Ωμοφαγία

kkathi

Member
Απ: Ωμοφαγία

Δίχως να στραφώ αποκλειστικά στην ωμοφαγία, έχω εντάξει στη διατροφή μου, χυμούς, λαχανικά και ωμούς ξηρούς καρπούς σε καθημερινή βάση. όσπρια (δις την εβδομάδα), ψάρια με ω3 (δις) , και τις υπόλοιπες κρέας. Σε καθημερινή βάση και μονο το βράδυ πίνω κεφίρ που παρασκευάζω μονη μου (έχω προμηθευτεί το μήκυτα από Ρωσσία). Γενικότερα τα γαλακτοκομικά δε βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου και έτσι τρώω μόνο τις απογευματινές- βραδυνές ώρες. Στόχο μου αποτελεί να εντάξω το σιταρόχορτο και το λιναρόσπορο στα γεύματά μου.
Το πρόγραμμα αυτό το ακολουθώ πιστά από τον Σεπτέμβρη. Τα αποτελέσματα: Μετά από 3 και βάλε χρόνια ο σίδηρός μου έφτασε το 90, η φερριτίνη το 114, η Β12 το 460.
Οι τιμές αυτές ήταν στον πάτο παρόλο που έπινα σκευάσματα σιδήρου. Η τριχόπτωση μπορώ να πω οτι κυμαίνεται πια σε φυσιολογικά πλαίσια γυρω στις 20-30 τρίχες σε καθε λούσιμο που κάνω δηλαδή μέρα παρα μέρα. Επανέκφυση δεν έχω δει, αλλά δε ζω τη φρίκη να ξυπνώ και να βρίσκω τρίχες στο μαξιλάρι, δε μενουν τρίχες στην χτενα, ή στο πάτωμα.
Πιστεύω ότι πέρα από τα τοπικά σκευάσματα το πρόβλημα πρέπει να το πολεμήσουμε παράλληλα και εκ των εσω.
p.s. (Tους δυο πρωτους μηνες δηλ. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το μονο σκεύασμα που επαιρνα ήταν το Fillicine στην καταπληκτική τιμη των 4 ευρω για την καλλύτερη απορρόφηση του σιδήρου μέσω της διατροφής, στη συνέχεια το πέταξα).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Αν ισχύουν όλα αυτά που λέει η ωμοφαγία για τις ουσίες που καταστρέφονται με το μαγείρεμα, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε το θέμα "διατροφή - τριχόπτωση" .

kapa

Μέλος του προσωπικού

Fenimore είπε:
Αν ισχύουν όλα αυτά που λέει η ωμοφαγία για τις ουσίες που καταστρέφονται με το μαγείρεμα, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε το θέμα "διατροφή - τριχόπτωση" .
ησχυει οτι το μαγειρεμα καταστρεφει καποια θρεπτικα συστατικα,περισσοτερο τα τηγανητα,λιγοτερο τα βραστα.
αλλα πραγματικα δεν αξιζει να μπει καποιος σε τετοια διαδηκασια για να πετυχει μια βελτιωση 1%?,3%?
πολυ βαρυ το κοστος: να στερηθεις ολες τις γευσεις :down

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kapamarou είπε:
ησχυει οτι το μαγειρεμα καταστρεφει καποια θρεπτικα συστατικα,περισσοτερο τα τηγανητα,λιγοτερο τα βραστα.
αλλα πραγματικα δεν αξιζει να μπει καποιος σε τετοια διαδηκασια για να πετυχει μια βελτιωση 1%?,3%?
πολυ βαρυ το κοστος: να στερηθεις ολες τις γευσεις :down

@kap οι επιτυχείς ιστορίες που υπάρχουν δεν αναφέρουν μικρή βελτίωση αλλά μεγάλη. Όπως είπα και στο πρώτο ποστ τα αποτελέσματα είναι 50% - 50%. Αλλά σε οποιαδήποτε θεραπεία αξιόπιστη ή όχι δεν υπάρχει ποτέ 100% αποτέλεσμα ευχαριστημένων χρηστών.
Εγώ ούτος ή άλλος εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώ διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και πολλές επεξεργασμένες ανθυγιηνές λιχουδιές που πολλοί τις θεωρούν δεδομένες δεν υπάρχουν στην διατροφή μου και σπάνια να μου έρθει καμιά λιγούρα ;)
Συνήθεια είναι όλα...

MANKAR

Active Member

εγω πηστευω οτι μπορεις να τρως ολες τις τροφες απλα αν αυξησεις φρουτα και λαχανικα και κοψεις τσιγαρο και γυμναζεσαι λιγο θα εχεις και ενα σχετικα υγηες τριχωτο!!!!!

