Pazuzu, δεν έχω κανένα κόλλημα. Απλά προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που γράφω, θα διαπιστώσεις ότι δεν μηδενίζω. Το ότι σε μένα η μινοξιδίλη δεν δουλεύει ή έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα, δεν σημαίνει ότι σε κάποιον άλλον δεν μπορεί να δουλεύει. Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι έχει υπερεκτιμηθεί, αν αναλογιστεί κάποιος το πραγματικό ποσοστό που πραγματικά μπορεί να δώσει κάποια αποτελέσματα (τα οποία δεν θα τα χαρακτήριζα «θεαματικά»). Κι επειδή η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην μινοξιδίλη, επειδή αυτή ανέφερα για παράδειγμα, ασ' την αυτή και πιάσε την φιναστερίδη (δεν μας μένει και τίποτε άλλο δηλαδή). Με βάση αποτελέσματα που έχω δει, σαφώς υπερέχει της μινοξιδίλης, αλλά και πάλι δεν θα έβαζα μπροστά την βαρύγδουπη λέξη «θεαματικά». Από την άλλη όμως, είναι δώρον άδωρον, από τη στιγμή που οι παρενέργειες είναι αρκετά σοβαρές και μάλλον πιο βέβαιες από τα τυχόν προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Το φόρουμ είναι κάτι παραπάνω από μια μικρογραφία της καραφλής κοινωνίας, γι' αυτό και θεωρώ τα όποια αποτελέσματα εμφανίζονται εδώ, αρκετά ενδεικτικά. Και επειδή απ' ό,τι κατάλαβα έκανες βιαστική ανάγνωση, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ για να δεις τι έγραψα σε σχέση με τα 18.000 μέλη και τα 50 αποτελέσματα.
Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω που ακριβώς βρίσκεται το πραγματικό σημείο διαφωνίας. Κι εσύ κι εγώ μιλάμε για διατήρηση μαλλιών. Εσύ με μινοξιδίλη κι εγώ π.χ. με Revivogen, ή κάποιος άλλος με κάποιο άλλο σκεύασμα. Όταν όμως μιλάμε για αποτελέσματα και μάλιστα «θεαματικά», δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση, ότι εννοείται σαφώς η επανέκφυση μαλλιών. Επομένως, η διατήρηση των μαλλιών είναι ένα σχετικό αποτέλεσμα.
Σε σχέση με το ερώτημά σου, το πως θα κρατήσει ο καθένας τα μαλλιά του είναι δική του υπόθεση. Βλέποντας και κάνοντας, το τι ενεργεί καλύτερα πάνω του. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο κεφάλι, ούτε έχουμε την ίδια προδιάθεση, ούτε και τις ίδιες αιτίες τριχόπτωσης. Είναι δηλαδή κάτι υποκειμενικό.
Όσο για τις βούρτσες και τα ρόλερ που ανέφερες παραπάνω, μάλλον με υποτιμητικό τόνο, δεν θυμάμαι ποτέ να τα έβαλα ποτέ δίπλα δίπλα με τις εκάστοτε φαρμακευτικές θεραπείες. Λειτουργούν περισσότερο επικουρικά, παρά αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση, και αποτέλεσμα να μην φέρνουν, προσωπικά δεν νομίζω ότι κάνουν κάτι κακό με λογική χρήση. Δεν τα υπερεκτιμώ, αλλά ούτε και τα υποτιμώ.