Την βοήθεια σας παρακαλώ!!

Jen

Active Member
Καλημέρα Mary.
Κι εμένα ο δερματολόγος αυτό μου διέγνωσε με βάση το τριχοριζόγραμμα που έκανα. Βέβαια έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε και ίσως πρέπει να ξανακάνω για να δω τι γίνεται...
Αυτά που έχω διαβάσει για την τελογενή τριχορροή (telogenium efflivium) είναι ότι αφενός δεν είναι κάτι τελεσίδικο και προδιαγεγραμμένο όπως η ΑΑ (γέιιιι!!!) αφετέρου όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία ακριβώς επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες ή στον συνδυασμό τους. Μια καλή ιδέα είναι να κάνεις μία αναζήτηση στο ίντερνετ και να φτιάξεις μια λίστα με όσους από αυτούς τους παράγοντες εντοπίζεις στον εαυτό σου. Έπειτα, άρχισε να εξετάζεις έναν έναν αυτούς τους παράγοντες. Το στρες και οι αυστηρές δίαιτες πάντως είναι από τους πιο βασικούς στην τελογενή τριχορροή. Το καλό είναι ότι λογικά αν αντιμετωπιστούν αυτοί οι παράγοντες το μαλλί θα επανέλθει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μετατρέπεται σε χρόνια τελογενή καταρροή το οποίο θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν έχεις χάσει έδαφος ακόμα, οπότε το προλαβαίνεις στην αρχή του.

Εγώ να κάνω μια άλλη παρατήρηση με βάση τις φωτογραφίες. Παρατηρώ μια ελαφριά γυαλάδα στο μέτωπο καθώς και κάποια εξογκωματάκια που φαίνεται να έχουν σμήγμα. Έχεις γενικά θέμα με τη λιπαρότητα? Το έχεις κοιτάξει καθόλου? Γυναικολογικές εξετάσεις έχεις κάνει? Το λέω γιατί, εκτός από το γεγονός ότι η λιπαρότητα στο τριχωτό επιβαρύνει την κατάσταση ούτως ή άλλως, συχνά εμφανίζεται σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πάντως. Με βάση αυτό που βλέπω και με μια προσπάθεια να μειώσεις το άγχος σου θα πας πολύ καλά!

vag25 είπε:
2 παρατηρησεις.

1.Για να μπαινεις εδω, εχεις παρατηρησει καποιο προβλημα, αρα υπαρχει προβλημα.Νομος.Χωρις να γνωριζουμε ομως την σοβαροτητα του.

2.Απο τις φωτο σου φαινεται οτι ειναι ολα φυσιολογικα.Επειδη παρατηρω ως καμμενος και γυναικεια κεφαλια, ολα μα ολα δειχνουν το ιδιο πυκνα με τα δικα σου.

Αυτα.

Η πιο συνοπτικα.

1.Για να λες οτι εχεις προβλημα κατι υπαρκτο παρατηρεις
2.Δεν βλεπω τιποτα μη φυσιολογικο στις φωτογραφιες σου.

Ό,τι πιο "σοφό" μπορεί να έχω διαβάσει εδώ μέσα. Άλλο το "τα μαλλιά σου είναι μια χαρά" και άλλο το "είναι όπως ήταν πριν από 2-3 χρόνια". Αυτό που πας στο γιατρό και σκας τα λεφτά και σου λέει "μα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά μαλλιά έχεις" με τρελαίνει. Λες και δεν ξέρω εγώ πώς ήταν τα μαλλιά μου και πώς είναι τώρα και λες κι έχω λεφτά για πέταμα και ήρθα μέχρι εδώ για βόλτα. Jesus!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MaryMary

New Member
Καλησπέρα Jen.
Eχεις απόλυτο δικιο σε αυτά που λες. Τριχοριζόγραμμα δεν εχω κ΄άνει δυστυχώς. Μένω Θεσσαλονίκη και ρωτησα εδώ από 80€ και πάνω μου είπαν ιδιωτικοί δερματολόγοι. Γενικα έχω λιπαρό δέρμα ,βγαζω και σπιράκια γενικα με πιον και ειδικα οταν περιμενω περιοδο,αλλα πολυκυστηκές όχι.
Από περυσι δλδ που πήγα στον γυναικολόγο ήταν όλα μια χαρά. Τωρα θα τον επισκεφτώ από βδομάδα πάλι.

Jen

Active Member
MaryMary είπε:
Καλησπέρα Jen.
Eχεις απόλυτο δικιο σε αυτά που λες. Τριχοριζόγραμμα δεν εχω κ΄άνει δυστυχώς. Μένω Θεσσαλονίκη και ρωτησα εδώ από 80€ και πάνω μου είπαν ιδιωτικοί δερματολόγοι. Γενικα έχω λιπαρό δέρμα ,βγαζω και σπιράκια γενικα με πιον και ειδικα οταν περιμενω περιοδο,αλλα πολυκυστηκές όχι.
Από περυσι δλδ που πήγα στον γυναικολόγο ήταν όλα μια χαρά. Τωρα θα τον επισκεφτώ από βδομάδα πάλι.

Εμένα ο δερματολόγος μου είπε ότι και μια μικρή αυξομείωση των ορμονών μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πολυκυστικές. Αφού θα πας όμως από βδομάδα, όλα καλά. Απλά να πας τα αποτελέσματα από τις γυναικολογικές και στον δερματολόγο. Το λέω αυτό γιατί ο γυναικολόγος από τη μεριά του μπορεί να σου πει ότι όλα είναι καλά, και πράγματι να είναι, με την έννοια ότι δεν εμφανίζεις τιμές που να θεωρούνται ότι υποδηλώνουν κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, όμως ο δερματολόγος θα ερμηνεύσει τα αποτελέσματα από τη δική του μεριά και μπορεί να εντοπίσει κάποια απόκλιση που να είναι σημαντική για τα μαλλιά. Με μια αναζήτηση εδώ μέσα μπορείς να βρεις ποιες εξετάσεις χρειάζεται να κάνεις. Κάποιες όμως μπορεί να χρειαστεί να στις γράψει ενδοκρινολόγος και όχι γυναικολόγος.

Σε κάθε περίπτωση, καλά αποτελέσματα!

MaryMary

New Member
To test pap δεν αρκει? πρεπει να κανω και ορμονολογικα?
p.x. εχω κανει θυροειδη,φεριτινη,σιδηρο και γενικη και την αλλη βδομαδα εχω επανληπτικες εξ.

Jen

Active Member
MaryMary είπε:
p.x. εχω κανει θυροειδη,φεριτινη,σιδηρο και γενικη και την αλλη βδομαδα εχω επανληπτικες εξ.

Όοοοχι, καμία σχέση! Το τεστ παπ σου δείχνει απλά αν υπάρχει ένδειξη καρκίνου του τραχήλου. Δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες σου. Ειδικά για τις πολυκυστικές θα πρέπει ο γιατρός να λάβει υπόψη κάποια στοιχεία (όπως π.χ. αν έχεις αυξημένη τριχοφυΐα στο υπόλοιπο σώμα, αν έχεις ακανόνιστη περίοδο, αν έχεις ακμή, παχυσαρκία κτλ.) και να σου κάνει και υπέρηχο. Να ξέρεις όμως ότι μια εξέταση μόνο δεν αρκεί για να καταλάβεις αν έχεις πολυκυστικές ή όχι. Το καλύτερο θα ήταν να την επαναλάβεις 2-3 φορές.
Οι ορμόνες που πρέπει να κοιτάξεις είναι σίγουρα τεστοστερόνη (κυρίως ελεύθερη), προλακτίνη, προγεστερόνη, DHEA-S, Δ4 Ανδροστενδιόνη. Υπάρχουν κι άλλες, κάπου αναφέρονται συγκεντρωμένες στο forum. Το θέμα είναι ότι τις εξετάσεις για τις ορμόνες αυτές δεν στις γράφει πάντα γυναικολόγος. Εγώ όταν είχα ζητήσει από έναν να μου τις γράψει με παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο (διευκρινίζω ότι το πού θα τις κάνεις τις εξετάσεις είναι άσχετο από το ποιος θα στις γράψει).

Ελπίζω να βοήθησα!!

MaryMary

New Member
Jen είπε:
MaryMary είπε:

Όοοοχι, καμία σχέση! Το τεστ παπ σου δείχνει απλά αν υπάρχει ένδειξη καρκίνου του τραχήλου. Δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες σου. Ειδικά για τις πολυκυστικές θα πρέπει ο γιατρός να λάβει υπόψη κάποια στοιχεία (όπως π.χ. αν έχεις αυξημένη τριχοφυΐα στο υπόλοιπο σώμα, αν έχεις ακανόνιστη περίοδο, αν έχεις ακμή, παχυσαρκία κτλ.) και να σου κάνει και υπέρηχο. Να ξέρεις όμως ότι μια εξέταση μόνο δεν αρκεί για να καταλάβεις αν έχεις πολυκυστικές ή όχι. Το καλύτερο θα ήταν να την επαναλάβεις 2-3 φορές.
Οι ορμόνες που πρέπει να κοιτάξεις είναι σίγουρα τεστοστερόνη (κυρίως ελεύθερη), προλακτίνη, προγεστερόνη, DHEA-S, Δ4 Ανδροστενδιόνη. Υπάρχουν κι άλλες, κάπου αναφέρονται συγκεντρωμένες στο forum. Το θέμα είναι ότι τις εξετάσεις για τις ορμόνες αυτές δεν στις γράφει πάντα γυναικολόγος. Εγώ όταν είχα ζητήσει από έναν να μου τις γράψει με παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο (διευκρινίζω ότι το πού θα τις κάνεις τις εξετάσεις είναι άσχετο από το ποιος θα στις γράψει).

Ελπίζω να βοήθησα!!

Σε ευχαριστω για την βοήθεια Jen!
σιγουρα αν κατι πρεπει να δω ειναι το αγχος μου!
παρολα αυτα,
Ευχαριστω!!!

MaryMary

New Member
Καλημέρα σας!
Πέρασα να κάνω ένα Update .
Το θέμα με την τριχόπτωση μου έχει βελτιωθεί. Η καθημερινή πολύ τριχόπτωση έχει σταματήσει,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χάνω τρίχες.
Πέφτουν αρκετές και πάλι απλά όχι υπερβολικές. Εκεί που έχω θέμα είναι ακόμα στο λούσιμο.
Πέφτουν πολλές εκεί. Επίσης τα μαλλιά μου είναι σίγουρα λιγότερα.
Αλλά μεγαλώνουν γρήγορα.Η ρίζα μου έχει φτάσει τους 5 πόντους.
Ο δερματολόγος μου είπε να συνεχίσω να λούζομαι με το Bioclean shampoo και απλά να αποφύγω την βαφή για 1-2 μήνες ακόμα.Από εκεί και πέρα να πέρνω κανονικά τον σίδηρο και τις βιταμίνες μου.
Έχω ανεβάσει σίδηρο απο 40 στο 90,φεριτινη απο 8 στο 25 και β12 απο 223 στο 312.
Πιστεύω να σταματήσει κάποια στιγμή .
Ποια είναι η γνώμη σας.

Μπλουζα