Τα τελευταια 2 χρονια,ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Δυστυχως η ολη κατασταση εχει αρχισει να κουραζει.Δεν εχει γινει η παραμικρη προοδος τα τελευταια χρονια.Οποιος πιστευει κατι διαφορετικο μαλλον εθελοτυφλει.Ευτυχως εχουν προχωρησει λιγο οι μεταμοσχευσεις,κατι ειναι κ αυτο.Προβλεπω οτι θα περασουν τουλαχιστον 5 χρονια για να δουμε κατι καλυτερο.........

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kal

Member
Το χουμε πει ειναι μεγαλα τα συμφεροντα που κρυβονται απο πισω ,μια τεραστια αγορα που τρωει απο τους ραφλες γτ λοιπον ολα αυτα τα σαμπουαν οι κρεμες και τα υπολοιπα να πανε στα σκουπιδια??Γ αυτο λοιπον ετσι θα μεινει για πολυυυυυυυ ακομα...Βεβαια ειναι και περιπλοκο το προβλημα οποτε ακομα και πιο δυσκολο να λυθει..Τελικα μια ειναι η λυση ξυρισμα και αραγμα..

pazuzu

New Member
Οι μόνοι που συντηρούν την παραοικονομία και την μαύρη αγορά στα προϊόντα τριχόπτωσης είναι οι ίδιοι οι "ράφλες" οι οποίοι είναι πάντοτε διατεθειμένοι να αγοράσουν οποιαδήποτε μαλακία τούς υπόσχεται μαλλιά, χωρίς καν να έχει περάσει από έγκριση. Μέχρι στιγμής η επίσημη θέση της επιστήμης είναι ότι τα μόνα δύο εγκεκριμένα φάρμακα που μπορούν να σε βοηθήσουν στην τριχόπτωση είναι η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη/ντουταστερίδη. Οτιδήποτε άλλο αγοράζεις για την τριχόπτωση το αγοράζεις με δική σου ευθύνη και με δική σου ευθύνη συντηρείς όλη αυτή την βιομηχανία.

Επίσης, ακόμη και στα ευρείας κατανάλωσης προϊόντα για την τριχόπτωση τύπου Priorin υπάρχει ένα disclaimer που λέει "δεν απευθύνεται στην παθολογική τριχόπτωση". Το έχεις παρατηρήσει ποτέ;

kal

Member
Ναι συμφωνω αλλα και παγκοσμια καμπανια να βγει η οποια θα χει στοχο να μποικαταρει τις εταιριες στο τελος θα κανει μια τρυπα στο νερο...Οποτε keep ραφλινγκ δυστυχως,εγω το μονο που ελπιζω ειναι να γινουν καλυτερα οι μεταμοσχευσεις και τα γ@μ0 γονιδια μου εν τελει να σταματησουν σ ενα σχετικα καλο νοργουντ οποτε θα χω και ενα καλο αποτελεσμα..Αν δν βαρεθω μεχρι τοτε και δν τα ξυρισω..

pazuzu

New Member
Από το site της Histogen:

Estimated U.S. market introduction of the injectable for hair regrowth in the treatment of male pattern baldness is 2015, with potential for earlier introduction in certain identified countries.

http://www.histogen.com/products/hsc.htm

Αρχίστε να μαζεύετε λεφτά.

(Παρεμπιπτόντως, απ'ό,τι διάβασα λίγο αναλυτικότερα, η λογική του "προϊόντος" που ετοιμάζονται να εισάγουν στην αγορά είναι η καλλιέργεια των καλών αυξητικών παραγόντων που οδηγούν τα μαλλιά σε αναγενή φάση, κάτι σαν αυτό που ανέφερα για το PRP εδώ http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9128-post-120179.html#pid120179)

mikegad

Well-Known Member
μακάρι...
και από ότι γράφει θα διατεθεί πρώτα στην Ασία φέτος ,οπότε θα δούμε αν έχει αποτελέσματα πριν φτάσει εδώ

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Δυστυχως εχουμε ακουσει τοσα πολλα παραμυθια και αν καποτε βγει κατι που οντως κανει δουλεια,παλι δεν θα το πιστευουμε.

dimos18

Member
pazuzu είπε:
Από το site της Histogen:

Estimated U.S. market introduction of the injectable for hair regrowth in the treatment of male pattern baldness is 2015, with potential for earlier introduction in certain identified countries.

http://www.histogen.com/products/hsc.htm

Αρχίστε να μαζεύετε λεφτά.

