απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

volume

New Member
Καλημέρα σας.. να μια και εγω να καταθέσω την ιστορία μου και τον προβληματισμό μου..
Είμαι 36 ετών.. όλα ξεκίνησαν πριν 8 χρόνια το 2004 … είχα τρελό διάβασμα και εξεταστική ώσπου η κομμώτρια μου ανακαλύπτει ένα κενό στο κεφάλι μου.. πάω στον δερματολόγο του νοσοκομείου της πόλης μου.. όπου μου δίνει κάποια καλλυντικά φαρμακευτικά που ούτε θυμάμαι πως λεγόταν.. και δεν μου ειπε τι ακριβώς εχω.. καπάκι παω σε ιδιώτη δερματολόγο στη Θεσσαλονίκη (για καλο μου τον σύστησαν) όπου μου βρίσκει γυροειδης αλωπεκία.με αίτια το άγχος.. . μου δίνει elocon lotion 0,1% τοπικά για λίγες μέρες και regain 2% πρωί βράδυ για κανα 6μηνο… και μου ειπε αν ξαναδώ κενό να κάνω το ίδιο… φυσικά από τοτε βλέπω συχνά κενο.. και ειδικά μπροστά δεξιά αριστερά με εχουν ..αντε να μην πω.. κάθε φορα που έβλεπα κενο πήγαινα και σε δερματολόγο.. τελευταία πήγα το καλοκαίρι του 2010 μου δωσε παλι τα ιδια.. και μου ειπε το regain 2% να μην το σταματήσω.. αλλα να το συνεχίσω τουλάχιστον να βάζω το βράδυ.. 5 ψεκασμούς το σύνολο.. πραμα που κανω μέχρι και σήμερα.. δεν ξερω βρε παιδιά αλλα δεν μου γέμισε το μάτι κανένας δερματολόγος.. με μεγάλη ευκολία κατευθείαν πήγαιναν στο elocon kai ragain.. αλλα έβρισκα θεραπεία μετα από κανα 2 μηνο οποτε δεν το έψαχνα περαιτέρω..
Τώρα έχω μήνες να δω κενό αλλα τελευταία εχω παρατηρήσει στην κορυφή αραίωση …από το τελος καλοκαιριού μέχρι πριν κανα μηνα είχα τριχόπτωση αλλα σκεφτόμουν ότι είναι λόγο καιρού από τι λενε γιατι την συγκεκριμένη εποχη εχω καθε χρονο .. τώρα δεν έχω πολύ έντονη εχουν λιγοστέψει οι τριχες που πέφτουν ειτε στο λούσιμο ειτε στο χτένισμα.. .. αλλα όπως παρατήρησε και ο συζυγος μου στην κορυφή υπάρχει κάποια αραίωση..γενικά εχω λεπτή τρίχα και λίγα μαλλιά (οικογενειακό μας)δεν χρησιμοποιώ προϊόντα styling & τα βάφω 1 φορά στο 3μηνο-4μηνο.. .. από τι διαβαζω εδώ πιθανόν παω για ΑΑ θα λεγα.. επειδή όπως εχω πει δεν εχω ασχοληθεί εως τωρα – λαθος μου το ξερω-.. θα θελα να μου συμβουλέψετε .. από πού να αρχίσω?? Να κανω κάποιο τριχοριζογραμμα? Διαβάζοντας εδώ λιγάκι τρόμαξα που οι περισσότεροι δεν μπορούν αν βρουν ένα γιατρο της προκοπής..
Να σημειώσω ότι έχω όζο θυρεοειδούς και κάνω θεραπεία εδώ και 2,5 χρόνια … απλα το καλοκαίρι από δικη μου βλακεία σταμάτησα τα χάπια για περιπου 5 μηνες.. ετσι χωρις λογω..ειλικρινά απλα λογω ανεργίας και οικονομικών προβλημάτων με πηρε τοσο από κατω που δεν ειχα διάθεση για τιποτα.. και τα χαπια για τον θυροειδη τα σταματησα γιατι τέλειωσαν και δεν πήγαινα να παρω αλλα.. βλακεία μεν αλλα η ψυχολογία δεν ξερω… πιθανόν φταίει και αυτή για την αραίωση που εχω.. και τωρα παλι θα χρειαστώ λεφτα για δερματολόγους .. προσπαθω να μην αγχώνομαι αλλα αστα βραστα…
Επίσης εδώ και καμια 3 χρονια χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν της vichy dercos (με κόκκινο καπάκι) ..μηπως πρέπει να το αλλάξω? Ισχύει ότι πρεπει να αλλάζεις σαμπουάν γιατι «συνηθίζουν» τα μαλλιά?

Συγνωμη αν σας ζαλισα ή τα γραφω λιγο μπερδεμενα.. αλλα ειμαι πολύ στενοχωρημένη..δεν φτανει που ειχα όλα τα αλλα μου βγηκε τωρα και αυτό με τα μαλλιά.. αχ! Θεε μου..
Ευχαριστω.. που με διαβάσατε..
Ρωτηστε με ότι θελετε .κατι που πιθανον ξεχασα να γραψω. Ειμαι λιγο φορτισμένη αυτή τη στιγμη..

Ολγα..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

:welc: Καλωσόρισες φίλη και καλή συνέχεια.

Για ΑΑ οι κορτιζόνες δεν έχουν αποτέλεσμα διότι λεπτένουν την επιδερμίδα του δέρματος σε μακροχρόνια χρήση οπότε είτε τα χρησιμοποιείς είτε τα διακόψεις χάνεις και τα αποτελέσματα.

Η μινοξιδίλη είναι δέσμευση, αν την αρχίσεις θέλει συνεχείς και μακροχρόνια αγωγή.

Επίσης δεν θα σου πρότεινα τα σαμπουάν την συγκεκριμένης εταιρίας που γράφεις, είναι τίγκα στα χημικά και μόνο κακή επίδραση μπορεί να έχουν στο δέρμα του κεφαλιού.

Για γυροείδής αλωπέκια δες αυτό το θέμα http://www.hairlossgr.com/forum/index.php?topic=3626.0
 

volume

New Member
Απ: απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

Fenimore καλημέρα σου και καλή χρονιά.. ευχαριστώ για την απάντηση.. δεν νομίζω αυτό που μου συμβαίνει τωρα να είναι γυροειδης γιατι βλεπω αραίωση στο πανω μερος του κεφαλιού.. και όχι κενα όπως μου συνέβαινε παλιά.. οντως αυτά που διαβαζω για το regaine λιγο με φόβισαν.. ολοι οι δερματολόγοι που πηγα για την γυροειδη μου το συνέστησαν και δεν μου ειπαν για μακροχρόνια χρήση.. ειλικρινά μπραβο τους.. και ειδικα μπραβο για το σαμπουαν που μου συνέστησαν επισης.. τι να πω..
Διαβαζοντας ένα ποστ με τα αποτελέσματα σου ειδα ότι εισα παρα πολύ ενημερωμένος με το θεμα.. θα θελες να μου προτείνεις καποιο σαμπουάν που πιστεύεις ότι είναι καλο για τριχόπτωση.. εσυ ή και καποιος άλλος χρηστης.. σας ευχαριστώ..
 

okyalos1

Member
Απ: απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

O θυροειδης ειναι μια απο τις σημαντικές αιτίες τριχοπτωσης του οργανισμού. ΜΟυ κανει εντυπωση που δεν πινεις ενα χαπακι (eythyrox?) για τον θυροειδη που ειναι και τζάμπα, και προτιμάς να ασχοληθείς με θεραπειες για τριχόπτωση.
Επισης, εχεις κανει αναλυσεις για θυροειδη?(Τ3,Τ4 και TSH)?Πιθανον εκει να βρεις την απαντηση.
 

volume

New Member
Απ: απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση σου.. ναι εχω οζο θηροειδους.. αλλα σταμάτησα από μονη μου το χαπι για κανα 4-5 μηνο από βλακεία μου καθαρά.... παίρνω eythyrox….εχει κοντα ένα μηνα που ξεκίνησα παλι.. οπότε πιθανόν όπως σκεφτομαι και εγω να οφείλεται εκει.. δυστυχώς εχει κοντα ένα χρονο που μετακόμισα αρκετά χιλιόμετρα από τον τοπο μου και οι γιατροί μου είναι και αυτοι μακριά.. θα προσπαθήσω να παω σε λιγο καιρο να το δω καλυτερα το θεμα..
Λιγο ανησύχησα με το σαμπουάν αν μπορει κάποιος εστω και με pm να μου προτείνει κατι..
Ευχαριστω πολύ..
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: απο γυροειδης αλωπεκία σε ΑΑ?

volume είπε:
Διαβαζοντας ένα ποστ με τα αποτελέσματα σου ειδα ότι εισα παρα πολύ ενημερωμένος με το θεμα.. θα θελες να μου προτείνεις καποιο σαμπουάν που πιστεύεις ότι είναι καλο για τριχόπτωση.. εσυ ή και καποιος άλλος χρηστης.. σας ευχαριστώ..

Ανέκαθεν πίστευα ότι τα σαμπουάν είναι μόνο για να καθαρίζουν το κεφάλι και όχι ως κύρια θεραπεία. Πιστεύω ότι η καλή κατάσταση του τριχωτού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Το μόνο σαμπουάν που είναι γνωστό κατάλληλο και για ΑΑ είναι σαμπουάν κετοκοναζόλης (fungoral, libroman κτλ), τα γνωστά αντιπυτιριδικά από φαρμακείο. Αλλά και η κετοκοναζόλη όπως και όλες οι θεραπείες δεν δουλεύει σε όλους.
Εγώ υποστηρίζω τα πολύ natural καθαριστικά, χωρίς τις σιλικόνες και τα παράγωγα από πετρέλαιο που χρησιμοποιούνται στις γνωστές μάρκες που διαφημίζονται ευρέως. Τους τελευταίους μήνες λούζομαι μόνο με σαπούνι ελαιολάδου που... φτιάχνω μόνος μου.
Μπορείς να βρείς παρόμοιο εμπορικό πράσινο σαπούνι στα σούπερ μάρκετ πολύ φθηνά.

Από πιο εμπορικά εχω βρει αυτά τα 2:
http://shop.sixwise.com/bathshowergeleconomicalgallonsize.aspx που είναι σαπωνοποιημένα έλαια σε σαμπουάν, πολύ καθαρό σε συστατικά (1 γαλόνι το μπουκάλι)

και αυτό http://candlemaking.myshopify.com/collections/custom-collection-1/products/ygri-vasi-sapouniou-organiki που είναι υγρή βάση οργανικού σαπουνιού, πολύ καθαρό σε συστατικά και πολύ φθηνό
 
Μπλουζα