Φίλος μου έβγαλε μαλλιά με PRP σε βάθος 10ετίας...

FreeThinker

Well-Known Member
Χθές ήμουν σ ένα πάρτυ και συνάντησα έναν παλιό φίλο που είχα να δω κάποια χρόνια. Με τον συγκεκριμένο σπουδάζαμε μαζί στην πάτρα και έκτοτε είχαμε χαθεί. Είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος από μένα και είχε ένα περίεργο είδος διάχυτης αραίωσης από πάντα. Δεν είχε υποχώρηση στους κροτάφους, η hairline του ήταν ανέγγιχτη, αλλά ακριβώς πίσω από την hairline ξεκίναγε μιας μεγάλης έκτασης αραίωση. Από παλιά είχαμε συζητήσει ότι έκανε prp στην μπέργκμαν... με το οποίο είχα γελάσει προφανώς, του είχα πει ότι τους θεωρώ τσαρλατάνους και του είχα πει από πλευράς μου ότι παίρνω φίνα και μινοξ. Δεν ήταν ποτέ μέλος του φόρουμ και δεν ήταν από τους τύπους που τον ένοιαζε να ψαχτεί για το θέμα περαιτέρω, παρότι είναι έξυπνος και για να μπαίνει στη διαδικασία να κάνει prp τον ενχολούσε σ ένα βαθμό. Είχε θέμα από το λύκειο.

Τον συναντάω χθες μετά από 2 χρόνια που είχα να τον δω από κοντά και είχε βγάλει μαλλιά... τον ρώτησα φυσικά αν έχει κάνει μεταμόσχευση και μου είπε όχι, και κατά 99% τον πιστεύω γιατί πρώτον δε μου φαινόταν τίποτα αφύσικο και δεύτερον μίλαγε ανοιχτά πάντα γ αυτό το θέμα ειδικά μαζί μου. Όντας εγώ 2 χρόνια μικρότερος και επειδή γνωριζόμαστε από πολύ παλιά με έβλεπε σαν μικρό αδερφό και δεν είχαμε ποτέ ανταγωνιστική σχέση. Μου είπε ότι δε σταμάτησε ποτέ το prp, έκανε 2 ή 3 φορές το χρόνο από τότε που μου το είχε πρωτοπεί και έβγαλε μαλλιά.
Τον τελευταίο χρόνο δε συνεχίζει στη μπέργκμαν γιατί τσακώθηκε για κάποιο οικονομικό λόγο μαζί τους και κάνει κάπου στο κολονάκι που δε θυμόταν πώς λέγεται και είπε να τον πάρω άλλη μέρα να μου πεί την ονομασία.

Εγώ δε σκοπεύω να ασχοληθώ με prp γιατί δεν πιστεύω σε αυτό και ειδικά για την ΑΓΑ (είχα δοκιμάσει για μικρό διάστημα παλιά καμία αλλαγή).

Και ερωτώ τους συμφορουμίτες, είναι δυνατόν ο φίλος μου που μάλλον η περίπτωση του δεν ήταν καθαρή ΑΓΑ, να επωφελήθηκε όντως από το prp? Και από όλες τις κλινικές στην μπέργκμαν??

Αν δεν τον έβλεπα με τα μάτια μου χθές δε θα άνοιγα καν αυτό το νήμα. ίσως και να είναι από τα ελάχιστες περιπτώσεις ανδρών που παρέμεινε σε αυτή την θεραπεία σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dlazaros

Well-Known Member
Ο φίλος σου πιθανόν να είχε διάχυτη αραίωση απο telogen effluvium, που είναι αυτοάνοσο και με το prp που στην ουσία είναι η επαναεισαγωγή των θρεπτικών συστατικών του αίματος του σε συμπυκνωμένη μορφή, να είχε τέτοια ανταπόκριση. Είναι απο τις περιπτώσεις που μπορεί να πέτυχε επειδή το χρησιμοποίησε για το κατάλληλο πρόβλημα. ΑΓΑ και prp μπορούν να κάνουν την μισή δουλειά και άμα.
 

FreeThinker

Well-Known Member
@dlazaros άρα πιστύεις ότι υπάρχουν περιπτώσεις εκτός αγα που τελικά το prp έχει αποτελέσματα. Γιατί εγώ το θεωρούσα τελείως κοροιδία πάντα. Για την κλασική αγα ακόμα το θεωρώ, δεν πιστεύω ότι είχε αγα ο φίλος από το pattern του.
 

dlazaros

Well-Known Member
@dlazaros άρα πιστύεις ότι υπάρχουν περιπτώσεις εκτός αγα που τελικά το prp έχει αποτελέσματα. Γιατί εγώ το θεωρούσα τελείως κοροιδία πάντα. Για την κλασική αγα ακόμα το θεωρώ, δεν πιστεύω ότι είχε αγα ο φίλος από το pattern του.
Ναι, πιστεύω οτι είναι μια καλή λύση για αρκετά πράγματα οχι όμως για την ΑΓΑ. Βοηθάει πάρα πολύ σε περιπτώσεις επιδιόρθωσης μαλακών ιστών όπως κομμένους χιαστούς, οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα, τεντονίτιδες κλπ. Το πήρε η πλαστική χειρουργική στην αρχή για να συντομεύσει τον χρόνο ίασης απο επεμβάσεις και τελευταία οι μεταμοσχεύσεις για επανέκφυση. Όταν όμως δεν σταματάς τον λόγο του προβλήματος με φίνα/ντούτα τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό. Αυτό γίνεται επειδή τα μαλλιά που έχουν χτυπηθεί πρέπει να περάσουν απο αρκετές φάσεις/κύκλους για να έρθει η επαναφορά της διαμέτρου της τρίχας στο φυσιολογικό. Εάν έχεις αρχίσει θεραπεία με φίνα/ντούτα και θέλεις να μειώσεις τον χρόνο της επαναφοράς τότε παίρνεις ή μινοξιδίλη για 1 χρόνο ή κάνεις prp. Μόνο του γιόκ, τίποτα, νάδα, νίχτς, νιέντε, νίστα. Βάζεις λίπασμα και θρεπτικά συστατικά σε μια γλάστρα που έχει σουρωτήρι για πάτο... Εαν δεν έχεις ΑΓΑ τότε σε βοηθάει περισσότερο όπως σε telogen effluvium που πιστεύεται οτι δημιουργείται απο έλλειψη κάποιου ιχνοστοιχείου πχ χαλκό ή ψευδάργυρο.
 

dim d

Well-Known Member
Καλη ερχομενη χρονια απο μενα. Εχοντας κανει αρκετα χρονια prp θεωρω οτι μαζι με μινο κι φινα κανει δουλεια αλλα συμπληρωματικα. Δεν αξιζει την ταλαιπωρια και τα πολλα λεφτα του για κανενα λογο.
 
Μπλουζα