(Παρεμπιπτόντως, απ'ό,τι διάβασα λίγο αναλυτικότερα, η λογική του "προϊόντος" που ετοιμάζονται να εισάγουν στην αγορά είναι η καλλιέργεια των καλών αυξητικών παραγόντων που οδηγούν τα μαλλιά σε αναγενή φάση, κάτι σαν αυτό που ανέφερα για το PRP εδώ http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9128-post-120179.html#pid120179)

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η histogen θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα που θα σκάσει στην καραφλοβιομηχανία;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Briner

Active Member
Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Και οι όποιες παροδικές εξαιρέσεις (εννοώ τα εφήμερα «succes stories»), απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το πιο ρεαλιστικό που υπάρχει μέχρι σήμερα στην φαρμακευτική θεραπεία, είναι να διατηρήσεις και να δυναμώσεις τα υπάρχοντα μαλλιά σου, καθυστερώντας το μοιραίο.

Πραγματικά απορώ που πολλοί απελπισμένοι, εξακολουθούν να θεωρούν ως πανάκεια κάποια σκευάσματα, όπως την μινοξιδίλη, μόνο και μόνο επειδή έχουν έγκριση FDA, ασχέτως εάν ως προς την αποτελεσματικότητα δεν είναι και τόσο φοβερά (τουλάχιστον για τον πολύ κόσμο).

Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα. Όσο πιο σύντομα το εμπεδώνουμε, τόσο το καλύτερο.

pithikas

Well-Known Member
Briner είπε:
Πραγματικά απορώ που πολλοί απελπισμένοι, εξακολουθούν να θεωρούν ως πανάκεια κάποια σκευάσματα, όπως την μινοξιδίλη, μόνο και μόνο επειδή έχουν έγκριση FDA, ασχέτως εάν ως προς την αποτελεσματικότητα δεν είναι και τόσο φοβερά (τουλάχιστον για τον πολύ κόσμο).

Μονο αυτη υπαρχει και η φιναστεριδη που αποδεδειγμενα δουλευουν, οποτε εκει παει και ο κοσμος οχι επειδη εχουν εγκριση fda αλλα επειδη δουλευουν, η αποτελεσματικοτητα ειναι σχετικη για τον καθενα

pazuzu

New Member
Briner είπε:
Το πιο ρεαλιστικό που υπάρχει μέχρι σήμερα στην φαρμακευτική θεραπεία, είναι να διατηρήσεις και να δυναμώσεις τα υπάρχοντα μαλλιά σου, καθυστερώντας το μοιραίο.

Και ποιος ακριβώς είναι ο "ρεαλιστικός" τρόπος -εφόσον κατά τα λεγόμενά σου η μινοξιδίλη δεν έχει και τόσο φοβερά αποτελέσματα; Έχεις βρει κάτι καλύτερο και δε μας το λες;

Briner είπε:

Η μινοξιδίλη προσφέρει κάποια θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπόσχεται να σου κρατήσει τα μαλλιά (και δεν έχει περάσει από έγκριση FDA) και το διάστημα που διαρκούν αυτά τα αποτελέσματα -γιατί φυσικά εκεί είναι το θέμα- κρατάνε πολύ περισσότερο από τα αποτελέσματα που μπορούν να προσφέρουν τα ρόλερ και οι βούρτσες που χρησιμοποιούν οι "μη απελπισμένοι", όπως εσύ για παράδειγμα.

Briner

Active Member
Φίλε δεν χρειάζεται ν' αρπάζεσαι.

Εγώ δεν έχω ανακαλύψει το μαγικό φίλτρο που σε κάνει να βγάζεις μαλλιά. Αν το είχα, θα είχα χεστεί και στο τάληρο. Αν κι απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν χρειάζεται να βγάζεις ντε και καλά μαλλιά για να τα 'κονομίσεις. Θα περίμενα όμως ότι από τη στιγμή που υπερασπίζεσαι με σθένος την μινοξιδίλη, να παρουσιάσεις προσωπικά αποτελέσματα, ώστε να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό σου και να μιλάς εκ του ασφαλούς και όχι για «θεαματικά» αποτελέσματα των «άλλων».

