Συμβουλή για θεραπεία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

andapo

New Member
Καλησπέρα σε όλους

Στην φωτογραφία που επισυνάπτω σας δείχνω την παρούσα κατάσταση μου. Για την ώρα χρησιμοποιώ τα παρακάτω:

1) Proscar 1/5 την ημέρα (εδώ και κάτι χρόνια)
2) Regain 5%, 2 φορες την ημέρα (εδώ και ένα μήνα)
3) Sebamed Everyday Shampoo για καθημερινό λούσιμο (εδώ και κάτι χρόνια)
4) Fungoral 2%, 1-2 φορές την εβδομάδα (εδώ και ένα μήνα)

Με το regain έχω παρατηρήσει έντονη τριχόπτωση τον τελευταίο μήνα που το χρησιμοποιώ αλλά από όσο ξέρω για τον πρώτο μήνα είναι λογικό. Μετά δείχνει την λειτουργία του.

Τι προτείνετε να αλλάξω ή να προσθέσω στην αγωγή μου?
Επίσης έχω διαβάσει απο εδώ πολύ καλά λόγια για το airol. Τι λέτε?
Διάβαζα χθες για ένα προιόν ru αν δεν κάνω λάθος που πολλοί είδαν μεγάλη διαφορά. Η γνώμη σας?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Συμβουλή για θεραπεία

Δώσε λίγο χρονικό διάστημα στην μινοξιδίλη να δεις τι έχει να προσφέρει και αργότερα μπορείς να την συνδιάσεις με airol.
Επίσης αντικατέστησε το regain με kirkland minoxidil που είναι πολύ φθηνότερη http://www.minoxidil-direct.co.uk/index.htm

andapo

New Member

Fenimore είπε:
Δώσε λίγο χρονικό διάστημα στην μινοξιδίλη να δεις τι έχει να προσφέρει και αργότερα μπορείς να την συνδιάσεις με airol.
Επίσης αντικατέστησε το regain με kirkland minoxidil που είναι πολύ φθηνότερη http://www.minoxidil-direct.co.uk/index.htm

Πόσο χρόνο λες να της δώσω ακόμα? Νομίζω 2 μήνες είναι αρκετά.

Το πάντως μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το regaine είναι ο ερεθισμός (φαίνεται και από την φωτογραφία) και η φαγούρα. Την τελευταία την αντιμετώπισα αρκετά με aloe vera. Τις πρώτες μέρες πάντως μου έκανε μεγάλο θέμα με ερεθισμό και σπυράκια. Τώρα είναι πολύ καλύτερα.

Το kirkland πόσες μέρες κάνει να έρθει?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

andapo είπε:
Πόσο χρόνο λες να της δώσω ακόμα? Νομίζω 2 μήνες είναι αρκετά.

Το πάντως μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το regaine είναι ο ερεθισμός (φαίνεται και από την φωτογραφία) και η φαγούρα. Την τελευταία την αντιμετώπισα αρκετά με aloe vera. Τις πρώτες μέρες πάντως μου έκανε μεγάλο θέμα με ερεθισμό και σπυράκια. Τώρα είναι πολύ καλύτερα.

Το kirkland πόσες μέρες κάνει να έρθει?

Τουλάχιστον 3 - 4 μήνες.
Για ερεθισμό μπορείς να δοκιμάσεις και emu oil αντί για αλόη.

Η kirkland κάνει περίπου 8 - 10 εργάσιμες.

andapo

New Member

Sorry αλλά ξέχασα να ρωτήσω στο προηγούμενο ερώτημα. Για το rοgaine foam τη γνώμη έχετε? Στο παρακάτω link λέει ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την υγρή μορφή. Και απο όσο έχω διαβάσει δεν προκαλεί ερεθισμούς. Ισχύουν?
Το regaine και το rogaιne είναι τα ίδια έτσι?

http://www.minoxidil-direct.co.uk/Rogaine_Foam.htm

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

andapo είπε:
Sorry αλλά ξέχασα να ρωτήσω στο προηγούμενο ερώτημα. Για το rοgaine foam τη γνώμη έχετε? Στο παρακάτω link λέει ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την υγρή μορφή. Και απο όσο έχω διαβάσει δεν προκαλεί ερεθισμούς. Ισχύουν?
Το regaine και το rogaιne είναι τα ίδια έτσι?

http://www.minoxidil-direct.co.uk/Rogaine_Foam.htm

Δεν είναι σίγουρο ότι το foam είναι καλύτερο σε αποτελέσματα από υγρή μινοξ. Μερικοί χρήστες υποστηρίζουν ότι το foam είναι καλύτερο, ενώ άλλοι όχι.
Το foam δεν έχει progpylene glycol γι αυτό έχεις λιγότερες πιθανότητες ερεθισμών.
regaine - rogaine είναι το ίδιο. Rogaine ονομάζετε στην Αμερική, ενώ regaine στην Ευρώπη.

andapo

New Member

ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Όποιος άλλος έχει να προσθέσει κάτι σχετικά με το τι να προσθέσω - αφαιρέσω απο την θεραπεία προφανώς ευπρόσδεκτος :)
kapa θα ήθελα και την δικιά σου γνώμη :grandpa:

kos1987

New Member

@ andapo Τι ηλικια εχεις? Ποσα χρονια παιρνεις προσκαρ?Τι αποτελεσματα ειδες στο μαλλι?Εισαι σε καλυτερη φαση απο οταν ξεκινησες?

kapa

Μέλος του προσωπικού

kapa θα ήθελα και την δικιά σου γνώμη :grandpa:
συνεχιζεις φινα απο την στιγμη που δεν σου κανει παρενεργειες.
εννοειτε αλαζεις το regaine με kirkland,με 6 ευρω που εχει ποτιζω και τα λουλουδια με μινοξιδιλη.
πρεπει πρωτα να φτασεις σε στασιμοτητα με μινοξιδιλη στους 6 μηνες δηλαδη για να δεις αν θα δουλεψουν οι κρεμες ακμης.
σε ενα 40% αποτυνχανουν και χειροτερευουν την κατασταση,χωρις αυτο να σημαινει θανατο του θυλακα,ειναι αναστρεψιμο με την διακοπη τους

kos1987

New Member

kapamarou είπε:
με 6 ευρω που εχει ποτιζω και τα λουλουδια με μινοξιδιλη.
:D :D :D ;D ;D ;D τεντωθηκαααααα στο γελιοοοο Το αλλο πως το χεις πει θα σταζει κατω και θα φυτρωνουν τριχες στα πλακακια? ;D ;D
Πρεπει να γινει ξεχωριστω θεμα.

kapa

Μέλος του προσωπικού

kos1987 είπε:
:D :D :D ;D ;D ;D τεντωθηκαααααα στο γελιοοοο Το αλλο πως το χεις πει θα σταζει κατω και θα φυτρωνουν τριχες στα πλακακια? ;D ;D
Πρεπει να γινει ξεχωριστω θεμα.
θα σταζει η λοσιον στο πατωμα και θα βγαζουν μαλλια και τα πλακακια ;D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kapamarou είπε:
θα σταζει η λοσιον στο πατωμα και θα βγαζουν μαλλια και τα πλακακια ;D

Κάτι είχες πει και για regrowth στην πατούσα... αν θυμάμε καλά... ;D

Θα πω κι εγώ ένα: " έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω για την kirkland :p "

andapo

New Member

kos1987 είπε:
@ andapo Τι ηλικια εχεις? Ποσα χρονια παιρνεις προσκαρ?Τι αποτελεσματα ειδες στο μαλλι?Εισαι σε καλυτερη φαση απο οταν ξεκινησες?

31 είμαι και παίρνω finasteride από τα 25.
Πρακτικά είδα σταθερότητα για πολλά χρόνια. Τελευταία νιώθω ότι μάλλον δεν έχει πλέον τις ίδιες δυνατότητες για το πάγωμα της τριχόπτωσης.
Σε σχέση με την στιγμή που ξεκίνησα σαφώς και είμαι σε χειρότερη κατάσταση. Απλά εδώ να σημειωθεί ότι ανά διαστήματα την σταματούσα.

Με το θέμα της έντονης τριχόπτωσης απο την στιγμή που πήρα ξανά regaine (εδώ και ένα μήνα) τι κάνω? Πάντως έχω αρκετό ερεθισμό και τσούξιμο κάθε φορά που βάζω regaine.

kos1987

New Member

andapo είπε:
31 είμαι και παίρνω finasteride από τα 25.
Πρακτικά είδα σταθερότητα για πολλά χρόνια. Τελευταία νιώθω ότι μάλλον δεν έχει πλέον τις ίδιες δυνατότητες για το πάγωμα της τριχόπτωσης.
Σε σχέση με την στιγμή που ξεκίνησα σαφώς και είμαι σε χειρότερη κατάσταση. Απλά εδώ να σημειωθεί ότι ανά διαστήματα την σταματούσα.

Με το θέμα της έντονης τριχόπτωσης απο την στιγμή που πήρα ξανά regaine (εδώ και ένα μήνα) τι κάνω? Πάντως έχω αρκετό ερεθισμό και τσούξιμο κάθε φορά που βάζω regaine.

2 ερωτησεις παλι :) Ποσο χρονο θεωρεις οτι στα κρατησε καλα 4-5?Αληθεια γιατι το σταματουσες για διαστηματα?(Εντολη γιατρου?)
Η τριχοπτωση αυτη λογικα ειναι shedding (αν οι τριχες που χανεις ειναι μικρουλες και αδυνατες τοτε αυτο ειναι καλο) και σε λιγο θα περιοριστει.Δοκιμασε 1 φορα regaine μπας και το συνηθισει το δερμα και μετα 2 φορες.Παντως απ'οτι φαινεται εχεις ευαισθ. στην προπ.γλυκ. οποτε θα χρειαστεις κατι αλλο που δεν εχει (Δεν ξερω τπτα γι'αυτα) γιατι με αλοη συνεχεια δεν παλευεται

andapo

New Member

kos1987 είπε:
2 ερωτησεις παλι :) Ποσο χρονο θεωρεις οτι στα κρατησε καλα 4-5?Αληθεια γιατι το σταματουσες για διαστηματα?(Εντολη γιατρου?)
Η τριχοπτωση αυτη λογικα ειναι shedding (αν οι τριχες που χανεις ειναι μικρουλες και αδυνατες τοτε αυτο ειναι καλο) και σε λιγο θα περιοριστει.Δοκιμασε 1 φορα regaine μπας και το συνηθισει το δερμα και μετα 2 φορες.Παντως απ'οτι φαινεται εχεις ευαισθ. στην προπ.γλυκ. οποτε θα χρειαστεις κατι αλλο που δεν εχει (Δεν ξερω τπτα γι'αυτα) γιατι με αλοη συνεχεια δεν παλευεται

Θα γίνω όσο πιο αναλυτικός γίνεται ελπίζοντας να σε καλύψω
Αγόραζα finasteride για 3-4 χρόνια απο ένα φαρμακείο στο Κολωνάκι που μου είχε συστήνει ο δερματολόγος μου (εξαιρετικός αλλά καράφλας!!!! ???). Για αυτά τα χρόνια είχα μια σταθερή κατάσταση. Το φαρμακείο έφτιαχνε την finasteride (1 mg). Κάποιες φορές αγόραζα και από τοπικό φαρμακείο της γειτονιάς μου.
1 περίπου χρόνο αγόραζα από ένα τοπικό φαρμακείο της γειτονιάς μου. Σταθερή κατάσταση με ελαφριά πτώση την τελευταία χρονική περίοδο. Το φαρμακείο έφτιαχνε την finasteride (1 mg)
Κάτι μήνες τώρα αγοράζω proscar και το κόβω στα πέντε. Εδώ θα έλεγα ότι τα πράγματα ήταν λίγο χειρότερα σε σχέση με πριν.

Ασφαλές συμπέρασμα κατά την γνώμη μου δεν βγαίνει από τα παραπάνω. Ίσως να φταίει ότι κόβω εγώ το proscar στα 5, ίσως να φταίει και το ότι ο οργανισμός μου συνήθισε την finasteride. Πραγματικά δεν ξέρω. Αν κάποιος έχει άποψη ας μας την πει.

Στην άλλη σου ερώτηση τώρα, σταματούσα την finasteride ανά διαστήματα με δικιά μου πρωτοβουλία. Ο δερματολόγος μου δεν είχε προτείνει ποτέ κάτι τέτοιο (αν και απο κάποια στιγμή και μετά σταμάτησα τις επισκέψεις μου). Ο λόγος ήταν καθαρά κούραση απο την όλη διαδικασία.

andapo

New Member

Επιστρέφοντας στην βασική μου ερώτηση η τρίχες που χάνω δεν νομίζω ότι είναι μικρές μιας και έχω έντονη αραίωση τον τελευταίο μήνα. Μετά τον έντονο ερεθισμό και τα πολλά σπυράκια πλέον αυτά τα φαινόμενα επιτέλους έχουν περιοριστεί πολύ (αλλά όχι εξαλειφθεί). Οπότε η ερώτηση είναι. Παρά την έντονη τριχόπτωση συνεχίζω την finasteride?

kos1987

New Member

Την φινα δεν θα την σταματησεις γιατι σου συντηρει οσο γινεται τα μαλλια τοσα χρονια.Λιγη υπομονη ακομα, αφου υποχωρουν οι ερεθισμοι.Λογικα σε λιγο θα δεις επανεκφυση απο τη μινοξ...
Να σ πω οτι σε μενα μου κανει πολλους ερεθισμους το fungoral οταν το χρησιμοποιω 3 φορες τη βδομαδα, στις 2 πολλες φορες μου ξεραινει αρκετα την επιδερμιδα και μου προκαλει φαγουρα.

andapo

New Member

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα μιας και είναι η συνέχεια της δικιάς μου περίπτωσης ρωτάω εδώ.

Ερωτήσεις:
1. Παρήγγειλα rogeine foam από εδώ http://www.minoxidil-direct.co.uk/Rogaine_Foam.htm στις 21/2. Σύντομα τελειώνουν τα αποθέματα μου σε regaine. Να αγοράσω απο εδώ νέα συσκευασία ή να περιμένω, ακόμα και αν αυτό σημαίνει σύντομη διακοπή του regaine? Είμαι στους 2 μήνες εφαρμογής.

2. Η finasteride σύντομα θα σταματήσει γιατί θέλω να προχωρήσω σε διαδικασία σύλληψης τέκνου. Με τι να την αντικαταστήσω σε τοπική μορφή? Οι λύσεις που μέχρι τώρα γνωρίζω είναι το revivogen και το Super Zix 2. Τι προτείνετε να πάρω κυρίως ως προς την αποτελεσματικότητα και έπειτα προς τιμή. Προφανώς αν υπάρχει καλύτερο προϊόν που μου διαφεύγει θα χαρώ να το μοιραστείτε μαζί μου.

Συμπεράσματα μέχρι τώρα:
1) Φαγούρα, σπυράκια και κοκκινίλες πλέον αποτελούν παρελθόν (φαγούρες υπάρχουν ελάχιστες)
2) Νομίζω ότι πάει καλά το θέμα με το regaine. Αναμένω κούρεμα και εκ' νέου φωτογραφίες για να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.

Καλό μήνα σε όλους.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα