Τα ζυμαρικά δεν παχαίνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα

Άκης

Administrator
Είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι το κρέας είναι αυτό που σε παχαίνει και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη. Μία πρόσφατη ιταλική έρευνα μας δείχνει ότι τελικά, ο φόβος των υδατανθρακοφοβικών, τα ζυμαρικά, όχι μόνον δεν σε παχαίνουν, αλλά σε βοηθούν να αδυνατίσεις κιόλας [1].

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση ζυμαρικών δεν συνδέεται με αυξημένη παχυσαρκία, ενώ αντιθέτως, μπορεί να συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ζυμαρικά, είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (αναλογία βάρους/ύψους) και μικρότερη περίμετρο μέσης [2].

«*Αντίθετα με ότι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους*» σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας κ.Πούνης. «*Ο πολύς κόσμος θεωρεί τα ζυμαρικά ακατάλληλα για απώλεια βάρους. Έτσι, ορισμένοι τα βγάζουν τελείως από τη διατροφή τους. Όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή δεν είναι σωστή αντίληψη*» συμπληρώνει η Λίτσια Ιακοβιέλο, επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας του Neuromed.

Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα ζυμαρικά, γιατί μπορεί να μην παχαίνουν, αλλά σίγουρα αν κάποιος έχει ήδη προβλήματα με το βάρος του και δεν τα λύσει, θα του δώσουν κιλά πολύ γρήγορα. Σύμφωνα πάντως με τους επιστήμονες, όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, μπορούν να καταναλώνουν άφοβα και ζυμαρικά, αλλά με μέτρο, ενώ τονίζουν ότι τα ζυμαρικά δεν πρέπει να συνοδεύονται με σάλτσες που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή λίπη.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα