Φιναστεριδη

Greg072

Member
Αν δεν έχεις θέμα να δεσμευτείς με μίνο ξεκίνα το, αλλα σκέψου το θέμα της δέσμευσης. Εγω θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι τα 25 για φίνα και να ξεκινήσεις μετά τα 25 αν χρειάζεται αλλά το χάπι. Επίσης η φίνα δεν προκαλεί καρκίνο του προστάτη , επηρεάζει όμως τις τιμές του PSA οπότε όποιος παίρνει φίνα καλό είναι να κάνει τακτικό έλεγχο του PSA απο μια ηλικία και μετά γιατί μπορεί οι επηρεασμένες τιμές να επισκιάσουν καρκίνο του προστάτη (που δεν θα έχει προκληθεί απο την φίνα)
Ναι αλλά το χάπι επηρεάζει μόνο τις τιμές του PSA η και η τοπική ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

theoblue

Well-Known Member
Με τρομάζουν γενικά οι σεξουαλικές παρενέργειες , και αυτά που διάβασα για καρκίνο του προστάτη μετά από μακροχρόνια χρήση , ( ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύει το 2ο ). Επίσης έχω κακή εμπειρία με χάπια γιατί πριν 2 χρόνια περίπου έκανα συνεδρίες ψυχανάλυσης με ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτη και μου είχε γράψει αγωγή με Zoloft αν γνωρίζετε τι είναι. Ξεκίνησα τον πρώτο καιρό με 50mg μέρα παρά μέρα ή καθε μέρα δεν θυμάμαι καλά και μετά με 100mg και μου έκανε σεξουαλικεσ παρενέργειες τύπου αδυναμία εκσπερμάτωσης , μετά ξανά μείωσα στα 50mg και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση μέχρι που το σταμάτησα γιατί με βοήθησαν αρκετά οι συνεδρίες και δεν είχα ανάγκη το χάπι.Τωρα δεν ξέρω αν αυτές είναι κοινές παρενέργειες του συγκεκριμένου χαπιού ή ανεπιθύμητες. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει τα ίδια και η φίνα είτε χαπι είτε τοπικά.
Αν ειχες την αναγκη να κανεις ψυχοθεραπεια στο παρελθον, τοτε πρεπει να εχεις υποψη σου οτι η φινα λογω της επιδρασης που εχει στις ορμονες, ειναι αρκετα πιθανο να σου επηρεασει αρνητικα τη διαθεση. Γι'αυτο αν ξεκινησεις φινα απο στομα, θα σε συμβουλευα να ξεκινησεις με μικρη δοση και να παρακολουθεις στενα τις οποιες μεταβολες στην ψυχικη σου ισορροπια προτου αυξησεις τη δοση ή αποφασισεις να συνεχισεις σε μονιμη βαση.

Οντως οι παρενεργειες κατα πασα πιθανοτητα θα σταματησουν μετα τη διακοπη της θεραπειας αλλα για ενα ατομο που με κοπο και μετα απο χρονο εχει αποκαταστησει την ψυχικη του ισορροπια, η οποια διαταραχη της μπορει να μην ειναι τοσο ευκολο και αμεσο να μεταστραφει.

Καλο θα ηταν να εισαι σε επικοινωνια με καποιον ψυχιατρο και να τον συμβουλευεσαι σε ολη αυτη την πορεια.

Thanos92

Active Member
Αν ειχες την αναγκη να κανεις ψυχοθεραπεια στο παρελθον, τοτε πρεπει να εχεις υποψη σου οτι η φινα λογω της επιδρασης που εχει στις ορμονες, ειναι αρκετα πιθανο να σου επηρεασει αρνητικα τη διαθεση. Γι'αυτο αν ξεκινησεις φινα απο στομα, θα σε συμβουλευα να ξεκινησεις με μικρη δοση και να παρακολουθεις στενα τις οποιες μεταβολες στην ψυχικη σου ισορροπια προτου αυξησεις τη δοση ή αποφασισεις να συνεχισεις σε μονιμη βαση.

Οντως οι παρενεργειες κατα πασα πιθανοτητα θα σταματησουν μετα τη διακοπη της θεραπειας αλλα για ενα ατομο που με κοπο και μετα απο χρονο εχει αποκαταστησει την ψυχικη του ισορροπια, η οποια διαταραχη της μπορει να μην ειναι τοσο ευκολο και αμεσο να μεταστραφει.

Καλο θα ηταν να εισαι σε επικοινωνια με καποιον ψυχιατρο και να τον συμβουλευεσαι σε ολη αυτη την πορεια.
Ισχύει αυτό, και εγώ είχα θέμα από πρίν ξεκινήσω και είναι το μόνο σαν παρενέργεια που μπορώ να πω οτι με έχει επηρεάσει αρνητικά από τότε που ξεκίνησα φίνα και τώρα ψάχνομαι…

Greg072

Member

Στην κατοχή μου έχω μόνο τοπική φίνα 0,25%. Αν ξεκινήσω κάποια στιγμή με αυτήν θα ξεκινήσω , προς το παρόν δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθολου.

theoblue

Well-Known Member
Στην κατοχή μου έχω μόνο τοπική φίνα 0,25%. Αν ξεκινήσω κάποια στιγμή με αυτήν θα ξεκινήσω , προς το παρόν δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθολου.
Εάν την ξεκινήσεις θα ήταν καλό να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας.
Κατά πόσο θα δεις αποτέλεσμα και αν αντιμετωπίσεις κάποια παρενέργεια, καθώς για την τοπική φίνα δεν υπάρχουν επίσημα συμπερασματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της

Kostas97

Well-Known Member
Αν καποιος δε μπορει να διαβασει στατιστικη και να καταλαβει οτι απλα παιρνει το χαπι και 98% προχωραει κανονικα χωρις να τον ξαναπασχολει τπτ και υπεραναλυει.... χαθηκε.

Καλυτερα μη παρει χαπι.

Πηγαινε σε εναν γιατρο ΜΕΤ, Αναστασακη/ Καραλεξη πχ, πες το ιστορικο σ και απο κει και περα προχωρας.

Τελευταία επεξεργασία:
Ώρα να κάνουμε debunk κάποια πράγματα:

Η φιναστερίδη είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική. Ο μηχανισμός της, δηλαδή η μείωση της DHT δεν επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν την επηρέαζε θα είχαμε παρενέργειες στο 100% των αντρών, όχι στο 2%. Η DHT ως ορμόνη χρησιμεύει στην εφηβεία, μετά δεν έχει κάποιο χρήσιμο ρόλο. Συνεπώς η φιναστερίδη μειώνει μια ορμόνη που είναι πρακτικά άχρηστη, που μόνο προβλήματα προκαλεί στους άντρες (λιπαρότητα, ακμή, αραίωση, καρδιακά/νευρολογικά προβλήματα).

Τώρα, πώς γίνεται κάποιο πολύ μικρό ποσοστό να έχει όντως σεξουαλικές παρενέργειες; Όταν μειώνεται η DHT, ο οργανισμός για την ισορροπήσει παράγει παραπάνω τεστοστερόνη και λίγη εσταδιόλη. Σε κάποιους ελάχιστους άντρες, ο οργανισμός δεν ισορροπεί καλά την αλλαγή και παράγει παραπάνω εσταδιόλη. Έτσι ενδεχομένως να προκύψουν κάποια σεξουαλικά προβλήματα όπως γυναικομαστία, πεσμένη λίμπιντος κτλ. Αυτό δεν είναι ευθύνη της φιναστερίδης, αλλά των οργανισμών που μπερδεύονται σε αυτή τη μετατροπή. Δηλαδή μιλάμε για ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Στην μεγάλη πλειοψηφία των αντρών η τεστοστερόνη αυξάνεται (έχουν παραπάνω λίμπιντο δηλαδή όταν παίρνουν φιναστερίδη, και σε αυτή τη κατηγορία ανήκω και εγώ) και ενδεχομένως ο οργανισμός να συνηθίσει την αλλαγή και να ισορροπήσει την τεστοστερόνη στα αρχικά της επίπεδα, έχοντας έτσι μια μηδενική μεταβολή.

Καρκίνος του προστάτη: Η φιναστερίδη μειώνει τεχνητά τις τιμές το PSA, για αυτό και προτείνουν να κάνεις ένα τεστ πριν ξεκινήσεις να την παίρνεις ώστε να ξέρεις τις κανονικές τιμές σου. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον προστάτη του είναι πιθανό να μην το αντιληφθεί εγκαίρως γιατί οι τιμές θα είναι τεχνητά χαμηλότερες. Όμως η φιναστερίδη λειτουργεί αποτρεπτικά για τον καρκίνο του προστάτη μειώνοντας τις πιθανότητες να προσβληθείς από αυτόν (με εξαίρεση τους επιθετικούς).

Αλλά μου κάνει εντύπωση η ευκολία που παίρνεις μινοξιδίλη, που προκαλεί έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και έχει σύνδεθεί με καρδιολογικά προβλήματα. Λαδώνεις το μαλλί σου κάθε μέρα, το τρυπάς με το dermaroller χωρίς καν να λύνεις το πρόβλημα από τη ρίζα; Αυτά δεν σε πειράζουν;

Προσωπικά παίρνω φιναστερίδη 3,5mg/εβδομάδα κοντά στους 8 μήνες, μηδενικές παρενέργειες, υγιές μαλλί, καλύτερο/πιο νεανικό και ελαστικό δέρμα, ενώ ταυτόχρονα δίνω ελάχιστα χρήματα. Αν κάτι άλλαζα ήταν να ξεκινήσω να την παίρνω πολύ νωρίτερα όσο ήμουν NW1 αντί για NW2. Οπότε προσωπική άποψη, ξεκίνα τώρα έστω και αν είναι προτρεπτικά, και (αν δεν τρομάξεις από το αρχικό shedding και συνεχίσεις την αγωγή) τα μαλλιά σου σε έναν χρόνο θα είναι καλύτερα από τώρα και χωρίς life-time ψεκασμούς μινοξιδίλης.

Τα μαλλιά είναι τρομακτικά σημαντικά για την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση ενός άντρα, δεν είναι απλά τρίχες. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε οι ίδιες οι γυναίκες.

Ο Kevin από το Haircafe αναλύει αναλυτικά οτιδήποτε αφορά την φιναστερίδη χρησιμοποιώντας έρευνες και facts και όχι "ένιωσα", "έπαθα" και άλλες τέτοιες παραφιλοσοφίες που διαβάζουμε καθημερινά στο ίντερνετ. Σου προτείνω να δεις όλα του τα βίντεο.

Kostas97

Well-Known Member
Αλλά μου κάνει εντύπωση η ευκολία που παίρνεις μινοξιδίλη, που προκαλεί έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και έχει σύνδεθεί με καρδιολογικά προβλήματα. Λαδώνεις το μαλλί σου κάθε μέρα, το τρυπάς με το dermaroller χωρίς καν να λύνεις το πρόβλημα από τη ρίζα; Αυτό δεν σε πειράζουν;

Το χω τονισει και γω αρκετες φορες, αλλα απο ο,τι φαινεται ο αντρας ποναει μονο στην υπονοια οτι θα χασει τις ορμες του. Μαλλον και για τα τσιγαρα εκει πρεπει να το πανε.

Kostas97

Well-Known Member
1718638547695.png

Ρε τον Κεβιν...!!!!

Greg072

Member
Ώρα να κάνουμε debunk κάποια πράγματα:

Η φιναστερίδη είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική. Ο μηχανισμός της, δηλαδή η μείωση της DHT δεν επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν την επηρέαζε θα είχαμε παρενέργειες στο 100% των αντρών, όχι στο 2%. Η DHT ως ορμόνη χρησιμεύει στην εφηβεία, μετά δεν έχει κάποιο χρήσιμο ρόλο. Συνεπώς η φιναστερίδη μειώνει μια ορμόνη που είναι πρακτικά άχρηστη, που μόνο προβλήματα προκαλεί στους άντρες (λιπαρότητα, ακμή, αραίωση, καρδιακά/νευρολογικά προβλήματα).

Τώρα, πώς γίνεται κάποιο πολύ μικρό ποσοστό να έχει όντως σεξουαλικές παρενέργειες; Όταν μειώνεται η DHT, ο οργανισμός για την ισορροπήσει παράγει παραπάνω τεστοστερόνη και λίγη εσταδιόλη. Σε κάποιους ελάχιστους άντρες, ο οργανισμός δεν ισορροπεί καλά την αλλαγή και παράγει παραπάνω εσταδιόλη. Έτσι ενδεχομένως να προκύψουν κάποια σεξουαλικά προβλήματα όπως γυναικομαστία, πεσμένη λίμπιντος κτλ. Αυτό δεν είναι ευθύνη της φιναστερίδης, αλλά των οργανισμών που μπερδεύονται σε αυτή τη μετατροπή. Δηλαδή μιλάμε για ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Στην μεγάλη πλειοψηφία των αντρών η τεστοστερόνη αυξάνεται (έχουν παραπάνω λίμπιντο δηλαδή όταν παίρνουν φιναστερίδη, και σε αυτή τη κατηγορία ανήκω και εγώ) και ενδεχομένως ο οργανισμός να συνηθίσει την αλλαγή και να ισορροπήσει την τεστοστερόνη στα αρχικά της επίπεδα, έχοντας έτσι μια μηδενική μεταβολή.

Καρκίνος του προστάτη: Η φιναστερίδη μειώνει τεχνητά τις τιμές το PSA, για αυτό και προτείνουν να κάνεις ένα τεστ πριν ξεκινήσεις να την παίρνεις ώστε να ξέρεις τις κανονικές τιμές σου. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον προστάτη του είναι πιθανό να μην το αντιληφθεί εγκαίρως γιατί οι τιμές θα είναι τεχνητά χαμηλότερες. Όμως η φιναστερίδη λειτουργεί αποτρεπτικά για τον καρκίνο του προστάτη μειώνοντας τις πιθανότητες να προσβληθείς από αυτόν (με εξαίρεση τους επιθετικούς).

Αλλά μου κάνει εντύπωση η ευκολία που παίρνεις μινοξιδίλη, που προκαλεί έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και έχει σύνδεθεί με καρδιολογικά προβλήματα. Λαδώνεις το μαλλί σου κάθε μέρα, το τρυπάς με το dermaroller χωρίς καν να λύνεις το πρόβλημα από τη ρίζα; Αυτά δεν σε πειράζουν;

Προσωπικά παίρνω φιναστερίδη 3,5mg/εβδομάδα κοντά στους 8 μήνες, μηδενικές παρενέργειες, υγιές μαλλί, καλύτερο/πιο νεανικό και ελαστικό δέρμα, ενώ ταυτόχρονα δίνω ελάχιστα χρήματα. Αν κάτι άλλαζα ήταν να ξεκινήσω να την παίρνω πολύ νωρίτερα όσο ήμουν NW1 αντί για NW2. Οπότε προσωπική άποψη, ξεκίνα τώρα έστω και αν είναι προτρεπτικά, και (αν δεν τρομάξεις από το αρχικό shedding και συνεχίσεις την αγωγή) τα μαλλιά σου σε έναν χρόνο θα είναι καλύτερα από τώρα και χωρίς life-time ψεκασμούς μινοξιδίλης.

Τα μαλλιά είναι τρομακτικά σημαντικά για την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση ενός άντρα, δεν είναι απλά τρίχες. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε οι ίδιες οι γυναίκες.

Ο Kevin από το Haircafe αναλύει αναλυτικά οτιδήποτε αφορά την φιναστερίδη χρησιμοποιώντας έρευνες και facts και όχι "ένιωσα", "έπαθα" και άλλες τέτοιες παραφιλοσοφίες που διαβάζουμε καθημερινά στο ίντερνετ. Σου προτείνω να δεις όλα του τα βίντεο.
Εγώ τοπική είπα θα πάρω , έχω έρθει σε συνεννόηση με τον γιατρό απλά το θέμα είναι καθαρά δικό μου ψυχολογικό όχι ότι αμφισβητώ κάτι. Γι αυτό δεν ξεκινάω , οσο αναφορά τον προστάτη δεν έχω κάποιο θέμα υποθέτω γιατί είμαι 22 , πρέπει αναγκαστικά να κάνω για να πάρω τοπική ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ctrl-z

New Member
...
...
Shedding παρατηρείται πάντα, όταν αρχίζει να παίρνει κανείς φίνα;
Επίσης, για πόσο διάστημα συνιστάται να παίρνει κανείς φίνα;
Δεν είναι όπως και η μινοξιδίλη που, αν τη διακόψεις, σταματά και η ευεργετική της δράση, άρα την παίρνεις εφ' όρου ζωής;

Δεν είναι όπως και η μινοξιδίλη που, αν τη διακόψεις, σταματά και η ευεργετική της δράση, άρα την παίρνεις εφ' όρου ζωής;
Ναι, και μάλιστα είναι καλό σημάδι το shedding γιατί πρέπει να φύγει η παλιά αδύναμη τρίχα και να ξαναφυτρώσει μια πιο δυνατή στη θέση της. Την φιναστερίδη την παίρνεις εφ' όρου ζωής και αυτή, αλλά δεν συγκρίνεται με την μινοξιδίλη που αναγκάζεσαι να ψεκάζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου. Παίρνεις απλά ένα χαπάκι (ή ένα κομμάτι από χαπάκι) κάποιες φορές την εβδομάδα, δεν παίρνει ούτε 10'' από τον χρόνο σου.
Κάποιοι μετά τα πρώτα 1-2 χρόνια μειώνουν την συχνότητα ή τα mg γιατί από εκεί και πέρα σε νοιάζει απλά να συντηρείς το αποτέλεσμα.

Stradlin

Member
Όχι, το shedding δε συμβαίνει απαραίτητα.

Kostas97

Well-Known Member
Ξεκινάς αγωγή και αυτός που θα σε παρακολουθεί ή ο ιδιος θα σε φωτογραφίσει στην αρχή, στη συνέχεια μαλλον3μηνο 6μηνο και χρόνο. Οπότε τότε θα ξέρεις και τι πήρες.
Οπότε και θα τροποποιηθεί η αγωγή.

Πριν τη φινα έχανα περίπου 130 τρίχες τη μέρα πλέον καμία 20αρια μαξ και αυτό έγινε σταδιακά και με περιόδους εξάρσεων, άρα κατ εμέ δεν είναι καλό κριτήριο για να σαι σίγουρος τι σβαινει

Greg072

Member
Ξεκινάς αγωγή και αυτός που θα σε παρακολουθεί ή ο ιδιος θα σε φωτογραφίσει στην αρχή, στη συνέχεια μαλλον3μηνο 6μηνο και χρόνο. Οπότε τότε θα ξέρεις και τι πήρες.
Οπότε και θα τροποποιηθεί η αγωγή.

Πριν τη φινα έχανα περίπου 130 τρίχες τη μέρα πλέον καμία 20αρια μαξ και αυτό έγινε σταδιακά και με περιόδους εξάρσεων, άρα κατ εμέ δεν είναι καλό κριτήριο για να σαι σίγουρος τι σβαινει
Αν έχανες 130 τότε ήσουν και πάλι στα φυσιολογικά , δεδομένου ότι χάνουμε καθημερινά γύρω στις 50-150 τρίχες

paulgits

New Member
Καλημέρα σας. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονη λήψη μινοξιδιλης και φιναστεριδης σε χάπι ? Υπάρχει πρόβλημα σχετικά με παρενέργειες?

Kostas97

Well-Known Member
Αν έχανες 130 τότε ήσουν και πάλι στα φυσιολογικά , δεδομένου ότι χάνουμε καθημερινά γύρω στις 50-150 τρίχες
Ναι αν το κριτηριο για το κατα ποσο εχεις ΑΓΑ ηταν αυτο, θα ημουν στα φυσιλογικα συνεπως και δε θα χρειαζοταν να κανω τπτ και σημερα θα ημουν καμπριο. :cool:
Η δερματολογος θυμαμαι μου τραβαγε τις τριχες για να δει αν πεφτουν(pulling test). Καλα εισαι μου λεει. To μικροσκοπιο εδειξε αλλα ομως.

Μπλουζα