Τριχόπτωση από τράυμα

nucky

Active Member
Απευθύνομαι βασικά στο γιατρό της παρέας (dermato ) , αλλά ίσως ενδιαφέρει και άλλους οπότε σκέφτηκα να μην το στείλω πμ αλλά δημόσιο .

Θέμα είναι η αλωπεκία μετά από τραυματισμό στο τριχωτό της κεφαλής .

Αφορμή μια κουτουλιά που έριξε ο ανηψιός μου σε ένα ντουλάπι , έχω που έχω ευαισθησία με θέμα ( και με τον ανηψιό ) έχω αγχωθεί τώρα.

από τα λίγα που διάβασα στο νετ , οι θύλακες βρίσκονται γύρω στα 4 με 5 χιλιοστά βαθιά μέσα στο σκαλπ οπότε πρέπει το τραύμα να είναι τόσο βαθύ για να υπάρξει μόνιμη τριχόπτωση στο σημείο . Αλλες πηγές λένε οτι κάθε τράυμα από ένα βάθος και μετά αφήνει ουλή και πάνω στην ουλή δεν φυτρώνει ούτε ρίγανη .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση , το τραύμα έχει επιφάνεια περίπου εικοσαλέπτου (του ευρώ ) . Ετρεξε αίμα και ήταν λίγο τρομακτικό , αλλά με πίεση με γάζα σταμάτησε Το περιποιηθήκαμε λίγο πρώτα με αλκοολούχο λοσιόν και μετά με το γέιτονα φαρμακοποιό με μπεταντίν , και μας είπε οτι δεν χρειάζεται ράμματα . Πράγματι έχει αρχίσει να φτιάχνει καύκαλο . Επίσης δεν είχαμε ευτυχώς συμπτώματα διάσεισης , πέρασε και η πρώτη βραδιά όπου ελέγχαμε την κατάσταση . ο μικ ρός δεν παραπονιέται παρά μόνο για περιοδικές "σουβλιές"

Δεν βλέπω οτι πρέπει να ανησυχούμε για τη γενικότερη υγεία του , οπότε με την τρέλα που με δέρνει ανησυχώ κυρίως για το τριχωτό στο σημείο .

Ντερματόλοτζιστ ( αλλά και όποιος άλλος ) τα φώτα σου/Ευχαριστώ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

athenian

Well-Known Member
Εγώ που έκανα αφαίρεση ελιάς από το κεφάλι τα μαλλιά ξαναβγηκαν κανονικά. Πιστεύω πως θα ξαναβγουν αφού δεν έγιναν και ράμματα.
 
To βασικό και κύριο είναι (μάλλον ήταν) η άμεση επίσκεψη σε γιατρό που θα αφαιρέσει (τυχόν) ξένα σώματα, θα απολυμάνει την πληγή και αν χρειαστεί θα ράψει τα χείλη της πληγής. Αν δεν ενωθούν τα χείλη ο οργανισμός θα επουλώσει το σημείο με νέο δέρμα που φυσικά δεν θα έχει τριχοθυλάκια και το σημείο δεν θα έχει τρίχες πια. Αν αποκολληθεί εντελώς το δέρμα μαζί με τα τριχοθυλάκια όπως σε τραυματισμό από αμβλύ αντικείμενο, το αποτέλεσμα θα είναι τό ίδιο, ένα μικρό φαλακρό σημείο. Η απλή εκκρίζωση τριχοθυλακίων αποκαθίσταται το αργότερο σε ένα χρόνο

Τέτοιο σημάδι έχω και εγώ από τραυματισμό όταν ήμουν παιδί. Περαστικά!
 

nucky

Active Member
Ευχαριστώ ντερμ

Ξένα σώματα δεν υπήρξα όσο είδα , το ντουλάπι είναι μασίφ και καλής ποιότητας :)

Απολύμανση πιστεύω κάναμε καλή πρώτα με την αλκοολούχο λοσιόν και μετά με μπεταντίν

Αν μια πληγή δεν χρειάζεται ράμματα τότε τι γίνεται ;
 

Beret78

Member
Συγγνώμη που παραθέτω τη δική μου ερώτηση στο thread σου απλα θελω να ρωτήσω οι τρίχες που βγήκαν κατα τη διαρκεια του τριχοριζογράμματος ξαναβγαίνουν κανονικά?γιατι το έκανα στις 15 Ιουλίου και ακόμα έχω 2 ωραιότατα πολύ μικρά κενά
 
nucky, αν δεν χρειάζεται ράμματα, δεν τη ράβεις. Το θεμα είναι όμως ποιός το κρίνει. Για ένα απλό γδάρσιμο δεν χρειάζονται ράμματα, είναι όμως απαραίτητα όταν βλέπουμε ότι η πληγή έχει χείλη τα οποία και προσπαθούμε να ενώσουμε ξανά.

Beret78 φυσικά και θα ξαναφυτρώσουν σε κάποιο καιρό. Γενικά ισχύει ένας κανόνας που λέει ότι πολύ δύσκολα ξεφορτώνεσαι μόνιμα μια τριχα αλλα ακόμα πιο δύσκολα μπορείς να την φέρεις πίσω όταν για γενετικούς λόγους πέφτει.
 
Μπλουζα