Αντί λοιπόν να το παίρνεις προσωπικά το θέμα, βάλε μπροστά τη λογική σου. Το εδώ φόρουμ π.χ. έχει 18.000 μέλη. Ας δεχθούμε ότι τουλάχιστον τα μισά, έχουν κάνει κάποιο είδος φαρμακευτικής θεραπείας. Από τη στιγμή λοιπόν που η μινοξιδίλη, λίγο έως πολύ περιλαμβάνεται στις εκάστοτε θεραπείες, ας δεχθούμε ότι και πάλι τα μισά απ' αυτά την έχουν χρησιμοποιήσει. Μπορεί να αντιτείνει κάποιος ότι όλοι αυτοί ίσως δεν την έχουν χρησιμοποιήσει σωστά ή δεν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Δεκτόν κι αυτό. Κι αφού είμαστε κουβαρντάδες, ας αφαιρέσουμε και πάλι τους μισούς. Δηλαδή μας μένουν 4.500. Κι αν μας φαίνονται πολλοί, ας το στρογγυλέψουμε κι άλλο. Ας τους κάνουμε 1.000.

Πας λοιπόν στη ενότητα των αποτελεσμάτων και βλέπεις ότι από το 2009, μόνο 50 περιπτώσεις προβάλλουν τον ισχυρισμό της βελτίωσης κι αυτοί όχι όλοι λόγω της μινοξιδίλης (κι ας μην σχολιάσω περιπτώσεις, που ουσιαστικά δεν έχουν καν πρόβλημα). «Θεαματικό» ποσοστό...

Ερχόμαστε δηλαδή στα λόγια μου, όπου μιλάμε για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

pazuzu

New Member
Αγαπητέ Briner, καλώς η κακώς η μινοξιδίλη αποτελεί το μόνο τοπικό που προσφέρει regrowth σε θεαματικό βαθμό και τα αποτελέσματά της διαρκούν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τοπικό για την τριχόπτωση. Δε συζητάμε για κορτιζόνες που μπορούν να σου κάνουν το δέρμα τσιγαρόχαρτο ή για ανοσοκατασταλτικά όπου εκεί φλερτάρεις με τον καρκίνο. Καλώς ή κακώς η μινοξιδίλη αποτελεί το νούμερο ένα τοπικό για επανέκφυση με μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα και λιγότερο σοβαρές παρενέργειες σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, έχει δεν έχει εγκριθεί από το FDA. Το αν εσύ έχεις κάποιο κόλλημα και δεν μπορείς να το δεχτείς (επειδή το φάρμακο χάνει σε απόδοση, όπως και όλα τα φάρμακα σε βάθος χρόνου, πχ, η αντιβίωση), αυτό είναι καθαρά πρόβλημά σου.

Από εκεί και πέρα η μεθοδολογία με την οποία καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι από τα 18.000 μέλη του φόρουμ έχουν χρησιμοποιήσει (επιτυχώς) μινοξιδίλη μόνο οι 50 είναι για γέλια, κυρίως επειδή δεν τηρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να θεωρηθούν τα αποτελέσματα μετρήσιμα. Το ότι ας πούμε έχουν μπει στη διαδικασία να αναφέρουν τα αποτελέσματά τους μόνον τόσα λίγα άτομα κι αυτό στο μυαλό σου ισοδυναμεί με αποτυχία σε όσους δεν το έχουν κάνει, είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς να το εξηγήσεις. Το ότι εγώ δεν έχω ανοίξει στις "επιτυχημένες θεραπείες" θέμα όπου να αναφέρω ότι η μινοξιδίλη μού κράτησε τα μαλλιά για αρκετά χρόνια (γεγονός) αυτό αυτομάτως σημαίνει για σένα ότι η μινοξιδίλη δεν έχει (αξιόλογα) αποτελέσματα, και από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς το χιούμορ που περιέχει η συλλογιστική σου. Τόσο εύκολος είσαι στα συμπεράσματά σου και όταν πρόκειται για ασθενείς σου;

Δεν υπερασπίζομαι με πάθος τη μινοξιδίλη γιατί έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το κάνω. Υπερασπίζομαι την επιστημονική κοινότητα και τα επιτεύγματά της. Κάποτε η σύφιλη σήμαινε νευρολογικές διαταραχές και βέβαιο θάνατο, σήμερα είναι ένα εμβόλιο υπόθεση. Το αναγνωρίζεις αυτό ως "επιστήμονας" ή όχι;

Στο ερώτημά μου για το "πώς θα κρατήσουμε και θα δυναμώσουμε τα μαλλιά μας καθυστερώντας το μοιραίο", όπως προτείνεις, δε βλέπω κάποια απάντηση.

Briner

Active Member
Pazuzu, δεν έχω κανένα κόλλημα. Απλά προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που γράφω, θα διαπιστώσεις ότι δεν μηδενίζω. Το ότι σε μένα η μινοξιδίλη δεν δουλεύει ή έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα, δεν σημαίνει ότι σε κάποιον άλλον δεν μπορεί να δουλεύει. Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι έχει υπερεκτιμηθεί, αν αναλογιστεί κάποιος το πραγματικό ποσοστό που πραγματικά μπορεί να δώσει κάποια αποτελέσματα (τα οποία δεν θα τα χαρακτήριζα «θεαματικά»). Κι επειδή η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην μινοξιδίλη, επειδή αυτή ανέφερα για παράδειγμα, ασ' την αυτή και πιάσε την φιναστερίδη (δεν μας μένει και τίποτε άλλο δηλαδή). Με βάση αποτελέσματα που έχω δει, σαφώς υπερέχει της μινοξιδίλης, αλλά και πάλι δεν θα έβαζα μπροστά την βαρύγδουπη λέξη «θεαματικά». Από την άλλη όμως, είναι δώρον άδωρον, από τη στιγμή που οι παρενέργειες είναι αρκετά σοβαρές και μάλλον πιο βέβαιες από τα τυχόν προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Το φόρουμ είναι κάτι παραπάνω από μια μικρογραφία της καραφλής κοινωνίας, γι' αυτό και θεωρώ τα όποια αποτελέσματα εμφανίζονται εδώ, αρκετά ενδεικτικά. Και επειδή απ' ό,τι κατάλαβα έκανες βιαστική ανάγνωση, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ για να δεις τι έγραψα σε σχέση με τα 18.000 μέλη και τα 50 αποτελέσματα.

Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω που ακριβώς βρίσκεται το πραγματικό σημείο διαφωνίας. Κι εσύ κι εγώ μιλάμε για διατήρηση μαλλιών. Εσύ με μινοξιδίλη κι εγώ π.χ. με Revivogen, ή κάποιος άλλος με κάποιο άλλο σκεύασμα. Όταν όμως μιλάμε για αποτελέσματα και μάλιστα «θεαματικά», δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση, ότι εννοείται σαφώς η επανέκφυση μαλλιών. Επομένως, η διατήρηση των μαλλιών είναι ένα σχετικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με το ερώτημά σου, το πως θα κρατήσει ο καθένας τα μαλλιά του είναι δική του υπόθεση. Βλέποντας και κάνοντας, το τι ενεργεί καλύτερα πάνω του. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο κεφάλι, ούτε έχουμε την ίδια προδιάθεση, ούτε και τις ίδιες αιτίες τριχόπτωσης. Είναι δηλαδή κάτι υποκειμενικό.

Όσο για τις βούρτσες και τα ρόλερ που ανέφερες παραπάνω, μάλλον με υποτιμητικό τόνο, δεν θυμάμαι ποτέ να τα έβαλα ποτέ δίπλα δίπλα με τις εκάστοτε φαρμακευτικές θεραπείες. Λειτουργούν περισσότερο επικουρικά, παρά αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση, και αποτέλεσμα να μην φέρνουν, προσωπικά δεν νομίζω ότι κάνουν κάτι κακό με λογική χρήση. Δεν τα υπερεκτιμώ, αλλά ούτε και τα υποτιμώ.

vag25

Well-Known Member
Το βουρτσισμα σε οποιον δουλεψει ομως ,φαινεται οτι δεν θα δωσει το ψεμμα της μινοξ και την προσωρινη χαρα της θεαματικης επανεκφυσης, αλλα αργη και σταθερη προοδο με σταματημα της τριχοπτωσης.
Προσωπικα θα προτιμουσα να μου δουλεψει το βουρτσισμα και οχι η μινοξ,που θα σε κανει και σαν μελιτζανα.

Mh2012

Member
προφανως και δεν ειναι λυση η μινοξ γι αυτο και ειμαστε εδω μεσα στο φορουμ , ουτε αισθανομαι οτι πρεπει να ευχαριστησω την επιστημονικη κοινοτητα (για συγκεκριμενο θεμα παντα) που εχει να παρουσιασει ενα παροχημενο φαρμακο που αν δουλεψει (γιατι δεν δουλευει παντα) σου προσφερει εικονικα αποτελεσματα!
μακαρι να κρατουσε για παντα τα μαλλια ακομα και αν πρεπει να εχεις μια σχεση εξαρτησης!
ομως pazuzu απο οτι διαβαζω εδω μεσα στο φορουμ ερχεται και η κατηφορα που δεν σταματαει με τιποτα!

Μπλουζα