Τριχοπτωση και ορμόνες

Sandi

New Member
Γεια σας παιδια! :) Διαβαζω το forum πολυ καιρο και αποφασισα να σας γραψω κ εγω την δικη μου ιστορια γιατι θελω την γνωμη σας. Ειμαι 25χρονων, τα τελευταια χρονια εχω τριχοπτωση μια μικρη αραιωση μπροστα στην χωριστρα κ τον τελευταιο 1,5 χρονο εχει μειωθει το μαλλι γενικα σε ογκο σε ολο το κεφαλι. Εχω πολυκιστικες ωοθηκες κ παιρνω εδω κ ενα χρονο αντισυλληπτικα κ 5,6 μηνες σπειρολακτονη κ androcur των 10 τα οποια δεν με βοηθησαν κ δεν ειδα καποια βελτιωση.εκανα προσφατα ορμονικες κ ο ενδοκρινολογ μου ειπε οτι ειναι καλες κ να σταματησω τα χαπια κ να παω σε ενα 3μηνο για εξετασεις.πηγα σημερα για χιλιοστη φορα σε δερματολογο ολοι γενικα ελεγαν μια χαρα ειναι το μαλλι σου κ δεν εδιναν σημασια. Αυτος εβαλε κατι στο κεφαλι μου κ κοιτουσε στην οθονη τα τριχοθυλακια τα οποια μου ειπε στην μεση κ πισω εχουν διπλες κ τριπλες τριχες οπως θελουμε κ οτι μπροστα υπαρχει ενα θεμα ειναι κ υπερβολικα λεπτη η τριχα σε σχεση με τις πισω.μου πηρε κ μια τουφιτσα μαλλια για τριχοριζογραμα.μου πε δεν σου γραφω εξετασεις γτ κοστιζουν κ δεν τις καλυπτει ο εοπυ.δεν μου ειπε το ειδος της τριχοπτωσης.μου ειπε να μην κοψω τα αντισυλληπτικα κ να αυξησω την δοση του Androcur μου δωσε κυστινη, ψευδαργυρο κ μια λοσιον με μινοξιδιλη κ butovate k botafex 5% ολα μαζι μιξη .Δεν ξερω τι να κανω ημουν ετοιμη να τα κοψω τα αντιανδρογονα κ τα αντισυλ.οπως μου πε ο ενδροκρινολ. Ο ποιος μου ειπε οτι αν φταινε τα ανδρογονα για την τριχοπτωση θα πρεπει να ειχε σταματησει με τα αντιανδρογονα που παιρνω ολο αυτον τον καιρο. ενω ο δερματολογος ηταν καθετος στο να τα συνεχισω κ μου πε να αυξησω κ την δοση των αντιανδρογονων κατα πολυ .Εχω κ τις αντιρρήσεις μου για την minox μαυτα που εχω διαβασει. μου πε να την βαζω 3 φορες την βδομαδα την λοσιον κ σε δυο μηνες να ξαναπαω.Η λοσιον αυτη δεν ειναι πολυ δυνατη;;;χωρις να βγαλει τα αποτελεσματα του τριχοριζοματος επρεπε να μου την δωσει; δεν ξερω τι να κανω εχει πεσει κ μενα πολυ η ψυχολογια μου κ ειδικα το τελευταιο δυμηνο πεφτει σε τραγικο βαθμο το μαλλι.δεν μπαινω στην διαδικασια να μετρησω ποσες τριχες πεφτουν γτ θα μου γινει μεγαλυτερη ψυχωση.θα ηθελα την γνωμη σας... θα ανεβασω κ φωτο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sandy

Active Member
Καλησπέρα εκτός απο το ίδιο όνομα έχουμε σχεδόν κ το ίδιο μαλλί ! Εχεις πολυκυστικες ωοθήκες οχι σύνδρομο πολυκυστικών έτσι; Γτ ειναι διαφορετικά το ένα με το άλλο ! Κ εγω εχω εικόνα πολυκυστικών αλλά με φυσιολογικές ορμονικές τιμές ! Πρέπει να κανεις εξετάσεις ορμονικές για να δεις ! Είχες ποτέ ακμή τριχοφυΐα αυξημένο βάρος , η ακανόνιστο κύκλο ;
Το επόμενο που θέλω να σου πω αν κ εγω δεν ειμαι ειδική ειναι ότι το μαλλί σ φαίνεται μια χαρά αραίωση δεν εχεις σε καμία περίπτωση μάλλον η πυκνότητα σου έχει ελαττωθεί όπως εμένα ! Φυτρουλες εχεις; androkur κατα την γνώμη μ ειναι βαρύ αντιαδρογονο κ άμα δεν εχεις ΑΑ δεν χρειάζεται να το παίρνεις ! Πως σου παρουσιάστηκε η τριχοπτωση; Απότομα; Μετα απο στρες ; Εξετάσεις θυρεοειδούς έκανες και φεριτίνης ;

Sandi

New Member
Καλησπερα Sandy! Σε ευχαριστω για την ανταποκριση σου! :) συγνωμη δεν διευκρινισα εχω συνδρομο πολυκυστικων. Κ πριν 1,5 χρονο ειχα ανεβασμενη τεστοστερονη, DHEAS, LH, ειχα βγαλει ακμη , τριχοφυια κ ειχα απιστευτα λιπαρα μαλλια. Αρχισα αντισσυλιπτικα η ακμη εφυγε εντελως κ η λιπαροτητα μειωθηκε κ η τριχοφυια αλλα η τριχοπτωση συνεχιζε κανονικα.απι τις πανελληνιες μπορω να πω πεφτει το μαλλι μου αλλα οχι σε ανησυχιτικο βαθμο.ειμαι κ πολυ αγχωδεις ανθρωπος. Μετα την ορμονικη αναταραχη πριν 1,5 χρονο αρχισα να παρατηρω μειωση της πυκνοτητας.εκανα ορμονιμες πριν 5 μηνες κ καποιες ορμονες δεν ειχαν κατεβει κ πηρα κ σπειρολακτονη κ androcur. Δεν ειδα καποια βελτιωση στην τριχοπτωση οπως πιστευε ο ενδροκρινολογος , μονο στην τριχοφυια ειδα καποια.τωρα φαινεται λες κ εχω το 1/3 του μαλλιου που ειχα.εκανα τεστο κ DHEAS κ Θυροειδη πριν λιγες μερες κ ειναι ενταξει κ ο ενδοκρινολ. μου ειπε να τα σταματησω ολα κ να παω σε ενα τριμηνο.Φεριτινη δεν εχω κανει να σου πω την αληθεια.τωρα δεν ξερω τι να κανω με αντισυλ. κ αντιανδρογονα.πως σου φαινεται αυτη η λοσιον που μου δωσε;

Sandy

Active Member
Η λοσιόν μου φαίνεται οκ! Εφόσον θα την χρησιμοποιείς τόσο αραιά κ για λιγο καιρό !έχει κορτιζόνη μέσα η οποία επιβραδύνει την τριχοπτωση άμεσα (κάτι το οποίο σε μένα δυστυχώς δεν πιάνει μέχρι στιγμης)την βάζω 2 μήνες χωρίς όμως μινοξ!εφόσον έχεις σύνδρομο πολυκιστικων πρέπει να συνεχίσεις τα αντισσυλιπτικα αν κ τωρα σε σενα με τις τωρινές εξετάσεις βγαίνουν φυσιολογικές τιμές σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω να σε συμβούλεψω!άλλες κοπέλες του φόρουμ μπορεί να γνωρίζουν οι οποίες έχουν παρόμοιο πρόβλημα ! Μετά από κάποιο καιρό που άρχισες αντισσυλιπτικα είδες την τριχοπτωση ετσι;; όχι πριν τα αρχίσεις ;

Sandi

New Member
Οχι πολυ πριν ξεκινησε.ειχα θεμα γενικα απο πιο παλια γτ το μαλλι επεφτε παντα όλες τις εποχες αλλα δεν παρατηρουσα μειωση στην πυκνωση οπως τον τελευταιο 1,5 χρονο.πηγα κ παλιοτερα σε δερματολογους πριν γινει αυτο με τις ορμονες ποτε κανεις δεν μου ζητησε εξετασεις για το παραμικρο ουτε για σιδηρο ουτε για θυροειδη για τπτ κοιτουσαν ενα λεπτο με τον φακο κ εδιναν εναν σαμπουαν κ εξω απ την πορτα.καποια στιγμη ειχα κουραστει κ δεν ασχοληθηκαν για πολυ καιρο ωσπου εγινε κ αυτο με τις ορμονες κ εγιναν πολυ λιπαρα.

Μπλουζα