Ω3 + Χάπια σιδήρου = τριχόπτωση?

Samba

Member
Όπως έχω πει παλιότερα ξεκίνησα πριν 1 μιση μήνα σχεδόν Ω3 και τα αποτελέσματα ήταν/είναι αρετά ενθαρυντικά. Αλλά πριν 3 εβδομάδες είχα κάνει εξετάσεις αίματος και ο σίδηρος μου ήταν πολύ χαμηλός κάτω απο τα όρια και ο γιατρός που έγραψε χαπάκια για να ανεβεί ο σίδηρος. Απο τότε που άρχησα καθημερινά να παίρνω Ω3 την ημέρα και τον σίδηρο το μεσημέρι έχω παρατηρήσει περισσότερη τριχόπτωση. Υπάρχει περίπτωση το ένα να αναιρεί το άλλο? Επίσης τι πιθανότητες υπάρχουν η πτώση των μαλλιών μου να ωφείλεται αποκλειστικά στον χαμηλό σίδηρο? Δεν έκανα εξετάσεις αίματος για να δω αν ήμουν σε όλα ok όταν άρχησε το θέμα με τα μαλλιά μου οπότε είμαι λίγο μπερδεμένος.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Samba

Member
Δεν θυμάμαι ακριβές τιμές γιατί δεν έχω το χαρτί μπροστά μου αλλά αν θυμάμαι καλά εκεί που έλεγε τα όρια πχ. 60-100 εμένα ήτανε 50 ή 51 δηλαδή κάπου 9 με 10 μονάδες πιο κάτω.
 

Atermon

Member
Τα μαλλιά πέφτουν από έλλειψη σιδήρου μόνο σε ακραίες ελλείψεις. Αν έφταιγε αυτό, θα είχες κι άλλα συμπτώματα. Τώρα, αν είσαι λιγάκι κάτω από το όριο, δεν τρέχει τίποτα. Όλοι οι άνθρωποι με τη σύγχρονη διατροφή έχουν αυτό το θέμα. Συν ότι οι δείκτες παίζουν ελαφρώς αναλόγως τι έχεις φάει τις τελευταίες μέρες. Μην σε καθυσηχάζει αυτό όμως. Πρέπει να τον έχεις μέσα στα όρια οπωσδήποτε.
Όσο για τη τριχόπτωση, μπορεί να είναι shedding, ένδειξη ότι η θεραπεία σου είναι πιο αποτελεσματική τώρα. Μπορεί πάλι, ω3 και σίδηρος να αλληλεπιδρούν αρνητικά και να έχεις κανονική τριχόπτωση. Γι' αυτο δες πως θα πάει και μίλα και στο γιατρό.
 

Beret78

Member
Εχω μια αιματολογικη μπροστα μου την τελευταια που εκανα 09/2013 και λεει φυσιολογικες τιμες 60-160 μg/dl.Εμενα λεει οτι εχω 110
 

Samba

Member
Άλλα συμπτώματα που είχα όταν ξεκίνησε η τριχόπτωση στα μαλλία ήτανε μικρή τριχόπτωση και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως έχω πει και σε παλιότερο θέμα μου.


Beret78 είπε:
Εχω μια αιματολογικη μπροστα μου την τελευταια που εκανα 09/2013 και λεει φυσιολογικες τιμες 60-160 μg/dl.Εμενα λεει οτι εχω 110

Ο σίδηρός σου είναι μια χαρά φίλος σε σχέση με τον δικό μου :s
 
Μπλουζα