Σχετικά με το πρόβλημα μου και την πιθανή μεταμόσχευση

skyward

New Member
Γεια σας παιδιά,

Παρακολουθώ το φόρουμ μερικά χρόνια τώρα αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Έχω ΑΑ τριχόπτωση απο τα 22 μου χρόνια περίπου, τώρα είμαι 38. Τα τελευταια περίπου 5 χρόνια αραιώνω και στο crown, στην αρχή είχα πρόβλημα μόνο μπροστά. Ιδιαίτερες αγωγές δεν έχω κάνει γενικά, μόνο ειδικά σαμπουάν και βιταμίνες. Παλαιότερα είχα βάλει regaine θυμάμαι πριν καμιά δεκαέτια αλλά για σχετικά μικρό διάστημα. Αν είχα κάνει θεραπείες τώρα λογικά θα ήμουν σε καλύτερη κατάσταση.

Πρόσφατα είχα πάει στο δερματολόγο να κάνω κάτι ξανά για το θέμα μου και μου έγραψε μια συνταγή (θα την παραθέσω στις θεραπείες να μου πείτε την γνώμη σας) αλλά μου είπε ότι το πρόβλημα μου θα αντιμετωπιστεί βασικά με μεταμόσχευση. Είμαι Norwood 4 νομίζω. Πιστεύω ότι έχω καλή δότρια περιοχή, εχώ πολύ πυκνό μαλλί πίσω και στα πλάγια. Εφόσον προβώ σε μεταμοσχευση θέλω πρώτα να φτιάξω μια συντηρητική hairline (και λόγω ηλικίας) και να βάλω όσα περισσότερα μαλλιά πρός τα μέσα. Το crown δεν με απασχολεί τόσο και από ότι έχω καταλάβει είναι δύσκολο να γίνουν όλα μαζί. Τα μαλλιά μου τα χτενίζω προς τα μπροστά εδώ και πολλά χρόνια και μου πάει αυτό τo χτένισμα και δείχνει λιγότερο το πρόβλημα.

Την μεταμόσχευση την σκέφτομαι μερικά χρόνια τώρα. Βασικά ήταν και λάθος μου που δεν έκανα προσωπικές συναντήσεις με τις 2 κλινικές από Κύπρο που είχαν έρθει εδώ πρόσφατα, έστω και από περιέργεια και για καλύτερη πληροφόρηση. Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα ξανάρθουν; Θέλω να ρωτήσω επίσης επειδή αναφέρετε συχνά στο φόρουμ γιατί θεωρούνται οι κλινικές στην Κύπρο καλύτερες από εδώ; Γενικά πιστεύω ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η κλινική όσο ο γιατρός που θα σου κάνει την επέμβαση. Σίγουρα ειναι πιο βολικό να κάνεις της επέμβαση εδώ από το να πας στο εξωτερικό. Επίσης θα μπορούν να τσεκάρουν την πορεία σου πιο εύκολα. Σκέφτομα να πάω στη D*I για μια πρώτη συνάντηση και πληροφόρηση. Οι γιατροί των μεταμοσχεύσεων τι ειδικότητα έχουν; Είναι πλαστικοί χειρούργοι?

Αυτές είναι οι γενικές σκέψεις και απορίες μου προς το παρόν. Σίγουρα είναι μια απόφαση δύσκολη για μένα που θα ψάξω αρκετά πριν κάνω κάτι. Όλοι θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και επίσης είναι και το οικονομικό κομμάτι που παίζει σοβαρό ρόλο και θα χρειαστεί ένα σημαντικό ποσό.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Physio40

Member
Δες τις παρουσιασεις μεταμοσχευσεων στο φορουμ και δες και ζωντανα αποτελεσματα απο ολες τις κλινικες, μιλα με το γιατρο κτλ. Οσο ψαχνεις μαθαινεις και κρινεις. Αυτο θα σε συμβουλευα εγω.
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Φίλε μου καλησπέρα. Διάβασα την περίπτωση σου και εφόσον ζητάς μια άποψη, θα σου πω την δική μου έχοντας μια ενασχόληση με το θέμα τριχόπτωσης απο το 2002 μέχρι και σήμερα, με θεραπείες απο το 2005 και μια μεταμόσχευση τέλη 2013 στην Κύπρο. Καταρχάς οι μεταμοσχεύσεις δεν θα σου λύσουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα, επιβάλεται να κάνεις θεραπεία. Φυσικά αν δεν θες να βάλεις φάρμακα ειναι δικαίωμα σου και ίσως καλά κάνεις, όμως το βέλτιστο θα το πετύχεις με θεραπεία και μεταμόσχευση. Αν σκοπεύεις να κάνεις θεραπεία, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο regain 5% σε συνδυασμό με φιναστερίδη. Υπάρχουν όμως παρενέργειες ήπιων ή και σοβαρών μορφών σε πολλούς, και καλό ειναι να διαβάσεις το φόρουμ.

