Φιναστερίδη, δόση, παρενέργειες?

FTH

New Member
Καλησπέρα σας. Είμαι 31 χρονών κι από τα 25 περίπου έχω παρατηρήσει αραίωση στα μαλλιά. Τότε είχα επισκεφτεί δερματολόγο και μου χε δώσει μινοξιδίλη την οποία συνεχίζω και μέχρι σήμερα. Στην αρχή η μινοξιδίλη με είχε πιάσει αρκετά καλά αλλά τα τελευταία χρόνια (1.5 με 2) παρατηρώ ότι έχω αρχίσει να χάνω περισσότερα μαλλιά. Βέβαια σίγουρα σ αυτό έχει συμβάλλει και το άγχος από δουλειά αλλά κι ότι η μινοξιδίλη δεν δουλεύει πλέον τόσο καλά ( η αλήθεια είναι ότι δεν την έβαζα και κάθε μέρα αλλά συνήθως μέρα παρά μέρα). Ενώ αρχικά το πρόβλημα ήταν στους κροτάφους τώρα πλέον είναι και στο πίσω μέρος (crown). Θα λεγα ότι πλέον είμαι Norwood 3 vertex. Σκοπεύω να κάνω μεταμόσχευση στο μέλλον (ακόμα δεν ξέρω που) και είπα στο μεταξύ να ξεκινήσω και φιναστερίδη 1mg για να σταματήσω την αραίωση όσο γίνεται και να δυναμώσει η τρίχα. Η δερματολόγος που με παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια έχει καιρό να με δει αλλά μίλησα μαζί της τηλεφωνικά και μου πε μπορώ να ξεκινήσω φιναστερίδη. Τώρα έχω περίπου 2 βδομάδες που παίρνω και από την 7η μέρα έχω παρατηρήσει ένα μικρό τσίμπημα στον δεξί όρχι και λίγο ευαισθησία στο στήθος και στην περιοχή γύρω από εκεί (πχ κοντά στις μασχάλες) αν και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή εξωτερικά. Δεν είναι ακριβώς πόνος αλλά πιο πολύ σαν τράβηγμα. Επίσης παρατήρησα ότι το δέρμα στο πέος είναι πιο ευαίσθητο στην τριβή πχ σαν να ναι ερεθισμένο αλλά αυτό μόνο όταν είμαι σε στύση. Αραιωμένο σπέρμα παρατήρησα μόνο μια φορά αλλά την επόμενη ήταν φυσιολογικό. Έχω διαβάσει ότι θέλει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα και μετά από λίγο καιρό υποχωρούν οι ενοχλήσεις. Οπότε ήθελα να ρωτήσω για τις δικές σας εμπειρίες για όταν ξεκινήσατε φιναστερίδη κι αν είχατε κι εσείς τίποτα παρόμοια συμπτώματα κι αν υποχώρησαν σταδιακά ή έπρεπε να διακόψετε; Θα μιλήσω με δερματολόγο πάλι αλλά σκεφτόμουν και 0.5mg σαν μια άλλη λύση. Πιστεύετε ότι θα κάνει δουλειά μισό χαπάκι; Η αλήθεια είναι ότι ήδη μετά από δυο βδομάδες τα μαλλια μου μοιάζουν πιο δυνατά και έχω ήδη παρατηρήσει μικρές τριχούλες να βγαίνουν, αν κι αυτό παίζει να ναι από μινοξιδίλη που πλέον την βάζω κάθε μέρα. Σόρρυ για το μεγάλο ποστ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

asdasd

Member
ειπες ξεκηνισες φιναστεριδη για την αραιωση,ξες πως ακριβως λειτουργει?
Πχ. αμα ξεκινισεις φιναστεριδη και πυκνωσει λιγο το μαλλι αμα την σταματησεις πεφτουν παλι οπως με την μινοξιδιλη η πρεπει να την περνεις μια ζωη?
 

FTH

New Member
Πρέπει να την παίρνεις για όσο θες να διατηρήσεις τα μαλλιά σου. Μετά άμα σταματήσεις θα αρχίσει πάλι η αραίωση. Βέβαια μερικοί την παίρνουν και δεν τους πιάνει καθόλου, αλλά οι περισσότεροι βλέπουν διαφορά. Εγώ πήρα κάνα μήνα και είχα δει ότι η τρίχα ήταν πιο χοντρή αλλά είχα και κάποιες παρενέργειες. Μετά τελείωσε το κουτί και είπα να τ αφήσω να πάω πρώτα στη δερματολόγο μου να με δει και να το συζητήσουμε καλύτερα και μετα να πάρω πάλι. Εσύ έχεις πάρει?
 
Μπλουζα