Φιναστεριδη

Greg072

Member
Καλησπέρα σε όλους , έχω μερικές απορίες σχετικά με την φιναστεριδη. Είμαι 22 ετών και εδώ και αρκετούς μήνες έχω αρχίσει να χάνω κάποια μαλλιά , ωστόσο το πρόβλημα μου δεν είναι εμφανές ακόμα , είχα κάνει τριχοριζόγραμμα το προηγούμενο καλοκαίρι και η δερματολόγος μου είπε πως οι αναγενεις τρίχες μου βρίσκονται στο 68-70% αλλά οι τελογενεις μου είναι ακόμα σε φυσιολογικά επίπεδα γι αυτό και δεν έχω αραίωση. Μου είχε προτείνει μινοξιδιλη και την είχα αρχίσει αλλά μετά από περίπου 2 μήνες την σταμάτησα. Έκτοτε τα μαλλιά μου έχουν αδυνατήσει παρά πολύ και πέφτουν πιο εύκολα. Ακόμα όμως δεν έχω εμφανή αραίωση, κληρονομικά ο πατέρας μου έχει μαλλιά και ο παππούς μου είχε οπότε νομίζω το πρόβλημα είναι κυρίως από την μεριά της μητέρας μου γιατί ο παππούς εκει που είναι 80 χρόνων είναι σε φάση Norwood 4,5-5.Ο θείος μου επίσης ήδη Norwood 7 στα 55 του.Αλλα ας επανέλθουμε στο θέμα της φιναστεριδης. Είχα κάνει πριν 2 μήνες ένα online consultation με μια κλινική και μου πρότειναν τοπική φιναστεριδη καθώς ήμουν τελείως κάθετος στο να πάρω χάπι. Την αγόρασα και την έχω στην κατοχή μου ωστόσο δεν την έχω ξεκινήσει ακόμα γιατί πάλι φοβάμαι για ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έχω διαβάσει πολλά στο ο Ίντερνετ για το ότι η τοπική έχει εξίσου την ίδια συστημική απορρόφηση με το χάπι και γενικά διάβασα για άλλες παρενέργειες της φιναστεριδης σχετικά με καρκίνο του προστάτη και αυτό πραγματικά με φόβισε παρά πολύ και τώρα νομίζω ότι δεν θα την ξεκινήσω καθολου ή θα βουλευτώ μόνο με μινοξιδιλη.Στο consultation μου είπαν ότι ακόμα τα μαλλιά μου είναι κάλα οπότε να μην αγχώνομαι γι αυτό και πως λογικά είναι μια αρχή αργής τριχόπτωσης. Ωστόσο είπανε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει κανείς αγωγή τόσο το καλύτερο οπότε δεν θέλω να κωλυσιεργώ και παρά πολύ. Είμαι πραγματικά μπερδεμένος και θέλω μία γνώμη εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου Ευχαριστώ που το διαβάσατε όλο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stradlin

Member
Έχουν δίκιο στο ότι όσο πιο γρήγορα την ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο. Θα σου πρότεινα να μη χάσεις χρόνο με fake ιστορίες κατά της φιναστερίδης (π.χ. μόνιμες παρενέργειες και άλλες μούφες) όπως χάσαμε τόσοι άλλοι μιας και παλιότερα αυτές οι ιστορίες ήταν πολύ πιο διαδεδομένες. Να είσαι βέβαιος πολύ θα θέλαμε όσοι αργήσαμε να έρθουμε στη θέση σου αλλά χωρίς φόβο και να σώσουμε ότι μπορούσαμε να σώσουμε. Καλή συνέχεια.

