Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

jdim

New Member
Μετα απο μερες διαβασματος των σελιδων περι μεταμοσχευσεων εχω να πω για αλλη μια φορα συγχαρητηρια για ολη την ενημερωση και τη βοηθεια απο τοσα μελη που ειναι εμπειρα σ αυτο το θεμα και βοηθουν αλληλους ωστε να μην πεσουν θυματα εκμεταλλευσης!
Συγχαρητηρια και σας ευχαριστουμε!
Και τωρα οσον αφορα τη σκεψη μεταμοσχευσης μου. Ειμαι ανδρας 25 χρονων με τριχοπτωση ελαφριας μορφης απο τα 20-21. Δεν μπορω να πω οτι ποτε ειχα τριχοτωση πανω απο 50-100 τριχες τη μερα, ουτε εβλεπα τουφες ολοκληρες να πεφτουν. Ομως σιγα σιγα ολο και αδυνατιζε η τριχα στους κροταφους και τον τελευταιο χρονο και στην κορυφη. Εχω φτασει πιστευω κλιμακα 2,5-3 Νorwood. Θεραπεια κανω σταθερα τα τελευταια 3 χρονια με Μινοξιδιλη, εχοντας δοκιμασει κατα καιρους καποια συμληρωματικα λοσιον οπως revivogen, folliplus ktl χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα. Πιστευω οτι με τη μινοξιδιλη διατηρηθηκε καλα για 3 χρονια αλλα εδω και 8-9 μηνες χειροτερεψε αισθητα το κεφαλι μου. Δεν θελω να παρω χαπι προσκαρ οποτε εχω αρχισει να σκεφτομαι τη μεταμοσχευση μεσα στο 2012. Με αυτα που εχω διαβασει εδω σκεφτομαι για εξωτερικο Ευρωπη-Κυπρο, Τουρκια αλλα ειμαι εντελως μπερδεμενος με το αν πρεπει να παω σε στριπ η σε Fue. Ξερω οτι λογω ηλικιας επειδη ειμαι μικρος σιγουρα θα χρειαστει σε 5-10 χρονια κ αλλη μεταμοσχευση οποτε ειναι κ αυτος ενας παραγοντας επιλογης να εχω καλη δοτρια και για μετα. Εχω αραιους κροταφους και λιγο αριαωση στην κορυφη, θα ηθελα και στα δυο σημεια μια πυκνωση αλλα φοβαμαι για το shockloss μεταξυ των κοντινων μαλλιων που εχω διαβασει εδω. Απο την αλλη επειδη η τριχοπτωση δεν προχωραει πολυ γρηγορα δε θελω να περιμενω πολλα χρονια μεχρι να εχω εντελως γυμνους κροταφους και κορυφη ωστε να γινει εκει μεταμοσχευση. Να σημειωσω οτι και οι δυο γονεις μου εχουν πολυ μαλλι και υπαρχει κληρονομικοτητα απο παππου και θειους απο το σοι της μητερας αλλα οχι για πολυ μεγαλα norwood (εχουν περιπου norwood 4)
Θα ηθελα τις συμβουλες των εμπειροτερων μελων για το πως πρεπει να κινηθω γιατι με εχει αγχωσει παρα πολυ αυτη η κατασταση και σκεφτομαι σοβαρα τη μεταμοσχευση αλλα δεν ξερω ποια ειναι η καταλληλη μεθοδος ο καταλληλος γιατρος κτλ. Ρωτησα κ εδω Ελλαδα δερματολογους κτλ κ μου προτειναν τον Γκ*** που εχει ξαναναφερθει σαν ονομα εδω αλλα δεν ξερω αν εχει καλα αποτελεσματα και φοβαμαι να ρισκαρω εδω Ελλαδα...οποιος εχεις καποια αποψη και γι αυτο ας ποσταρει. Ολες οι γνωμες και προτασεις ευπροσδεκτες!
Ευχαριστω για τη βοηθεια. Καλες διακοπες σε ολους και καλα ...μυαλα και μαλλια!!
Υ.Γ. Αν χρειαζεται θα βγαλω και φοτο να ποσταρω για να δειτε ακριβως το norwood
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