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Γυναίκα ωμοφάγος ετών... 71. Αν είναι αληθινό το βιντεάκι, ότι και να πει κανείς είναι λίγο!!! ;D

http://www.youtube.com/watch?v=9TR8FyZ75l4

MANKAR

Active Member

ρε συ αυτη δεν ειναι ουτε 30 χρονων...............λες να αρχισουμαι και εμεις την ωμοφαγια???????? :grandpa:

MANKAR είπε:
αντε να δουμαι τι αλλες θυσιες θα κανουμαι για την ραφλα!!!!!!!!
πες τα ρε φιλε..

με ενα προχειρο search για το καροτο που θυμομουν βρηκα αυτο:
Τα προτιμάτε ωμά;
Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, υπάρχουν ορισμένα τρόφι­μα που, όταν καταναλώνονται ωμά, δεσμεύουν τις βιταμίνες τους και ο οργανισμός δεν τις απορροφά, πράγμα που δεν συμβαίνει όταν μαγειρεύονται. Για παράδειγμα, το μαγειρεμένο μπρόκολο έχει τη διπλάσια ποσότητα ασβεστίου και τις τρι­πλάσιες φυτικές ίνες από ό,τι το ωμό, τα βρασμένα καρότα έχουν την τριπλάσια ποσότητα λουτεΐνης (αντιοξειδωτική ουσία) από τα ωμά, και οι βραστές ντομάτες της κόκκινης σάλτσας τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και λυκοπενίου.

πηγη: http://www.vita.gr/html/ent/054/ent.10054.asp

billys5 εχεις δοκιμασει αυτο με τα φυτρα απ' τα οσπρια; εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο να το δοκιμασουμε κι εμεις μπας και..;

παντως μ΄ αυτα που βλεπω και για το τσιγαρο και τις βιταμινες στο site του vita παει για στρατιωτικη πειθαρχια, αν οχι κοψιμο...

υ.γ. ενα ενδιαφερον ντοκιμαντερ για φαγητα, βιταμινες και υπερτροφες ειναι το http://en.wikipedia.org/wiki/Food_Matters

MANKAR

Active Member

blackblackheart είπε:
πες τα ρε φιλε..

billys5 εχεις δοκιμασει αυτο με τα φυτρα απ' τα οσπρια; εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο να το δοκιμασουμε κι εμεις μπας και..;

παντως μ΄ αυτα που βλεπω και για το τσιγαρο και τις βιταμινες στο site του vita παει για στρατιωτικη πειθαρχια, αν οχι κοψιμο...

υ.γ. ενα ενδιαφερον ντοκιμαντερ για φαγητα, βιταμινες και υπερτροφες ειναι το http://en.wikipedia.org/wiki/Food_Matters

Το κάπνισμα: Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφά το ασβέστιο που προσλαμβάνει.

Οι καπνιστές είναι πιο επιρρεπείς σε διατροφικές ελλείψεις, επειδή ο καπνός μειώνει την απορρόφηση των βιταμινών (π.χ. της Β12) και του ασβεστίου από το έντερο. Επιπλέον, λόγω των οξειδωτικών ουσιών, καταστρέφει τη βιταμίνη C.

για να μην πουμε για τη συστολη αγγειων

billys5

New Member

blackblackheart είπε:
πες τα ρε φιλε..

ρεβυθια και φακες..τα ρεβυθια φουσκωνουν...οι φακες βγαζουν φυτρα κανονικα..θα σου προτεινα να ξεκινησεις με σιταρι...πχ σιταρι με αμυγδαλα και μελι...αντι να φας καποιο αλλο σνακ φαε αυτο..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

μπερδευτηκα.
το σιταρι ωμο;

τις φακες ποσες μερες τις αφηνεις;
επισης με φασολια δε γινεται [τα ειχα πρωτα κατα νου λογω πρωτεϊνων].

ευχαριστω

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

blackblackheart είπε:
μπερδευτηκα.
το σιταρι ωμο;

τις φακες ποσες μερες τις αφηνεις;
επισης με φασολια δε γινεται [τα ειχα πρωτα κατα νου λογω πρωτεϊνων].