Greg072

Member
Έχουν δίκιο στο ότι όσο πιο γρήγορα την ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο. Θα σου πρότεινα να μη χάσεις χρόνο με fake ιστορίες κατά της φιναστερίδης (π.χ. μόνιμες παρενέργειες και άλλες μούφες) όπως χάσαμε τόσοι άλλοι μιας και παλιότερα αυτές οι ιστορίες ήταν πολύ πιο διαδεδομένες. Να είσαι βέβαιος πολύ θα θέλαμε όσοι αργήσαμε να έρθουμε στη θέση σου αλλά χωρίς φόβο και να σώσουμε ότι μπορούσαμε να σώσουμε. Καλή συνέχεια.
Δηλαδή θες να μου πεις ότι η τοπική φίνα είναι ασφαλής ; Εσυ παίρνεις τίποτα ;

Stradlin

Member
Δηλαδή θες να μου πεις ότι η τοπική φίνα είναι ασφαλής ; Εσυ παίρνεις τίποτα ;
Έχω δοκιμάσει τα πάντα (τοπική φίνα, χάπι, ντούτα) και τίποτα δεν μου έδωσε ουσιαστικές παρενέργειες. Συνεχίζω με φίνα τώρα. Τοπικά διαλύματα δεν ξαναβάζω στο κεφάλι μου γιατί δεν μπορώ λαδίλες κλπ αλλά αν εσύ δεν έχεις θέμα τότε δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσεις. Το μόνο που βλέπω εγώ ως ανασταλτικό είναι εάν σκέφτεσαι να τεκνοποιήσεις στο άμεσο μέλλον οπότε και θα πρέπει να απέχεις από τη φίνα για λίγο διάστημα πριν το κάνεις (ψάξε να βρεις ακριβώς πόσο). Είσαι τυχερός που έπεσες σε κλινική που σου πρότεινε κατευθείαν αγωγή που έχει νόημα και δεν σου πασάρανε πανάκριβες θεραπείες που σταματάνε την τριχόπτωση όσο και το πάτωμα.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλώς ήρθες αδερφέ!Θα συμφωνήσω όσο αφορά τον φίλο παραπάνω!Εφόσον σου πρότεινε η κλινική φίνα(και μπράβο της)Θα έλεγα να το ξεκινήσεις χωρίς φόβο μετά απο παρακολούθηση ιατρού που θα δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις!Πίστεψε με ο φόβος και το αγχος θα είναι μεγαλύτερο όταν μετά απο χρόνια θα βλέπεις τα μαλλιά σου να έχουν αραιώσει σημαντικά και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να τα επαναφέρεις!Είναι σημαντικά τα ωφέλη της φίνας στο τριχωτό......Πες μας όμως αν θέλεις τι είναι αυτό που σε τρομάζει τόσο και σε κάνει να απομακρύνεσαι απο την θεραπεία?

Greg072

Member
Καλώς ήρθες αδερφέ!Θα συμφωνήσω όσο αφορά τον φίλο παραπάνω!Εφόσον σου πρότεινε η κλινική φίνα(και μπράβο της)Θα έλεγα να το ξεκινήσεις χωρίς φόβο μετά απο παρακολούθηση ιατρού που θα δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις!Πίστεψε με ο φόβος και το αγχος θα είναι μεγαλύτερο όταν μετά απο χρόνια θα βλέπεις τα μαλλιά σου να έχουν αραιώσει σημαντικά και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να τα επαναφέρεις!Είναι σημαντικά τα ωφέλη της φίνας στο τριχωτό......Πες μας όμως αν θέλεις τι είναι αυτό που σε τρομάζει τόσο και σε κάνει να απομακρύνεσαι απο την θεραπεία?
Με τρομάζουν γενικά οι σεξουαλικές παρενέργειες , και αυτά που διάβασα για καρκίνο του προστάτη μετά από μακροχρόνια χρήση , ( ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύει το 2ο ). Επίσης έχω κακή εμπειρία με χάπια γιατί πριν 2 χρόνια περίπου έκανα συνεδρίες ψυχανάλυσης με ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτη και μου είχε γράψει αγωγή με Zoloft αν γνωρίζετε τι είναι. Ξεκίνησα τον πρώτο καιρό με 50mg μέρα παρά μέρα ή καθε μέρα δεν θυμάμαι καλά και μετά με 100mg και μου έκανε σεξουαλικεσ παρενέργειες τύπου αδυναμία εκσπερμάτωσης , μετά ξανά μείωσα στα 50mg και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση μέχρι που το σταμάτησα γιατί με βοήθησαν αρκετά οι συνεδρίες και δεν είχα ανάγκη το χάπι.Τωρα δεν ξέρω αν αυτές είναι κοινές παρενέργειες του συγκεκριμένου χαπιού ή ανεπιθύμητες. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει τα ίδια και η φίνα είτε χαπι είτε τοπικά.

LoverBoy

Well-Known Member
Με τρομάζουν γενικά οι σεξουαλικές παρενέργειες , και αυτά που διάβασα για καρκίνο του προστάτη μετά από μακροχρόνια χρήση , ( ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύει το 2ο ). Επίσης έχω κακή εμπειρία με χάπια γιατί πριν 2 χρόνια περίπου έκανα συνεδρίες ψυχανάλυσης με ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτη και μου είχε γράψει αγωγή με Zoloft αν γνωρίζετε τι είναι. Ξεκίνησα τον πρώτο καιρό με 50mg μέρα παρά μέρα ή καθε μέρα δεν θυμάμαι καλά και μετά με 100mg και μου έκανε σεξουαλικεσ παρενέργειες τύπου αδυναμία εκσπερμάτωσης , μετά ξανά μείωσα στα 50mg και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση μέχρι που το σταμάτησα γιατί με βοήθησαν αρκετά οι συνεδρίες και δεν είχα ανάγκη το χάπι.Τωρα δεν ξέρω αν αυτές είναι κοινές παρενέργειες του συγκεκριμένου χαπιού ή ανεπιθύμητες. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει τα ίδια και η φίνα είτε χαπι είτε τοπικά.
Καταλαβαίνω τον λόγο που το έχεις πάρει στραβά αλλά με την καθοδήγηση του γιατρού και ξεκινώντας απο low dose θα δεις πως πάει.........Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου για τίποτα και ούτε να το λάβεις και να σε τρώει καθώς σίγουρα θα έχεις παρενέργειες αλλά αυτές θα είναι του μυαλού!Πρίν όμως το ακυρώσεις δώσε περιθώριο και ευκαιρία στον εαυτό σου...Συμβουλέψου ένα γιατρό που θα σε καθοδηγήσει σωστά και μη φοβάσαι τίποτα!!Μήπως μπορείς να μας ανεβάσεις κάποια φώτο του τριχωτού?

Greg072

Member
Καταλαβαίνω τον λόγο που το έχεις πάρει στραβά αλλά με την καθοδήγηση του γιατρού και ξεκινώντας απο low dose θα δεις πως πάει.........Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου για τίποτα και ούτε να το λάβεις και να σε τρώει καθώς σίγουρα θα έχεις παρενέργειες αλλά αυτές θα είναι του μυαλού!Πρίν όμως το ακυρώσεις δώσε περιθώριο και ευκαιρία στον εαυτό σου...Συμβουλέψου ένα γιατρό που θα σε καθοδηγήσει σωστά και μη φοβάσαι τίποτα!!Μήπως μπορείς να μας ανεβάσεις κάποια φώτο του τριχωτού?

LoverBoy

Well-Known Member
Νομίζω ότι προς το παρόν αδίκως αγχώνεσαι για το μαλλί σου......Είσαι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά αν θέλεις να κρατήσεις την εικόνα σου αυτή για χρόνια καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με χαμηλή δόση φίνας και αν δεις ότι κάπου σε επηρεάζει το σταματάς αλλά μη το βάζεις τόσο στο μυαλό σου!Ξεκίνα σαν να παίρνεις πρωτείνη για το γυμναστήριο δλδ κάτι που θα σε κάνει καλύτερο!
Συμβουλέψου τον γιατρό σου και ξεκίνα!Σεξουαλικά είμαι 40 παίρνω φίνα 1 χρόνο τώρα και δεν έχει αλλάξει κάτι σε εμένα τουλάχιστον!

bobby

Well-Known Member
Τα μαλλια σου είναι μια χαρά, αλλά είσαι και 22 οπότε κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ακόμα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αλλά ορθά το παρακολουθείς. 9 στις 10 περιπτώσεις με ΑΑ χωρίς φίνα και μίνο δεν κάνεις τίποτα……αν σε έχουν πιάσει τα ψυχολογικά με την ιδέα λήψης φίνας καλύτερα να μην παρεις καθόλου γιατί ότι και να γίνει ότι και να σου τυχαίνει θα το ρίχνεις στην φίνα. Βέβαια χωρίς φίνα όπως σου είπα οι 9 στους 10 μαλλια γιόκ ή (πολύ) μειωμένες προσδοκίες για μαλλια……

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Greg072

Member
Τα μαλλια σου είναι μια χαρά, αλλά είσαι και 22 οπότε κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ακόμα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αλλά ορθά το παρακολουθείς. 9 στις 10 περιπτώσεις με ΑΑ χωρίς φίνα και μίνο δεν κάνεις τίποτα……αν σε έχουν πιάσει τα ψυχολογικά με την ιδέα λήψης φίνας καλύτερα να μην παρεις καθόλου γιατί ότι και να γίνει ότι και να σου τυχαίνει θα το ρίχνεις στην φίνα. Βέβαια χωρίς φίνα όπως σου είπα οι 9 στους 10 μαλλια γιόκ ή (πολύ) μειωμένες προσδοκίες για μαλλια……
Ε αυτό λέω και εγώ στα 22 μας όλοι έχουμε μαλλιά , σχεδόν μην είμαι και απόλυτος. Λογικά θα επιστρέψω σε μινοξιδιλη+derma rolling και ίσως αφήσω την φινα για αργότερα

Greg072

Member
Νομίζω ότι προς το παρόν αδίκως αγχώνεσαι για το μαλλί σου......Είσαι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά αν θέλεις να κρατήσεις την εικόνα σου αυτή για χρόνια καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με χαμηλή δόση φίνας και αν δεις ότι κάπου σε επηρεάζει το σταματάς αλλά μη το βάζεις τόσο στο μυαλό σου!Ξεκίνα σαν να παίρνεις πρωτείνη για το γυμναστήριο δλδ κάτι που θα σε κάνει καλύτερο!
Συμβουλέψου τον γιατρό σου και ξεκίνα!Σεξουαλικά είμαι 40 παίρνω φίνα 1 χρόνο τώρα και δεν έχει αλλάξει κάτι σε εμένα τουλάχιστον!
Δεν νομίζω , θα βασιστώ στην μινοξιδιλη μόνο
Φίνα ίσως αργότερα και αν

Thanos92

Active Member
Αν δεν έχεις θέμα να δεσμευτείς με μίνο ξεκίνα το, αλλα σκέψου το θέμα της δέσμευσης. Εγω θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι τα 25 για φίνα και να ξεκινήσεις μετά τα 25 αν χρειάζεται αλλά το χάπι. Επίσης η φίνα δεν προκαλεί καρκίνο του προστάτη , επηρεάζει όμως τις τιμές του PSA οπότε όποιος παίρνει φίνα καλό είναι να κάνει τακτικό έλεγχο του PSA απο μια ηλικία και μετά γιατί μπορεί οι επηρεασμένες τιμές να επισκιάσουν καρκίνο του προστάτη (που δεν θα έχει προκληθεί απο την φίνα)

LoverBoy

Well-Known Member
Δεν νομίζω , θα βασιστώ στην μινοξιδιλη μόνο
Φίνα ίσως αργότερα και αν
Τουλάχιστον αν ξεκινήσεις μινοξιδίλη να κοιτάξεις να είσαι συνεπείς.....Βάλε axelan ή regaine foam που δεν βγάζουν λιπαρότητα!Παρακολουθείς και βλέπεις πως θα εξελιχθεί......Αν προχωρήσει τότε ξέρεις ποιά είναι η λύση να το μπλοκάρεις!

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε. Εφόσον σε αυτή την ηλικία έχεις διαγνωστεί με ΑΓΑ από δερματολόγο δεν υπάρχει κάτι το ήπιο.

Ξεκίνησα εγκεκριμένη αγωγή στα 22 σε καλύτερο σημείο από το δικό σου.
Τότε και μένα μ λέγαν για ήπιας μορφής. Βλέποντας ο Λορέντζο το μαλλί μου όμως, ενώ και εκείνος πριν με δει με το μικροσκόπιο μ πε τι κάνεις εσύ εδώ, με προσγείωσε στην πραγματικότητα, ολο το μαλλι πανω ηταν στο 80%, που σημαινε οτι αν το αφηνα με μινοξιδιλες καποια στιγμη θα γινοταν το μπαμ.

