεριδη

Φίλε μου, το ότι είχες αυξημένα επίπεδα σε μία μόνο εξέταση αίματος δεν σημαίνει κάτι, οτιδήποτε μπορεί να είχες φάει την προηγούμενη ημέραή να είχες πιεί και να είχαν επηρεαστεί τα αποτελέσματα.
Για να έχεις μία σωστή άποψη γενικά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος πρέπει τουλάχιστον 12 ώρες πριν τις κάνεις να μην έχεις φάει απολύτως τίποτα ενώ εάν τυχόν βρεθεί μία παρεκτροπή από φυσιολογικές τιμές οι εξετάσεις θα πρέπει να επαναληφθούν μετά από ένα 20ήμερο.
Σου λέω αυτό και δεν σου λέω ότι "οπωσδήποτε πρέπει να απευθυνθείς σε παθολόγο" διότι φαντάζομαι ότι τα επίπεδα σου δεν ήταν ΤΟΣΟ αυξημένα ώστε να υπάρξει άμεση ανάγκη να απευθυνθείς κάπου, θα στο είχαν πει και στο ιατρείο άλλωστε. Εκτώς και εάν στο είπαν και δεν πήγες που είναι λάθος, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάς.
Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να ξανακάνεις τις εξετάσεις εφόσον πέρασε κάποιος καιρός, ώστε να ελέγξεις το συκώτι σου αφού αυτό μεταβολίζει ότι φάρμακα πέρνουμε.

tropheus

Well-Known Member

Cursed είπε:
θελω να ξεκινησω φινα ομως σε παλιες εξετασεις αιματος που ειχα κανει, ειχαν ξεπερασει το οριο το SGOT και το SGPT. ειναι κακο να ξεκινησω φινα? μηπως πρεπει πρωτα να αλλαξω την διατροφη μου ωστε να πεσουν οι τιμες και μετα να ξεκινησω την φινα? τι να κανω??

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η finasteride δεν επηρεάζει τις τρανσαμινάσες...

-Όταν όμως λες "αυξημένες" τι εννοείς; Για πες μας ακριβείς τιμές

-Μήπως παίρνεις συμπληρώματα διατροφής;

Agahnim

Member

ευχαριστω πολυ που απαντησατε...

SGOT 45 U/L με ορια 5-37
SGPT 60 U/L με ορια 5-41

οι εξετασεις αυτες εγιναν πριν 1 χρονο (1/6/09). δεν μου ειναι ευκολο να κανω συχνα εξετασεις γιατι εχω θεμα με τις βελονες :-[ :-[ παντως δεν ειχα φαει για πανω απο 12 ωρες πριν κανω τις εξετασεις. η μικροβιολογος τοτε μου ειχε πει οτι δεν ειναι τιποτα συμαντικο αλλα καλο θα ηταν να παω σε κανεναν γιατρο.τοτε ειχα χαρει γιατι με την ανθυγειηνη διατροφη που εκανα (και κανω ακομα) περιμενα να ειναι ΟΛΑ αυξημενα ;p δεν φανταζομουν ομως οτι αυτο θα μου σταθει εμποδιο στην θεραπεια της τριχοπτωσης.συμπληρωματα διατροφης δεν περνω... ουτε φαρμακα γενικα (δεν μπορω να τα καταπιω :p) ουτε πινω alcohol καθολου ουτε καπνιζω. το μονο κακο που κανω ειναι η χαλια διατροφη μου.

αρα φινα μπορω να παρω η πρεπει πρωτα να καθαρισω με τις τρανσαμινασες?

tropheus

Well-Known Member

Cursed είπε:
ευχαριστω πολυ που απαντησατε...

SGOT 45 U/L με ορια 5-37
SGPT 60 U/L με ορια 5-41

οι εξετασεις αυτες εγιναν πριν 1 χρονο (1/6/09).

Φίλε Cursed πρώτα από όλα 1 χρόνος είναι τεράστιο χρονικά διάστημα για τις τρανσαμινάσες. Άσε που η απόκλιση σου από τις φυσιολογικές τιμές δεν είναι μεγάλη...

Τί θέλω να πω ... Μια περίοδο έπαιρνα πάρα πολλά συμπληρώματα διατροφής με αποτέλεσμα να φτάσω τους δείκτες SGOT,SGPT κοντά στο 250 !!! Μόλις έκοψα τα συμπληρώματα και μετά από μόλις 3 μήνες που ξαναμέτρησα του δείκτες αυτούς (και κάποιους επιπλέον) τα πάντα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα ...

Σε κάθε περίπτωση (άσχετα με το αν θα πάρεις fina ή όχι) καλό είναι να ξανακάνεις μια εξέταση αίματος ...

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

ασχετα απο τι παιρνεις τι τρως και τι πινεις

δεν ειναι κακο να παρεις κανενα 20ημερο κατι παρομοιο με το liv52

αντιθετος πολυ καλο μου φαινετε
ρωτα και το γιατρο σου

Agahnim

Member

φιλε tropheus η αποκλιση απο τις φυσιολογικες τιμες οντως δεν ειναι μεγαλη ωστε να ανησυχο... ειναι ομως αρκετα μεγαλη ωστε να μην πρεπει να παρω φινα? εχω διαβασει νομιζω σε πολλα τοπικς οτι η φινα προκαλει διαταραχες σε sgot & sgpt.... ομως οι διαταραχες υπαρχουν ηδη γι αυτο φοβαμαι.

επισεις εσενα το συκωτη σου δουλεβε φυσιολογικα... αντιδρουσε σε αυτα που επερνες και γι αυτο σου βγαζε τετοιες τιμες. εγω δεν επερνα τιποτα και ηταν αυξημενες. εσυ μολις εκοψες, το συκωτη σου επανηλθε. εγω τη να κοψω??

φιλε Παναγιώτη μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το liv52? στα ελληνικα αν γινεται...

γενικα παντως ειμαι απ τους ανθρωπους που αποφευγουν τους γιατρους οσο περισσοτερο γινεται.προτιμο να ψαχτω μονος μου στο νετ, να ρωτησω σε φορουμς (σαν αυτο καλη ωρα) και να βρω μονος μου λυσεις στα προβληματα μου.δεν εμπιστευομαι καθολου τους γιατρους απο κανεναν τομεα

tropheus

Well-Known Member

Cursed είπε:
γενικα παντως ειμαι απ τους ανθρωπους που αποφευγουν τους γιατρους οσο περισσοτερο γινεται.προτιμο να ψαχτω μονος μου στο νετ, να ρωτησω σε φορουμς (σαν αυτο καλη ωρα) και να βρω μονος μου λυσεις στα προβληματα μου.δεν εμπιστευομαι καθολου τους γιατρους απο κανεναν τομεα

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΣΟΥ (και όχι μόνο τους SGOT,SGPT) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ...

Μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια αγωγή ... Και εγώ δεν πολυεμπειστεύομαι τους γιατρούς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τους υποκαθιστώ... μην τρελαθούμε.

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι όπως το Liv52 που είπε και ο Παναγιώτης ή το Milk Thistle, που βασικό του συστατικό είναι το Silymarin αλλά αυτά δε λύνουν το πρόβλημα, αν υπάρχει που με τις τιμές των δεικτών που είπες δε νομίζω ότι υπάρχει, αλλά απλά το καλύπτουν ...

Επιβεβαίωσε πρώτα φίλε Cursed ότι ένα ζωτικό σου όργανο (όπως το συκώτι) λειτουργεί σωστά και μετά βλέπεις τι θα κάνεις για τα μαλλάκια σου...

Φιλικά tropheus

kapa

Μέλος του προσωπικού

φιλε Παναγιώτη μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το liv52? στα ελληνικα αν γινεται...

[/quote]
http://liv52.net/,οπως το διαβαζεις το ζητας,ειναι αρκετα διαθεσιμο στα φαρμακεια,το χρησιμοποιουν πολυ στο χωρο του bodybyilding

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

δεν ξερω στα φαρμακεια τι παιζει
εγω αγορασα της εταιριας reflex

τι ακριβως θελεις να μαθεις

μπορεις να το παρεις και χωρις συνταγη
θα βοηθησει λιγο το συκωτι σου ,
ειδικα αν πινεις και κανενα ποτακι
ειναι κατι καλο

αν θελεις κατι συγκεκριμενω στειλε μου μηνυμα
γιατι δεν προλαβαινω να διαβαζω οτι γραφετε στο φορουμ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα