Τριχόπτωση μετά απο εξωσωματική

Sillia

New Member
Ένα μήνα μετά την εξωσωματική μου παρουσιάστηκε έντονη τριχόπτωση και σημαντική αραίωση στο επάνω μέρος του κεφαλιού μου.Απευθύνθηκα σε δερματολόγο ο οποίος μετά απο εξέταση μου είπε πως υπάρχει προδιάθεση για ΑΑ και πως έχω και διάχυτη αλωπεκία. Μου έδωσε την εξής θεραπεία minoxidil target 5% 6 ψεκασμούς πρωί-βράδυ, budesoderm 3 φορές την εβδομάδα, βιταμίνες Mecuvit και ένα σαμπουάν της FROIKA.Πιστεύετε ότι με την θεραπεία θα καταφέρω κάτι?Να βγουν νέες τρίχες και να σταματήσει η τριχόπτωση??Είμαι πολύ στεναχωρήμενη και απο την αποτυχία της εξωσωματικής αλλά και απο το γεγονός ότι μου πέφτουν τα μαλλιά μου!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Sillia είπε:
Ένα μήνα μετά την εξωσωματική μου παρουσιάστηκε έντονη τριχόπτωση και σημαντική αραίωση στο επάνω μέρος του κεφαλιού μου.Απευθύνθηκα σε δερματολόγο ο οποίος μετά απο εξέταση μου είπε πως υπάρχει προδιάθεση για ΑΑ και πως έχω και διάχυτη αλωπεκία. Μου έδωσε την εξής θεραπεία minoxidil target 5% 6 ψεκασμούς πρωί-βράδυ, budesoderm 3 φορές την εβδομάδα, βιταμίνες Mecuvit και ένα σαμπουάν της FROIKA.Πιστεύετε ότι με την θεραπεία θα καταφέρω κάτι?Να βγουν νέες τρίχες και να σταματήσει η τριχόπτωση??Είμαι πολύ στεναχωρήμενη και απο την αποτυχία της εξωσωματικής αλλά και απο το γεγονός ότι μου πέφτουν τα μαλλιά μου!!

Καλησπέρα αγαπητή Sillia και καλώς όρισες :)

Χωρίς να είμαι ειδικός στην γυναικεία τριχόπτωση, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ξεκίνησαν να πέφτουν τα μαλλιά σου λόγο κάποιας ορμονικής διαταραχής που έγινε, πέρα από το ότι προ-υπήρχε προδιάθεση για α/α, έχεις κάνει εξετάσεις ορμονικές να δεις που βρίσκεσαι; Για παράδειγμα οιστρογόνα - ανδρογόνα (π.χ. κάτι που γίνεται στην εμμηνόπαυση και πέφτουν τα μαλλάκια καθώς ανεβαίνουν τα ανδρογόνα), γενικά τις ορμόνες σου, είναι μια καλή αρχή κατά την γνώμη μου να δεις που βρίσκεσαι. Κάτι μου λέει πως η αιτία είναι κάπου εκεί γύρω.

Sillia

New Member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!Η αλήθεια είναι πως ο επόμενος γιατρός που έχω κανονίσει να επισκεφτώ είναι ο ενδοκρινολόγος ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο να δω που βρίσκονται οι ορμόνες και αν έχει απορριθμιστεί ο θυροειδής μου!!Απλά με έχει πιάσει τρομερό άγχος και όσο βλέπω τις τρίχες μου να πέφτουν τόσο μεγαλύτερο γίνεται!!Και όσο για την α/α δεν προ-υπήρχε διάθεση τώρα προέκυψε με την τριχόπτωση και την αραίωση, πριν την εξωσωματική δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Τότε αγαπητή sillia κατά την γνώμη μου είσαι σε σωστό δρόμο ως προς την αντιμετώπιση του. :)

Πάνω από όλα μην αγχώνεσαι, το ξέρω ακούγεται εύκολο στα λόγια δύσκολο στην πράξη, όμως τουλάχιστον προσπάθησε να μην αγχώνεσαι γιατί όσο να είναι μια κακή ψυχολογία επιβαρύνει την κατάσταση.

Όσο για τον δερματολόγο δεν θα το συζητήσω.. πετάνε εκεί ένα: Πάρε μινοξιδίλη πάρε και ένα σαμπουάν και άντε γειά!
Χωρίς καν να πουν μια κουβέντα παραπάνω.. πραγματικά δεν ξέρουν καν τι τους γίνεται..

Κοίτα τις ορόνες σου και πως να τις ρυθμίσεις και όλα θα γίνουν σιγά σιγά, πάνω από όλα όχι στεναχώριες και άγχος! :)

hairlosscursed

Well-Known Member
Το stress προκαλει μεχρι και τυφλωση.τριχοπτωση δεν θα προκαλεσει;απλα νομιζω εισαι πολυ μα πολυ ανχωμενη να γινεις μανουλα.κανε υπομονη μην χανεις το κουραγιο σου και θα δεις πως θα φτιαξουν και τα δυο.και μανουλα θα γινεις και full head!!!

Sillia

New Member
Σας ευχαριστώ πολύ, μου δίνεται κουράγιο!!!Απλά το μυαλό του ανθρώπου πάντα πάει πρώτα στο κακό (π.χ και αν δεν σταματήσει η τριχόπτωση, και αν χάσω όλα τα μαλλιά μου....)!!Και έχετε δίκιο για τους δερματολόγους, εγώ πήγα σε δύο, σε έναν ιδιώτη και σε έναν στο Συγγρός κατόπιν ραντεβού, και οι δύο μου έδωσαν την ίδια ακριβώς θεραπεία χωρίς πολλά πολλά και βέβαια κανείς δεν μου έκανε λόγο για να κοιτάξω τις ορμόνες μου!!!Μου έδωσαν την θεραπεία και έξω απο εδώ.....Πιο ενημερωμένοι και ειδικοί είσαστε εσείς στο forum παρά οι γιατροί!!Τι να πω!!:mad:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
sillia, αν είχες αναφέρει κάτι πριν πας σε δερματολόγο, πιστεύω κανείς δεν θα σε προέτρεπε να τους επισκεφτείς. Πολλές φορές έχουμε αναφέρει εδώ στο φόρουμ ότι ο πιο ακατάλληλος γιατρός για τα μαλλιά, είναι ο δερματολόγος. Εκτός του ότι δεν ξέρουν, δεν ενδιαφέρονται και να μάθουν.
Από κει και πέρα, κατά καιρούς, σε διάφορες αναζητήσεις, είχα πέσει σε παρόμοιες καταστάσεις όπως η δική σου και συνήθως κάποιες γυναίκες μετά από 1,5 μήνα, σταθεροποιούνταν ως προς την τριχόπτωση και μέσα στο 6μηνο τα μαλλιά τους επανέρχονταν. Έχω την εντύπωση όμως ότι αυτό γινόταν εφόσον έμεναν έγκυος. Σε αυτό κρατώ μια επιφύλαξη. Συνήθως το πρόβλημα το προκαλούσε η οιστραδιόλη και κάποια μεταβολή στις ορμόνες του θυρεοειδή, πράγμα που η διαδικασία της εγκυμοσύνης, αποκαθιστούσε από μόνη της.
Μινοξιδίλες κλπ που σου έδωσαν οι "ειδικοί" αν θες την γνώμη μου, μην τις χρησιμοποιήσεις γιατί θα βάλεις τον οργανισμό σου και γενικότερα τα μαλλιά σου σε μια διαδικασία η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα εξ αρχής. Οπότε, όταν με το καλό ο οργανισμός σου αρχίσει να αποκαθιστά τις όποιες ισορροπίες, η θεραπεία των δερματολόγων θα σε βάλει σε άλλα μονοπάτια, κυρίως εξάρτησης των τριχών από αυτή καθώς και θα σου αλλάξει τον υγιή και φυσιολογικό κύκλο που είχαν έως τώρα. (πριν την εξωσωματική)
Απλή γνώμη την οποία καλό θα ήταν να την διασταυρώσεις και μόνη σου με μια γενικότερη αναζήτηση και να πράξεις ανάλογα.
(και κάτι άσχετο...οι εξωσωματικές δεν είναι καλό πράγμα και εγώ στη θέση σου θα στρεφόμουν αλλού)
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και αν θες όταν με το καλό έχεις κάποια αποτελέσματα από τον ενδοκρινολόγο, πες μας πως πήγε και τι διέγνωσε.

Sillia

New Member
Όπως είπα και σε προηγούμενο post μου ο επόμενος γιατρός και μάλιστα την δευτέρα είναι ο ενδοκρινολόγος. Πίστεψέ και εμένα δεν ήταν το καλύτερο μου που κατέφυγα στην εξωσωματική ήμουν πολύ επιφυλακτική και τελικά είχα δίκιο....(πολλές οι επιπτώσεις) αλλά όταν δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος και θέλεις να αποκτήσεις ένα παιδάκι αναγκαστικά οδηγείσαι εκεί!!Gomi μετά απο την σύντομη μου επαφή με τους δερματολόγους έχεις δίκιο ότι τελικά δεν είναι και οι πιο κατάλληλοι για την τριχόπτωση, αλλά όταν βλέπεις τα μαλλιά σου να φεύγουν κατά τούφες ειδικά στο λούσιμο και να αρραιώνουν, τότε ο πρώτος γιατρός που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο δερματολόγος και χωρίς σκέψη τον επισκέπτεσαι για να σώσεις ότι έχει απομείνει απο τα μαλλιά σου!Μόλις έχω κάποια νεώτερα απο τον ενδοκρινολόγο θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το ενδιαφέρον!

Sillia

New Member
Καλημέρα σας, μετά από ένα εξονυχιστικό έλεγχο του ενδοκρινολόγου μου όσον αφορά τις ορμόνες και τον θυρεοειδή, όλα είναι στα φυσιολογικά πλαίσια!!Εκτός από μια ορμόνη την κορτιζόλη (ορμόνη του στρες)!!Η απάντηση του ήταν ότι πρέπει να αποβάλω το στρες και ότι αυτό είναι που μου προκαλεί την τριχόπτωση!!Και αναρωτιέμαι μπορεί το στρες να προκαλέσει τόση τριχόπτωση???:-/

panoslydios

New Member
Sillia είπε:
Καλημέρα σας, μετά από ένα εξονυχιστικό έλεγχο του ενδοκρινολόγου μου όσον αφορά τις ορμόνες και τον θυρεοειδή, όλα είναι στα φυσιολογικά πλαίσια!!Εκτός από μια ορμόνη την κορτιζόλη (ορμόνη του στρες)!!Η απάντηση του ήταν ότι πρέπει να αποβάλω το στρες και ότι αυτό είναι που μου προκαλεί την τριχόπτωση!!Και αναρωτιέμαι μπορεί το στρες να προκαλέσει τόση τριχόπτωση???:-/

Nαι μπορει. Οι εξετασεις δεν ειναι και τοσο κατατοπιστικες.
Ξεκινα απο το να καθαριζεις τη διατροφη σου και αυτα που βαζεις(σαν γυναικα) στο δερμα σου. Οσο φυτικα τοσο καλυτερα.
Οσο χημικα τοσο θα συσσωρευονται στο δερμα.

Οσο πιο καθαρος ειναι ενας οργανισμος τοσο πιο ελευθερος με λιγοτερο στρες.
Α επισης πεταξε ολα τα παραπανω που σου εδωσε ο γιατρος αν θελεις να βοηθησεις
τον οργανισμο σου ολιστικα και να σταματησει ο οργανισμος σου να αυτοδηλητηριαζεται.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Sillia είπε:

Πριν δηλαδή προκύψει το πρόβλημα, δεν είχες στρες?
Μετά από μια τέτοια διαδικασία, μου φαίνεται κάπως περίεργο οι ορμόνες σου να μην επηρεάστηκαν καθόλου.
Είχες κάποιες τιμές από προηγούμενες εξετάσεις ώστε να κάνεις σύγκριση?
Γιατί μπορεί μεν οι εξετάσεις σου να κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα κάποιες από αυτές να είναι ανεβασμένες σε σχέση με πριν.
Γενικά το έντονο ψυχοσωματικό στρες μπορεί να πυροδοτήσει τον μηχανισμό για ΑΑ αλλά μερικές φορές οι γιατροί όταν δεν μπορούν να βρουν κάποια εξήγηση καταλήγουν πάντα σ' αυτό...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sillia

New Member
Και βέβαια είχα προηγούμενες εξετάσεις για να συγκρίνω, και πραγματικά οι εξετάσεις είναι στα φυσιολογικά πλαίσια!!Το μόνο που μου είπε ο ενδοκρινολόγος ήταν ότι πιθανόν μετά την εξωσωματική να διαταράχθηκαν οι ορμόνες γι' αυτό και προέκυψε η τριχόπτωση, αλλά στην δεδομένη στιγμή που τις έκανα όλα είχαν επανέλθει στα κανονικά πλαίσια!!Πιθανολογεί ότι το το άγχος της διαδικασίας και η στεναχώρια της αποτυχίας απλά επιδείνωσαν την κατάσταση!Το ίδιο μου είπε και ένας τρίτος δερματολόγος που επισκέφτηκα, αφού βέβαια "γούρλωσε" τα μάτια όταν του είπα τι θεραπεία μου έδωσαν οι προηγούμενοι συνάδελφοι του!!Η συμβουλή του ήταν να πετάξω τις μινοξιδίλες και τα λοιπά......γιατί το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν τον οργανισμό μου σε μια διαδικασία που δεν την χρειάζεται!!Μου είπε να χαλαρώσω, μου έδωσε βιταμίνες, ένα σαμπουάν, και μια λοσιόν που την φτιάχνει ο φαρμακοποιός και είπε πως το μαλλί μου θα επανέλθει στα φυσιολογικά του!!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστός ο 3ος δερματολόγος. Λογικά στον επόμενο κύκλο τους τα μαλλιά σου θα επανέλθουν.
Μήπως γνωρίζεις τι περιλαμβάνει η λοσιόν που σου έγραψε?

Sillia

New Member
GOMI είπε:
Σωστός ο 3ος δερματολόγος. Λογικά στον επόμενο κύκλο τους τα μαλλιά σου θα επανέλθουν.

Η λοσιόν περιλαμβάνει mey anti hair lotion και butavate, και είπε να την χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ 20-30 σταγόνες και να κάνω έντονο μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής!!Περιμένω την γνώμη σου!

panoslydios

New Member
Sillia είπε:
GOMI είπε:

Η λοσιόν περιλαμβάνει mey anti hair lotion και butavate, και είπε να την χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ 20-30 σταγόνες και να κάνω έντονο μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής!!Περιμένω την γνώμη σου!

Koιταξε.Η λοσιον δεν εχει κατι που ο οργανισμος σου θα το εκλαβει ως ''πραγματικο''.
Εγω θα σου ελεγα να τα πεταξεις ολα(ακομη και σαμπουαν) αν θες να μην ποτιζεις τον οργανισμο σου με ανοργανα στοιχεια.
Αποτελεσματα θα δεις με βουρτσισμα και θεραπεια με λαδι:
-καστορελαιο μασαζ το βραδυ για 2 μερες -το αφηνεις το βραδυ
και ξεβγαζεις το πρωι με σαπουνι απο ρετσινι πευκου.
-το ιδιο αλλα με ελαιολαδο τις αλλες 2 μερες
-το ιδιο αλλα με σιτελαιο τις αλλες 2 μερες
Την εβδομη μην κανεις τιποτα.Και παλι απο την αρχη την ογδοη μερα.

Ο μικροβελονισμος με 0.5 θα φερει το αιμα στο τριχωτο.
Φρουτα και λιγομαγειρεμενα λαχανικα θα δωσουν στον οργανισμο μια ανασα απο τα δηλητηρια της διατροφης.Οχι γαλακτοκομικα.Απεφυγε αν μπορεις κρεατα.
Yoga για αιματωση-οσο αιματωμενη και ευλιγιστη ειναι η σπονδυλικη στηλη τοσο ο οργανισμος σου ειναι σωστος απο ηλεκτρικη αποψη .Ιωδιο απο θαλασσινα ή φυκια σε σκονη.
Grounding(περπατημα ξυπολητος σε παραλια-γρασιδι κτλ)για διεγερση νευρικου συστηματος.

Μακρια απο ολα τα χημικα αν θελεις να δεις αποτελεσματα.

Sillia

New Member
panoslydios είπε:
Sillia είπε:
GOMI είπε:

Koιταξε.Η λοσιον δεν εχει κατι που ο οργανισμος σου θα το εκλαβει ως ''πραγματικο''.
Εγω θα σου ελεγα να τα πεταξεις ολα(ακομη και σαμπουαν) αν θες να μην ποτιζεις τον οργανισμο σου με ανοργανα στοιχεια.
Αποτελεσματα θα δεις με βουρτσισμα και θεραπεια με λαδι:
-καστορελαιο μασαζ το βραδυ για 2 μερες -το αφηνεις το βραδυ
και ξεβγαζεις το πρωι με σαπουνι απο ρετσινι πευκου.
-το ιδιο αλλα με ελαιολαδο τις αλλες 2 μερες
-το ιδιο αλλα με σιτελαιο τις αλλες 2 μερες
Την εβδομη μην κανεις τιποτα.Και παλι απο την αρχη την ογδοη μερα.

Ο μικροβελονισμος με 0.5 θα φερει το αιμα στο τριχωτο.
Φρουτα και λιγομαγειρεμενα λαχανικα θα δωσουν στον οργανισμο μια ανασα απο τα δηλητηρια της διατροφης.Οχι γαλακτοκομικα.Απεφυγε αν μπορεις κρεατα.
Yoga για αιματωση-οσο αιματωμενη και ευλιγιστη ειναι η σπονδυλικη στηλη τοσο ο οργανισμος σου ειναι σωστος απο ηλεκτρικη αποψη .Ιωδιο απο θαλασσινα ή φυκια σε σκονη.
Grounding(περπατημα ξυπολητος σε παραλια-γρασιδι κτλ)για διεγερση νευρικου συστηματος.

Μακρια απο ολα τα χημικα αν θελεις να δεις αποτελεσματα.
΄
Όσον αφορά την διατροφή ακολουθώ ακριβώς αυτά που είπες, τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά, καθόλου γαλακτοκομικά (ούτως ή άλλως με πειράζουν στον έντερο), κινούμαι πολύ. Άλλα όλα αυτά με τα λάδια μου φαίνονται λίγο δύσκολα....ως διαδικασία ειδικά όταν έχεις το πρωί να πας στην εργασία σου!!Σε ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
σωστά αυτά που λέει ο Πάνος, αλλά δυστυχώς ο χρόνος σήμερα είναι πολυτέλεια...
Όσον αφορά αυτά που σου έδωσε ο δερματολόγος, το mey, είναι αρκετά καλό για αναζωογόνηση του τριχωτού, αρκεί να μην σε πειράζει η καφεΐνη.
Το butavate ως κορτιζονούχο είναι κυρίως για alopecia areata και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί λεπταίνει το δέρμα, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσει λίγο να "καταλαγιάσει" την όποια ανωμαλία που δημιουργήθηκε στην περιοχή.
Οπότε όλα καλά...αν χαλαρώσεις και λίγο θα επανέλθεις άνετα πιστεύω.
Α...αν μπορείς να βρεις καλό θαλασσινό αλάτι, (εμένα μου έφεραν από το Μεσολόγγι) και όχι αυτό το απαράδεκτο από τα σούπερ μάρκετ, μισό κουταλάκι 2 φορές την ημέρα με λίγο νερό κρατώντας το για 10 δευτερόλεπτα στο στόμα σου πριν το καταπιείς θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να περιορίσεις το άγχος. (δεν δουλεύει το ίδιο όταν συνδυάζεται με το φαγητό...και δεν έχω ιδέα γιατί...)
Το δοκίμασα και δεν το πίστευα...μέχρι και στον ύπνο με βοήθησε που γενικά έχω πρόβλημα.

Sillia

New Member
Έχω την αίσθηση ότι με αυτόν τον δερματολόγο θα δω καλύτερα αποτελέσματα!!Μου τόνισε βέβαια και με έντονο τρόπο πως πρέπει να αποβάλω το άγχος και όλα θα πάνε καλά!Θα δοκιμάσω αυτό που λες με το αλάτι (αρκεί να βρω Μεσολογγίου!!) γιατί πραγματικά χρειάζομαι κάτι που θα με ηρεμήσει.Σε ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον και τις συμβουλές σου!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
να σαι καλά και όντως να το δοκιμάσεις...θα σου δώσει και με άκρως φυσικό τρόπο όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σου αλλά και τα μαλλιά σου...Μόλις με το καλό επανέλθεις πλήρως μην μας ξεχάσεις εντελώς, αλλά να μπαίνεις να μας λες που και που πως πας με την ελπίδα να βοηθηθούν και άλλα άτομα...χαιρετώ.

Sillia

New Member
Καλησπέρα σας, είπα να μπω να σας πω τα καλά μου νέα!!Σχεδόν 3 μήνες μετά την θεραπεία μου, η τριχόπτωση σταμάτησε, τα μαλλιά μου είναι πιο φουντωτά και πιο δυνατά και ναι έχω και νέες φύτρες που αρχίζουν και μακραίνουν!!:20em:Και όλα αυτά χωρίς την minoxidil!!!Βέβαια για δύο μήνες ακόμα θα την συνεχίσω την θεραπεία ώστε να βοηθήσω τις καινούργιες τρίχες μου να δυναμώσουν και να μακρύνουν!!

Μπλουζα