Ξεκίνησα οραλ αγωγή στα 23 24 και προχθές αλλαζοντας κουρέα, πήρα το κοπλιμέντο.
Είσαι τυχερός έχεις πολύ καλή τρίχα.
Δεν είμαι τυχερός.... Ξεκίνησα αγωγή νωρίς με αποτέλεσμα κάνεις να μην υποψιάζεται καν ότι έχω θέμα. Ούτε ο κουρέας που βλέπει το μαλλί σε όλες τις συνθήκες. Το ξέρω μόνο εγώ.

Αφού λοιπόν έχεις διαγνωστεί, για εμενα έπρεπε ήδη να χεις ξεκινήσει αγωγή. Ειδάλλως κάθε επόμενη μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Τελευταία επεξεργασία:

Greg072

Member
Καλησπέρα φίλε. Εφόσον σε αυτή την ηλικία έχεις διαγνωστεί με ΑΓΑ από δερματολόγο δεν υπάρχει κάτι το ήπιο.

Ξεκίνησα εγκεκριμένη αγωγή στα 22 σε καλύτερο σημείο από το δικό σου.
Τότε και μένα μ λέγαν για ήπιας μορφής. Βλέποντας ο Λορέντζο το μαλλί μου όμως, ενώ και εκείνος πριν με δει με το μικροσκόπιο μ πε τι κάνεις εσύ εδώ, με προσγείωσε στην πραγματικότητα, ολο το μαλλι πανω ηταν στο 80%, που σημαινε οτι αν το αφηνα με μινοξιδιλες καποια στιγμη θα γινοταν το μπαμ.

Ξεκίνησα οραλ αγωγή στα 23 24 και προχθές αλλαζοντας κουρέα, πήρα το κοπλιμέντο.
Είσαι τυχερός έχεις πολύ καλή τρίχα.
Δεν είμαι τυχερός.... Ξεκίνησα αγωγή νωρίς με αποτέλεσμα κάνεις να μην υποψιάζεται καν ότι έχω θέμα. Ούτε ο κουρέας που βλέπει το μαλλί σε όλες τις συνθήκες. Το ξέρω μόνο εγώ.

Αφού λοιπόν έχεις διαγνωστεί, για εμενα έπρεπε ήδη να χεις ξεκινήσει αγωγή. Ειδάλλως κάθε επόμενη μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Ενδιαφέρον αυτό που μου λες , πως είναι το μαλλί σου τώρα ; Έχεις μεγάλο κληρονομικό ιστορικό με τριχόπτωση ;

Kostas97

Well-Known Member
Μιας και μπήκα να το θυμηθώ και ο ίδιος, Έτσι ξεκίνησα αγωγή το 2019. Ένα εξαμηνο μινοξιδιλη ένα εξάμηνο μινοξιδιλη φινα τοπικά ήταν η αρχική προσέγγιση. Αν γύρναγα το χρόνο πίσω από day1 θα πήγαινα oral.

Kostas97

Well-Known Member
Φωτο μόλις.
Κληρονομικοτητα από πλευράς πατέρα χάλια. Nw6 Και δεδομένου του ποτε ξεκίνησε μάλλον από κει πήρα. Αν δεν έκανα αγωγές.... άστο

Το μαλλί είναι αυτό χαρη στη αγωγή και μόνο.

Greg072

Member
Φωτο μόλις.
Κληρονομικοτητα από πλευράς πατέρα χάλια. Nw6 Και δεδομένου του ποτε ξεκίνησε μάλλον από κει πήρα. Αν δεν έκανα αγωγές.... άστο

Το μαλλί είναι αυτό χαρη στη αγωγή και μόνο.
Πολύ ωραία αποτελέσματα. Έμενα πατέρας παππούς και προπάππος χωρις ιδιαίτερο θέμα, από την μεριά της μάνας μου ο παππούς έχει χάσει παρά πολλά μαλλιά και είναι φάση Norwood 5 επίσης ο θείος μου τα έχει χάσει όλα. Τώρα δεν ξέρω. Στην τελική αδερφέ μαλλιά είναι στο τέλος της ημέρας τα ξυρίζουμε και φτου ξέλευθερια υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα από τα αισθητικά. Όπως και να έχει ευχαριστώ παρά πολύ που μοιράστηκες το θέμα σου

Μπλουζα