ευχαριστω

Φύτρες μπορούν να γίνουν και να φαγωθούν ωμά με όλα τα παραπάνω όσπρια. Η διαδικασία είναι ίδια που κάνεις. Ξεπλένεις, αφήνεις μέσα στο νερό για 24 ώρες, ξεβγάζεις/ξεπλένεις ανά 1-2 μέρες. Όταν τα όσπρια μουλιάζουν στο νερό, γίνονται μαλακά και μπορούν να μασηθούν. Οι φακές από την δεύτερη μέρα θα αρχίσουν να βγάζουν φύτρο. Όταν το φύτρο μεγαλώσει αρκετά μπορείς να τα συντηρείς μέσα στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες μεχρι να φαγωθούν.

billys5

New Member

Fenimore είπε:
Φύτρες μπορούν να γίνουν και να φαγωθούν ωμά με όλα τα παραπάνω όσπρια. Η διαδικασία είναι ίδια που κάνεις. Ξεπλένεις, αφήνεις μέσα στο νερό για 24 ώρες, ξεβγάζεις/ξεπλένεις ανά 1-2 μέρες. Όταν τα όσπρια μουλιάζουν στο νερό, γίνονται μακακά και μπορούν να μασηθούν. Οι φακές από την δεύτερη μέρα θα αρχίσουν να βγάζουν φύτρο. Όταν το φύτρο μεγαλώσει αρκετά μπορείς να τα συντηρείς μέσα στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες μεχρι να φαγωθούν.
φιλε blackheart οπως τα γραφει ο Φενι..Στο σιταρι το βαζεις το βραδυ στο νερο για περιπου 8-12 ωρες...Το πρωι το ξεπλενεις,το ιδιο το μεσημερι και το απογευμα..σε 1 ημερα βγαζει φυτρα..φενι το σιταρι και σε μια ημερα μασιεται ευκολα..Καλο ειναι μολις βγαλουν φυτρα να τα τρωμε αμεσα...
πχ το σιταρι αν το αφησουμε μερες αρχιζει και μυριζει..Παιδια ειναι δυσκολο να φατε πχ ρεβυθια και φακες...εγω μολις οι φακες βγαλουν φυτρα τις χτυπαω στο blender με χυμο ντοματας ριχνω λαδι και τυρι φετα και τις τρωω..ειναι σαν σαλατα..με συνταγες και τετοια απο το internet δεν ασχολουμαι γιατι απλα βαριεμαι η δεν εχω χρονο...
Blackheart για φασολια θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις..εμενα με πειραξαν στο στομαχι..Αν γυμναζεσαι μετα την προπονηση κανε το εξης...
βαλε 1/2 ποτηρι γαλα,μιση μπανανα,1 κουταλια ταχινι,8-10 αμυγδαλα,1 κουταλια της σουπας μελι,ι κουταλια quaker χτυπα τα στο blender και πιεστο...ειναι σαν milkshake..θα παρεις και πρωτεινες και τους απαραιτητους υδατανθρακες ...

kabamarou

Member

Γενικά αν κάποιος βάλει στο πρόγραμμα διατροφής του πολλά φρούτα και λαχανικά αυτόματα μειώνει και τις άλλες τροφές που τρώει.

Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι από εξαγωγή εν ψυχρώ και να το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
Οι ξηροί καρποί εννοείται ωμοί.
Να τρώμε όσον το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές επίσης.

Τώρα αυτά με τις φύτρες μου φαίνονται λίγο ακραίες καταστάσεις που και να ξεκινήσει κάποιος ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα το εφαρμόζει για πολύ καιρό και όπως γράφει και ένα άρθρο από ένα link που είδα παραπάνω έχει και κάποιο βαθμό κινδύνου.

MANKAR

Active Member

Διαπιστωση: με την διατροφη περνεις ενα 5% στα μαλλια με την αθληση αλλο ενα 5 % και συγχρονως αν ακολουθεις και θεραπεια (minoxidil) περνεις αλλο ενα 10%.αν τα προσθεσεις παει 20% , δεν ειναι και λιγο αν εισαι στο 50 % και πας στο 70%!!!!!!!! :chinscratch :chinscratch :chinscratch :chinscratch μπορει βεβαια αυτο που λεω να ειναι μακακια και να μην ισχυει!!!! :-X :-X

xDante

Member

MANKAR είπε:
Διαπιστωση: με την διατροφη περνεις ενα 5% στα μαλλια με την αθληση αλλο ενα 5 % και συγχρονως αν ακολουθεις και θεραπεια (minoxidil) περνεις αλλο ενα 10%.αν τα προσθεσεις παει 20% , δεν ειναι και λιγο αν εισαι στο 50 % και πας στο 70%!!!!!!!! :chinscratch :chinscratch :chinscratch :chinscratch μπορει βεβαια αυτο που λεω να ειναι μακακια και να μην ισχυει!!!! :-X :-X

για την άθληση μήν είσαι και τόσο σίγουρος .... ;)

Μπλουζα