Στο θέμα μεταμόσχευσης.... στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα ήμασταν ουραγοί με τραγικά αποτελέσματα. Φιλότιμη προσπάθεια γίνεται απο την d** ωστόσο μην περιμένεις θαύματα, οι τιμές τους για συνεδρία fue της τάξεως των 2000 - 2400 μοσχευμάτων παίζει στα 4 με 5 χιλιάρικα με αρκετά καλές επιβιώσεις μοσχευμάτων σε σχέση με παλαιότερα αλλά πυκνότητες που εμένα προσωπικά και πολλούς ακόμη εδώ μέσα, δεν ικανοποιούν. Με λίγα λόγια ίσως χρειαστείς να κάνεις ξανά στο μέλλον για να πετύχεις κάτι που στο εξωτερικό με αντίστοιχα μοσχεύματα σε καλό γιατρό μπορείς να πετύχεις σε 1 συνεδρία.

Οι δυο κλινικές της Κύπρου ειναι πολύ μπροστά σε εμπειρία και φέρουν εκπαίδευση και τεχνογνωσία απο κορυφαίους γιατρούς όπως cole, bisanga κτλ. Μιλάς φυσικά για H** και Μ**C. Οι μέσες τιμές του για 3000 grafts σε fue ειναι για την μεν δεύτερη γύρω στα 7-8 χιλιάρικα, για την δε πρώτη κάπως ακριβότερα με τάση πτωσης. Και οι δυο πετυχαίνουν αξιοπρεπή αποτελέσματα ως και πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Εγώ προτίμησα τον Μιχάλη απο την m*** και για την ώρα όλα βαίνουν καλώς αν δεις και το νήμα μου.

Για την h** δεν ξέρω, όμως για την M*** νομίζω τον Μάιο θα έρθει ξανά. Οι γιατροί των μεταμοσχεύσεων μόνο πλαστικοί δεν ειναι, προέρχονται απο άλλες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, παθολόγοι, φυσικά και πλαστικοί μπορεί να ειναι, η ειδικότητα τους όμως δεν παίζει ρόλο, όσο η ικανότητα τους και η εμπειρία τους και η γνώση τους. Για μένα η Κύπρος ειναι η χρύση τομή σε απόσταση, τιμή, αποτέλεσμα. Πάρε πολλές προσφορές και ψάξε το θέμα πολύ προσεκτικά. Αν ωστόσο ζητάς την τελειότητα στο 101%, αυτή δεν θα την βρεις πουθενά, στο εξωτερικό όμως όπως Καναδά και Αμερική θα βρείς 5-10 γιατρού που ειναι dream team ας το πούμε αλλά το κόστος για τους περισσότερους απο εμάς ειναι απογορευτικό ίσως και εξωφρενικό για Ελληνικά δεδομένα 2013.
 

skyward

New Member
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ιδιαίτερα εσένα Dance. Παρακολουθώ το νήμα σου με ενδιαφέρον, όπως και των άλλων χρηστών.

Η πληροφόρηση που δίνεται σε αυτό το φόρουμ είναι σημαντική και βοηθάτε σίγουρα πολύ κόσμο.
 

geroksouras

Active Member
στρωσε κ@λο και διαβασε ολα τα νηματα της μεταμοσχευσης
οι απαντησεις θα ερθουν μονες τους
προσεξε ιδιαιτερα αυτους που θα σου στειλουν pm απο εδω μεσα
και θα σου πασαρουν τον γιατρο τους
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Ακριβώς όπως στα είπε ο γεροξούρας!!! Διάβασε πάρε προσφορές φίλτραρε και να αποφύγεις τους βαλτούς με pm. Και να κάνεις καλή θεραπεία!!!
 
Μπλουζα