Το πρωτο μου con κ το ταξιδι προς την ΜΜ μου.

Nohairnolife

New Member
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 25 χρονών και σήμερα ξεκίνησα και τυπικά το ταξίδι μου προς τη μεταμόσχευση μαλλιών (ΜΜ). Είμαι αρκετό καιρό στο φόρουμ αυτό και παρακολουθώ συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέμα της τριχόπτωσης. Γενικά, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, κοντά στα 15-16, καταλάβαινα πως μεγαλώνοντας θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με τα μαλλιά μου.

Για να μην μακρηγορώ, αυτό το thread θα είναι κάτι σαν ημερολόγιο για μένα. Προφανώς το ανεβάζω για να με βοηθήσετε με τις γνώσεις και τη γνώμη σας όποιοι θέλετε, αλλά και για να σας κάνω updates για αυτή τη διαδρομή.

Πάμε λοιπόν: Όπως είπα, είμαι 25 χρονών. Από τα 21 μου κάνω χρήση τοπικής μινοξιδίλης μέχρι σήμερα, ενώ σε κάποια φάση είχα ξεκινήσει και φιναστερίδη σε χάπι (την οποία διέκοψα). Προφανώς, από τη στιγμή που πλέον πήρα απόφαση να πάω για ΜΜ, θα ξεκινήσω άμεσα ξανά τη φιναστερίδη σε χάπι και θα προσπαθήσω να γυρίσω και τη μινοξιδίλη σε χάπι, λόγω χρηστικότητας και ευκολίας.

Σήμερα, λοιπόν, είχα το πρώτο μου consultation στη Seneca. Γενικά, την απόφαση για την πρώτη κλινική που θα επισκεφθώ την πήρα κυρίως διαβάζοντας εμπειρίες από εδώ μέσα, καθώς θεωρώ πως η συγκεκριμένη κλινική είναι αυτό που μου ταιριάζει.

Πήγα, λοιπόν, σήμερα και έκανα το ραντεβού μου με την κ. Βασιλική, η οποία ήταν ευγενέστατη και μου εξήγησε τα πάντα γύρω από τις διαδικασίες και την κλινική γενικότερα. Τα περισσότερα από αυτά τα γνώριζα, οπότε το σημαντικό είναι τι είπαμε για τη δική μου περίπτωση.

Όσον αφορά εμένα, το πρόβλημά μου εντοπίζεται στην Α' ζώνη, καθώς έχει υποχωρήσει το hairline μου, έχω αραίωση στο πιο πίσω σημείο της και έχω χάσει πλήρως τους κροτάφους μου. Όπως βλέπετε στις συνημμένες φωτογραφίες, έχω συμπεριλάβει και το crown (η φωτογραφία με το crown είναι τραβηγμένη με φλας από πολύ κοντά, οπότε ίσως είναι λίγο παραπλανητική με την κακή έννοια και να φαίνεται χειρότερα). Σκεφτόμουν ότι, από τη στιγμή που βλέπω λίγο δέρμα και θα κάνουμε τη ΜΜ, καλό θα ήταν να ρωτήσω αν μπορούμε να επέμβουμε και εκεί λιγάκι.

Η κ. Βασιλική μου είπε πως πίσω το μόνο που υπάρχει είναι η κορυφή μου, δεν βλέπει καν κάποιo σημάδι αραίωσης ακόμη και δεν πρέπει να το πειράξουμε, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα (shock loss) από ό,τι θα έλυνε. Συμπλήρωσε, επίσης, πως ξεκινώντας ξανά τη φιναστερίδη, σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση ακόμη και εκεί.

Οπότε, όλη η ΜΜ μου θα επικεντρωθεί στο να φτιάξουμε το hairline, να γεμίσουμε τους κροτάφους και οποιοδήποτε σημείο έχει αραίωση στην Α' ζώνη. Σας έχω προσθέσει παρακάτω και τις μετρήσεις που έγιναν, ώστε να δείτε όσοι έχετε γνώση τι παίζει.

Το πακέτο που μου προτάθηκε ήταν το Mega Session στα 3.500€, το οποίο φτάνει μάξιμουμ τις 4.500 τρίχες (δεν υπήρχε αναφορά σε τριχοθυλάκια). Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα που ψάχνω είναι το καλύτερο δυνατό. Θέλω μπροστά να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πύκνωση. Επειδή είμαι λίγο γκρινιάρης και απαιτητικός, αμέσως ρωτάτησα την κ. Βασιλική εάν θεωρεί πως θα μπορούσαμε να πάμε στο πιο πάνω πακέτο, το οποίο κόστιζε 3.800€ και ήταν μάξιμουμ 5.500 τρίχες.

Η κ. Βασιλική, προς τιμήν της, με διαβεβαίωσε πως το πακέτο που μου πρότεινε είναι το ιδανικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέβω σκάλα, καθώς ακόμη και να βγάλουμε τέτοιο αριθμό τριχών, δεν θα έχουμε χώρο που να μπουν.

Να είμαι ειλικρινής, όπως είπα, είμαι λίγο περίεργος. Από τη στιγμή που μπαίνω στο παιχνίδι και θα δώσω τόσα χρήματα, δεν θα με πείραζε να δώσω ένα μικρό ποσό παραπάνω ώστε να πάω στην επόμενη κλίμακα, ας βγουν όσες τρίχες χρειάζονται· απλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνουν μισοδουλειές.

Κυρίως, λοιπόν, σε πρώτο χρόνο θα ήθελα όποιος γνωρίζει (και με βάση τις φωτογραφίες/μετρήσεις μου) να αξιολογήσει και να μου πει τη γνώμη του για το πακέτο που μου προτάθηκε: Θα με καλύψει; Είναι όντως αχρείαστο να πιέσω για το παραπάνω;

Την απόφαση για την επέμβαση την έχω πάρει· θα γίνει αυστηρά τέλη Δεκέμβρη με πρώτο 15θήμερο Γενάρη. Ήδη έχω κυκλώσει ημερομηνία, απλά προετοιμάζω το έδαφος ώστε όλα να πάνε τέλεια και να προσφέρω στον εαυτό μου την καλύτερη δυνατή λύση.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω απόψεις, σχόλια ή ερωτήσεις! Φιλικούς χαιρετισμούς!

Συνημμένα

• 1784314886214.png
    1784314886214.png
    257 KB · Προβολές: 48
  • a3373976-94b6-4e19-9da4-2d60b4ebe8ab.jpg
    a3373976-94b6-4e19-9da4-2d60b4ebe8ab.jpg
    82.2 KB · Προβολές: 41
  • e399a217-d4d9-4c80-ab3e-dce84f64b724.jpg
    e399a217-d4d9-4c80-ab3e-dce84f64b724.jpg
    80.4 KB · Προβολές: 37
  • 4c0b4138-d172-4605-94db-8490b5ecafdf.jpg
    4c0b4138-d172-4605-94db-8490b5ecafdf.jpg
    81.9 KB · Προβολές: 37
  • 366bdad2-21a5-4cb3-a211-81dd8cfa2675.jpg
    366bdad2-21a5-4cb3-a211-81dd8cfa2675.jpg
    82.9 KB · Προβολές: 40
  • 2486fe2e-5bb5-4338-889e-60079bab6270.jpg
    2486fe2e-5bb5-4338-889e-60079bab6270.jpg
    89 KB · Προβολές: 42
  • 0ab28ca0-46a0-43c7-a644-5132d2035374.jpg
    0ab28ca0-46a0-43c7-a644-5132d2035374.jpg
    92.3 KB · Προβολές: 46
  • dc35a068-b90c-4431-b2e6-4ff93f2249c1.jpg
    dc35a068-b90c-4431-b2e6-4ff93f2249c1.jpg
    81.7 KB · Προβολές: 43
  • f90ba189-5f4b-4ef1-891f-7d164d385f89.jpg
    f90ba189-5f4b-4ef1-891f-7d164d385f89.jpg
    85.9 KB · Προβολές: 39
  • 2c032784-becc-47cc-a089-46267ef540e9.jpg
    2c032784-becc-47cc-a089-46267ef540e9.jpg
    102 KB · Προβολές: 40
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nohairnolife

New Member
Στο crown να μην κανεις τιποτα ακομη.
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Από ότι έχω δει είσαι αρκετά ενεργός για όλο το υπόλοιπο παρτ τι έχεις να πεις; Κυρίως για την αμφιβολία μου σε ποιο πακέτο ταιριάζω και για την τιμή της κλινικής;

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Έχεις αρκετή αραίωση αν και δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες τόσο. Θα έπρεπε να τα σηκώσεις με μια χτένα να δούμε τι κρύβει από κάτω από τα τσουλούφια και να είναι λίγο πιο μακρινή η φωτό σκυφτός. Γιατί δεν μίλησαν με Grafts? Πιστεύω 3000+ θα τα ήθελες. Τώρα δεν ξέρω αν εγώ στην ηλικία που έχεις θα προχωρούσα βέβαια έχεις και κενές περιοχές που τι άλλο να περιμένεις αφού είναι άδειες. Βλέπω έχεις δότρια καλή εγώ θα πήγαινα στο μέγιστο μοσχευματων

piros75

Well-Known Member
Εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι πάνω από 2500 μοσχεύματα ίσως και λιγότερα. Νομίζω 3000 είναι πολλά ειδικά αν σκεφτείς ότι είσαι μόλις 25 χρονών. Βέβαια όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ θα κλείσεις τους κροτάφους. Αν για παράδειγμα θέλεις να τους επαναφέρεις εκεί που ήταν στα 15 σου τότε ναι ίσως χρειαστείς 3000 μοσχεύματα, αλλά εγω στη θέση σου δεν θα το έκανα. Ξαναλέω είσαι μόλις 25 και πρέπει να κινηθείς έξυπνα και με πλανο για τα επόμενα χρόνια.

Nohairnolife

New Member
Έχεις αρκετή αραίωση αν και δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες τόσο. Θα έπρεπε να τα σηκώσεις με μια χτένα να δούμε τι κρύβει από κάτω από τα τσουλούφια και να είναι λίγο πιο μακρινή η φωτό σκυφτός. Γιατί δεν μίλησαν με Grafts? Πιστεύω 3000+ θα τα ήθελες. Τώρα δεν ξέρω αν εγώ στην ηλικία που έχεις θα προχωρούσα βέβαια έχεις και κενές περιοχές που τι άλλο να περιμένεις αφού είναι άδειες. Βλέπω έχεις δότρια καλή εγώ θα πήγαινα στο μέγιστο μοσχευματων
Σε ευχαριστώ πολύ θα επανέλθω με καλύτερες φωτό. Δεν ξέρω γτ δεν μίλησαν με γκραφτς όλος ο τιμοκατάλογος που είχαν ήταν σε τρίχες. Βέβαια θεωρητικά από την στιγμή που Ο μέσος όρος μου είναι 1.5 στο περίπου δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι για να φτάσουν τον στόχο των 4.500 τριχων είναι πρπ 3.000 grafts?

Nohairnolife

New Member
Εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι πάνω από 2500 μοσχεύματα ίσως και λιγότερα. Νομίζω 3000 είναι πολλά ειδικά αν σκεφτείς ότι είσαι μόλις 25 χρονών. Βέβαια όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ θα κλείσεις τους κροτάφους. Αν για παράδειγμα θέλεις να τους επαναφέρεις εκεί που ήταν στα 15 σου τότε ναι ίσως χρειαστείς 3000 μοσχεύματα, αλλά εγω στη θέση σου δεν θα το έκανα. Ξαναλέω είσαι μόλις 25 και πρέπει να κινηθείς έξυπνα και με πλανο για τα επόμενα χρόνια.
Κοιτα καλώς ή κακώς όταν επιλέγεις μια κλινική παντρεύεσαι κατά κάποιο τρόπο κ την φιλοσοφία τους. Στην σενεκα δεν θα πάνε να σε κάνουν σαν 15χρονων. Η αλήθεια εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να φτιάξει η αραίωση μπροστά να έχω ένα ξεκάθαρο hairline κ τα σημεία που έχω μαλλιά να είναι τελείως πυκνά.