koskar

Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Θα σε συμβούλευα να στειλεις ορισμένες φωτογραφίες σου σε διάφορες κλινικές και να ζητήσεις on-line consultation ώστε να πάρεις μια πρωτη άμεση απάντηση στα ερωτήματά σου.
Από τα χαρακτηριστικά που έχεις αναφέρει ξεχωρίζω τα ακόλουθα:
1) μικρή ηλικά (25) για μεταμόσχευση
2) μερική χρήση φαρμακευτικής αγωγής (μονο μινοξ)
3) πλάνο για δυο HT.
Στην θέση σου θα το "πάλευα" χρονικά ακόμη (για τουλάχιστον 2-3 χρόνια) πριν καταφυγω σε μεταμόσχευση. Βέβαια αυτό σημαίνει αναγκαστικά εκτός από μινοξ και φινα, οπότε πρέπει να αποφασίσεις εαν εισαι διατεθιμένος για μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή. Εαν δεν είσαι διατεθιμένος για φινα, ίσως τοτε με κάποιο concealer καταφέρεις να καμουφλάρεις λιγο (εως πολύ ) την αραίωση για να κερδίσεις χρόνο.
Δηλαδή θεωρώ καλή στρατιγική να έχεις αρκετή (μέχρι 3-3,5 NW) αράιωση πριν πας για HT, ώστε
1) να είναι ξεκάθερες οι αραιωμένες περιοχές που θα καλύψεις
2) να μην έχεις σοβαρό πρόβλημα με πιθανό shockloss.
Για την μεθοδο προσωπικά προτείνω fue εφοσον έχεις τα λ7. Δεν θα ρίσκαρα για strip με το ενδεχόμενο να έχω μια μόνιμη λωρίδα στο πίσω μέρος.
 

g-tsak

New Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

σωστα στα λέει ο συναγωνιστής koskar! συμφωνώ με τα γραφόμενα του, απλά θα ήθελα να προσθέσω στα όσα γράφει ότι και οι κλινικές μεταμόσχευσης θα σου πουν να ξεκινήσεις φίνα για να έχεις εξασφαλισμένα αποτελέσματα...
 

jdim

New Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Τελικα επειτα απο online consultation πηρα τις πρωτες απαντησεις απο διαφορες κλινικες που ρωτησα.
Τα δεδομενα ειναι τα εξης με τις φωτο που ανεβασα,ηλικια και θεραπειες ως τωρα:
Ειμαι Norwood 3-3,5 τελικα χειροτερα απο οτι πιστευα.
Ο Μπισανγκα μου μιλησε για στριπ 2500-3000 grafts οπου τα 2000 hairline και λιγα κορυφη αλλα καλυτερα να μην πειραξω κορυφη οπως ειπε ακομα. τονισε να παρω φιναστεριδη.
O Ομαρ προτεινε fue με 1800 hairline και 1000 crown συνολο 2800 grafts. Μου πε να μην κανω στριπ μιας κ δεν την εγκρινει για διαφορους λογους, κ αν χρειαστω σε μια πενταετια ξανακανω fue.
O Housein μου πε να βαλω 1500 grafts hairline και τπτ αλλο ακομα καθως ειμαι 25. Τονισε να παρω φιναστεριδη για κορυφη crown.
Τελος επειτα απο τη βοηθεια και συμβουλες του μελους E.A τον οποιον ευχαριστω και δημοσια, μιλησα με Οζγκιουρ που μου ειπε να κανω fue με 2800-3200 grafts οπου τα 1800 hairline και τα αλλα crown. Μου πε οτι λογικα σε λιγα χρονια θα χρειαστει παλι fue με τριχες απο δοτρια οτι μπορουμε να παρουμε πχ αλλα 1500-2000 grafts σε συνδυασμο με τριχες απο γενια η στηθος. Δεν μου τονισε να παρω φιναστεριδη. Μιλησε για πυκνοτητα hairline 40-45-50, mid 25-30 , crown 30-35. Μου φανηκε καλη η αναλυση του κ στις φωτο μαλιστα κα γενικα με καλυψε σε αρκετα θεματα.
Περιμενω απαντηση και απο αλλες κλινικες οπως hdc , αλλες που κανουν στριπ μονο κτλ.
Ευπροσδεκτα τυχον σχολια και προτασεις
 

jdim

New Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Φωτο η δοτρια και το μαλλι μου οπως εστειλα στις διαφορες κλινικες
 
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Αφου εισαι 25 και εχεις προχωρησει τοσο πολυ, αν δε παρεις φινα θα σου πεσουν οι τριχες μια μια μεχρι την τελευταια. Κανεις δε θελει να παρει φινα, αλλα αν δε θελεις να σου πεσει το μαλλι κανε το. Το να ακουσεις το μονο που σου ειπε να μη παρεις φινα επειδη αυτο ειναι αυτο που θες να ακουσεις δεν ειναι καλη λογικη... ;D
 

xk

Active Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

κατι πρεπει να κανεις... :chinscratch εχεις ωραιο πυκνο μαλλι αλλα απ την τελευταια φωτο βλεπω πας ολοταχως για 3v,θ ανοιξεις και πισω αν το αφησεις..
 

sito

Active Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Σε ευχαριστούμε jdim για το θέμα αυτό και οτι μας παραθέτεις και τα ονλαιν κοσνουλτασιον.
 

koskar

Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

skeptikistis είπε:
Αφου εισαι 25 και εχεις προχωρησει τοσο πολυ, αν δε παρεις φινα θα σου πεσουν οι τριχες μια μια μεχρι την τελευταια. Κανεις δε θελει να παρει φινα, αλλα αν δε θελεις να σου πεσει το μαλλι κανε το. Το να ακουσεις το μονο που σου ειπε να μη παρεις φινα επειδη αυτο ειναι αυτο που θες να ακουσεις δεν ειναι καλη λογικη... ;D
Η φίνα για κάποιον που δεν την έχει ξεκινήσει δεν είναι απλή απόφαση να την πάρει, καθώς εφόσον την ξεκινήσει θα είναι σε μια φαρμακευτική αγωγή που θα την παίρνει για πάντα χωρίς διακοπή , διαφορετικα καλύτερα να μην την ξεκινήσει....
Στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο φίλος μας είναι 25 χρονών θα χρειαστεί τουλάχιστον για μια δεκαετία να παίρνει καθημερινά φίνα καθώς τα δύσκολα χρόνια είναι μπροστά.
Οπότε ουσιαστικά φίλε jdim θα πρέπει να αποφασίσεις εαν:
1) είσαι διατεθιμένος για μακροχρόνια φίνα (>10 χρόνια);
2) είναι διατεθιμένος για τουλάχιστον δυο μεταμοσχεύσεις χωρίς φίνα;
3) είσαι διατεθιμένος να μεταμόσχευση με παράλληλη χρήση φίνας;

1) Στην 1 περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να δεις σημαντική βελτίωση που να σε κατεβάσει και στο NW 2, χωρίς καμία επέμβαση αλλά με το ρίσκο της φαρμακευτικής αγωγής. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι πάντα προσωρινό καθώς με την διακοπή αυτής (για οποιδήποτε λόγο) αυτόματα σε διάστημα 2-3 μηνών επανέρχεσαι στην αρχική σου κατάσταση (3,5NW) ίσως και σε μεγαλύτερη κλίμακα.
2) Στην 2 περίπτωση η τριχόπτωση λογικά θα συνεχιστεί ίσως και αυξηθεί και ευελπιστείς σε τουλάχιστον δυο πολύ καλές HT για να μετριάσεις το αποτέλεσμα της αραίωσης. Εδώ το αποτέλεσμα θα είναι πιο μόνιμο αλλά λόγω της τριχόπτωσης των κανονικών μαλλιών θα είσαι πιθανόν σε 2-3NW. Επιπλέον δεν θα έχεις μπει καθόλου στην διαδικασία της φαρμακευτικής αγωγής.
3) Στην 3 περίπτωση θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, που λογικά θα σε κατεβάσει σε NW 2. Όμως όπως και στην 1 περίπτωση θα έχεις άμεση εξάρτηση από φίνα & μινόξ. Επιπλέον παράμετρος είναι ότι η μεταμόσχευση θα καλύψει-πυκνώσει αραιωμένες περιοχές που δεν θα έχουν εκδηλωθεί όλες στο σύνολό τους λόγω της χρήσης φαρμάκων οπότε μια διακοπή αυτών ίσως οδηγήσει μετά από 2-3 μήνες σε ένα "μέτριο" αισθητικά αποτέλεσμα όπου θα έχουν μέινει μόνο τα μεταμοσχευμένα grafts.

Οπότε με βάση όλα τα παραπάνω
1) εάν σε ενδιαφέρει το τέλειο αποτέλεσμα (επειδή είσαι ακόμη και μικρος σε ηλικία) αναγκαστικά θα πρέπει να πας στην στρατιγική 3.
2) εάν είσαι ενάντια σε φίνα αναγκαστικά στην επιλογη 2 απλώς θα χρειαστείς να περιμένεις λίγο ακόμη για μεγαλύτερη αραίωση (προσωπική άποψη). Στο μεσοδιάστημα με κάποιο concealer θα μπορεις να καμουφλάρεις την αραίωση.
3) εάν δεν είσαι εναντια (αλλά για μακροχρόνια χρήση) στην φίνα ξεκίνησε την να δεις πως πάει, καθώς μπορεί σε 6-7 μήνες να σε κατεβάσει από μόνη της τουλάχιστον μια κλίμακα και παράλληλα κερδίζεις και χρόνο για την HT. