Φίλοι μου θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι δυνατόν

Samba

Member
Καταρχήν να πω καλησπέρα σε όλα τα μέλοι του φόρουμ και συνχαρητήρια για την δημιουργεία αυτής της ''εγκυκλοπέδιας'' που έχετε κάνει σχετικά με την τριχόπτωση και την καταπολέμηση της. Δεν νομίζω πως θα βρω γιατρούς που να ξέρουν ή να με βοηθήσουν όσο εσείς. Έμαθα τόσα πράγματα για τα μαλλιά και την λειτουργία τους που δεν πίστευα ότι θα μάθαινα ποτέ! Πολλά μπράβο. Στο θέμα μας τώρα.

Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Είμαι 22 χρονών. Πριν ενάμιση χρόνο παρατήρησα ότι τα μαλλιά μου είχαν αραιώση σε όλο το μέρος της κεφαλής και αποφάσησα να πάω στον δερματολόγο. Δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο αλλά εκείνη την περίοδο είχα μεγάλο άνχος και πέρασα μία στεναχώρια. Ο δερματολόγος μου είπε ότι βλέπει και αυτός μια αραίωση και μου έδωσε Axelan (το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι μινοξιδίλι 5%) και μου είπε να το εφαρμόζω πρωί και βράδυ για περίπου 6 μήνες. Άρχιζα να εφαρμόζω την θεραπία για 4 μήνες περίπου, πρωί και βράδυ και είμουν τύπος και υπογγραμώς, ζήτημα αν είχα παραλείψη κάποια μέρα. Αφού λοιπόν είδα ότι τα μαλλία είχαν επανέρθει στα φυσιολογικά επίπεδα, ίσως και καλύτερα σταμάτησα να το χρησιμοποιώ και όλα καλά τότε.

Και φτάνουμε στο σήμερα που έχω ξανά αραίωση στο κεφάλι που ξεκίνησε απο τέλος Ιανουαρίου. Να πω ότι την μινοξιδίλι την σταμάτησα Φεβρουάριο του 2013 και δεν είχα αραίωση η πρόβλημα με τα μαλλία για ένα χρόνο δηλαδή. Το λέω γιατί διάβασα πως η μινοξιδίλι υποχωρεί μετά απο κάποιους μήνες ενώ εγώ για έναν χρόνο δεν ξαναείχα θέμα. Άρα να υποθέσω τότε πως η αραίωση ήταν λόγο του άνχους?

Όπως είπα πιο πάνω τέλος Ιανουαρίου παρατήρησα μια αραίωση στο μαλλί που με έκανε λίγο να ανυσηχήσω. Η αραίωση ήταν κυρίως στους κροτάφους. Αλλά εμένα μου φαινόνταν ότι είχα και λίγο αραίωμα και γενικά στο κεφάλι όπως την πρώτη φορα. Εδώ να πω ότι απο μικρό παιδί ποτέ δεν είχα έντονο μαλλί στο κροτάφους δηλαδή σε εκείνο το σημείο έιχα μόνο δέρμα και τα μαλλιά ξεκίναγαν πιο πάνω απο το κανονικό. Επίσης δυστηχώς πρέπει πάλι να αναφέρω το άνχος και δεν το λέω σαν δικαιολογία. Οι τελευταίοι 2 μήνες μπορώ να πω ότι είναι ίσως οι χειρότεροι της ζωής μου με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει απίστευτο άνχος, κρίσεις πανικού, έντονος πόνος στο στήθος και ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας (ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι αλήθεια). Τώρα είμαι κάπως καλύτερα καθως κάποια απο τα προβλήματα ξεπεράστηκαν αλλά δεν παύω να σκέφτομαι άλλα και να ανχόνομαι αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Επίσης απο τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο έχασα 10 κιλά! Αλλά τότε δεν είχα το πρόβλημα με το άνχος ούτε ήταν η δύσκολη περίοδος. Ξαναλέω 'ομως ότι δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στα μαλλιά μου.

Έτσι αυτήν την φορά πήγα ξανά σε έναν δερματολόγο, νέο αυτήν την φόρα και ξένος καθώς είμαι στο εξωτερικό. Μου είπε πως δεν έχω μεγάλο πρόβλημα αλλά γενικά βλέπει μια αραίωση μικρού βαθμού και μου έδωσε Aloxidil 2% και Propecia και μου είπε τα γνωστά πάρτα για 6 μήνες και βλέπουμε πως πας.

Έχω 3 εβδομάδες που ξεκήνησα την θερεπία. Κάθε μέρα παίρνω την φίνα και δεν έχω παρενέργειες. Μόνο τις πρώτες μέρες είδα κάποιες αλλαγές αλλά μετά όλα καλά. Το Aloxidil το βάζω κάθε βράδυ μόνο και όχι πρωί γιατί έχω μακρύ μαλλί και δεν το βάζω το πρωί γιατί το μαλλι γίνεται κόλος και δεν μπορώ να βγω απο το σπίτι. Αλλά ρε παίδες απο τότε που τα άρχησα όλα αυτά το μαλλί έχει χειροτερέψει 10 φορες πιο πολύ! Σε σημείο που είπα να μην πήγαινα στον γιατρό. Το μαλλί έχει γίνει απίστευτα αραιό όσο ποτέ! Ευτυχώς που είναι μακρύ και τα κάνω στα πλάγια αλλιώς θα φαίνονταν και με γυμνό η αραίωση. Μήπως φταίει που εφάρμοσα την μινοξιδίλι σε όλο το κεφάλι και όχι μόνο εκεί που είχα θέμα δηλαδή μόνο στους κροτάφους? Δηλαδή το μαλλί έχει πέσει κατακόρυφα απο τότε που ξεκίνησα την θεραπεία και σε σημεία που δεν είχα κανένα πρόβλημα αραίωσαν απο την μία μέρα στην άλλη σχεδόν. Ακόμα και η hairline που ήταν άψογη έβαλα και εκεί μινοξιδίλι καθώς σκέφτηκα ότι κακό δεν κάνει και αραίωσε και αυτή απότομα! Regrowth απο στιγμής 0 αλλά μπορώ να πω ότι στους κροταφούς άρχισαν να βγαίνουν πολλές μικρές τριχούλες σαν χνούδι που δεν νομίζω να ήταν πριν...

Το άραιωμα που έχω είναι πολύ δύσκολο να το δει κανείς με το απλό μάτι σχεδόν αδύνατο ίσω βοηθάει ότι τα έχω και μεγάλα και τα κάνω στο πλάι. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ εμφανές αν βγάλω μια φότο με φλας. Ειδικα εμένα το κινιτό έχει μεγάλη ανάλυση και φλας τύπου προβολέας γηπέδου αρά δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να κρίνω αντικειμενικά με το φλας. Με την πρώτη ευκαιρία πάντως θα ανεβάσω φότο με φλας. Χωρίς φλας δεν ανεβάζω γιατί θα νομίζεται ότι σας κάνω πλάκα και σας κοροιδεύω. Ο μόνος τρόπος για να εμφανηστεί λίγο αραίωμα σε φότο χωρίς φλας είναι να κάνω τα μαλλιά μου κάτω και να τα ανοίξω πολύ με τα χέρια. Τώρα βέβαια είμαι και στην φάση του shedding άρα συμπέρασμα δεν ξέρω αν βγει. Μέχρι την Τετάρτη θα ποστάρω φώτο.


Ας αφήσουμε λίγο το αραίωμα και πάμε στην τριχόπτωση και είναι ένα θέμα που με προβληματίζει για τους εξής λίγους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως και πότε χάνω τις τρίχες! Ποτέ δεν έβρικα τρίχες στον νυπτήρα εκτός απο τις τελευταίες εβδομάδες που και πάλι δεν ξεπερνάνανε τις 5-10. Στο μαξιλάρι ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να βρώ ούτε μία! Στο μπάνιο οι τρίχες είναι πιο πολλές απο τότε που άρχησα την θεραπία κάπου στις 10 με 20. Αλλά αν βάλω το χέρι μου μέσα στα μαλλιά μου και τα παίξω τότε εκεί θα πέσουν πολλές αλλά οι πιο πολλές απο αυτές είναι μικρές σαν ματόκλαδα ή μεσαίου μεγέθους.Το λέω γιατί τα μαλλιά μου αν τα κατεβάσω κάτω φτάνουν μέχρι το μάτι και σπάνια πέφτει καμιά καλή/μεγάλη τρίχα. Άρα σκέφτομαι ότι τις τρίχες τις χάνω χωρίς να τις βλέπω και να τις καταλαβαίνω και πάνε στο πάτωμα. Αλλά μου κάνει εντύπωση που στο μαξιλάρι δεν υπάρχει καμμία όταν ξυπνάω! Ξαναλέω ότι πριν ξεκινήσω την θεραπία δεν είχα θέμα με τριχόπτωση ούτε στο μπάνιο ούτε όταν έπαιζα με το χέρι όπως τώρα. ίσως είναι λόγο του shedding αλλά παραείναι έντονη η τριχόπτωση και το αραίωμα οπότε δεν ξέρω....

Εδώ θέλω να μιλήσω λίγο για τα μαλλιά μου. Είναι τα πιο αδύναμα και έχω τις πιο λεπτές τρίχες που έχω δει ποτέ. Ακόμα και μικρός με ζελέ δυσκολευόμουνα να τα κρατήσω! Άμα το συνδιάσω ότι το τελευταίο κούρεμα στον Δεκέμβριο ζήτησα αραίωμα στα μαλλιά για καλύτερα στυλ αναρωτιέμε αν ωφείλεται εκέι η αραίωση ώρες ώρες. Αλλά όπως είπα τα μαλλιά άρχησαν να αραιωνουν τέλος Ιανουαρίο δηλαδή 1 μισή μήνα μετά το κούρεμα.

Λοιπόν σε 3 εβδομάδες που γυρνάω Ελλάδα θα αρχήσω τις εξετάσεις για να δω τι πρόβλημα έχω. Μπορείτε να μου πείτε τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για να δω άμα έχω αλωπεκείαση, τι τύπου ή γενικά κάτι άλλο?

Τώρα με την θεραπεία τι με συμβουλεύεται να κάνω. Λέω αφού μπήκα στον χορό να χορέψω αλλά λέω να κάνω κάποιες αλλαγές. Να αντικαταστήσω το Aloxidil 2% με Regaine 5% και την φίνα με συμπλήρωμα Ω3. Παρότι δεν μου κάνει παρενέργεις δεν μου αρέσει που την πέρνω....

Τώρα με το απότομο αραίωμα στο κεφάλι τι γίνεται? Άμα είναι λόγο του ότι εφάρμοζα την μινοξιδίλι στις περιοχές που δεν είχα θέμα θα επιστρέψω στα επίπεδα που ήμουνα άμα την σταματήσω? Σκέφτομαι να συνδυάσω μινοξιδίλι με υδροκοστιζόνη για να πάρω γρήγορα αυτό που έχασα άμα είμαι τυχερός.

Επίσης λέω να κάνω και κάτι για να δυναμώση η τρίχα. Λέω να βάλω κρόκου αυγού με λάδι στα μαλλιά ή καστορέλαιο μια φίλη μου το βάζει και αυτή στα μαλλιά και λέει ότι έχει αποτελέσματα και γίνεται πιο δυνατή.

Επίσης λέω να λουζομαι απο εδώ και πέρα με πράσινο σαπούνι καθώς μεχρι τώρα έβαζα Priorin μέχρι τώρα που σήμερα διάβασα ότι είναι για λιπαρά μαλλιά που εγώ δεν είχα ποτέ! Δεν ήξερα τη σαμπουάν έβαζα μέχρι τώρα.... ότι να ναι. Πράσινο σαπούνι έβαζα και πριν ενάμιση χρόνο στην πρώτη εμπειρία μου με το αραίωμα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο έκανε δουλειά γιατί τότε είχα ξυρίσει όλα τα μαλλιά για να βάζω καλύτερα το σπρέι και σταμάτησα να το χρησιμοποιώ μετά απο 1 μήνα γιατί έβαζα άλλο σαπούνι λόγο του ότι το Axelan μου έκανε πυτιρίδα και φαγούρα οπότε έβαζα σαπούνι ειδικά για την πυτιρίδα.

Τέλος για την κληρονομικότητα....ο προ πάππους μου δεν είχε πρόβλημα με τα μαλλιά κανένα, ο παππούς μου άρχησε να χάνει τα μαλλιά του γύρω στα 25+, ο πατέρας μου μετά τα 30. Ο ένας μου αδελφός είναι 34 δεν έχει κανένα θέμα με τα μαλλιά βούρτσα είναι ο άλλος άρχησε να τα χάνει απο τα τα 25 περίπου άρα δεν ξέρω τι παίζει. Ιστορικό όμως φαίνεται να υπάρχει.

Αυτά τα λίγα....Τώρα θα μου πείτε ρε φίλε έγραψες την ιστορία της ζωής σου και 100 διαφορετικά πράγματα τι ζητάς απο εμάς? όπως λέει και ο τίτλος φίλοι μου τα φώτα σας! Απόψεις, συμβουλές ακόμα και διάγνωση αν θέλεται! Δεν ξέρω αν θα κάτσει κανένας να διαβάσει αυτό το κατεβατό αλλά αν το κάνει θα του είμαι υπόχρεως για οτιδίποτε μου πει και μου προτείνει.

ΥΓ. Στην εγγραφή μου, μου ζήταγε να βάλω ένα όνομα αν κάποιος που είχε προτείνει το φόρουμ ωστόσο εγώ το άφηνα κενά αφοτ το βρήκα με googling. Παρότι το άφηνα κενό δεν με άφηνε να ολοκληρώσω την εγγραφή και διάλεξα το όνομα του φίλου kapa στην τύχη!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Γεια σου Samba και καλώς ήρθες. Θα σου απαντήσω σε μερικά σημεία κατευθείαν.
Αρχικά η μινοξιδίλη σου εμφανίζει τριχοφυΐα, τις οποίες όμως τρίχες θα χάσεις όταν την διακόψεις.
Σε εσένα απ'ότι κατάλαβα δεν σου εμφάνισε και πάρα πολλές ή δεν πρόλαβε να κάνει τόση δουλειά (μέσα σε 4εις μήνες που αναφέρεις) και έτσι όταν την έκοψες στην ουσία έχασες όσες πήγαν να ξανά βγουν και απλά η τριχόπτωση σου συνέχισε με την ταχύτητα που είχε, αργά δηλαδή. Γι'αυτό και σου φάνηκε ότι κράτησε έναν χρόνο η επίδραση της μίνοξ.

Τώρα επειδή πρόσφατα άρχισες την θεραπεία σου, δώσε της λίγο χρόνο. Το propecia είναι ίσως το μοναδικό που θα σου δώσει τα μέγιστα που μπορείς να πάρεις από την θεραπεία σου (οκ είναι και άλλα, αλλά για αρχή έχουμε αυτό) οπότε κράτησε το για όσο καιρό σου είπε ο γιατρός σου. Είναι λογικό να βλέπεις αλλαγές στο μαλλί και να θες να τα σταματήσεις, ήμουν και εγώ σε αυτό το σημείο. Απλώς κάνε υπομονή και συνέχισε. Προτείνω να αλλάξεις την μινοξ με κάποια που είναι 5%.

Τώρα για το αν έχεις ή όχι ΑΑ, πολύ πιθανό είναι να έχεις. Μπορείς, ως ότου να έρθεις Ελλάδα που λες, να μας ανεβάσεις μια φωτογραφία (είτε σαν συνημμένο σε κάποια απάντηση σου, είτε σε κάποιο free host, πχ TinyPic) και να δούμε και εμείς τι παίζει με το μαλλί σου.

Τώρα για ότι άλλες πατέντες που αναφέρεις για το μαλλί σου, μπορείς να τις κάνεις, αλλά αυτά συνήθως λειτουργούν επιφανειακά και δεν σου βελτιώνουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Ναι, δεν λέω, μερικά από αυτά θα σου καθαρίζουν το μαλλί (από λαδίλα πχ) ή θα το κάνουν να φαίνεται πιο χοντρό ή και πιο υγιές, αλλά στην ουσία είναι απλώς επιφανειακά και δεν κάνουν κάτι το τρομερό στο μαλλί.
 

Bouklas

Well-Known Member
Τριχόπτωση δεν θα το έλεγα ότι έχεις, και μένα μετά από 8 μήνες τόσες πέφτανε ενώ πριν ούτε 1.
Πως έγινε και αραίωσες ενώ είσαι σε τόσο δυνατή θεραπεία, νομίζω είσαι ο πρώτος που διαβάζω κάτι τέτοιο.
Θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες να δούμε καλύτερα το πρόβλημα σου, αν ακόμα έχεις πριν το πρόβλημα και μετά θα ήταν το καλύτερο.
 

pithikas

Well-Known Member
Εμενα γνωμη μου ειναι να προσεξεις την φιναστεριδη λογω αγχους μπορει να σε κανει χειροτερα στον τομεα αυτο, εγω στη θεση σου θα την εκοβα παντως με συμβουλη παντα του γιατρου και οταν θα ενιωθα καλυτερα ψυχολογικα θα την ξαναρχιζα.
Τον ενημερωσες τον γιατρο για αγχος, κλπ?
 

Άκης

Administrator
Bouklas είπε:
Πως έγινε και αραίωσες ενώ είσαι σε τόσο δυνατή θεραπεία, νομίζω είσαι ο πρώτος που διαβάζω κάτι τέτοιο.
Απ'ότι λέει, το πακέτο "φινα+μινοξ" το χρησιμοποιεί τις 3εις τελευταίες εβδομάδες.

Samba είπε:
Αλλά αν βάλω το χέρι μου μέσα στα μαλλιά μου και τα παίξω τότε εκεί θα πέσουν πολλές αλλά οι πιο πολλές απο αυτές είναι μικρές σαν ματόκλαδα ή μεσαίου μεγέθους
Συνήθως οι τρίχες που είναι πρώτη γραμμή, μικραίνουν πολύ πριν παραδοθούν τελείως, γι'αυτό και βλέπεις μικρές τρίχες να σου πέφτουν (δεν μακραίνουν παραπάνω αυτές). Αν έχεις ΑΑ και ας πούμε δεν κάνεις κάποια θεραπεία, τότε και αυτές που είναι πιο μακριές, με τον καιρό θα φτάσουν σε αυτό το μέγεθος.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
samba, Αγγλία είσαι?

Προσωπικά, το αν θες να πάρεις φιναστερίδη ή όχι, αφορά καθαρά δικό σου θέμα και δεν έχω άποψη πάνω σ αυτό. Αλλά το να παίρνεις φιναστερίδη, χωρίς να είσαι σίγουρος 1000% ότι πρόκειται για καθαρή Α.Α. το θεωρώ μεγάλη απερισκεψία.

Το στρες που πέρασες δημιουργεί πολλές ανισορροπίες στον οργανισμό που τις έχουμε περιγράψει σε διάφορα θέματα του φόρουμ. Αυτές οι ανισορροπίες πολλές φορές, όταν πρόκειται για έντονο ξαφνικό σοκ, δεν γίνονται άμεσα εμφανής στο μαλλί, αλλά συνήθως μετά από κάποιους μήνες, που μπορεί κιόλας να έχεις ήδη ηρεμήσει, αλλά αυτό δεν διορθώνει και πολλά.

Ένας μηχανισμός είναι ότι αυξάνει την απελευθέρωση FFA στον οργανισμό για παροχή ενέργειας. Δεν ξέρω αν παρατήρησες και κατά διαστήματα αυξημένη λιπαρότητα.
Επίσης αυξάνει τα οιστρογόνα στον οργανισμό. Με την φιναστερίδη, τα αυξάνεις κ άλλο.
Αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού σε ντοπαμίνη, ώστε μέσω των επινεφριδίων να μπορεί να μετατρέψει μέσω της αύξησης ACTH σε ορμόνες όπως επινεφρίνη, νοραδρεναλινη, κορτιζόλη. Αν η ντοπαμίνη πέφτει, η προλακτίνη αυξάνεται και προκαλεί τριχόπτωση.

Για να τα καταφέρει αυτά, υπάρχει ένα ένζυμο που ενεργοποιείται που λέγεται Dopamine beta hydroxylase. Αυτό ενεργοποιείται όταν η ισορροπία του οργανισμού σε χαλκό/ψευδάργυρο διαταραχθεί. (σημαντικός μηχανισμός αλλά σίγουρα όχι ο μόνος)
Όσο ο χαλκός στο αίμα αυξάνεται, αυξάνεται και η δράση του ενζύμου αυτού. Πως γίνεται αυτό? Κάτω από έντονο στρες, ο οργανισμός έχει περισσότερες απαιτήσεις σε ψευδάργυρο και σιγά σιγά η πλάστιγγα γέρνει προς την αύξηση του χαλκού. Αν έχεις χαμηλά επίπεδα D, ακόμα χειρότερα.

Οπότε όσο το DBH αυξάνεται τόσο περισσότερη νοραδρεναλινη - κορτιζόλη ζητάει ο οργανισμός.
Πάνω κάτω, το λεγόμενο adrenal fatigue αν έχεις ακουστά, που κάποιοι γιατροί το αποδέχονται και κάποιοι άλλοι όχι, στηρίζεται σε μια τέτοια λειτουργία.
Αυξημένες απαιτήσεις σε έκκριση ορμονών από τα επινεφρίδια, που όλες αφορούν ανταπόκριση στο στρες.

Το θέμα είναι, πως ακόμα και αν ηρεμήσεις και νιώθεις ότι το άγχος κάπως ελέγχεται, οι ορμόνες αυτές δεν επανέρχονται εύκολα γιατί ο οργανισμός αναπτύσσει μια αντίσταση σε αυτές τις ορμόνες.
Όταν λέμε αντίσταση, εννοούμε πως ζητάει συνεχώς μεγαλύτερες ποσότητες για να ανταποκριθεί σε αυτές.
Οπότε συνήθως ο μόνος τρόπος είναι να επιβεβαιώσεις ότι όντως οι ορμόνες σου αυτές είναι αυξημένες και κατά συνέπεια να τις επαναφέρεις.

Όλα αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Διανύω μια τέτοια περίοδο, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι περνάνε μέσα από αυτό το δρόμο. Σε εμένα πάντως, έτσι δουλεύει, αλλά μπορείς αν θες να κάνεις τη δική σου αναζήτηση πάνω σε αυτά να δεις κατά πόσο ισχύουν καθώς και τα συμπτώματά τους ώστε να καταλάβεις περισσότερο πως δουλεύει ο οργανισμός σου.

Η μινοξιδίλη κάποιες φορές μπορεί να βοηθήσει το μαλλί σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί σε έντονες καταστάσεις στρες, η παροχή αίματος από τον οργανισμό σε διάφορα σημεία του σώματος, γίνεται επιλεκτικά και με μέτρο. Πιστεύω πως το μαλλί δεν είναι στις σημαντικές προτεραιότητές του.

Επίσης, πρόσφατα φάνηκε, πως κάποιες περιπτώσεις τριχόπτωσης έντονου στρες όπως η Τ.Ε. μπορεί και να εξελιχθεί με κάποια συμπτώματα Α.Α. Ενδεχομένως μέσω των αυξημένων λιπαρών οξέων. - Μηχανισμός ακόμα άγνωστος.

Τέλος για τα παραπάνω που αφορούν τα επινεφρίδια, υπάρχουν και φάρμακα, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι. Το αν θέλεις να ασχοληθείς, είναι άλλο θέμα. Διαφορετικά παίρνεις τη φίνα που σου έδωσε ο γιατρός και ελπίζεις να έχεις πράξει σωστά, αλλά για μένα, σιγουρέψου τουλάχιστον ότι όντως έχεις Α.Α.
 

Samba

Member
Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους για τα μυνήματα και τις συμβουλές σας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στον κάθενα ξεχωριστά.

Φίλε Άκη την μινοξιδίλι με τους 4 μήνες που την χρησιμοποιηούσα είχα δει διαφορά σε αυτό το μικρό διάστημα και για αυτό αποφάσησα να την σταματήσω. Δηλαδή την ξεκίνησα τέλη Σεπτέμβρη και την σταμάτησα αρχές Φλεβάρη. Τώρα αφου έμαθα πως η μινοξιδίλι δεν μπορεί να κρατήσει έναν χρόνο τα αποτελέσματα άμα την κόψεις σε εμένα δεν ξέρω πως έγινε. Ίσως την πρώτη φόρα όντως το αραίωμα να ήταν λόγο άνχους και τα μαλλιά να επανήρθαν μετά απο κάποιο διάστημα και σε συνδιασμό με την μινοξιδίλι να είχα αυτό το αποτέλεσμα.

Φίλε Boukla πραγματικά και εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το αραίωμα! Χωρις υπερβολή καλύτερα να μην είχα πάει στον γιατρό και να άρχιζα την θεραπία. Μιλάμε για απίστευτη τριχόπτωση και αραίωμα. Πριν ξεκινήσω την θεραπία εκτος απο τους κροτάφους δεν είχα θέμα, τώρα το πάνω μέρος του κεφαλιού είναι αδειάσει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α. Πιάνω το κεφάλι μου και το νιώθω άδειο. Θυμάμαι τον Δεκέμβρη έπιανα τα μαλλιά μου ανέμελα έπιανα μια χούφτα γεμάτη και τα στριφογύριζα στο δάχτυλο για πολύ ώρα. Τώρα φοβάμαι να κάνω κάτι τέτοιο και άσε που δεν μπορώ γιατί το μαλλί δεν είναι τόσο πλούσιο. Ο μόνος λόγος που μπορώ να το δικαιολογήσω είναι επείδη έβαλα μινοξιδίλι σε όλο το κεφάλι ενώ είχα θέμα μόνο στους κροτάφους. Τώρα τις τελευταίες 4 μέρες βάζω μόνο στους κροτάφους και λίγο πίσω μέρος με την ελπίδα ότι τα μαλλία θα επιστρέψουν εκει που είμουνα πριν ξεκινήσω την θεραπία. Δυσκολεύομαι να πιστέψω όμως ότι είναι λόγο shedding αυτό....ο φίλος Gomi είπε το το στρες που πέρασα θέλει κάποιον καιρό να εμφανιστεί στο μαλλί, άρα μήπως είναι αυτό? Μήπως τώρα βλέπω τις επιπτόσεις του?

Φίλε Pithika όχι δεν είπα τίποτα στον γιατρό για το στρες. Βασικά δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για αυτό πέρα απο εδώ γιατί φοβάμαι πως όλοι θα μου προτείνουν ψυχολόγο όχι μόνο λόγου το στρες αλλά και ίσως να υποπτευτούν ότι έχω μικρής μορφής κατάθλιψη. Οπότε προσπαθώ να περάσω μόνος μου το λούκι. Άσε που και να του το έλεγα δεν θα με βοηθούσε και σε πολλά.

Φίλε μου Gomi Ιταλία βρίσκομαι. Έχεις απόλυτω δίκαιο που λες ότι πρέπει να σιγουρευτώ πρώτα αν έχω ΑΑ για αυτό και ρώτησα τι εξετάσεις πρέπει να κάνω. Ο γιατρός με εξέτασε με τα μάτια για 7 δευτερόλεπτα στο κεφάλι μου είπε ότι δεν έχω πρόβλημα μου έγραψε φίνα και μινοξιδίλι, μου ζήτησε το 100 ευρω και γεια σας.... τώρα να κατάλαβε απο αυτά τα λίγα ότι έχω ΑΑ τι να πω δεν ξέρω. Όλα αυτά που γράαφεις για το πως λειτουργεί ο οργανισμός πραγματικά το ξέρω ότι δεν τα βγάζεις και είναι αλήθεια 100%. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά και έχω διαβάσει πολλά μυνήματα σου. Τα έχω αποθηκευμένα όλα και τα παίρνω πολύ σοβαρά και διαβάζοντας τα προσπαθώ και εγώ να βγάλω άκρη. Πραγματικά θα το προτιμούσα 1000 φορές να ακολουθούσα μία φυσική θεραπεία παρά με τα φάρμακα και ας μην είχα τα ίδια αποτελέσματα. Έγω λίγα πράγματα θέλω. Πρώτον να επανέρθει το μαλλί στο επίπεδο που ήταν πριν αρχήσω την θεραπία, δηλαδή να μην τόσο αραιό και να σταματήση η υπερβολίκη τριχόπτωση καθώς ποτέ δεν είχα σε τέτοιον βαθμό. Δεύτερον να κάνω κάτι για τα αδύναμα μαλλιά που έχω απο μικρός να τα δυναμώσω έστω και λίγο και να παχύνει λίγο η τρίχα. Και τελευταίο αν είνια δυνατόν να βγάλω κάποιες επιπλέον τρίχες ας είναι και λίγες γιατί όπως είπα δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Αν έπρεπε να με βαθμολογήσω με Newton θα έλεγε ότι πριν την ξεκινήσω την θεραπία είμουν 0 και πήγαινα με αργό ρυθμό σε 1 και τώρα παίζει να είμαι Ν2.

Κάτι άλλο που ξέχασα να πω είναι ότι ενώ δεν έχω πυτιρίτιδα πριν ξεκινήσω την θεραπία υπήρχαν κάποιες φορές που με έτρωγε το κεφάλι. Όταν το έξυνα έπεφταν και κάτι άσπρα διάφανα πράγματτα μικρά τα οποία ήταν ξερά σαν μικρές πλακιτσες. Επίσης οι λίγες τρίχες που μου έπεφταν τότε αρκετε΄ς απο αυτές στην ρίζα τους είχαν μια άσπρη μπαλίτσα. Όλα αυτά σταμάτησαν με την θεραπία τώρα αλλά έχω ακόμη μικρές πλακίτσες όταν ξύνω το κεφάλι μου αλλά πολύ λίγες σε σχέση με το πριν.

Θα προσπαθήσω μέχρι το βράδυ να ανεβάσω φότο με φλας ή χωρίς. Δυστήχως δεν έχω κρατήσει καμμία πριν αρχίσω την θεραπία γιατί όσες έβγαζα έβλεπα ότι δεν είχα θέμα εκτός απο τους κροτάφους και της έσβηνα. Τώρα όμως φοβάμαι να τραβήξω καμμία με το φλας, με βαριά καρδιά θα το κάνω για να δείτε τι παίζει
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
χεχε...φαίνεται πως και τα Italian doctoria, τον ίδιο δρόμο με τους δικούς μας ακολουθούν αν και αυτόν τον είδα κατευθείαν στα βαριά. "Δεν έχεις πρόβλημα" αλλά πάρε φινα + μινοξ..:p

Αν είχες τι θα σου έδινε...

Τέσπα, μην τρελαίνεσαι, αν δεν έχεις Α.Α. μπορεί να το διορθώσεις το θεματάκι αν ηρεμήσεις. Αν τώρα έχεις...εδώ θα είμαστε παρεάκι να τα λέμε...
 

pithikas

Well-Known Member
Samba είπε:
Φίλε Pithika όχι δεν είπα τίποτα στον γιατρό για το στρες. Βασικά δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για αυτό πέρα απο εδώ γιατί φοβάμαι πως όλοι θα μου προτείνουν ψυχολόγο όχι μόνο λόγου το στρες αλλά και ίσως να υποπτευτούν ότι έχω μικρής μορφής κατάθλιψη. Οπότε προσπαθώ να περάσω μόνος μου το λούκι. Άσε που και να του το έλεγα δεν θα με βοηθούσε και σε πολλά.

Samba ολοι καποια στιγμη στη ζωη μας περναμε καποια ειδους καταθλιψη δεν ειναι κακο, σε ρωτησα αν τον ενημερωσες για το αγχος γιατι αν του το ελεγες ισως και να μη στη χορηγουσε καθως πολλοι γιατροι δε χορηγουν φιναστεριδη σε τετοιες περιπτωσεις, αν και οπως τον περιεγραψες ισως να μην επαιρνε και χαμπαρι, αν διαβασεις και σε ξενα σαιτ πολλοι περιγραφουν ως χειροτερο side την κακη διαθεση, τωρα καποιοι που τη χρησιμοποιησαν μπορει να σου πουν καλυτερα, αλλα θελει προσοχη.
 

Samba

Member
Λοιπόν όπως είπα εδώ είναι φωτογραφίες μου. 2 είναι χωρίς φλας και μια με φλας. Να επισημάνω κάποια πράγματα. Τον Δεκέμβριο που κουρεύτηκα ζήτησα απο τον κομμωτή να μου κουρέψει όλα τα μαλλιά τα πλαινά και τα πάνω να τα πάρει στις μύτες και αραίωμα. Το λέω αν σας φαίνεται παράξενω το στυλ στις φώτο. Τα μαλλιά όταν ξυπνάω τα κάνω όλα προς τα πίσω με μια κλίση ελαφρώς δεξιά. Επίσης συγγνώμη για την κακή ποιότητα της hairline αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσω την μπροστινή κάμερα για να καταφέρω να βγάλω μια φώτο της προκοπής. Δεν μπορούσα να πάω στον καθρέφτη του μπάνιου γιατί το φως είναι ακριβώς απο πάνω και έπεφτε πολύ σκιά στην hairline απο τα μαλλιά. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με φως δωματίου εκτος απο την τελευταία που έβαλα το φλας. Το συγκεκρημένο φλας είναι απίστευτα δυνατό το κινητό έχει τρομερή κάμερα σχεδόν επαγγελματική εγώ δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το φλας γιατί βλέπω αστέρια για κανένα 5λεπτο μετα. Το αναφέρω απλώς γιατί το φλας και το φως μπορούν να κάνουν παράξενα παιχνίδια. Αν θέλετε να βγάλω καμμία άλλη με άλλο στυλ στα μαλλιά ή άλλη γωνία πείτε το. Έβγαλα και μία εξωτερική με φως ημέρας αλλά την έσβησα γιατί δεν φαίνονταν τίποτα εκεί. Δυστηχώς δεν έχω κρατήσει παλιές πριν την θεραπία αλλά η hairline ήταν σχεδόν σε άψογη κατάσταση, θέμα υπήρχε μόνο στους κροτάφους ενώ θα παρατηρήσεται ένα γενικό αραίωμα στο κεφάλι κυρίως σε αυτήν με το φλας το οποίο δεν ήταν τόσο έντονο πριν.

[attachment=6342][attachment=6343][attachment=6344]
 

Συνημμένα

  • pic1.png
    pic1.png
    257.1 KB · Προβολές: 357
  • pic2.png
    pic2.png
    110.7 KB · Προβολές: 392
  • pic3.png
    pic3.png
    355.5 KB · Προβολές: 490

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
samba, η κατάσταση σου η αλήθεια είναι πως είναι πολύ μπερδεμένη και πολύ δύσκολο να βγει ασφαλή συμπέρασμα. Πόσο μάλλον με τον τρόπο που χτενίζεις το μαλλί σου.

Από την μια, το ότι οι τρίχες που χάνεις δεν είναι στο σύνολό τους ίδιου μεγέθους, δηλαδή δεν έχουν το ίδιο μήκος με τις υπόλοιπες, δείχνει mpb, καθώς συνήθως στην Τ.Ε πέφτουν όσες έχουν ολοκληρώσει το προβλεπόμενο στάδιο τους.

Από την άλλη, το ότι μετά τη διακοπή της μίνοξ δεν είδες υποχώρηση μετά το 4μηνο, είναι λίγο περίεργο μιας και συνήθως το σύνολο στο 4μηνο - 6μηνο και μετά τρέχει πανικόβλητο.

Επίσης απ όσο διακρίνεται από τις φοτο σου, η hairline δεν ακολουθεί τόσο την υπόλοιπη αραίωση αλλά ούτε και ιδιαίτερα δυνατή φαίνεται.

Το ότι υπάρχει στη μέση τόσο έντονο στρες που προφανώς έχει συμβάλει έχει 2 πλευρές.

Η μια ότι όντως μπορεί να έχει προκαλέσει κάποιο σοκ στους θύλακες και η δεύτερη ότι απλά πυροδότησε κάποιο κληρονομικό γονίδιο γρηγορότερα, μιας και οι άμυνες του οργανισμού σου αποδυναμώθηκαν.

Αν έπρεπε σώνει και καλά να πω τη γνώμη μου, θα έλεγα προς mpb, αλλά η αραίωση που λες ότι αυξήθηκε μετά την θεραπεία την κάνει ακόμα πιο παρακινδυνευμένη.

Η πιο ασφαλή διάγνωση θα ήταν μέσω γιατρού και ίσως μέσω βιοψίας, αλλά είναι κάπως επώδυνο και ίσως και τραβηγμένο. Προσωπικά όμως, αν είχα σκοπό να παίρνω φίνα, μπορεί και να το έκανα. Διαφορετικά όχι.

Μπορείς να παρατηρείς όμως και άλλες περιοχές του σώματός σου να δεις αν υπάρχει κάποιο θέμα με τις τρίχες. Σε κάποιες περιπτώσεις εκτός Α.Α. ακολουθεί και πρόβλημα στις τρίχες του σώματος, αν και συνήθως όχι αμέσως με το κεφάλι, αλλά αργότερα.

Μάλλον σε μπέρδεψα περισσότερο, αλλά όπως είπα, η κατάστασή σου είναι ήδη πολύ μπερδεμένη.
 

Samba

Member
Φίλε GOMI και εγώ πολύ μπερδεμένος είμαι....

Το mpb και το Τ.Ε που αναφέρεις τι είναι?

Εγώ σκέφτομαι όταν γυρίσω Ελλάδα να κάνω αιματολογικές και ενδοκρυνολογικές. Αυτό που λες για βιοψία δεν ξέρω πως γίνεται και τι είναι γιατί μόνο σε αστυνομικά το έχω ακούσει για τα πτώματα.

Αυτό που λες για τις άλλες τρίχες του σώματος θέλω να πω κάτι. Εγώ εκτός απο τα μαλλιά, τα πόδια και την περιοχή του πέος και του ποπού δεν έχω έντονες τρίχες αλλού. Στο στήθος τίποτα και στα χέρια ελάχιστες. Ωστόσο τις 3 τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάτι. Κάθε πρωί που ξυπνάω και πάω και κατουράω βλέπω στο κεφάλι του πέους μικρές πεσμένες τρίχες πιο πολύ απο το συνηθησμένο. Δηλαδή ενώ παλιά έβλεπα αραιά και που τώρα κάθε πρωί υπάρχουν πιο πολλες πράγμα που με έκανε να το παρατηρήσω αλλά δεν είναι καμία μεγάλη διαφορά. Αλλά οι τρίχες που βλέπω είναι περισσότερες. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνω την ανάγκη μου και σκουπίζομαι. Ενώ παλιά δεν έβγαζα καμία τρίχα όταν σκοπιζόμουνα τώρα υπάρχουν 1-2 κάθε φορά. Επίσης εγώ όταν δεν παίζει καμμιά γυναίκα το πέος και τους όρχεις τους αφήνω αξύριστους για αρκετό καιρό. Τώρα τα έχω κανένα 4 μηνο αξύριστα. Αλλά οι τρίχες δεν είναι τοσες όσες έπρεπε να ήτανε άλλες φορές που είχα καιρό να ξυριστό τόσο. Είναι πιο λίγες και το παρατήρησα και αυτό τώρα που είπες για τις τρίχες σε άλλα μέρη του σώματος.

Συγγνώμη μάγκες για τα παραδείγματα αλλά όπως είπα δεν έχω αλλού έντονες τρίχες για να αναφέρω.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Samba είπε:
Φίλε GOMI και εγώ πολύ μπερδεμένος είμαι....

Το mpb και το Τ.Ε που αναφέρεις τι είναι?

Εγώ σκέφτομαι όταν γυρίσω Ελλάδα να κάνω αιματολογικές και ενδοκρυνολογικές. Αυτό που λες για βιοψία δεν ξέρω πως γίνεται και τι είναι γιατί μόνο σε αστυνομικά το έχω ακούσει για τα πτώματα.

Αυτό που λες για τις άλλες τρίχες του σώματος θέλω να πω κάτι. Εγώ εκτός απο τα μαλλιά, τα πόδια και την περιοχή του πέος και του ποπού δεν έχω έντονες τρίχες αλλού. Στο στήθος τίποτα και στα χέρια ελάχιστες. Ωστόσο τις 3 τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει κάτι. Κάθε πρωί που ξυπνάω και πάω και κατουράω βλέπω στο κεφάλι του πέους μικρές πεσμένες τρίχες πιο πολύ απο το συνηθησμένο. Δηλαδή ενώ παλιά έβλεπα αραιά και που τώρα κάθε πρωί υπάρχουν πιο πολλες πράγμα που με έκανε να το παρατηρήσω αλλά δεν είναι καμία μεγάλη διαφορά. Αλλά οι τρίχες που βλέπω είναι περισσότερες. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνω την ανάγκη μου και σκουπίζομαι. Ενώ παλιά δεν έβγαζα καμία τρίχα όταν σκοπιζόμουνα τώρα υπάρχουν 1-2 κάθε φορά. Επίσης εγώ όταν δεν παίζει καμμιά γυναίκα το πέος και τους όρχεις τους αφήνω αξύριστους για αρκετό καιρό. Τώρα τα έχω κανένα 4 μηνο αξύριστα. Αλλά οι τρίχες δεν είναι τοσες όσες έπρεπε να ήτανε άλλες φορές που είχα καιρό να ξυριστό τόσο. Είναι πιο λίγες και το παρατήρησα και αυτό τώρα που είπες για τις τρίχες σε άλλα μέρη του σώματος.

Συγγνώμη μάγκες για τα παραδείγματα αλλά όπως είπα δεν έχω αλλού έντονες τρίχες για να αναφέρω.

Σώπα ρε συ...σε θέματα υγείας δεν υπάρχει ντροπή.
Mpb εννοώ male pattern baldness, την κλασσική φαλάκρα δηλαδή και T.E. είναι η telogen effluvium, που αφορά κυρίως τριχόπτωση από ψυχολογικό σοκ και κατά δεύτερον από διάφορα φάρμακα, λοιμώξεις κλπ.

Αν όντως βλέπεις θέματα με τις τρίχες και σε άλλα μέρη, υπάρχει θέμα και πρέπει να το δεις γρήγορα. Υπάρχουν κοπέλες στο φόρουμ που έχουν τέτοια θέματα αν και συνήθως χάνονται τα ίχνη τους.


Αν έχεις σκοπό να κάνεις εξετάσεις, σταμάτα τη φίνα γτ θα στα κάνει όλα άνω κάτω και άκρη δεν θα βγάλεις.
 

Samba

Member
Φίλε Gomi η mpb είναι ΑΑ? Αυτό θα εξηγούσε το απότομο αραίωμα?

Δίαβασα κάποια πράγματα για την telogen effluvium και νομίζω πως η περίπτωση μου μοιάζει πολύ. Εξηγουμαι. Εκτός απο το αραίωμα λέει πως τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και αδύνατα. Αυτό συμβαίνει και στα δικά μου. Όπως είχα πει στο πρώτο μύνημα εμένα τα μιλλιά μου ήταν πάνταν αδύναμα και λεπτά. Αλλά το τελευταίο διάστημα οι τρίχες έχουν γίνει τσιγαρόχαρτο. Βάζω τα χέρια μου πάνω στα μαλλιά και ενώ έχω αρκετά είναι σαν να έχω 2 τρίχες ή να πιάνω μόνο χνούδι. Επίσης ενώ τον Δεκέμβρη που είχα κουρευτή μέχρι και τον Ιανουάριο με το που έβαζα το χέρι μου και τις έκανα πίσω έμεναν πάνψ κάγκελο σήμερα το μόνο που θα καταφέρο αν βάλω το χέρι μου μέσα στα μαλλιά μου είναι να βγάλω 10 τρίχες.

Επίσης είδα κάποιες φότο με telogen effluvium και η κατάσταση που είναι το μαλλί μου νομίζω πως μοιάζει πολύ. Ειδικά όπως το βλέπω εγώ στον καθρέφτη. Αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να αποδείξω πως έχω telogen effluvium

Φίλε Γκόμι με την τριχώπτοση γίνεται το εξης. Όταν βάζω το χέρι στα μαλλιά και τα παίζω μπορώ να βγάλω πάνω απο 50 σε λίγα λεπτά οι οποίες πάνω κάτω είναι του ίδιου μεγέθους και όλες ταιριάζουν με το μέγεθος των μαλλιών μου που είναι αρκετά μακριά. Άμα δεν παίζω τα μαλλιά μου και καθίσω πάνω απο το γραφείο για κανένα 2ωρο θα δω τρίχες που το μεγεθός τους είναι πολυ μικρότερο απο το κανονικό, σαν ματόκλαδα δεν τις λες καν τρίχες.

Ξαναλέω ότι χάνω απίστευτο αριθμό μαλλιών ΜΟΝΟ οταν παίζω τα μαλλιά μου με τα χέρια. Αν περάσει μια μέρα και δεν βάλω χέρι στα μαλλιά θα ψάχνω με μεγενθυτικό φακό να βρω την τρίχα. Δηλαδή η τριχώπτοση που έχω κατά 90% προέρχετε απο τα χεριά μου.

Μινοξιδίλι βάζω τώρα μικρή ποσότητα μόνο στοηυς κροτάφους και λίγο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Την φίνα την παίρνω καθημερινά. Όταν είναι να πάω για εξετάσεις θα την κόψω μία εβδομάδα πριν. Από ότι διάβασα μένει 24 ώρε στον οργανισμό οπότε σε μια εβδομάδα πιστεύω θα έχω καθαρίσει.

Πάντως όσο περνάνε οι μέρες δεν βλέπω ούτε την παραμικρή βελτίωση. Αντίθετα αυτό που βλέπω είναι περισσότερο αραίωση, περισσότερη τριχόπτωση, λέπτυνση τρίχας και αδύναμα μαλλια. Απο το κακό στο χειρότερο. Και μέσα στην εβδομαδά θα κλείσω μήνα. Λες και απο τότε που άρχισα την θεραπία έγινα 100 φορές χειρότερο. Αφού καμιά φορά σκεφτομαι πως το υγρό που μου έδωσε ο γιατρός ήταν καμιά μπόμπα και μου έκαψε τα μαλλιά.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ναι, η mpb είναι η γνωστή Α.Α.

Υπάρχουν και επιθετικές μορφές Α.Α που προκαλούν σχετικά γρήγορο αραίωμα, αλλά συνήθως ακολουθούν το μοτίβο τριχόπτωσης σχετικά αυξημένης κατά διαστήματα και σιγά σιγά βγαίνουν όλο και πιο λεπτές. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, παρά μόνο σε πολύ επιθετικής μορφής.

Η Τ.Ε στη συντριπτική πλειοψηφία εμφανίζεται σε γυναίκες, αλλά έχω παρακολουθήσει περιπτώσεις και σε άντρες, κυρίως νέους μετά από έντονο ψυχολογικό σοκ.
Δεν είναι εύκολο να την διαχωρίσεις από την Α.Α, ειδικά όταν υπάρχει στη μέση κάποιο παρελθόν, ή και θεραπεία όπως εσύ.

Συνήθως οι τρίχες χάνονται κατά το λούσιμο ή μετά από παίδεμα. Αυτές οι τρίχες από κάποια αιτία, πιέζονται να περάσουν από την αναγενή φάση σε φάση ηρεμίας. Φαντάσου δηλαδή τον φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών, που όταν νέα τρίχα ετοιμάζεται να βγει, σπρώχνει την παλιά να πέσει.
Ο κύκλος των μαλλιών που διαταράχθηκε κατ αυτόν τον τρόπο, θα πέσουν ότι και να κάνεις. Γι αυτό δεν έχει κανένα νόημα κάποιος που έχει Τ.Ε να το παλεύει όσο είναι σε εξέλιξη. Αυτό συνήθως κρατάει πάνω κάτω 6 μήνες. Μετά κάποια μίνοξ π.χ σε κάποιες περιπτώσεις έχει κάποιο νόημα ώστε να βοηθήσει στον κύκλο.

Αν η αιτία έχει καταλαγιάσει, τα μαλλιά σιγά σιγά επανέρχονται. Αν παραμένει, ή για οποιοδήποτε λόγο τα μαλλιά δεν έχουν τη δύναμη να ξαναβγούν, ή βγαίνουν πολύ αδύναμα, τότε γίνεται χρόνια και από κει και πέρα τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Επίσης εδώ
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9179.html

φάνηκε πως κάποιοι ασθενείς με Τ.Ε παρουσίασαν στην πορεία χαρακτηριστικά της Α.Α. οπότε ίσως ενδεχομένως γι αυτό κάποιοι να επανέρχονται και κάποιοι όχι.

Οι μικρότερου μεγέθους τρίχες που λες ότι χάνεις, είναι μπέρδεμα γιατί ενώ κάποια κολλάνε με τα παραπάνω, αυτές δεν κολλάνε τόσο και ίσως παίζει ρόλο σε αυτό και η θεραπεία σου.

Η μινοξιδίλη στις αρχές φέρνει σε πολλούς τριχόπτωση όπως σε κάποιο μικρό ποσοστό ενδεχομένως και η φιναστερίδη. Η μινοξιδίλη αλλάζει τον κύκλο. Αν εσένα έχει ήδη διαταραχθεί από άλλη αιτία, τρέχα γύρευε τι γίνεται.

Πάντως προσωπικά δεν συμφωνώ να συνεχίσεις τη φιναστερίδη και να την σταματήσεις μετά να κάνεις εξετάσεις, γιατί ακόμα και αν έχει φύγει από τον οργανισμό, ότι τιμές που έχει επηρεάσει δεν φτιάχνουν από την μια μέρα στην άλλη.
Όπως και να χει, εσύ αποφασίζεις.
(και μην πολυτραβάς τις τρίχες σου γιατί θα στο γυρίσει σε καμία τριχοτιλλομανία)
 

Samba

Member
Φίλε Gomi σε ευχαριστώ μέχρι τώρα για όλες τις πληροφορίες που μου έχεις δώσει. Είσαι ο μόνος που ασχολείται με την περίπτωση μου μέχρι τώρα και έχω μάθει πάρα πολλά απο αυτά που μου έχεις γράψει.

Αυτο που με καίει είναι να μάθω τι ακριβώς πάιζει με το μαλλί μου ώστε να μπω σε ένα πρόγραμμα γιατί όπως λες το να κόβω την φίνα και μετά να την ξαναρχίζω δεν έχει κάποιο νόημα.

Αλήθεια υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω την mpb με την Τ.Ε? Μέσω εξετάσεων γίνεται?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Samba είπε:
Αλήθεια υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω την mpb με την Τ.Ε? Μέσω εξετάσεων γίνεται?

όχι φίλε samba, μέσω εξετάσεων δεν γίνεται τπτ, γιατί ούτε για την Α.Α. έχουμε κάποια στάνταρ δεδομένα να ψάξουμε, ούτε για την Τ.Ε.
Όλοι βαδίζουμε υποθετικά, εκ παρατηρήσεων και κατά προσέγγιση. (αν ακόμα νιώθεις συμπτώματα έντονου στρες, εξάντλησης, μπορείς πχ να κινηθείς γύρω από τα επινεφρίδια, αλλά τπτ δεν υπογράφει ότι από κει θα βρεις τη λύση ή την αιτία)

Θέλεις ή πολύ έμπειρο δερματολόγο ή όπως σου είπα βιοψία (Scalp biopsy) που κάνουν κάποιοι επίσης δερματολόγοι. (πολύ λίγοι)
Παραμένει όμως υπερβολή και ένας έμπειρος δερματολόγος, με σωστή εξέταση του τριχωτού, (όχι με το μάτι μόνο) μπορεί να αποκλείσει κάποια περίπτωση.
 

Samba

Member
Οπότε πρέπει να πάρω γνώμες απο αρκετούς γιατρούς.... Μία γνωστή του πατέρα μου πριν κάτι χρόνια πέρασε έντονη ψυχολογική περίοδο με κάτι κληρονομικά και είχε μεγάλη αραίωση και έντονη τριχόπτωση. Πήγε σε έναν γιατρό ο οποιός της είπε ότι είναι λόγο του άνχους και της έδωσε ένα δίκο του μείγμα το οποίο όπως λέει αυτή πάντα τα μαλλιά επανήλθαν πλήρως. Ίσως ξεκινήσω με αυτόν.

Πέρασαν 2 εβδομάδες απο τότε που έγραψα για την περίπτωση μου και η κατάσταση έχει ως εξης. Η τριχόπτωση έχει μειωθή όταν παίζω τα μαλλιά μου με τα χέρια. Δηλαδή όσο και να τα παίξω θα βγάλω το πολύ 1-3 τρίχες. Ωστόσο υπάρχει ΤΡΕΛΗ τριχόπτωση στο λούσιμο κυρίως απο όταν άρχισα να εφαρμόζω αυγό με λάδι στο κεφάλι για να δυναμώσω τις τρίχες. Μιλάμε για πολύ τρίχα ρε παιδιά ποτέ δεν έχανα τόσες στο λούσιμο. Δεν ξέρω που μπορεί να ωφείλεται όμως. Οι τρίχες που χάνω στο λούισμο έχουν το ίδιο μήκος με τα ''καλά'' μαλλιά μου δηλαδή οι τρίχες είναι πολύ μακριες. Το αραίωμα έχει μείνει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Ούτε καλύτερο αλλά ούτε χειρότερο. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι έχω πολλές μικρές τριχούλες στην hairline και στους κροτάφους που δεν νομίζω να είχα πριν αλλά και πάλι ποτέ δεν ήμουν τόσο παρατηριτικός με τα μαλλιά μου πριν αρχήσω την θεράπια. Πάντως που φαίνεται παράξενω που είναι τόσες και δεν τι είχα δει πιο πριν. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η μινο που πάιρνω να είχε τόσο γράγορα αποτελέσματα σε 3 εβδομαδές για 2 λόγους κυρίως. Πρώτον γιατί σταμάτησα να βάζω μπροστά στο κεφάλι ύστερα απο την πρώτη εβδομαδά γιατί είδα περισότερη αραίωση και δεύτερον γιατί η δοσολογία είναι μόλις 2%.

Την φίνα έχω σταματήσει να την παίρνω εδώ και μια εβδομάδα αφού σε 20 μέρες θα κάνω γενικές εξετάσεις και δεν θέλω να επιρεάσει τίποτα.

Φίλε GOMI θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι (και τα άλλα μέλη φυσικά αλλά δεν τα βλέπω πολύ πρόθυμα). Τι θεραπία θα συμβούλευες σε κάποιον σαν και εμένα που δεν θέλει να παίρνει φίνα (παρότι μέχρι τώρα δεν είχα παρενέργειες) και το πρόβλημα με τα μαλλιά του δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε μεγάλα επίπεδα.

Λέω μόλις κάνω εξετάσεις και γενικά ότι και να μου ποει ο γιατρός ότι έχω να πάιρνω συμπλήρωμα Ω3 και βιοτίνη. Εναλαξ δηλαδή μία μερά το ένα μία το άλλο (μπορεί και τα 2 μάζι αλλα δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα). Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτά τα 2 εδώ μέσα και γενικώς προτιμω να πάιρνω συμπληρώματα παρά τα φάρμακαΕπίσης λέω να αλλάξω την μινο απο 2% σε 5% με αφρό και για κάποιο διάστημα να προσθέσω κορτιζόνη για να δω ένα πιο γρήγορο regrowth
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μην βάζεις βρε αυγά στο κεφάλι σου, εκτός αν ήταν από κότα αλανιάρα...:p

Περιέχουν και αραχιδονικό οξύ, ότι πρέπει για να ενισχύσει την pgd2. Αυτά τα γιατροσόφια είναι για άλλους, όχι για εμάς.

Κοίτα, εγώ κινούμαι καθαρά πλέον με δικά μου σκευάσματα, που τα φτιάχνω μόνος σε μορφή αλοιφής. Προσπαθώ να έχουν ιδιότητες ανάπλασης κολλαγόνου, αντιοξειδωτικών και κυρίως αντιφλεγμονώδη. Από τα τοπικά σκευάσματα του εμπορίου, απέχω περίπου 2 χρόνια. Δεν τα πιστεύω καθόλου, γιατί δεν ξέρουν καν τι προσπαθούν να καταπολεμήσουν. Απλά τα βγάζουν στο εμπόριο και ότι κάτσει.
Για την μίνοξ αν έχεις σκοπό να πας σε 5%, την κορτιζόνη άστη για αργότερα. Μετά από κανα 3μηνο, ανάλογα πως θα πηγαίνει.
Καλύτερα 3 φορές την εβδομάδα να βάζεις κάποιο αντιφλεγμονώδη.

Τα ω-3, αν είναι ποιοτικά είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα και όχι μόνο για τα μαλλιά. Επίσης μπορεί να πρόσθετα και κάποιο συμπλήρωμα mineral complex, χωρίς σίδηρο και κάποιο καλό αντιοξειδωτικό. Για κάποια άλλα ακόμα πειραματίζομαι οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι μόνο με βάση τη θεωρία.
 
Μπλουζα