Nohairnolife

New Member
Στο πώς θα προχωρήσω από εδώ και πέρα, δεν είμαι ακόμη σίγουρος. Η αλήθεια είναι πως από τη φύση μου μού αρέσει να ψάχνω ενδελεχώς οτιδήποτε πρόκειται να κάνω. Έχω ψάξει και έχω διαβάσει στο ίντερνετ, αλλά και εδώ μέσα, εμπειρίες, κριτικές και απόψεις, και η αλήθεια είναι πως δεν νομίζω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο πέρα από τη Seneca στην Αθήνα. Τώρα, όσον αφορά τα όσα ειπώθηκαν στο ραντεβού, η σκέψη που κάνω είναι, μόλις περάσει η περίοδος των διακοπών να επικοινωνήσω ώστε να κλείσω ραντεβού. Η αλήθεια είναι πως από την ημέρα που πήρα την απόφαση να ξεκινήσω και να μην περιμένω άλλο, θέλω να το τρέξω, οπότε ίσως τελικά η επέμβαση να γίνει και νωρίτερα από το αρχικό πλάνο του Γενάρη. Τότε, λοιπόν, θα τους πω ότι επιθυμώ να προχωρήσουμε, απλώς με την προϋπόθεση να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα μείνω στο πακέτο των 4.500 τριχών ή αν θα πάω σε αυτό των 5.500.
Αυτό θα αποφασιστεί αφού κλείσω ένα σύντομο ραντεβού με τον γιατρό που θα μου κάνει τη μεταμόσχευση, ώστε να με δει, να με αξιολογήσει, να του πω τι ακριβώς θέλω και να ακούσω και τη δική του γνώμη. Νομίζω πως αυτό είναι το προτιμότερο σε αυτή τη φάση.

Τελευταία επεξεργασία:

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Σε ευχαριστώ πολύ θα επανέλθω με καλύτερες φωτό. Δεν ξέρω γτ δεν μίλησαν με γκραφτς όλος ο τιμοκατάλογος που είχαν ήταν σε τρίχες. Βέβαια θεωρητικά από την στιγμή που Ο μέσος όρος μου είναι 1.5 στο περίπου δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι για να φτάσουν τον στόχο των 4.500 τριχων είναι πρπ 3.000 grafts?
Μέσο όρο 1.5 είναι πολύ μικρός δεν νομίζω . Εγώ που είχα μικρό λόγο στα 2 κάτι ήμουν.

Nohairnolife

New Member
Από εδώ το υπολόγισα, βάσει του average hair per follicular unit που είναι 1.5 στη δότρια περιοχή. Eσύ αν μπορούσες, να κάνεις μια πρόβλεψη αν και καταλαβαίνω πως, όπως είπες, λόγω των φωτογραφιών και της προσφοράς σε τρίχες (και όχι σε τριχοθυλάκια) δεν είναι εύκολο ποιο από τα δύο πακέτα θεωρείτε πως ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή μου;

Συνημμένα

• 1784476148678.png
    1784476148678.png
    254.4 KB · Προβολές: 29

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα νεαρέ.
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου, φαίνεσαι συνειδητοποιημένος όσο αφορά τις θεραπείες (φίνα, μινόξ) και αυτό είναι καλό.
Σίγουρα χρειάζεσαι επαναφορά χερλαιν και κροτάφων, και ένα συντηρητικό γέμισμα στην Α' ζώνη.
Λέω συντηρητικό γέμισμα στην Α ζώνη, δίοτι η τριχόπτωση εκει θα εξελιχθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια και δεν πρέπει να πας επιθετικά από τώρα.
Για το crown ούτε λόγος σε τέτοια ηλικία να παίξεις εκεί, νοουμένου ότι θα παίξει η φίνα που θα πάρεις εκεί και θα σε κρατάει δυνατά για τα επομενα 8-10 χρόνια
Προτεινόμενο πλάνο:
Φιναστερίδη 1mg/day, μινόξ 1 φορά την ημέρα.
ΜΜ στην Α' ζώνη με 2300-2500 grafts, με σκοπό κυρίως επαναφορά χερλαιν, κροτάφων, και συντηρητικό γέμισμα στα 3-4cm πίσω από το χερλαιν.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nohairnolife

New Member
Επισης γενικη ερωτηση για οποιον γνωριζει οταν κλεινω το ραντεβου μου για την μμ, ο γιατρος πως επιλεγεται με ρωτανε? Αν ναι προτεινετε καποιον συγκεκριμενο απο Seneca απο εμπειρια κ κριτικες που εχετε ακουσει?

crossfire

Well-Known Member
@ManCyprus87 αν τα υπολογιζω σωστα τα 2300-2500 grafts ειναι στο πακετο που ηθελα εγω δλδ με τισ 5.500 τριχες στα 3.800. Αν δεν κανω λαθος τις πραξεις σωστα?

Σωστά . Το προηγούμενό πακέτο με τις 4500 τρίχες είναι περίπου 300 με 400 Grafts λιγότερα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω , τι πακέτα είναι αυτά ; Για 300 Grafts ;
Τέλος πάντων , χρειάζεσαι τουλάχιστον 2500 Grafts

Τελευταία επεξεργασία:

Nohairnolife

New Member
Η αλήθεια είναι πως και μένα μου έκανε εντύπωση που δεν γινόταν αναφορά σε grafts. Ήμουν προετοιμασμένος να ακούσω και να συζητήσω με βάση τα grafts, οπότε μου ήταν δύσκολο να καταλάβω την πρόταση που έγινε, ώστε να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω. Η γνώμη μου είναι πως, εφόσον μιλάμε για μέγιστο αριθμό τριχών σε κάθε πακέτο και ενδέχεται το αποτέλεσμα να είναι λίγο πιο κάτω από το όριο, προτιμώ να πάω μία σκάλα πιο πάνω, κι ας μπουν ακόμα και 5.000 τρίχες, που λέει ο λόγος. Μετά από την έρευνα που έκανα στην Αθήνα, είχα καταλήξει ανάμεσα στην Advanced Hair Clinics, την κλινική του Αναστασάκη και τη Seneca. Την Advanced την είχα ως τρίτη επιλογή και «έπαιζα» ανάμεσα στις άλλες δύο. Στην κλινική του Αναστασάκη, για το consult, μου ζήτησαν να πάω περίπου δύο μήνες πριν τη μεταμόσχευση για να με εξετάσουν. Η αλήθεια είναι πως, από όσα έχω διαβάσει και έχω δει από τον συγκεκριμένο γιατρό, ενώ έχει πραγματικά καλά αποτελέσματα και μου αρέσει πολύ η δουλειά του, ο χαρακτήρας που βγάζει στα γραπτά του και στα όσα λέει δεν μου ταιριάζει τόσο. Επιπλέον, το πακέτο του είναι με διαφορά το πιο ακριβό, οπότε η Seneca με το Direct FUE μού "έκλεισε το μάτι". Ο σκοπός μου τώρα είναι να έρθω ξανά σε επικοινωνία μαζί τους και να τους ενημερώσω ότι ενδιαφέρομαι να προχωρήσουμε, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα κάνω ένα ακόμη ραντεβού με κάποιον γιατρό –ιδανικά αυτόν που θα αναλάβει την περίπτωσή μου– ώστε να με αξιολογήσει. Θέλω να του πω τι ακριβώς ζητάω από το αποτέλεσμα και να καταλήξουμε στο πακέτο, το οποίο επιμένω πως βάσει της περίπτωσής μου, όπως βλέπω να συμφωνείτε και οι περισσότεροι εδώ μέσα πρέπει να είναι μία σκάλα πιο πάνω από το αρχικό που προτάθηκε.
Κάτι ακόμη: πρακτικά, από ό,τι έχω δει και από άλλες περιπτώσεις, δεν μπορούν να σου δώσουν κάποια γραπτή διαβεβαίωση για τον ακριβή αριθμό της εξαγωγής απλά τους εμπιστεύεσαι ότι το νούμερο θα είναι αρκετά κοντά στο max number του πακέτου σου.

Seneca Medical Group

Nikos- Εκπρόσωπος κλινικών Seneca Medical Group
Το γεγονός ότι ορισμένες κλινικές επιλέγουν να αναφέρονται στον αριθμό των τριχών και όχι μόνο στον αριθμό των μοσχευμάτων σίγουρα δεν αποτελεί λόγο για να τους «κλείσει κανείς την πόρτα». Θα έλεγα, μάλιστα, το αντίθετο — πάντα με κάθε σεβασμό.

Ο λόγος είναι ότι το τελικό οπτικό αποτέλεσμα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον αριθμό των μοσχευμάτων, αλλά κυρίως από τον συνολικό αριθμό των τριχών που μεταφέρονται, σε συνδυασμό φυσικά με την ποιότητά τους, την κατανομή τους και τον τρόπο τοποθέτησης.

Ας το δούμε μέσα από ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι δύο ασθενείς έχουν τρίχες παρόμοιας ποιότητας ως προς το πάχος, την υφή και το χρώμα και χρειάζεται να καλύψουν την ίδια επιφάνεια του τριχωτού. Ο πρώτος έχει μέσο λόγο 1,9 τρίχες ανά μόσχευμα και τοποθετεί 2.000 μοσχεύματα, ενώ ο δεύτερος έχει λόγο 2,6 τρίχες ανά μόσχευμα και τοποθετεί 1.800 μοσχεύματα.

Στην πρώτη περίπτωση μεταφέρονται περίπου 3.800 τρίχες, ενώ στη δεύτερη περίπου 4.680 τρίχες. Επομένως, υπό τις ίδιες συνθήκες και με αντίστοιχη τεχνική τοποθέτησης, ο δεύτερος ασθενής μπορεί να αποκτήσει πυκνότερο οπτικό αποτέλεσμα, παρότι έχει τοποθετήσει λιγότερα μοσχεύματα.

Το παράδειγμα είναι ασφαλώς θεωρητικό, αποτυπώνει όμως με σαφήνεια γιατί κάποιοι επαγγελματίες προτιμούν να μιλούν και σε αριθμό τριχών. Καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν είναι λανθασμένη. Η αναφορά στα μοσχεύματα συνδέεται κυρίως με την οργάνωση και την τιμολόγηση της διαδικασίας, καθώς είναι πιο εύκολα κατανοητή από τον ασθενή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι και περισσότερο επικερδής, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται splitting. Αντίθετα, η αναφορά στον συνολικό αριθμό των τριχών σχετίζεται περισσότερο με την εικόνα και την πυκνότητα που αναμένεται να παρουσιάζει το τριχωτό μετά τη μεταμόσχευση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, @Nohairnolife , μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα αναλυτικά και διεξοδικά στο δεύτερο consultation, που σκέφτεσαι να προγραμματίσεις μαζί μας

Nohairnolife

New Member
@Seneca Medical Group
Ευχαριστώ πολύ, καταρχάς, για τον χρόνο που αφιερώσατε να απαντήσετε. Όπως φαίνεται και από τις θέσεις και τις απαντήσεις μου, δεν κατέκρινα τον τρόπο τιμολόγησης με βάση τις τρίχες αντί για τα τριχοθυλάκια· απλώς επεσήμανα πως, λόγω των όσων είχα διαβάσει, ήμουν περισσότερο προετοιμασμένος να μιλήσω με όρους grafts και όχι τριχών στο consultation μου, καθώς ένιωθα μεγαλύτερη σιγουριά ότι καταλαβαίνω την ποσότητα σε αντίθεση με τις τρίχες. Όπως είπα και παραπάνω, εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός πως δίνετε βάση σε όσα γράφονται και αφιερώνετε χρόνο για να απαντήσετε. Επίσης, όπως ανέφερα, έχω κατασταλάξει πως θα προχωρήσω στη δική σας κλινική για αρκετούς λόγους, τους οποίους δεν χρειάζεται να αναλύσω, καθώς εκτιμώ τη δουλειά σας. Απλώς, όπως είπατε και εσείς, θα χρειαστώ ένα δεύτερο consulting, ιδανικά με τον γιατρό που θα έχουμε συνεννοηθεί ότι θα με αναλάβει, ώστε να με αξιολογήσει και αυτός, να του πω και εγώ τι ακριβώς θα ήθελα σαν αποτέλεσμα και να φτάσουμε σε μια απόφαση για το ποιο πακέτο είναι το ιδανικό για μένα.

GeorgeXz

Well-Known Member
Το γεγονός ότι ορισμένες κλινικές επιλέγουν να αναφέρονται στον αριθμό των τριχών και όχι μόνο στον αριθμό των μοσχευμάτων σίγουρα δεν αποτελεί λόγο για να τους «κλείσει κανείς την πόρτα». Θα έλεγα, μάλιστα, το αντίθετο — πάντα με κάθε σεβασμό.

Ο λόγος είναι ότι το τελικό οπτικό αποτέλεσμα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον αριθμό των μοσχευμάτων, αλλά κυρίως από τον συνολικό αριθμό των τριχών που μεταφέρονται, σε συνδυασμό φυσικά με την ποιότητά τους, την κατανομή τους και τον τρόπο τοποθέτησης.

