Καλησπέρα σε όλους! Ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ για την εμπειρία μου από την μέρα της μεταμόσχευσης. Η μέρα ξεκίνησε νωρίς, καθώς έφτασα στην κλινική Choiexpert του Dr. Χρήστου Τσάκαλου γύρω στις 08:45 το πρωί.
Αρχικά περάσαμε από τα κλασικά διαδικαστικά: βγάλαμε τις πρώτες φωτογραφίες, έγινε ο σχεδιασμός της hairline, βγάλαμε ξανά φωτογραφίες με τον σχεδιασμό και ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις από τη δερματολόγο, συζήτηση για τα φάρμακα κ.λπ. Όλα έγιναν πολύ χαλαρά, πήραμε τον χρόνο μας και σιγά-σιγά προχωρήσαμε στο χειρουργείο.
Τη διαδικασία ανέλαβε η γιατρός Αθηνά, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή. Τόσο η εξαγωγή όσο και η τοποθέτηση έγιναν αποκλειστικά από εκείνη, δεν ακούμπησε κανένας άλλος το κεφάλι μου.
Από θέμα πόνου, η όλη διαδικασία δεν ήταν καθόλου επίπονη. Η μόνη ενόχληση ήταν τα τσιμπήματα στις ενέσεις της αναισθησίας στην αρχή (πίσω στη δότρια, στα πλάγια και αργότερα πριν την τοποθέτηση). Είχαμε συμφωνήσει εξ αρχής ότι το πλάνο ήταν για 2.600 grafts. Στην πρώτη φάση της εξαγωγής φτάσαμε στα 2.512, οπότε μετά κάθισα ξανά και βγάλαμε άλλα 100 περίπου για να πιάσουμε τον στόχο, κλείνοντας συνολικά στα 2.614 τριχοθυλάκια. Προς το τέλος, ήρθε ο κ. Τσάκαλος για να τοποθετήσει ο ίδιος κάποια πολύτριχα μοσχεύματα στα σημεία που έκρινε εκείνος απαραίτητο, καθώς και για να σχεδιάσει και να "χτίσει" τη hairline με τα μονότριχα.
Ακόμα δεν μου έχουν στείλει τον επίσημο, ακριβή απολογισμό από την κλινική, αλλά από ό,τι συγκράτησα, τα νούμερα ήταν περίπου τα εξής(πριν καθίσω για τα έξτρα 100):
~200 μονότριχα
~1.490 δίτριχα
~777 τρίτριχα
~47 τετράτριχα
Γενικά, η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Δεν ένιωσα σε κανένα σημείο ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ή ότι κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Αντιθέτως, ένιωσα μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό της hairline, έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Ήταν πολύ πρόθυμοι να ακούσουν τι ακριβώς ζητούσα και μου εξήγησαν αναλυτικά τι είναι σωστό να γίνει και τι όχι. Δεν είχα κανένα απολύτως παράπονο.
Τέλος, όλες οι νοσηλεύτριες και η γιατρός ήταν πάρα πολύ ευγενικές, γεγονός που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Επειδή διαβάζω καιρό το forum και περίμενα πώς και πώς αυτή τη μέρα, είχα μαζέψει πάρα πολλές ερωτήσεις. Κάναμε μια πολύ μεγάλη και ωραία συζήτηση για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα.
Σχετικά με τις φωτογραφίες, δυστυχώς δεν έχω καλό υλικό από την ίδια τη μέρα της επέμβασης. Μείναμε στην κλινική μέχρι τις 9:00 το βράδυ και όταν γύρισα σπίτι και άρχισε να φεύγει η αναισθησία, ήμουν λίγο δύσκολα. Χτες δηλαδή την μέρα μετά την επέμβαση ξεκίνησα από πρωί την επιστροφή για Αθήνα οπότε πάλι με πήραν οι ώρες και η ταλαιπωρία. Θα προσπαθήσω να ζητήσω τις φωτογραφίες της κλινικής ώστε να μπορώ να τις παραθέσω στο νήμα, και φυσικά θα ανεβάσω και όσες δικές μου έχω. Καταλαβαίνω ότι ίσως να μην είναι οι ιδανικές αυτες της κλινικής αλλά θα βάλω ό,τι υπάρχει. Επισυνάπτω 2 φωτογραφίες που έβγαλα από πάνω το κεφάλι μου σήμερα το πρωί, καθώς κ 3 περιμετρικές που έβγαλα χτες κατά την αφαίρεση της γάζας (έκανα 2-3 πληγές παρόλο που δεν την τράβηξα απότομα, συμβαίνουν αυτά καλή καρδιά).
Πραγματικά συγγνώμη αν ξεχνάω να αναφέρω κάτι που πρέπει ή δεν κάνω καλή περιγραφή της εμπειρίας. Ήταν κάτι που περίμενα πολύ καιρό και με συνεπήρε η όλη διαδικασία οπότε άφησα στην άκρη το κινητό και δεν έχω κρατήσει το αρχείο που θα ήθελα. Υ.Γ ο λόγος ήταν περίπου στο 2.3 από όσο συγκράτησα από το χαρτί που είδα. 2.26 πρέπει να βγαίνει βάσει των 2.514 grafts που έχω παραθέσει πιο πάνω.