Καλησπέρα σε όλους , έχω μερικές απορίες σχετικά με την φιναστεριδη. Είμαι 22 ετών και εδώ και αρκετούς μήνες έχω αρχίσει να χάνω κάποια μαλλιά , ωστόσο το πρόβλημα μου δεν είναι εμφανές ακόμα , είχα κάνει τριχοριζόγραμμα το προηγούμενο καλοκαίρι και η δερματολόγος μου είπε πως οι αναγενεις τρίχες μου βρίσκονται στο 68-70% αλλά οι τελογενεις μου είναι ακόμα σε φυσιολογικά επίπεδα γι αυτό και δεν έχω αραίωση. Μου είχε προτείνει μινοξιδιλη και την είχα αρχίσει αλλά μετά από περίπου 2 μήνες την σταμάτησα. Έκτοτε τα μαλλιά μου έχουν αδυνατήσει παρά πολύ και πέφτουν πιο εύκολα. Ακόμα όμως δεν έχω εμφανή αραίωση, κληρονομικά ο πατέρας μου έχει μαλλιά και ο παππούς μου είχε οπότε νομίζω το πρόβλημα είναι κυρίως από την μεριά της μητέρας μου γιατί ο παππούς εκει που είναι 80 χρόνων είναι σε φάση Norwood 4,5-5.Ο θείος μου επίσης ήδη Norwood 7 στα 55 του.Αλλα ας επανέλθουμε στο θέμα της φιναστεριδης. Είχα κάνει πριν 2 μήνες ένα online consultation με μια κλινική και μου πρότειναν τοπική φιναστεριδη καθώς ήμουν τελείως κάθετος στο να πάρω χάπι. Την αγόρασα και την έχω στην κατοχή μου ωστόσο δεν την έχω ξεκινήσει ακόμα γιατί πάλι φοβάμαι για ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έχω διαβάσει πολλά στο ο Ίντερνετ για το ότι η τοπική έχει εξίσου την ίδια συστημική απορρόφηση με το χάπι και γενικά διάβασα για άλλες παρενέργειες της φιναστεριδης σχετικά με καρκίνο του προστάτη και αυτό πραγματικά με φόβισε παρά πολύ και τώρα νομίζω ότι δεν θα την ξεκινήσω καθολου ή θα βουλευτώ μόνο με μινοξιδιλη.Στο consultation μου είπαν ότι ακόμα τα μαλλιά μου είναι κάλα οπότε να μην αγχώνομαι γι αυτό και πως λογικά είναι μια αρχή αργής τριχόπτωσης. Ωστόσο είπανε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει κανείς αγωγή τόσο το καλύτερο οπότε δεν θέλω να κωλυσιεργώ και παρά πολύ. Είμαι πραγματικά μπερδεμένος και θέλω μία γνώμη εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου Ευχαριστώ που το διαβάσατε όλο.