έντονη λιπαρότητα SSOOSS

ζωή :-D

New Member
Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποια προιοντα για έντονη λιπαρότητα . Βρίσκομαι σε απελπισία γιατί ποτέ δεν είχα λιπαρά κ ξαφνικά άρχισαν . Ως σγουρόμαλλα δεν αντιμετώπισα ποτέ την λιπαρότητα κ μια εβδομάδα να τ άφηνα τίποτα . Τ τώρα να ξαφνικά στην δεύτερη ημέρα δεν βλέπονται. Είχα χρησιμοποιήσει το σαμπουάν της fresh line για λιπαρά κ ήμουν ευχαριστημένη μέχρι που συνήθισαν . Δεν ξέρω τ συμβαίνει κ από θέμα ορμονών δεν υπάρχει θέμα . Θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατέ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
αν δεν εχεις σμηγμα απο λιπαροτιτα μην ανησιχεις πολυ... σμηγμα ειναι κατι σαν ξυροδερμια αλλα λιπαρι ξυροδερμια εκει σημαινει οτι λαδονεις υπερβολικα ..το να σου λαδονουν τα μαλλια στην δευτερη μερα δεν ειναι να τρελενεσε δεν ειναι κατι αφισικο και εμενα ετσι ειναι το θεμα ειναι οτι δεν ηταν ετσι πιο πριν σε εσενα... μπορεις να λουζεσε καθημερινα με κατι υπιο οχι για λιπαροτιτα υπαρχουν σαμποοαν για λιπαροτιτα αλλα θα προτυμουσα να στα προτεινουν πιο εμπειρα μελλοι απο μενα
 

ζωή :-D

New Member
Έχω πρόβλημα γιατί θέλω να κάνω ίσια τ μαλλιά μου κ δεν γίνεται κάθε κάθε μέρα να τ κάνω γιατί θα μείνω με τ μαλλί στο χέρι . Επίσης έχω φρικάρει γιατί συνέβέι ξαφνικά κ άμα έχεις συνηθίσει αλλιώς είναι κάπως . Σγουρό κ λιπαρό δεν στέκει ! Τέλοςπάντων σ ευχαριστώ
 

weznem

Well-Known Member
αν τα θες ισια κανε θεραπεια κερατινης που κρατανε ισια για κανα 4μηνο.. το μονο που κανεις ειναι να τα στεγνωνεις με ζεστο αερα και και με την ζεστη η τριχα γινεται προκα αφου εχει κανει θεραπεια κερατινης κοστος γυρω στα 120 ευρα δες εδω να κατλαβεις πως λειτουργει και τι κανει το εχουν επιλεγμενα κομμωτηρια..αν νομιζω το χουν βγαλει και αλλες ,δενξερω ομως αν ειναι το ιδιο .. http://www.youtube.com/watch?v=lrLgtGcSKoA&list=PL895B7D0BB5EF226B&index=101
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Λοιπόν Ζωή,
Το να αντιμετωπιστεί η έντονη λιπαρότητα είναι κάτι που θέλει υπομονή και σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων συνήθως, μην περιμένεις δηλαδή να σου πεί κάποιος πάρε T/Gel και όλα καλά. Στο λέω γιατί σε βλέπω να φρικάρεις ενώ δεν χρειάζεται.

Στο δια ταύτα:

- Το δέρμα σου προσαρμόζεται σε αλλαγές είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές. Αν λούζεσαι συνεχώς και με σκληρά (SLS, Pthalates, αρώματα) σαμπουάν αυτό που καταφέρνεις είναι να ερεθίζεις το τριχωτό. Believe it or not, το σμήγμα χρειάζεται για την καλή υγεία του δέρματος. Πρώτο βήμα λοιπόν, απαλά σαμπουάν και λιγότερο συχνό λούσιμο με απαλές κινήσεις και αν είναι δυνατόν με νερό φιλτραρισμένο.

- Η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζει ρόλο. Λιπαρές και επεξεργασμένες τροφές απορρυθμίζουν διεργασίες στον οργανισμό. Το κάπνισμα βλάπτει το σώμα και τα μαλλιά με πολλούς τρόπους, όπως και η ατμοσφαιρική ρύπανση (εξωτερικά στο δέρμα) με τον ήλιο να μην βοηθά. Το άγχος λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, ένα από αυτά και η λιπαρότητα. Δεύτερο βήμα καλή διατροφή, πολύ νερό, ελάττωση του καπνίσματος και έλεγχος του άγχους.

- Η φροντίδα των μαλλιών θέλει ενημέρωση και προσοχή γιατι πολλές συνήθεις πρακτικές είναι λάθος. Αν τα ταλαιπωρείς με βαφές, τοστιέρες, λαστιχάκια και έντονη επεξεργασία ξανασκέψου το. Πίστεψε με , το οτι το κάνει το 90% των γυναικών και δεν έχει πρόβλημα δεν σημαίνει οτι είναι και καλό. Τρίτο βήμα, δεν κάνουμε μάσκες ενυδάτωσης χωρίς λόγο, δεν βουρτσίζουμε παραπάνω απ' όσο πρέπει, δεν τα πειράζουμε συνεχώς με τα χέρια μας.

Στη θέση σου θα διάλεγα προσεκτικά ένα απαλό σαμπουάν (όχι απο σουπερμάρκετ) και conditioner, θα φρόντιζα οσο μπορούσα διατροφή, θα ξέχναγα ισιωτικές-βαφές και στο ξέβγαλμα θα έβαζα κάτι ελαφρά στυπτικό (πχ τσάι, μηλόξυδο).
Πίστεψε με, το σώμα σου δεν είναι χαζό, έχει τους μηχανισμούς να ισορροπήσει και να επανέρθει αν έχει τις συνθήκες.
 

weznem

Well-Known Member
σωστος με την μονη υποσημειωση οτι οι βαφες δεν κανουν το μαλλι πιο λιπαρο,αλλα το αντιθετο πιο ξηρο οποτε δεν εχει καμια σημασια αν βάφει τα μαλλια η οχι(οι βαφες ειναι αλκαλικες δλαδη ξηρες ειναι σε ph υψηλοτερες του ουδετερου και του οξινου που ευνοουν την λιπαροτητα.) με την λιπαροτητα ισα ισα που θα την βοηθουσε αντι να χειροτερεύσει την κατασταση της..αυτο ομως δεν ειναι λογος για να παρει καποιος αποφαση ναβαψει τα μαλλια του.. (αν βαφεις τα μαλλια ψειρες δεν πιανεις εσαεί..αυτο δεν σημαινει οτι ειναι η θεραπεια εναντια στην ψειρα και να τρεξουμε να βαψουμε τα μαλλια μας..)
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
weznem είπε:
σωστος με την μονη υποσημειωση οτι οι βαφες δεν κανουν το μαλλι πιο λιπαρο,αλλα το αντιθετο πιο ξηρο οποτε δεν εχει καμια σημασια αν βάφει τα μαλλια η οχι(οι βαφες ειναι αλκαλικες δλαδη ξηρες ειναι σε ph υψηλοτερες του ουδετερου και του οξινου που ευνοουν την λιπαροτητα.) με την λιπαροτητα ισα ισα που θα την βοηθουσε αντι να χειροτερεύσει την κατασταση της..αυτο ομως δεν ειναι λογος για να παρει καποιος αποφαση ναβαψει τα μαλλια του.. (αν βαφεις τα μαλλια ψειρες δεν πιανεις εσαεί..αυτο δεν σημαινει οτι ειναι η θεραπεια εναντια στην ψειρα και να τρεξουμε να βαψουμε τα μαλλια μας..)

