Υπερβολική Τριχόπτωση

Tida

Member
Καλημέρα και από 'μένα!
Θέλω επειγόντως βοήθεια! Λοιπόν για χρόνια ήμουν ο τρόμος της κάθε κομμώτριας, γιατί το μαλλί ήταν πλούσιο! Πολύ πλούσιο! Τόσο που τα μεγάλα κοκαλάκια με πονούσαν στο δέσιμο! Τώρα έχω μείνει με το μισό μαλλί, μπορεί και κάτι λιγότερο! Φαίνεται μπροστά λίγο κρανίο . . . για μην πω πολύ . . .
Άρχισαν να πέφτουν Τέλος Ιουλίου 2014 πολύ απότομα, τόσο που το σπίτι ήταν γεμάτο τρίχες λες και είχαμε γάτα! Δεν το συζητώ ότι βούλωσα 2 σιφώνια! Στο βάθος!!!
Ώσπου πριν από 15 μέρες άρχισε η κατάσταση να καλυτερεύει και να πέφτουν περίπου 50 τρίχες την ημέρα! Μπροστά έχω μερικές φύτρες αλλά όχι πολλές. Είναι πολύ πιο αδύνατη η τρίχα από πριν!
Η τριχόπτωση ξεκίνησε στον τέταρτο μήνα μετά την εγκυμοσύνη! Αλλά όλοι στο νοσοκομείο που γέννησα μου είπαν ότι δεν σχετίζεται η εγκυμοσύνη με την τριχόπτωση! Πέρασα και έντονο stress από σοβαρά προβλήματα υγείας . . .αλλά όλα καλά! Το θέμα είναι ότι με την Παθολόγο, έχουμε τεστάρει τα πάντα! Αποτέλεσμα ραντεβού στο Συγγρός στις 10/12, αλλά εδώ είναι το ζουμί, θα μου δώσουν σοβαρή απάντηση γιατί έχω ακούσει πολλά;
Βρε παιδιά, αν ξέρει κάτι κάποιος για αυτό το θέμα, ας με φωτίσει γιατί δεν βγάζω άκρη! Και φοβάμαι για το τι θα μου πουν στο Συγγρός!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα Tida. Ποιος είπε πως η εγκυμοσύνη δεν επιφέρει τριχόπτωση?

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα μαλλιών εξαιτίας της αύξησης των οιστρογόνων. Δεν υπάρχει δυνατότερο χαρτί για τα τριχοθυλάκια από τα ίδια τα οιστρογόνα.

Μετά την εγκυμοσύνη αρχίζει το πισωγύρισμα που από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρει, ανάλογα και την ψυχοσύνθεση όπως επίσης και κάποια κληρονομικότητα. Τα οιστρογόνα πέφτουν και η προλακτίνη λόγω του θηλασμού ανεβαίνει κατακόρυφα. Η προλακτίνη έχει επίσης αρνητική επίδραση στα μαλλιά (εμποδίζει την αναγενή φάση) όπως και στις ίδιες τις ορμόνες περιορίζοντας την έκκριση τους από την υπόφυση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες μετά το 6μηνο το μαλλί σιγά σιγά σταθεροποιείται.

Τι έχεις τσεκάρει με την παθολόγο σου? Για παράδειγμα έχεις τιμές σύγκρισης οιστρογόνων πριν και μετά την εγκυμοσύνη?
 

Tida

Member
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου! Δεν μου είπε τίποτα οιστρογόνα! Αλλά τσεκάραμε θυρεοειδή
Τ3 1,16 (Φ.Τ. 0,6-1,7)
Τ4 8,44 (Φ.Τ. 4,5-12,5)
TSH 2,28 (Φ.Τ. 0,4-4,5)
HCT 42,0 σταθερά εδώ και χρόνια ακόμα και στη εγκυμοσύνη έπεσε στο 39
φυλλικό οξύ 17,8 (Φ.τ. 4.0-13,0) Παίζει ρόλο; Η Παθολόγος λέει όχι.
Φερριτίνη 56 (Φ.Τ. 10-291)
Fe 150 (Φ.Τ. 45-175)
PRL 461,6 (Φ.Τ. 78,3-571,3) που στα 16 χρόνια περίπου 1700-1800 τιμή χωρίς να υπάρχει λόγος και δεν είχε πέσει ούτε τρίχα!
Βιταμίνες παίρνω εδώ και 15 μέρες.
Ναι αλλά δεν θα έπρεπε να έχει σταματήσει αν συσχετιζόταν με την εγκυμοσύνη; Κλείνει 4 μήνες το πρόβλημα. Τώρα για την κληρονομικότητα( 7 γενιές) δεν νομίζω τουλάχιστον από τις τελευταίες κανένας δεν έχει πρόβλημα, ούτε η γιαγιά μου που ήταν και 108!
Ξέχασα να αναφέρω ότι είχα μέχρι πρόσφατα τρομερή φαγούρα και πόνο στα μαλλιά λες και μου τα ξερίζωναν!! ΠΟΝΟΣ!!!!!!! Ούτε στον εχθρό μου αυτό το πράγμα! ΠΟΛΥ ΠΟΝΟΣ!!!! Λες και είχα χειρουργική τομή και ταυτόχρονα μου τραβούσαν τις τρίχες!
Αλλά αυτό σταμάτησε κατά 95 % (δεν ξέρω μπορεί να μην έχει σχέση) όταν έκλεισα μία εβδομάδα βιταμίνες και κολλαγόνο, συν βιταμίνη C 1000mg γιατί οι ιώσεις δίνουν και παίρνουν. Και ταυτόχρονα μειώθηκε η τριχόπτωση αρκετά, αλλά όχι ικανοποιητικά.
Αλήθεια έχει τύχει σε κανένα να πονάει έτσι; σε όλο το κεφάλι;
 

Tida

Member
Έχω φρικάρει τελείως! Σχεδόν εξαφανίζονται οι τρίχες τις μασχάλης! Μόλις τώρα το εντόπισα και έπαθα αμοκ! Καλά από το κεφάλι το καταλαβαίνω αλλά και από τις μασχάλες;;; Έχουν απομείνει ελάχιστες και είναι τελείως αδύναμες, ενώ μόνο ξυράφι χρησιμοποιώ.
Πραγματικά τι μπορεί να γίνεται; Καμιά βοήθεια;

GOMI λες να είναι τα οιστρογόνα;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οι εξετάσεις σου είναι καλές σε γενικές γραμμές. Το σάκχαρο το έχεις κοιτάξει? Γιατί επηρεάζεται πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να αφήσει μετά κουσούρια στην λειτουργία της ινσουλίνης.

Τα οιστρογόνα σου σίγουρα θα είναι πολύ χαμηλά, αλλά δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος για την έναρξη του προβλήματος.

Η επιλόχεια τριχόπτωση (για την οποία μπορείς να ψάξεις στο νετ και η ίδια) ξεκινάει 3 μήνες μετά τη γέννα. Οι θύλακες όμως έχουν μπει σε φάση ανάπαυσης αμέσως μετά την γέννα. Στο 3μηνο λοιπόν που ξεκινά η μαζική τριχόπτωση, είναι γιατί ο θύλακας εισέρχεται σε αναγενή φάση και οι νέες τρίχες σπρώχνουν τις παλιές. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να φτάσει και το 6μηνο σε κάποιες κοπέλες, άρα είσαι ακόμα μέσα στα φυσιολογικά όρια. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει αν αυτή η φυσιολογική διαδικασία διαταραχτεί από άλλους παράγοντες. (έντονο στρες πχ)

Το κάπως ανησυχητικό είναι ο πόνος στις ρίζες που αναφέρεις και η φαγούρα που κατά 99% είναι σημάδι φλεγμονής και που δείχνει ότι ή περνάς την όλη διαδικασία πολύ βαριά, ή ότι υπάρχει και κάτι άλλο που επιβεβαιώνεται και από το χάσιμο των τριχών στις μασχάλες μιας και δεν έχει τύχει να το διαβάσω κάπου ως σύμπτωμα.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του να επανέλθεις και θα δεις τι θα σου πει και ο γιατρός. Κάνε και την δική σου έρευνα αν θες πάνω στην επιλόχεια τριχόπτωση, ώστε να είσαι ενημερωμένη πάνω σε αυτά που θα σου πει αλλά κυρίως πάνω σε αυτά που δεν θα σου πει ο γιατρός. Φρόντισε να είσαι ήρεμη (όσο γίνεται) να ενυδατώνεσαι αρκετά και παίρνε όσο πιο πολλά αντιοξειδωτικά μπορείς.
 

Tida

Member
GOMI σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Το έψαξα για την επιλόχειο τριχόπτωση αλλά με προβληματίζει ότι τα περισσότερα site αναφέρουν ότι όλη διαδικασία κρατάει ένα εξάμηνο μετά την γέννα και πολύ σπάνια πάνω από αυτό το διάστημα! Εγώ είμαι ήδη στους 8 μήνες( 4 μετά την γέννα + 4 μήνες τριχόπτωσης) οπότε τα βλέπω λίγο σκούρα τα πράγματα!
Επίσης όντως για τις μασχάλες δεν αναφέρει πουθενά τίποτα!

Με το σάκχαρο είχα κάτι σκαμπανεβάσματα αλλά ποτέ πάνω από 145 mg/dL σε όλη την εγκυμοσύνη και συνήθως στο φυσιολογικό όριο 95! Τώρα κανένα απολύτως πρόβλημα( το παρακολουθώ)!

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι υπάρχει τόσο έντονη λιπαρότητα στα μαλλιά μου, που δεν είχα ποτέ μου!
Το πιο σημαντικό από όλα και ξέχασα να το αναφέρω είναι τα μαλλιά μου τα έβαψα(ανταύγειες) πριν αρχίσει η τριχόπτωση! Ήταν η 2η φορά στη ζωή μου που έκανα ανταύγειες(τον βαφτίσαμε τον μπέμπη) αλλά ένιωθα όταν με έλουζε στο κομμωτήριο ότι με έκαιγε το κεφάλι μου! Το είχα ξεχάσει τελείως . . .
Και κάτι μου είχε πει(δεν τα ξέρω και καλά) ότι είχε βάλει δυνατό οξυζενέ για αυτό και μύριζε λίγο το μαλλί!

Αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν θα περιοριζόταν στο κεφάλι; Δεν θα είχα πρόβλημα με τις μασχάλες!
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οι ανταύγειες όταν τα μαλλιά βρίσκονται σε αδύναμο στάδιο, κάνουν μεγάλο κακό. Αυτό φυσικά δεν το λέω εγώ, αλλά αρκετές κοπέλες στο φόρουμ απόκτησαν μεγάλο πρόβλημα μετά από βαφή. Οπότε αν εσύ ήσουν ήδη σε ένα ¨στάδιο αναδιάρθρωσης του θέματος¨, σίγουρα το timing ήταν το χειρότερο.
Επίσης η λιπαρότητα είναι σημάδι υπερίσχυσης ανδρογόνων έναντι οιστρογόνων. (φυσικά τίποτα δεν είναι απόλυτο)
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο σώμα σου μιας και θα είχες ενίσχυση τριχοφυΐας. Εδώ γίνεται το αντίθετο. Δεν ξέρω κατά πόσο ο γιατρός που θα πας θα καταφέρει να βγάλει άκρη καθώς φαίνονται 2 αντικρουόμενες περιπτώσεις.
Είσαι σίγουρη για τις μασχάλες ή μήπως είναι η ιδέα σου?
 

Tida

Member
GOMI τις ανταύγειες τις έκανα πριν μου παρουσιαστεί το πρόβλημα! Αλλιώς εννοείται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το έκανα!
Το πρόβλημα με τις μασχάλες το διαπίστωσε ο άντρας μου και μετά εγώ. Φαντάσου η ρίζα της τρίχας ήταν εμφανής ακόμα και αν είχε προηγηθεί ξύρισμα! Τώρα τίποτα! Είναι λες και χάνονται και έχω μία εντύπωση πως το πρόβλημα πλέον δεν περιορίζεται μαλλιά και μασχάλες.
Αφού σκέφτομαι να μην πάω στο Συγγρός, αλλά πρώτα σε ενδοκρινολόγο!
Ειλικρινά ο δερματολόγος θα ακούσει το ιστορικό ή θα μπερδέψει την κατάσταση; Τι πιστεύεις;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εφόσον έχεις ήδη κλείσει ραντεβού στο Συγγρός πήγαινε να έχεις μια εικόνα και από κει. Μπορεί να σου γράψει και τριχοριζόγραμμα ώστε να δεις και το ποσοστό των αναγενών.
Σε περιπτώσεις πάντως γενικής αλωπεκίας, φάρμακα που βοηθούν έχουν να κάνουν με καταστολή του ανοσοποιητικού, όπως πχ το φάρμακο για την αρθρίτιδα που είδαμε πρόσφατα. Εννοείται ότι δεν προτείνω κάτι τέτοιο, απλά στο αναφέρω να έχεις μια εικόνα.
Οπότε πήγαινε τα όλα με τη σειρά. Πρώτα δερματολόγο και μετά ενδοκρινολόγο
 

Tida

Member
Η τριχόπτωση σταμάτησε στο 90% και επανήλθα στο φυσιολογικό. Αλλά έμεινε η μικρή αραίωση . . .
Στο Συγγρός συγνώμη για αυτό που θα πω άλλα μπούρδες μου είπαν.
1ον Υπερβολικό άγχος εξ ου και η τριχόπτωση παντού.
2ον επιλόχεια τριχόπτωση(για αυτό δεν ασχολήθηκαν και με προσπέρασαν!)
3ον Μάλλον μου έκαψε λίγο το μαλλί η κομμώτρια.
4ον Γιατί σταμάτησε η τριχόπτωση.
Δεν μου έδωσαν τίποτα, δεν μου εξήγησαν τίποτα και μου είπαν για επανεξέταση μόλις κλείσω 1 χρόνο μετά την γέννα!

Ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν όσες τρίχες χάθηκαν και σταματήσει η αραίωση;

Στο παρελθόν ο κομμωτής μου μου έκανε αραίωση στα μαλλιά με ειδικό ξυράφι. Μήπως έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην όλη κατάσταση; Γιατί όλο το κομμάτι που έχει το κυρίως πρόβλημα είναι εκεί που χρησιμοποιούσε το ξυράφι.
 

Tida

Member
Πραγματικά θέλω την βοήθειά σας.
Η τριχόπτωση επανήλθε δριμύτερη τον Μάιο όπου και η αραίωση είναι πολύ αισθητή.
Κάνω εξετάσεις αίματος ξανά λόγο άλλων προβλημάτων υγείας και το αποτέλεσμα
φερριτίνη 22,3
σίδηρος 67
αιματοκρίτης 40,5
αιμοσφαιρίνη 13,4 (πλασματικά τα δυο τελευταία λόγο καπνίσματος, κακώς αλλά . . .)
ΠΛΗΡΗ ορμονικό έλεγχο σε δυο φάσεις μέσα στον μήνα και βγήκαν πολύ καλές ακόμα και η κορτιζόλη.
Αποφασίζω και πάω σε δερματολόγο. Αρχές Σεπτέμβρη.
Αυτά που μου είπε:
Ποικιλόχρους πιτυρίαση και μου δίνει το fungoral για ένα μήνα και μετά συντήρηση γιατί η πιο πολύ αραίωση είναι στο μετωπιαίο κομμάτι.
Του λέω για τον σίδηρο και μου λέει:; Ότι επειδή έχω χαμήλο σίδηρο χωρίς ύπαρξη αναιμίας δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα τριχόπτωσης από αυτό. Είναι ορθό αυτό που είπε; Έχω κάνει μία σχετική έρευνα και οι απόψεις διίστανται.
Δεύτερον στο περσινό ραντεβού στο συγγρό το μόνο σωστό που μου είπαν ότι το κοκκαλάκι μπορεί να μου έχει κάνει ζημιά στα μαλλιά. Μου το είπε και αυτός ο δερματολόγος. Μόνο που εγώ το ζώον τώρα το σταμάτησα λόγω του μικρού.
Επίσης η διάχυτη αραίωση που έχω οφείλεται στο συχνό δέσιμο των μαλλιών και όχι σε κάτι αλλο.
Λόγω της επιλόχειας τριχόπτωσης συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε μετά τα δύο έτη και εδώ οι απόψεις διίστανται.
Και μπαίνουμε στο ρεζουμέ!
Χρησιμοποιώ το καταραμένο σαμπουάν και το πρόβλημα επιδεινώθηκε . Σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά τα έχασα.
Το κόβω τέλος της 2ης εβδομάδος τελείως. Η τριχόπτωση συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι τώρα αλλά όχι στο βαθμό αυτό.
Παίρνω και σίδηρο εδώ και 1,5 μήνα ακριβώς, τίποτα. Τα μαλλιά τα αφήνω ελεύθερα πλέον, μία αισθητή μείωση της απώλειας βλέπω.
Τελικά τι είναι σωστό και τι όχι;
Και μία ερώτηση που μου φέρνει τρελό εκνευρισμό για το συγγρό.
Αφού είχα Ποικιλόχρους πιτυρίαση, δεν θα την είχα και όταν πήγα εκεί;; Γιατί δεν έδωσαν ουδεμία σημασία αλλά όλα τα έριξαν στην επιλόχειο τριχόπτωση;;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tida

Member
Μόλις σήμερα πήγα και σε άλλη δερματολόγο και το μόνο που κατάφερα είναι να γελάω για κανένα μισάωρο. Στο συγγρό δεν κατάφερα να πάω λόγω της απεργίας και το τριχοριζόγραμμα(αν το έκαναν) δεν το έχω.
Λοιπόν με ρώτησε αν κάποιος συγγενής μου έχει ΑΑ και της είπα τουλάχιστον στην οικογένεια μου δεν έχει άρα δεν έχεις και εσύ μου λέει. Γυροειδής δεν είναι, είναι καλοήθης τριχόπτωση.
Ρώτησα τι εννοεί και μου είπε ότι συμβαίνει λόγω του άγχους και των ορμονών. Τις δείχνω όλες τις εξετάσεις και είπε και αυτή κανένα πρόβλημα με τις ορμόνες.
Οι βιταμίνες δεν κάνουν απολύτως τίποτα είναι μία κοροϊδία των φαρμακοβιομηχανιών.
Μου είπε ότι οι τρίχες στην κορυφή της κεφαλής τραβάνε όλο το βάρος και για αυτό αδυνατίζουν πιο εύκολα.
Επίσης ότι στο πάνω μέρος έχω όντως μικρή αραίωση και είναι αδύναμες οι τρίχες, ενώ στο υπόλοιπο κεφάλι έχει όντως χαθεί ο όγκος(δεν είναι τόσο πυκνά) αλλά δεν είναι τόσο αδύναμη η τρίχα.
Μου είπε να πάρω την παρακάτω θεραπεία γιατί δυναμώνει το μαλλί και θα μου την έδινε ότι και αν είχα.

spray botafex
tretinoine 0,15%
lotion budesoderm
hair forse lotion
τα 3 τελευταία σε ένα σπρέυ
και ένα σαμπουάν hair force lotion faleva;;;(δεν το βγάζω) και θα λούζομαι μόνο με αυτό.
Επίσης ότι η μινοξυδίλη που μου έδωσε είναι 5% γιατί όπως είπε το 2% είναι για παιδιά με την ελάχιστη δόση που έχει.
Μου είπε ότι η μινοξυδίλη δεν απορροφάτε από τον οργανισμό.

Εσείς καταλάβατε τι έχω; Γιατί εγώ όχι.
Για την θεραπεία η γνώμη σας;
 

Stavros29

Member
Η μητέρα μου όταν ήταν έγκυος σε μένα είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ξεκίνησε η τριχόπτωση και μετά τη γέννα κόντεψε να μείνει σχεδόν χωρίς μαλλιά. Ο γιατρός τότε της είπε να βάζει μινοξυδίλη 5% 2 φορές τη μέρα, βιταμίνη Ε πρωί - βράδυ, μία πολυβιταμίνη το μεσημέρι και δαφνέλαιο κάθε 3-4 μέρες για 1μιση με 2 ώρες και μετά λούσιμο. Έκανε για 12-13 χρόνια τη θεραπεία και δεν καταλαβαίνες οτι είχε πρόβλημα. Έδω και 7 χρόνια δέν κάνει θεραπεία και τα μαλλιά της δεν έχουν πάθει τίποτα.
 

GiannisTak

Active Member
Μόλις σήμερα πήγα και σε άλλη δερματολόγο και το μόνο που κατάφερα είναι να γελάω για κανένα μισάωρο. Στο συγγρό δεν κατάφερα να πάω λόγω της απεργίας και το τριχοριζόγραμμα(αν το έκαναν) δεν το έχω.
Λοιπόν με ρώτησε αν κάποιος συγγενής μου έχει ΑΑ και της είπα τουλάχιστον στην οικογένεια μου δεν έχει άρα δεν έχεις και εσύ μου λέει. Γυροειδής δεν είναι, είναι καλοήθης τριχόπτωση.
Ρώτησα τι εννοεί και μου είπε ότι συμβαίνει λόγω του άγχους και των ορμονών. Τις δείχνω όλες τις εξετάσεις και είπε και αυτή κανένα πρόβλημα με τις ορμόνες.
Οι βιταμίνες δεν κάνουν απολύτως τίποτα είναι μία κοροϊδία των φαρμακοβιομηχανιών.
Μου είπε ότι οι τρίχες στην κορυφή της κεφαλής τραβάνε όλο το βάρος και για αυτό αδυνατίζουν πιο εύκολα.
Επίσης ότι στο πάνω μέρος έχω όντως μικρή αραίωση και είναι αδύναμες οι τρίχες, ενώ στο υπόλοιπο κεφάλι έχει όντως χαθεί ο όγκος(δεν είναι τόσο πυκνά) αλλά δεν είναι τόσο αδύναμη η τρίχα.
Μου είπε να πάρω την παρακάτω θεραπεία γιατί δυναμώνει το μαλλί και θα μου την έδινε ότι και αν είχα.

spray botafex
tretinoine 0,15%
lotion budesoderm
hair forse lotion
τα 3 τελευταία σε ένα σπρέυ
και ένα σαμπουάν hair force lotion faleva;;;(δεν το βγάζω) και θα λούζομαι μόνο με αυτό.
Επίσης ότι η μινοξυδίλη που μου έδωσε είναι 5% γιατί όπως είπε το 2% είναι για παιδιά με την ελάχιστη δόση που έχει.
Μου είπε ότι η μινοξυδίλη δεν απορροφάτε από τον οργανισμό.

Εσείς καταλάβατε τι έχω; Γιατί εγώ όχι.
Για την θεραπεία η γνώμη σας;
Θα σου συνιστούσα να ξαναπροσπαθήσεις άλλη μία φορά στο Συγγρού ή στο Αττικό.
Είναι καταφανώς βλακεία και ανάξιο σχολιασμού αυτό που σου είπε ότι οι τρίχες στην κορυφή τραβάνε όλο το βάρος :eek:(ποιό βάρος; ) και αδυνατίζουν.
 

Tida

Member
Βρε παιδιά δεν ξέρω τι τριχόπτωση έχω ειλικρινά! Έχω πάει σε 3 γιατρούς και άκρη δεν έχω βγάλει! Σκέφτομαι το μαρτύριο να πάω σε άλλον και να ακούσω την κάθε βλακεία, χωρίς να μου πει τι έχω.
Έχω απελπιστεί από το θέμα γιατρού. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω!
Την θεραπεία την φοβάμαι, ότι είναι πολύ επιθετική.
Αν δεν ταιριάζει με το πρόβλημα που έχω και κάνω καμιά βλακεία;;;;
Και αυτό πάλι τι είναι; ότι και να έχεις αυτό θα πάρεις!
Είναι λογική αυτό;
 

mike29

Active Member
tida οπως σου εστειλα και στο p.m!!!πρεπει να ψαξεις για Σ.Δ αν εχεις συμπτωματα που σου ειπα!!!πλακες να φευγουν με μαλλια πολυ λιπαροτητα φαγουρα ειναι συμπτωματα της σ.δ που ειχα και εγω και εννοειται εχει τριχοπτωση και απωλεια μαλλιων!!αμα εχουν και τριχοσκοπιο (νομιζω ετσι λεγεται) για σ.δ θα εισαι κομπλε!!καλα οι δερματολογοι δεν ειπαν τπτ για σ.δ απ αυτα τα συμπτωματα???το εχω πει 100 φορες η Σ.Δ μπορει να κανει ΜΕΓΑΛΟ κακο ειδικα αν καποιος αγνοησει τα συμπτωματα και το αφησει!!
 

mike29

Active Member
παντος ακριβως ολα τα συμπτωματα που μου ειπες εγω τα ειχα οταν ειχα πολυ βαρια σ.δ!!!ειχα φρικαρει τοτε...αν το ειχα αφησει θα μου ειχε μαμησει ολα τα μαλλια τωρα!!τωρα τα λουζω καθε μερα με h&s με το αμυγδαλο,με εσωσε!!το μυλοξηδο με βοηθαει επισης!!αν παντος ειναι σ.δ ειναι κριμα που δεν σου ειπαν οι γιατροι και ταλεπωρεισαι τζαμπα τοσο καιρο και χανεις τα μαλλακια σου!!!αν ξερει σου πει καποιος ΣΙΓΟΥΡΑ καλο δερματολογο επανω σε αυτα τα συμπτωματα της σ.δ ακομα καλυτερα!!!
 

Tida

Member
mil-nt σε ευχαριστώ πάρα πολύ με έβαλες σε ένα δρόμο για να το ψάξω!
Μάλλον όπως σου είπα προσανατολίζομαι για ΣΔ! Από τα συμπτώματα πάρα πολλά! Για άλλον γιατρό ειλικρινά δεν ξέρω, γιατί έχω απελπιστεί!
 

Tida

Member
Παιδιά την βοηθειά σας μέχρι να βρω(αν βρω έναν καλό δερματολόγο). Τι πιστεύετε ότι είναι, έτσι όπως το βλέπετε;
Έβγαλα και μία στο πίσω μέρος της κεφαλής. Τουλάχιστον όσο μπόρεσα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20151114_004226.jpg
    IMG_20151114_004226.jpg
    154.2 KB · Προβολές: 78
  • IMG_20151115_235328.jpg
    IMG_20151115_235328.jpg
    176.1 KB · Προβολές: 71
  • IMG_20151114_004251.jpg
    IMG_20151114_004251.jpg
    167.9 KB · Προβολές: 79
Μπλουζα