Τοξικά Προϊόντα - συστατικά

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ψάχνοντας στο νετ για το κατά πόσο είναι ασφαλή διάφορα σκευάσματα είτε καλλυντικών είτε άλλων ουσιών που βάζουμε στο πρόσωπό μας ή στο κεφάλι μας, βρήκα αυτό το πολύ αξιόλογο ιταλικό site που απλά γράφεις το όνομα του συστατικού η το αρχικό του γράμμα και σου λέει κατά πόσο είναι ασφαλές ή όχι. Υπάρχουν και άλλα φυσικά, αλλά για το συγκεκριμένο διάβασα ότι είναι αρκετά αξιόλογο και εύστοχο.

http://www.biodizionario.it

Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει ιταλικά φυσικά.

►δυο πράσινα μπαλάκια : το συστατικό είναι εντελώς αθώο και ευεργετικό
►ένα πράσινο μπαλάκι: το συστατικό είναι αποδεκτό
►κίτρινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος ( το κίτρινο μπαίνει συνήθως σε συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε αλλεργικούς)
►ένα κόκκινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός και αν είναι το μόνο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών)
►δυο κόκκινα μπαλάκια: ότι το συστατικό είναι απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται.

Ακόμα και ένα απλό gel αλόης που χρησιμοποιώ της health aid, έχει 4 συστατικά που θεωρούνται επικίνδυνα..(ενα από αυτά είναι και η Polysorbate 60-80)
Στο regaine, θεωρεί την propylene glycol τοξική..

Τι να πώ...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giorgos 29

New Member
Απ: Τοξικά Προϊόντα - συστατικά

αστα να πανε σκεψου ολα αυτα που βαζουμε στο κεφαλι μας.Στο τελος θα παμε για μαλλι και θα βγουμε κουρεμενοι

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

μάγκες και μάγκισες
νομίζω ότι παίρνουμε ελάχιστο ρίσκο με αυτά τα προϊόντα - τι να πουν οι bodybuilders της παρέας,
να μην μιλήσω για ανθρώπους με χρόνιες αρρώστιες... :-\

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Η τοξικότητα έχει πολλά πρόσωπα. Εννοώ ότι μπορεί να βάζεις π.χ κάτι που κάνει καλό στην τρίχα, αλλά να κανει κακό στο δέρμα.

Παρόλο αυτά αν κάποιος έχει κάποιο προιον που χρησιμοποιούμε κατά κανόνα αρκετοί και μπει στον κόπο και το τσεκάρει από περιέργεια και βγεί "καθαρό" ας το προτείνει αν θέλει εδώ εφόσον συμφωνείτε και εσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

ωραιο αυτο το θεμα

και οντως ελαχιστα ειναι αυτα που παιρνει κανεις εδω σε σχεση με αυτα που εχουμε παρει

barman

Member

πολυ καλο 8εμα..!
εβαλα ενα συστατικο που υπαρχει στην spiro που παιρνω απο τον lee που λεγεται bht και μου το εβγαλε με δυο κοκκινα!!

Άκης

Administrator

Πολύ καλό site.
Πάντως, για την γλυκερίνη που έχω αναφέρει να βάζουμε σαν αντικατάστατο του PPG, μου το έβγαλε 2 πράσινα. Το θέμα είναι που την βρίσκουμε Ελλάντα. :-\

giorgos 29

New Member

barman είπε:
πολυ καλο 8εμα..!
εβαλα ενα συστατικο που υπαρχει στην spiro που παιρνω απο τον lee που λεγεται bht και μου το εβγαλε με δυο κοκκινα!!
και τη βαζαμε πολυ καιρο.εδες καμμια φορα τι μπορει να παθει κανεις BHT antiossidante

Maria

New Member

Πολύ ενδιαφέρον το site που ανέφερε ο GOMI. ΄Ελεγξα κάποια συστατικά της τοπικής σπιρονολακτόνης 5% του Dr.Lee που χρησιμοποιώ επειδή μου προκάλεσε ερεθισμό και τα έβγαλε με 2 κόκκινες μπαλίτσες πολλά από αυτά!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Η σπιρο του Lee 5% μου έβγαλε

Alkyl octanoate - 1 κόκκινη κουκίδα
dimethicone - 2 κόκκινες κουκίδες
disodium EDTA - 2 κόκκινες

Η BHT που λέτε δεν ξέρω ποιό είναι

Και εγώ βάζω αλλά δεν ξέρω για πόσο και μάλλον δεν την ξαναπαίρνω..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα