Συνεχόμενα sessions σε FUE όταν απαιτούνται πολλά grafts

gge0rge

Member
Συχνά για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα απαιτούνται πολλά grafts, τόσα που δεν γίνεται να τοποθετηθούν σε μία ημέρα.
Αρκετές κλινικές προτείνουν σε αυτή την περίπτωση δύο συνεχόμενα session (δύο συνεχόμενες μέρες). Όμως αρκετοί γιατροί υποστηρίζουν οτι αυτό δεν είναι καλό, γιατί την δεύτερη ημέρα επεμβαίνεις σε ιστό ταλαιπωρημένο και με φλεγμονή. Πιθανά να μειώνεται κ το ποσοστό αυτών που τελικά θα επιζήσουν.
Με φίλους μου χειρούργους ( όχι όμως γνώστες του αντικειμένου της μμ), μου είπαν οτι ειναι πιο σωστό ιατρικά το να υπάρχει απόσταση χρονική μεταξύ των δυο session, ώστε η επέμβαση να γίνεται σε υγιή ιστό και με σωστή αιμάτωση. Εκτός βέβαια αν έχει γίνει σχετική μελέτη και έχει βρει οτι δε τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ποια είναι η γνώμη σας; σίγουρα το να κάνεις μια μμ και να ξέρεις οτι έκανες μισή δουλεία δεν είναι οτι καλύτερο. Από την άλλη, αν θέλεις να επιτύχεις υψηλό ποσοστό φίτρωσης, ώστε να χαραμίσεις το δυνατόν λιγότερα μοσχεύματα, μήπως είναι πιο σωστή προσέγγισή; Οποιος γνωρίζει σχετικά ας μας πει την άποψή του.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Ούτως ή άλλως με τις μμ δεν τελειώνεις σχεδόν ποτέ, οπότε ίσως είναι καλύτερα να ακολουθήσει κανείς αυτό που λέει ο tropheus και να κάνει μία μέρα FUE και τέρμα, μετά από ένα χρόνο πάλι. Θα ξέρεις ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα έχεις χειρουργείο, η επούλωση θα είναι ευκολότερη, οι πιθανότητες επιβίωσης μεγαλύτερες, η καταπόνηση μικρότερη, θα μανατζάρεις τα οικονομικά σου ευκολότερα κτλ
 

Nick_1986

Member
Δεν χρειάζεται την δεύτερη ημέρα να τοποθετηθούν μοσχεύματα σε περιοχή με φλεγμονη...Αν π.χ. θέλουμε α καλύψουμε μια περιοχή 10x10 cm, τότε την πρώτη μέρα καλύπτουμε μια περιοχή 5x10 cm και τη δεύτερη ημέρα την περιοχή που έμεινε (5x10 cm)...
 

gge0rge

Member
Σωστό αυτό που λες σε ένα βαθμό γιατί η φλεγμονή δεν περιορίζεται ακριβώς στα όρια που επεμβαίνεις.
επίσης τίθενται και θέματα αιμάτωσης, δηλαδή βάζοντας τόσα πολλά μοσχεύματα ίσως κάποια δεν αιματώνονται καλά κ απορριφθούν. Ειδικά για το crown έχω απαντήσεις από γιατρούς που προτείνουν να υπάρχει ένα κενό διάστημα μεταξύ των δύο session. Μόλις μαζέψω κ από τους υπόλοιπους γιατρούς που έχω ρωτήσει , θα δημοσιεύσω σχετικά.
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Πολλά ακούγονται και λέγονται σε φόρουμ μας για το θέμα αυτό. Γενικα υπάρχει μια τάση στο φόρουμ να θεωρείται ορθή πρακτική η διεξαγωγή μικρών συνεδριών με 1000 γκραφτς την φορά, ο γιατρός να βάζει με τρελή προσοχή 500 την ημέρα, και να έχει και πολλούς placers να ξεκουράζονται. Σίγουρα ειναι μια ιδανική και safe πρακτική, αλλά ποιός την κάνει? Εδώ οι κλινικές βάζουν ως και 3000 την ημέρα σε στριπ και φυσικά μερικοί μέχρι και ένας βέλγος πρόσφατα διάβασα πως βάζει τα πάντα μόνος του. Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι να περιμένεις. Πάντως στην δική μου περίπτωση, έκανα 2ημερο session με fue, 2000 μοσχεύματα την πρώτη μέρα, όλα στην Α ζώνη ξεκινώντας απο hairline, 12ωρη επέμβαση με 1 βασικό και έναν δεύτερο επικουρικό placer, και την δεύτερη μέρα άλλα 1000 στην Α ζώνη αλλά σε πιο πίσω σημεία, όπως προχωράς για το τέλος της Α ζώνης προς τα μέσα, και 500 στο crown. 8ωρη επέμβαση με 1 placer για 1500 σύνολο δηλαδή την Β μέρα, σύνολο γενικό και στις 2 μέρες 3500. Εννοείτε δεν σκαλίζουν ανάμεσα σε περιοχή που δουλεύτηκε εχθές. Αν ήταν η πρακτική σωστή δεν ξέρω, ή αν ήμουν τυχερός, πάντως είχα καλό αποτέλεσμα και υψηλά ποσοστά φύτρωσης.
 
Μπλουζα