Τριχόπτωση σε κρόταφο και τοπική δεξιά πλευρά

Alex88

New Member
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ...Πολλά χρόνια σας παρακολουθώ ως απλός επισκέπτης και διαβάζω νέα σας άλλοτε χαρμόσυνα άλλοτε λυπητερά...Πάντα ήξερα πως αργά ή γρήγορα θα ερχόμουν στην θέση να δημιουργήσω κ εγώ ένα post για το πρόβλημα μου..
Για να μην σας κουράζω...από τα 18 μου ξεκίνησαν οι κρόταφοι να μπαίνουν προς τα μέσα και το γενικά το μαλλί μου στο σημείο των κροτάφων ήταν ξηρό και σαν ταλαιπωρημένο...γύρω στα 20 ξεκίνησα να βάζω botafex 5%...εγώ όμως έβλεπα ότι σχεδόν κάθε Σεπτέμβρη η δεξιά πλευρά όλο και μεγάλωνε ενώ η αριστερή μέχρι και τώρα έχει μείνει η ίδια.. Με τον καιρό και καθώς διάβαζα εδώ τα νέα σας έβλεπα συνέχεια για το Regaine 5%...έτσι στα 24-25 ξεκίνησα να το παίρνω κ εγώ..

Βέβαια το πρόβλημα παρέμενε και κάθε Σεπτέμβρη έβλεπα να πέφτουν τρίχες χωρίς να βγαίνουν νέες στην θέση τους και το ξηρό μαλλί να παραμένει λες και το έχω κάψει.....Από τα 27 μου ξεκίνησα μαζί με το Regaine να βάζω 3 φορές την εβδομάδα αμυγδαλέλαιο στο μαλλί..η διαφορά που είδα ήταν ότι το σημείο με το ξηρό μαλλί έγινε πιο ομοιόμορφο κ βρήκε την λάμψη του...Όμως δεν λύθηκε κάτι....τώρα πια στα 28 μου και αφού συνεχίζω το Regaine και το αμυγδαλέλαιο βλέπω ότι η δεξιά πλευρά συνεχίζει την αραίωση της (Μόλις μπήκε ο Σεπτεμβρης σηκώθηκα να χτενιστώ και ήταν λες και μεσα στο βράδυ λεπτυναν+έχασα κάποιες τρίχες απο την δεξιά πλευρά)...

Προσωπική άποψη για το Regaine/Botafex είναι πως δεν δούλεψαν πάνω μου ως "διεργητικά" ή "μοναδική λύση για την τριχόπτωση"...ΑΝ έκαναν κάτι θα ήταν να την καθυστέρησαν για κάποιο χρονικό διάστημα..για αυτό ζητάω από εσάς την γνώμη σας ή κάποια λύση...είτε αυτή λέγεται φιναστερίδη, ή Proscar ή βιταμίνες ή μεταμόσχευση.. παρακάτω θα δείτε και φωτογραφία με το πρόβλημα...η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μετά από λούσιμο και αφού εχει στεγνώσει το μαλλί....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις σας....

Συνημμένα

• IMG_20161006_231039.jpg
    IMG_20161006_231039.jpg
    389.5 KB · Προβολές: 81

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikolakis

Well-Known Member
Όποιον κ να ρωτήσεις πάνω κάτω θα σου πει τα ιδια. Το μαγικό φίλτρο για την αποκατάσταση του τριχωτού δεν εχει βρεθεί κ ούτε πρόκειται. Οποτε η λύση μια, συνεχίζεις με αυτα που βαζεις κ μαζεύεις χρήματα για μια μελλοντική μμ. Όσον αφορά φίνα κτλ πρέπει να συνυπολογισεις το ενδεχόμενο ρίσκο των παρενεργειών.

Alex88

New Member
Καλησπέρα nikolakis...

Να πω την αλήθεια άδικο δεν έχεις σε τίποτα από αυτά που λες....Έχω ακούσει και διαβάσει για τις παρενέργειές της φίνα όπως και για την μινοξιδίλη (πχ: τσούξιμο στο κεφάλι, μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών κλπ κλπ)..εμένα προσωπικά η μινοξιδιλή δεν μου δημιούργησε κάτι τέτοιο...όπως για παράδειγμα για την φίνα έχω διαβάσει για τις παρενέργειες αλλά επίσης έχω διαβάσει και Posts εδώ μέσα ότι δεν είχαν καμιά παρενέργεια..άρα πιστεύω πως είναι καθαρά στον άνθρωπο το τι θα πάθει (και αν θα πάθει)...Όμως στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα πουθενά στα Online φαρμακεία αγορά φίνα η proscar (συμπληρώστε με αν υπάρχει κ άλλη ονομασία του)...Όσο για την μεταμόσχευση πότε είναι η σωστή στιγμη για να την κάνω;; θα μπορούσα και τώρα;; (δεν πρόκειται να πάω άπλα ρωτάω σε ποιο στάδιο πρέπει να βρίσκεσαι)..

crossfire

Well-Known Member
...Όμως στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα πουθενά στα Online φαρμακεία αγορά φίνα η proscar (συμπληρώστε με αν υπάρχει κ άλλη ονομασία του)...

Άμα ψαχνεις φίνα και proscar δεν πρόκειται να βρεις ποτέ τίποτα ...

Propecia θα πατάς ή finasteride

Alex88

New Member
@nikolakis

Στο αρχικό post έχω προσθέσει μια φωτογραφία.. αν εννοείς κάτι άλλο εξήγησε μου σε παρακαλώ..

@crossfire

Καλησπέρα..έχω ψάξει και με τις ονομασίες που μου έδωσες αλλά και πάλι δεν βρίσκω τίποτα σε Online Φαρμακεία...

Utopia

Active Member
Βλέπω έχεις προβληματάκι και στη hairline, όχι μόνο κροτάφους όπως λες... Πολλές δυστροφικές τρίχες διακρίνω σε αυτά τα σημεία... Αν και η φώτο δεν είναι κατατοπιστική...
Τώρα, όπως λες, άμα δεν σε πιάνει η μινοξιδίλη είναι ένα θέμα... Πολλές φορές η μινοξιδίλη χωρίς την φιναστερίδη δεν κάνει και πολλά, είναι αναλόγως την περίπτωση. Σε σένα εκτιμώ ότι η φιναστερίδη θα δουλέψει. Αν και είμαι χρήστης φιναστερίδης δεν την προτείνω έτσι εύκολα... Για μένα πάρε πρώτα αρκετές γνώμες να διαμορφώσεις μία άποψη και μετά αναλογίσου αν θα την ξεκινήσεις ή όχι.

Alex88

New Member
Καλησπέρα Utopia

όταν εννοείς hairline εννοείς την τρίχα;; ότι είναι ξηρή και σαν καμμένη...ναι συμφωνώ...όπως είπα και στο αρχικό post η μινοξιδιλη ΑΝ έκανε κάτι ήταν να δώσει μια παράταση....οσο για την φιναστερίδη εχω διαβάσει όλο το φόρουμ το τι κάνει το τι δεν κάνει σε πόσους το κάνει σε πόσους όχι...για αυτό και είπα να την δοκιμάσω και εγώ...μπορείς να με βοηθήσεις που μπορώ να βρώ;;;

Σε ευχαριστώ πολύ

Utopia

Active Member
όταν εννοείς hairline εννοείς την τρίχα;; ότι είναι ξηρή και σαν καμμένη...ναι συμφωνώ...
Ναι, αυτές λέω, είναι ''άρρωστες''... Εγώ δυστροφικές τις λέω...
οσο για την φιναστερίδη εχω διαβάσει όλο το φόρουμ το τι κάνει το τι δεν κάνει σε πόσους το κάνει σε πόσους όχι...για αυτό και είπα να την δοκιμάσω και εγώ...μπορείς να με βοηθήσεις που μπορώ να βρώ;;;
Παντού μπορείς να βρεις μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό... Εγώ προς το παρών τα παίρνω από όποιο φαρμακείο βρω, απλά ζητάω το Propecia και μου το δίνουν χωρίς μα και μου. Θα ζητήσεις είτε Proscar και θα το κόβεις στα 4-5 ή Propecia που είναι 1mg φίνα. Εγώ παίρνω Propecia, πιο ακριβό μεν αλλά δεν έχω αυξομειώσεις στις δώσεις.

Alex88

New Member
Ναι, αυτές λέω, είναι ''άρρωστες''... Εγώ δυστροφικές τις λέω...

Παντού μπορείς να βρεις μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό... Εγώ προς το παρών τα παίρνω από όποιο φαρμακείο βρω, απλά ζητάω το Propecia και μου το δίνουν χωρίς μα και μου. Θα ζητήσεις είτε Proscar και θα το κόβεις στα 4-5 ή Propecia που είναι 1mg φίνα. Εγώ παίρνω Propecia, πιο ακριβό μεν αλλά δεν έχω αυξομειώσεις στις δώσεις.

Καλησπέρα Utopia

Για την hairline έχεις κάποιο tip που να μπορούσα να τις επαναφέρω/βελτιώσω;;;

Όσο για το Propecia θα το ψάξω από Δευτέρα..είναι εύκολο να μου πεις την τιμή του;; και την δοσολογία ανά ημέρα αν γίνεται;; Με το Regaine σε συνδυασμό δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;;

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Utopia

Active Member
Καλησπέρα Utopia

Για την hairline έχεις κάποιο tip που να μπορούσα να τις επαναφέρω/βελτιώσω;;;

Όσο για το Propecia θα το ψάξω από Δευτέρα..είναι εύκολο να μου πεις την τιμή του;; και την δοσολογία ανά ημέρα αν γίνεται;; Με το Regaine σε συνδυασμό δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;;

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
Για την hairline δεν υπάρχει κάποιο tip... Μόνο υπομονή να σε πιάσει η φίνα... Εξάλου αυτά τα σημεία, κρόταφοι/hairline, παθαίνουν ζημιά από την ΑΓΑ, ειδικά οι κρόταφοι... Είναι λες και έχει πέσει ατομική βόμβα στους θύλακες σε αυτά τα σημεία.

Εσύ αφού θα πάρεις φίνα, θα σώσεις τουλάχιστον τα υπόλοιπα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δεις βελτίωση και εκεί. Άμα δεν δράσει η φίνα στη hairline στη χειρότερη θα πας για μία μ/μ σε αυτό το σημείο. Εφόσον με τη φίνα θωρακίζεις τα υπόλοιπα μαλλιά, επιβραδύνεις την εξέλιξη της ΑΓΑ και μειώνεις τι πιθανότητες να πάθεις shock loss, μπορείς να μπεις για μία μ/μ στη hairline, γνώμη μου.

Η τιμή του Propecia είναι 40 euro το μήνα, με συνταγή γιατρού το λιγότερο να το πάρεις 30 euro. Είναι ακριβό... Θα παίρνεις ένα μικρό ροζ χαπάκι (1mg φιναστερίδη) κάθε μέρα, δεν παίζει ρόλο η ώρα αν και έχω ακούσει ότι καλύτερα είναι το βράδυ, εγώ βράδυ το παίρνω. Επίσης, δεν παίζει ρόλο αν έχεις φάει κτλ.

Με το Regaine σε συνδυασμό δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;;
Όχι, ίσα ίσα η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη είναι ο καλύτερος συνδυασμός, wombo combo...!!!
Το θέμα με σένα είναι ότι έχεις εξαντλήσει την μινοξιδίλη, αφού τη χρησιμοποιείς χρόνια εκτιμώ ότι ο οργανισμός σου την έχει συνηθίσει... Άρα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις άλλα growth stimulators που δρουν παρόμοια με τη μινοξιδίλη. Ρώτα τον @GOMI ή άλλα έμπειρα μέλη γιατί εγώ δεν έχω πολύ ασχοληθεί με αυτά...

FreeThinker

Well-Known Member
Καλησπέρα..έχω ψάξει και με τις ονομασίες που μου έδωσες αλλά και πάλι δεν βρίσκω τίποτα σε Online Φαρμακεία...

Γενικα τα Online φαρμακεια αποφευγουν να πωλουν φαρμακα (οπως ειναι η φιναστεριδη, η μινοξιδιλη κλπ). Φανταζομαι για να αποφευγεται η μαζικη αγορα και καταχρηση φαρμακων απο πελατες, καθως και επειδη καποια χρειαζονται και συνταγη τυπικα. Συνηθως πωλουν μονο συμπληρωματα, βιταμινες και καλλυντικα. Για την αγορα φαρμακων πρεπει να πηγαινεις στο καταστημα.

Μπλουζα