Υποκλίνομαι στον επαγγελματία. Παρεμπιπτόντως (να βγούμε λίγο offtopic) ποια είναι η θέση σου για τη χέννα, βλάπτει τα μαλλιά η όχι?
 

weznem

Well-Known Member
οχι φιλε,δεν βλαπτει ειναι τελειως φυτικο προίον,το μονο αρνητικο του ειναι οτι ειναι δυσκολο να το αφαιρεσεςι απο τα μαλλια αν θελησεις,ενταξει σε ενα ανδρα μικρο το κακο με τα κουρεματα φευγει,το προβλημα ειναι σε μακρια μαλλια πο εχουν συνηθως οι γυναικες..αν θελησεις δηλαδη να τα βαψεις μετα απο την χενα με μια χημικη βαφη εχεις θεμα δεν φευγει ευκολα απο πανω,στη σχολη μας ειχαν πει οτι για να φυγει η χενα βαζεις νερο και απσιρινη αλλα δεν θυμαμαι τις αναλογιες και με 2 η τρεις φορες αυτης της διαδικασιας φευγει η χενα απο τα μαλλια.. τωρα δεν το εχω εφαρμοσει ποτε μου απλα το αναφερω καποιος ισως ξερει γιατι και ποια ουσια εχει η ασπιρινη και βοηθαει σε αυτην την διαδικασια..θες να καλυψεις ασπρα και σκεφτεσαι την χενα?
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
weznem είπε:
θες να καλυψεις ασπρα και σκεφτεσαι την χενα?

Μπά όχι, δεν έχω άσπρες τρίχες ακόμα. Κάπου πήρε το μάτι μου οτι η χέννα βοηθάει στην ΑΑ ,ως ουσία και όχι ως βαφή. Επειδή ψάχνομαι πολύ τελευταία με φυσικές ουσίες, φτιάχνω βάση δεδομένων. Thanks
 

weznem

Well-Known Member
δεν το ξερω φιλε,μακαρι να βοηθαει,ενδιαφερον,αρα περιμενουμε μια ενημερωση σου καποια στιγμη,μακαρι να βρεθει κατι καλο!!
 

ζωή :-D

New Member
Λοιπόν έχω κάνει ΧΕΝΑ στα μαλλιά είναι πολύ ωραία γιατί δεν θέλω να χαλάσω τις μπούκλες με τις βαφές κ φυσικά με κομμώτρια μάνα δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσει μέχρι να τ κάνω άσπρα . Η χΕΝα απλά μυρίζει τον πρώτο καιρό βάφει πετσέτες κτλ κ η εφαρμογή είναι λίγο ζόρι με την λάσπη κτλ . Απλά μέχρι να πετύχεις τ χρώμα . Ασ πούμε είχα πάρει καστανη αρκετές φορές . Μια φορά όμως με την καστανη βγήκανε κατάκόκκινη κ έπαθα σοκ. Πρότινω αν ενδιαφέρεστε να πάρετε σκόνη χΕΝά από βιολογικά κ να την φτιάξετε μόνοι με νερό γιατί στα σωλήναρια ποτέ δεν ξεσ τι έχει μέσα. Κ όσον αφορά την τεχνική keratin που προτάθηκε πιοπριν την έχω κάνει αλλά βαραίνει ακόμα πιο πολύ τ μαλλί κ αν χρησιμοποιείς κάθε μέρα πιστολάκι πάλι κάνει ζημιά στα μαλλιά κ φεύγει κ πιο γρήγορα γι αυτό ψάχνω ένα καλό σαμπουάν . Κ για στους άντρες η fresh line έχει σαμπουάν κατά της τριχόπτωσησ μαζί με χΕΝά που σταδιακά καλύπτει τα γκρίζα μαλλιά κ πρότινω αν ενδιαφέρεστε από fresh line τα στερεά σαμπουάν στα 15 ευρώ γιατί έχουν μεγάλη διάρκεια. Κ τέλος για γυναίκες οι Μάσκες μαλλιών είναι πραγματικά θαυματουργές κ πάντα βιολογικά προιοντα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
δηλαδη για ποιον λογο δεν σε αφηνε η μανα σου να κανεις βαφες?μπορεις να μου το εξηγήσεις λιγο αυτο?απο ποτε χαλανε οι μπουκλες απο την βαφη?
ακου μια αλλη γνωμη απο κομμωτη τωρα..οι βαφες δεν πειραζουν.. οι κομμωτριες/κομμωτες με ελλειπή γνώση πειραζουν..
υπαρχουν ημιμονιμες βαφες η χρωμοσαμπουαν η χρωμογαλακτωματα που χρησιμοποιεις σε μέσες- άκρες μαλλιων απο την δευτερη επαναληψη της μονιμης βαφης της πελατισσας με χαμηλα οχυζενε 10αρι και λιγοτρο αν θες..και δεν χαλας καμια τριχα και καμια μπουκλα,το ερωτημα που επρεπε να θεσεις ειναι αν εχεις επισκεφθει ποτε επαγγελματια κομμωτη ? ξερεις τι χάσμα υπαρχει απο την κυρα σουλα της γειτονιας και εναν επαγγελματία γνώστη της τεχνης της κομμωτικης ??
η ανωθεν τεχνικη που σου παρεθεσα δεν υπαρχει πιθανοτητα να χαλασει τα μαλλια απο την θερμοκρασια ,διοτι η κερατινη ειναι ενα φιλμ που περιβαλλει την τριχα και δεν ταλαιπωρειται απο της υψηλες θερμοκρασιες.. εισαι σιγουροι οτι εκανες εγκεκριμένοι θεραπεια κερατινης η καμια που βρηκες σε μαγαζια κομμωτικης?? εκανε την θεραπεια που σου εδειξα η καποια παρομοια?
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Δοκίμασε ξέβγαλμα με μηλόξιδο μετά το λούσιμο. Πολύ απλή και ταπεινή λύση αλλά πολύ αποτελεσματική σε πολλούς.
 

ζωή :-D

New Member
Οπότε ως κομμωτήσ θέλεις να μου πεις ότι η θερμότητα στο μαλλί δεν κάνει τίποτα Έτσι ? Κ επίσης όταν βάφεις τ μαλλιά δεν μιλάω για ντεκαπαΖ αλλά για απλή βαφή δεν επιβαρύνεται καθόλου τ μαλλί ? Κ τότε ως κομμωτής πες μου τ λόγω μια κοπέλα αφού δε θέλει να αλλάξει ριζικά τ χρώμα της κ να αλλάξει ένα δύο τόνους για πιο λόγο να μπει σ αυτή την διαδικασία με χημικές ουσίες ενώ μπορεί να κάνει μια χενα ?Λοιπόν ωςκομμωτής θα ξέρεις πολύ καλά ότι όταν μια
γυναίκα βάφει τα μαλλιά κ μπαίνει σ αυτό τοΤριπακι θα δοκιμάσει ότι χρώμα υπάρχει . Φυσικά θα κάνει ντεκαπαΖ γιατί οποία γυναίκα πει ότι δεν θέλει να δει τον εαυτό της ξανθό θα είναι ψέμα κ θα καταλήξει λοιπόν να έχει ταλαιπωρήσει πολύ τ μαλλί της . Αυτός είναι ο λόγος που η
μητέρα μου δεν με άφησε να κάνω βαφή κ ούτε θέλω . Δεν είμαι κατά της βαφής απλά δεν βρίσκω τον λόγο μια γυναίκα να ταλαιπωρεί τ μαλλί . Γιατί όπως κ να τ κάνουμε η βαφή κάνει τ μαλλιά πιο ξηρά γι αυτό δεν προτείνουν βάψιμο στο πολύ λιπαρό μαλλί . Σαν σγουρόμαλλα λοιπόν δεν θέλω λοιπόν να γίνουν τ μαλλιά Λο. Ξηρά κ οι μπούκλες να φριζαρουν καθώς αντιμετωπίζω την λιπαρότητα ένα χρόνο κ πάντα είχα ξηρά μαλλιά . Έκανα την τεχνική σ κομμωτήριο κ όχι με κανένα προιον όπως είπεςείμαι ευχαριστημένη . Τέλος τ μήνυμα σ ήταν κάπως επιθετικό κ δεν χρειάζεται να είσαι επιθετικός χωρίς λόγο το θέμα είναι η λιπαρότητα κ όχι γιατί η μάνα μου κ ο κάθε κομμωτής κ κομμώτρια έχει διαφορετική άποψη από σένα . Κ εγώ δεν είμαι κομμώτρια για να κάνω αυτή την συζήτηση μαζί σ !
 

weznem

Well-Known Member
τελος παντων αν και ειμαστε εκτος θεματος θα σου πω μονο οτι ο κομμωτης ειναι δουλεια του να σου πει τι μπορεις να κανεις και τι οχι..εσυ μπορει να θες να γινεις τζουλια καταξανθη αν εχεις καστανα σκουρα μαλλια ομως ενας κομμωτης θα σου πει οτι αυτο θα το εχεις μονοσε κοντες κουπ και παλι καποτε θα κατεβασεις τονους..ωστοσο δεν νομιζω οτι οποια βάφει τα μαλλια της πρεπει να γινει ξανθια αλλα πρεπει να αντιλαμβανετε μεχρι που μπορει να φθασει,ο σκοπος της βαφης δεν ειναι κανω οτι χρωμα θελω, ειναι κανω οτι χρωμα μου αρεσει(αφου συμφωνει ο κομμωτης οτι το συγκεκριμενο χρωμα θα με κολακευει) σε συνδυασμο με την καλη ποιοτητα της τριχας μου και του τριχωτου μου.. αυτη ειναι η σωστη αντιληψη του θεματος βαφης. η νεοελληνιστικη αντιληψη της χαζης γυναικας που δεν μπορει να καταλαβει τιποτα απο την πληση εγκεφαλου των διαφημισεων ειναι οχι τι μπορει να κανει, αλλα οτι θελει να γινει σαντρε ξανθια ασχετα αν εχω φυσικο μαυρο.. στις διαφημισεις η τα σεμιναρια μοδας των εταιριων περνουν μια κοπελιτσα με φυσικο μαλλι 7 η 8 η 9 (ολως τυχαιως απο βορειες χωρες που η βλακεια εγκεφαλου δεν μπορει να αντιληφθει ,ειναι πασιφανες αυτο στην χωρα μας) δηλαδη φυσικο ξανθο- φυσικο ξανθο ανοιχτο- και φυσικο ξανθο πολυ ανοιχτο και το πανε στο 10 και στο 11 ανετα και με υγει δεν παιρνουν την καθε καημενη μεσογειακη γυναικα με μεσο ορο χρωματος το καστανο σκουρο 3 να την πανε στην κλιμακα του 11 εδω πρωτιστως φταιει η βλακεια του πελατη διοτι οτι και να λεει ο κομμωτης επιμενετε,και οταν το μαλλι γινει καρβουνο ειναι κακος ο κομμωτης οχι η βλακεια της πελατισσας..
επισης υπαρχουν το ξαναλεω ημιμονιμες βαφες φυτικες βαφες εχει κανει αλματα στις βαφες η τεχνολογια μην λες αφελειες......
δεν ειπα οτι εισαι κομμωτρια ειπες πριν ομως δεν θα βαφες τα μαλλια σου αφου εχεις κομμωτρια μανα..εχεις σχηματίσει αποψη για τις βαφες διχως την γνωση για να τις κρινεις... δεν φταινε τα προιοντα αλλα ο τροπος που τα χρησιμοποιουμε..
η ατομικη ενεργεια ο αινσταιν δεν την εφηύρε εχωντας στο μυαλο του να την κανει βομβα η αμερικη και να σκοτωσει εκατομμυρια κοσμο στην ιαπωνια...ισωες ειχε αλλες χρησεις στο μυαλο του.. αρα το θεμα ειναι με τι σκοπο χρησιμοποιουμε κατι και τι επιθυμουμε..
δεν ειμαι επιθετικος απηυδισμένος ειμαι διοτι δεν αντεχω αλλο την λογικη του ελληναρα τοσο εντονη.. εδω δεν μαθαινουμε κατι για να το κρινουμε,απλα αναπαραγουμε οτι αρλουμπα μας πουν.. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια σχεδον παντα,διοτι παντα υπαρχουν εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τους κανονες.
επισης η χενα δεν σου αλλαζει τονο αλλα αποχρωση για να αλλαξεις τονο και να γινουν ανοιχτοτερα τα μαλλια θες το οχημα που θα ανοιξει τα λεπια της τριχα για διεισδύσει η βαφη και αυτο το κανει το οχυζενε και η αμμωνια που ΔΕΝ χρησιμοποιειται στην χενα, επισης η χενα καλο ειναι να μπαινει λεμονι που ειναι οξινο να ανακατευεται και να περιμενουμε απο 12 μεχρι 24 ωρες για να ομογενοποιηθει η χενα με ττην οξυτητα του λεμονιου και να δισδυσει εστω και λιγο μεσα απο τα λεπια τηςς τριχας..επισης μπρειτε να προσθεσετε κανελα για την μυρωδια της να μην ειναι τοσο εντονη και γαρυφαλλο αν θελετε να σκουρυνετε την αποχρωση λιγο.. για φυσικη χενια διχως χρωστικα μεσα ξερω αυτο το σιτε http://www.henna-boy.co.uk/..
 

ζωή :-D

New Member
Δυστυχώς όμως αυτή η νοοτροπία στη χώρας μας υπάρχει όλες θέλουν να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν . Φυσικά κ συμφωνώ ότι ως μεσογειακή χώρα δεν γίνεται να γίνουν όλες ξανθές . Βέβαια είναι πως χρησιμοποιείς τ προιον αλλά για παράδειγμα εγώ είμαι καστανό προς σκούρο ξανθό . Ήθελα να τ τα κάνω σκούρα έκανα κιπόν μια ΧΕΝΑ κ τελείωσε η ιστορία ούτε χημικά ούτε τίποτα κ με ωραία λάμψη στα μαλλιά για καιρό. Απλά δεν είμαι υπέρ στις κοπέλες της ηλικίας μου κ ποιο πριν να χρησιμοποιούν βαφές τόσο μικρές ενώ δεν έχουν λευκά . Μετά θα βαρεθούμε να τ βάφουμε


Κ ο λόγος που κρίνω τις βαφές είναι όχι η μάνα μου αλλά το τι βλέπω καθημερινά κατεστραμμένα μαλλιά γιατί υπάρχουν κομμωτές που κάνουν στην πελάτισσα ότι ζητήσει για να πάρουν χρήματα της ταιριάζει η όχι . Όλοι μας έχουμε μια γνωστή που δεν άντεχε ντεκαπαΖ τ μαλλί της κ ο κομμωτής της την έκανε . Δεν είναι μόνο τ προιοντα αλλά κ οι μη επαγγελματίες .
 

weznem

Well-Known Member
συμφωνω... το λυσαμε αυτο :) το θεμα της λιπαροτητας δεν λυσαμε ,το θεμα με το μυλοξυδο δοκιμασε το ο φενι το λεει συνεχως κατι θα ξερει και πουλιεται και στα σουπερ μαρκετ οποτε δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις μετα απο λουσιμο ενα περασμα και ξεβγαλαμα. ισως ειναι η λυση στοπροβλημα σου
 

xk

Active Member
το καλυτερο χρωμα για τις γυναικες ειναι το φυσικο τους χρωμα...μια ταπεινη αντρικη αποψη...
 

ζωή :-D

New Member
Ναι όμως δεν θα μυρίζει άσχημα ? Πήρα ένα της apivita καλό φαίνεται τώρα δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν . Είχα βολευτεί με ένα της ?fresh line φαντάρου λάδωναν την 5 μέρα αλλά τ συνήθισαν :-( . Μήπως ξέρεις τίποτα για για την frezyderm ? Η για της kerastace για λιπαρά πάντα


Επίσης αν γνωρίζει κανείς για το moroccan oil oily scalp treatment τίποτα κάνει γύρω στα 30 αν δεν κάνω λάθος κ δεν μπορώ να βρω κάποιο review. Στο ίντερνετ για να τ πάρω . Χωρίς κάποια κριτική δεν είναι καιρός για να δίνω έτσι λεφτά . Πάντως τ λαδάκι τους είναι τ καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει κ δεν βαραίνει καθόλου τ μαλλιά
 
Μπλουζα