Ας το δούμε μέσα από ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι δύο ασθενείς έχουν τρίχες παρόμοιας ποιότητας ως προς το πάχος, την υφή και το χρώμα και χρειάζεται να καλύψουν την ίδια επιφάνεια του τριχωτού. Ο πρώτος έχει μέσο λόγο 1,9 τρίχες ανά μόσχευμα και τοποθετεί 2.000 μοσχεύματα, ενώ ο δεύτερος έχει λόγο 2,6 τρίχες ανά μόσχευμα και τοποθετεί 1.800 μοσχεύματα.

Στην πρώτη περίπτωση μεταφέρονται περίπου 3.800 τρίχες, ενώ στη δεύτερη περίπου 4.680 τρίχες. Επομένως, υπό τις ίδιες συνθήκες και με αντίστοιχη τεχνική τοποθέτησης, ο δεύτερος ασθενής μπορεί να αποκτήσει πυκνότερο οπτικό αποτέλεσμα, παρότι έχει τοποθετήσει λιγότερα μοσχεύματα.

Το παράδειγμα είναι ασφαλώς θεωρητικό, αποτυπώνει όμως με σαφήνεια γιατί κάποιοι επαγγελματίες προτιμούν να μιλούν και σε αριθμό τριχών. Καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν είναι λανθασμένη. Η αναφορά στα μοσχεύματα συνδέεται κυρίως με την οργάνωση και την τιμολόγηση της διαδικασίας, καθώς είναι πιο εύκολα κατανοητή από τον ασθενή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι και περισσότερο επικερδής, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται splitting. Αντίθετα, η αναφορά στον συνολικό αριθμό των τριχών σχετίζεται περισσότερο με την εικόνα και την πυκνότητα που αναμένεται να παρουσιάζει το τριχωτό μετά τη μεταμόσχευση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, @Nohairnolife , μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα αναλυτικά και διεξοδικά στο δεύτερο consultation, που σκέφτεσαι να προγραμματίσεις μαζί μας
Ή απλά προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με μεγάλους αριθμούς πελάτες που δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με ΜΜ...

Τα έχουμε πει πολλές φορές για την κλινική, σε κάποιους που πήγαν από δω μέσα, κατόπιν ερωτήσεων εδώ, συμμορφώθηκαν κ έκαναν σωστά τεχνική προσφορά με grafts, από ότι φαίνεται, δυστυχώς, στους υπόλοιπους συνεχίζουν την τακτική του marketing και του εντυπωσιασμού!

m3e36

Well-Known Member
@Seneca Medical Group
Ευχαριστώ πολύ, καταρχάς, για τον χρόνο που αφιερώσατε να απαντήσετε. Όπως φαίνεται και από τις θέσεις και τις απαντήσεις μου, δεν κατέκρινα τον τρόπο τιμολόγησης με βάση τις τρίχες αντί για τα τριχοθυλάκια· απλώς επεσήμανα πως, λόγω των όσων είχα διαβάσει, ήμουν περισσότερο προετοιμασμένος να μιλήσω με όρους grafts και όχι τριχών στο consultation μου, καθώς ένιωθα μεγαλύτερη σιγουριά ότι καταλαβαίνω την ποσότητα σε αντίθεση με τις τρίχες. Όπως είπα και παραπάνω, εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός πως δίνετε βάση σε όσα γράφονται και αφιερώνετε χρόνο για να απαντήσετε. Επίσης, όπως ανέφερα, έχω κατασταλάξει πως θα προχωρήσω στη δική σας κλινική για αρκετούς λόγους, τους οποίους δεν χρειάζεται να αναλύσω, καθώς εκτιμώ τη δουλειά σας. Απλώς, όπως είπατε και εσείς, θα χρειαστώ ένα δεύτερο consulting, ιδανικά με τον γιατρό που θα έχουμε συνεννοηθεί ότι θα με αναλάβει, ώστε να με αξιολογήσει και αυτός, να του πω και εγώ τι ακριβώς θα ήθελα σαν αποτέλεσμα και να φτάσουμε σε μια απόφαση για το ποιο πακέτο είναι το ιδανικό για μένα.
φίλε μου θα προσπαθήσω προσεγγιστικα να σου λύσω τις απορίες σου
ένα ανθρώπινο υγιες κεφάλι (εννοω χωρις ιχνος αλωπεκιας)έχει περίπου 170-180 τρίχες/cm2
Ο μέσος λόγος των τριχών στους λευκούς ανθρώπους είναι 2,14 - ας πούμε 2.2
αυτό σημαίνει 170/2.2=78grafts /cm2
σε μια μεταμοσχευση μαλλιών (σε εντελώς γυμνή περιοχη) αν πετύχουμε να βάλουμε 120 τρίχες/cm2 το αποτέλεσμα είναι πάρα πάρα πολύ καλό και πυκνό.
αυτό σημαίνει 120/2.2=55grafts/cm2
το να καρφωσεις όμως 55grafts /cm2 σε πρώτη μεταμοσχευση εγκυμονει κινδύνους και χρειάζεται πολύ έμπειρο γιατρό που στην Ελλάδα τέτοιος γιατρός δεν νομίζω να υπάρχει να το κάνει με επιτυχία.
οπότε τι κάνουμε για να πετύχουμε τις 120 τρίχες/cm2?
ανεβάζουμε τον λόγο.
δηλαδή κατά την εξαγωγή κάνουμε επιλεκτική εξαγωγή (περνουμε περισσότερα πολυτριχα) ώστε να ανέβει ο λόγος και από π.χ 2.2 να πάει στο 2,7
αυτό σημαίνει 120/2.7=44 grafts/cm2 νούμερο που μπορούν να το πετύχουν οι γιατροί χωρίς κινδύνους
έρχομαι τώρα στο ερώτημα σου που είναι αν ο αριθμός των τριχών που σου προτάθηκε είναι επαρκής να πετύχεις αυτό που θέλεις (πυκνό αποτέλεσμα)
θα καθίσεις μπροστα σε ένα καθρέφτη και με τη βοήθεια κάποιου φίλου ή φίλης θα σχεδιάσεις με ένα μαρκαδόρο εκεί που θέλεις να ξεκινάει η hairline σού (βλέπε κόκκινη γραμμή στη φώτο σου που επεξεργαστήκα.).μετά θα πάρεις ένα μιλιμετρε χαρτί και θα σχεδιάσεις τη γυμνή περιοχή που θέλεις να γεμίσεις.
Αθροιζεις τα κουτάκια και βγάζεις τη συνολική επιφάνεια σε cm2 που είναι για μεταμοσχευση
αν πχ τα βγάλεις 12cm2 από αριστερά και άλλα 12 cm2 από δεξιά σύνολο 24cm2 ×120 τρίχες/ cm2=2880 τρίχες χρειάζεσαι.
εδώ τώρα είναι το σημείο που πρέπει να μιλήσεις και να ζητήσεις επεξηγήσεις από τους γιατρούς της κλινικής που θα επιλέξεις.
2880 τρίχες με μαμά λόγο 2,2 σημαίνει
2880/2.2=1310 grafts
1310grafts/24 cm2=55 grafts /cm2 πράγμα δύσκολο όπως προείπα να επιτευχθεί
αν όμως σου ανεβάσουν το λόγο κατά την εξαγωγή στο 2.7 αυτό σημαίνει
2880/2.7=1066grafts
1066 grafts /24cm2=44 grafts/cm2 πραγμσ που ειναι δυνατόν να επιτευχθεί.
*Στις μετρήσεις βλεπω που σου κάνανε σε βγάλανε πολύ χαμηλό λόγο και νομίζω ότι κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει.
*πιστεύω να βοήθησα κάπως και να υπολογίσεις προσεγγιστικα την περιοχή που θέλεις να καλύψεις και αν ο αριθμός των τριχών που σου προτάθηκε είναι επαρκής να την καλύψει.
* σου έπισυναψα και ένα μιλιμετρε χαρτί να καταλάβεις τι εννοώ (η σχεδιασμένη περιοχή ήταν η δική μου καράφλα)

Συνημμένα

• Screenshot_20260721_012245_Chrome.jpg
    Screenshot_20260721_012245_Chrome.jpg
    358.2 KB · Προβολές: 17
  • IMG-2562fea4e089119d5c29b6a4d309abed-V.jpg
    IMG-2562fea4e089119d5c29b6a4d309abed-V.jpg
    924.8 KB · Προβολές: 20
Μπλουζα