Τριχόπτωση (χωρίς αιτία) 3 χρόνια μετά απο τη παύσης της μινοξιδίλης

Olena

Member
Γειά σας, πολύ ενδιαφέρον site και αρκετά χρήσιμο. Θα ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω κάτι που με βασανίζει εδώ και χρόνια, να μου πείτε την έμπειρη γνώμη σας. Είμαι κοπέλα 25 χρονών και βιώνω εδώ και κάτι χρόνια μια ασυνήθιστη τριχόπτωση. Λόγω του υποθυρεοειδισμού είχα χρόνια τριχόπτωση (3-4 χρόνια). Μεγάλωναν οι φύτρες κάποια εκατοστά (περίπου 6-8εκ) και στην συνέχεια έπεφταν. Μου προτίμησε ένας δερματολόγος την μινοξιδίλη (ενώ είχα ήδη ρυθμίσει τον θυρεοειδή). Έτσι από την αδιαφορία μου την ξεκίνησα και την χρησιμοποίησα 2-3 χρόνια. Είδα τρομερά αποτελέσματα, αλλά είπα να την σταματήσω διότι είχα κουραστεί να την βάζω τόσα χρόνια. Στους πρώτους 3-4 μήνες είχα μεγάλη απώλεια μαλλιών όπου αυτό ήταν αναμενόμενο (είχα ήδη μελετήσει τα πάντα για την μινοξιδίλη). Στην συνέχεια μετά απο 6 μήνες περίπου, αυξανόταν σιγά-σιγά η πυκνότητα (ανάπτυξη πολλών φύτρων), όπου δεν κρατούσαν για πολύ και πέφτανε ξανά μετά απο 2-3 μήνες. Εδώ και 2 χρόνια βιώνω το ίδιο και το ίδιο πράγμα (αναπτύσσεται η τρίχα λίγα εκατοστά και στην συνέχεια πέφτει) λες και έχει επηρεαστεί ο κύκλος την τρίχας. Δεν εμφανίζονται σημεία αραίωσης πουθενά. Έχω κάνει τις εξετάσεις (εκτός τις ορμονικές ) που επηρεάζουν την τριχόπτωση και όλα είναι καλά. Θέλω να σας ρωτήσω, είναι δυνατόν να θέλει τόσα χρόνια η τρίχα (ο κύκλος ) να σταθεροποιηθεί μετά απο την χρήση της μινοξιδίλης, ή μήπως είναι κάτι άλλο? Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, με τόσες φορές πτώσης των φύτρων, είναι δυνατόν μακροπρόθεσμα να προκαληθεί ατροφία του θύλακα και να μην παράγει έπειτα? Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Καλησπέρα Οlena από τι στιγμή που έχεις ρυθμίσει το θυρεοειδή σου και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας πιθανόν να έχεις ΑΑ. Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις ένα τριχοριζόγραμμα γιατί μετά από τόσο καιρό διακοπής της μινοξιδίλησ νομίζω είναι λίγο απίθανο να ευθύνεται αυτή για την τριχόπτωση σου. Και εγώ που έχω ΑΑ ακριβώς αυτό συμβαίνει βγάζω φύτρες απλά τα μαλλιά μου δεν μεγαλώνουν όπως πρέπει και αφού φτάσουν σε ένα μήκος π.χ 10 πόντους πέφτουν.
 

Olena

Member
Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Έχω πάει σε δύο δερματολόγους (πριν ένα χρόνο αφού κόψω την μινοξιδίλη) και μου κοίταξε τα μαλλιά απαντώντας μου ότι δεν έχω κάποιο θέμα με ΑΑ. Δεν παρατήρησε ουτε αραίωση ούτε σμίκρυνση της διαμέτρου της τρίχας. Ούτε εγώ παρατηρώ την γραμμή (χωρίστρα) να έχει ανοίξει.Ωστόσο στην οικογένεια μου κανένας δεν έχει ΑΑ. Θα πάω όμως να το ξανατσεκάρω :)
 

Olena

Member
Καλησπέρα Οlena από τι στιγμή που έχεις ρυθμίσει το θυρεοειδή σου και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας πιθανόν να έχεις ΑΑ. Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις ένα τριχοριζόγραμμα γιατί μετά από τόσο καιρό διακοπής της μινοξιδίλησ νομίζω είναι λίγο απίθανο να ευθύνεται αυτή για την τριχόπτωση σου. Και εγώ που έχω ΑΑ ακριβώς αυτό συμβαίνει βγάζω φύτρες απλά τα μαλλιά μου δεν μεγαλώνουν όπως πρέπει και αφού φτάσουν σε ένα μήκος π.χ 10 πόντους πέφτουν.

Antonia σε εσένα πέφτανε σε όλο το μήκος του κεφαλιού ή μόνο στο πάνω μέρος (κορυφή του κεφαλιού) ?
 
Από όλο το κεφάλι πέφτουν πιο νωρίς απ την ώρα τούς αλλά τα πάνω ακόμα πιο νωρίς. Δηλαδή τα πίσω μαλλιά φτάνουν μέχρι 5 πόντους κάτω τον ώμο περίπου και μετά πέφτουν δεν μεγαλώνουν πιο κάτω ενώ τα πάνω φτάνουν το πολύ 15 πόντους κοντεύω να κάνω φυσική φράντζα! Όσο περνάν τα χρόνια χάνουν σε μήκος.. Παλιά τα πίσω ήταν ο,κ και έβλεπα το πρόβλημα μόνο στα πάνω. Δε θέλω να σε αγχώσω αλλά ούτε εμένα έχει ανοίξει η χωρίστρα μου ακόμα φοβάμαι ότι αυτό που θα ακολουθήσει σε μένα είναι διάχυτη αραίωση στα πάνω μαλλιά κάποια στιγμή γατί κάθε θύλακας μιας τρίχας βγάζει συγκεκριμένο αριθμό τριχών στη ζωή του ανθρώπου οπότε το ότι πέφτουν και ξαναβγαίνουν χωρίς να φαίνεται ακόμα αραίωση δε με παρηγορεί...
 
Και εγώ πιο μικρή στα 25 όταν πήγα σε δερματολόγο και έλεγα ότι πέφτουν πολύ τα μαλλιά μου επειδή φαινόταν ακόμα εμφανές πρόβλημα τα έριξε μια ματιά και μου είπε ότι είναι μια χαρά και το πρόβλημα είναι στο μυαλό μου ότι να ναι..
 
Κοινώς με το μάτι δουλειά δε γίνεται αν δεν κάνεις τριχοριζόγραμμα! Ειδικά αν ακόμα δε φαίνεται κάποιο πρόβλημα στα μαλλιά σου πολύ πιθανόν να σε ξεπετάξει ο δερματολόγος που θα πας αλλά εσύ να επιμείνεις για το τριχοριζόγραμμα γιατί όλοι αν δε δουν τη φαλάκρα σε θεωρούν υπερβολική!
 

Olena

Member
Γεία σου Antonia, σε ευχαριστώ για τα μηνύματα σου κ την βοήθεια σου. Μελέτησα το βράδυ, το τι είναι τριχοριζόγραμμα και πώς γίνεται, τι βλέπεις, τα στάδια (φάσεις) της τρίχας κτλ. Είμαι μηχανικός χημικός οπότε έχω ένα μικροσκόπιο στο σπίτι μου. Δεν άντεξα και έκανα τριχοριζόγραμμα μόνη επάνω σε ένα δείγμα 50-60 τρίχες απο όλο το κεφάλη μου (το κόστος σε ένα δερματολόγο γιαυτό είναι εξωφρενικό!!!). Μπορώ να πώ οτι σχεδόν όλες οι τρίχες ήταν σε τελογενή φάση, καμμία δυστροφική! Με μια έρευνα που έκανα, έαν πρόκειται για ΑΑ τότε έχει άυξηση σε τελογενή φάση και άυξηση δυστροφικές τρίχες, ενώ μείωση σε αναγενή φάση. Πήγα και σε ένα δερματολόγο, του εξήγησα και έδειξα και φωτογραφίες απο το μικροσκόπιο (ήταν ιδιαίτερα σε αμηχανία ;) ) χαχα! Αυτό που μόνο μπορώ να πω ίσως να οφείλεται (η τελογενη φάση) σε έλλέιψη σιδήρου (έχω φερριτίνη 12) ή σε έλλειψη Β12 . Δεν βρίσκω κάτι άλλο (ούτε ο δερματολόγος... )
 
Σε μένα έδειξε ΑΑ. Αυξημένο ποσοστό τελογενών, 10% δυστροφικών αν θυμάμαι όπως και να έχει η διάγνωση ήταν ΑΑ. Και εγώ είχα φερριτίνη 5 την ανέβασα στο 35 αλλά δυστυχώς δε βοήθησε. Αξίζει να δοκιμάσεις να πάρεις σίδηρο πάντως γιατί η έλλειψη σιδήρου είναι μια βασική αιτία τριχόπτωσης σε γυναίκες. Σε κάποιο άρθρο στο forum μάλιστα λέγαν ότι κοπέλα με πρόβλημα στα μαλλιά πρέπει να ανεβάσει τη φεριττίνη πάνω από 70!
 
Εγώ έχω ανεβασμένη αιμοσφαιρίνη- αιματοκρίτη γι αυτό δεν πήρα συμπλήρωμα σιδήρου αλλιώς θα δοκίμαζα να φτάσω τη φερριτίνη μου στο 70
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Olena

Member
Τι θεραπεία κάνεις? Ωστόσο είχα πάρει αντισυλληπτικά για 2 χρόνια και φούντωσα όσο δεν πάει άλλο! Καμμία τρίχα δεν έπεφτε. Βέβεια ηταν παράλληλα με χρήση της μινοξ. Δεν ξέρω εάν η μινοξ ή τα αντυλ. ήταν πιο πολύ υπεύθυνη για την αύξηση των μαλλιών.
 

Olena

Member
Κ εγώ έχω ανεβασμένη αιμοσφαιρίνη- αιματοκρίτη. Όμως η φερριτίνη πολύ χαμηλή. Θα πάρω σίδηρο για 3-4 μήνες και θα διαπιστώσουμε εάν όντως είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για την διάχυτη αλωπεκία.
 
Εγώ απ τα 18 άρχισα να βλέπω θέμα στα μαλλιά μου, από αυτή την ηλικία άρχισα να παίρνω αντισυλληπτικά για 9 χρόνια γιατί έχω πολυκυστικέσ και όσα χρόνια τα έπαιρνα είχα μεν τριχόπτωση αλλά όχι έντονη και τα πράγματα εξελίσσονταν με αργούς ρυθμούς, ήμουν σχετικά καλά. Εδώ και 3 χρόνια που τα σταμάτησα λόγω ηλικίας και καπνίσματος η τριχόπτωση έχει ξεφύγει τελείως. Λογικό γιατί τα αντισυλληπτικά είναι μία απ τισ βασικές θεραπείες που δίνουν σε γυναίκες για την τριχόπτωση οι δερματολόγοι μαζί με τη μίνοξ καθώς έχουν οιστρογόνα. Ίσως γι αυτό και εσύ είδες τόση βελτίωση στα μαλλιά πιστεύω ότι αντισυλληπτικά με μίνοξ είναι δυνατός συνδυασμός για τα μαλλιά και σε βοήθησαν και τα δύο! Εγώ το τελευταίο 3μηνο έβαζα cg210, για τοπικό ήμουν πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα μειώθηκε αισθητά η τριχόπτωση αλλά έχω 1 μήνα που το παράτησα γιατί κουράστηκα να λούζομαι κάθε μέρα, προσεχώς μάλλον θα το ξαναξεκινήσω γιατί πάλι το μαλλί πέφτει τρελά! Σκέφτομαι και το neoptide γιατί μια κοπέλα στο forum είδε πολύ θετικά αποτελέσματα θα δω.. Δεν ξέρω είμαι πολύ απογοητευμένη πέρυσι δοκίμασα και ω3 χωρίς αποτέλεσμα και δαφνέλαιο αλλά δεν άντεξα τη λαδίλα, μέχρι και το κρεμμυδόζουμο δοκίμασα αλλά δεν αντεχόταν η μυρωδιά!
 

Sandy

Active Member
Αντωνία εχεις σύνδρομο πολυκιστικων η σκέτο πολυκυστικες δεν θυμάμαι εάν σ είχα ξανά ρωτήσει ;;;;
Επίσης κ εγω όταν έκοψα τα αντισυλληπτικά μετα απο 2-3 μήνες χαμός απο τριχοπτωση άσε! Γιατι τωρα δεν τα ξαναξεκινας τα αντισυλληπτικά ; Εγω εχω εικόνα πολυκυστικών !
Επίσης το ότι ειχες τριχοπτωση απο νεαρή ηλικία αυτο πολλές φορες ειναι σημάδι ΑΑ οχι παντα ομως,τι ηλικία εχεις τωρα;
Και κορίτσια το τριχοριζογραμμα ειναι παλιά και αρχαιότατη μέθοδος για να δεις σε τι κατάσταση ειναι το μαλλι ,τωρα υπάρχει η τριχοσκοπηση η οποια ειναι πιο αποτελεσματική απο το τριχοριζογραμμα μακριά απο αυτο πεταμένα λεφτά!
Oléna πρώτον γιατι σταμάτησες την μινοξ δεν έπρεπε αφού ήσουν μια χαρά με αυτη,δεύτερον κ εγω εχω το ίδιο θέμα βγάζω πολλές φορες τρίχες που ειναι 3-5 εκατοστά κακό αυτο το ξερω πάντως ολοι άνθρωποι βγάζουν πολλές φορες μεσα στην ημέρα τέτοιες τρίχες ,κάτι τις εμποδίζει να αναπτυχθούν κ δεν ξερω τι ! Κάποιο μέλος έμπειρο εδω να απαντήσει επιτέλους την εχουμε κανει την συγκεκριμένη ερώτηση χίλιες φορες!
Αντωνία να σε ρωτησω εάν ειχες ΑΑ έπρεπε να ειχες δει αραίωση σμεχρι τωρα
 
Έχω σύνδρομο πολυκυστικών και είμαι 30 ετών. Ο δερματολόγος που μου έκανε το τριχοριζόγραμμα μου είπε ότι με βάση αυτό έχω ΑΑ. Βασικά εμένα έχει και η μαμά μου και από τα 35 της φάνηκε η αραίωση και μετά τα 40 έμεινε με 5 τρίχες. Μπορεί να μην έχω ακόμα αραίωση αλλά τα μαλλιά μου είναι σαν ποντικοουρές.
 

MELA

Member
Κοριτσια να μπω κι εγω στη συζητηση, εχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα, δυομιση χρονια τριχοπτωση με χασιμο μικρων τριχων!! Εχω υποθυροειδισμο υπο ελεγχο ομως. Δεν εχω κενα αλλα το μαλλι εχει αραιωσει σε ογκο. Οι γιατροι σκιζουν τα πτυχια τους οτι δεν εχω ΑΑ . Πηγα με τη φιλη SANDY μαζι σε ενα γιατρο και του εδειξα το τριχοριζογραμμα του Συγγρος που δειχνει 50% δυστροφικες!! Ο γιατρος ειπε οτι δε μπορει να καταλαβει που τις βρηκαν τοσες γιατι στην τριχοσκοπηση δε φαινονταν. Ο ενδοκρινολογος μου ειπε οτι λογω αγχους(εχω πολυ) εχω υπερδιγερση των θυλακων απο Τεστο, και ο θυλακας φτανει γρηγορα στην τελογενη και δημιουργειται δυστροφια και φλεγμονη. Λογω DNA προφανως οι θυλακες μου ειναι ευαισθητοι σε αυτα τα επιπεδα τεστο που αυτο μαλλον εινα ΑΑ αλλα οχι με την επιθετικη μορφη που εχουν καποιες γυναικες με μεγαλα επιπεδα, εμενα ειναι φυσιολικα επιπεδα, απλα οι θυλακες εχουν μαθει σε αλλα... Το μαλλι μου ακομα πυκνο θεωρειται αλλα καμια σχεση με αυτο που ειχα. Βαζω μινοξ δυο χρονια αλλα τριχες... Προσφατα με εντολη του ενδο αρχισα αντιανδρογονα τα CASODEX . Θα σας ενημερωσω για εξελιξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κορίτσια μην την ψάχνεται οι περισσότερες ΑΑ έχουμε.. Αν δεν υπάρχει θέμα σιδήρου ή θερεοειδούσ (αρρύθμιστου γιατί αν τον ρυθμίσουμε κανονικά δεν πρέπει να επηρεάζει αρνητικά τα μαλλιά) συνήθως στην ΑΑ καταλήγουμε. Και είναι νορμάλ εξέλιξη πριν την αραίωση να υπάρχει αρχικά τριχόπτωση να πέφτουν κοντές μικρές τρίχες να μειώνεται ο όγκος των μαλλιών μας να αδυνατίζουν και να χάνουν σε μήκος αυτό είναι ΑΑ. Και σε όσο σε πιο μικρή ηλικία εμφανίζονται όλα αυτά τόσο πιθανότερο να είναι ΑΑ. Γιατί είναι γονίδιο που αν το έχεις μετά την εφηβεία αρχίζουν τα όργανα.. Το μόνο που διαφέρει κατα περίπτωση είναι πόσο επιθετική είναι και πόσο γρήγορα εξελίσσεται άλλες μας θα αδειάσουν σε 3 χρόνια άλλες σε 10 άλλες σε 15. Ασ ελπίσουμε ότι πριν καραφλιάσουμε να βγει καμιά νέα θεραπεία!
 
Και μετά από χρόνια αναζήτηση έχω καταλήξει ότι στην ΑΑ τα λίγα που που έχουμε να κάνουμε είναι αντισυλληπτικά αν μας παίρνει ηλικιακά και δεν καπνίζουμε, τα αντιανδρογόνα αλλά δεν κάνει να τα πάρουμε πάνω από 1 χρόνο είναι βαριά χάπια και ίσως δώρον άδωρον αφού είναι για τόσο λίγο διάστημα, και όταν φανεί και αραίωση να βάλουμε στο παιχνίδι και τη μίνοξ. Για μικρές ηλικίες από τοπικά νομίζω βοηθούν neoptide kai cg210. Αυτά από εμπειρία και επισκέψεις σε άπειρους δερματολόγουσ..
 
Μπλουζα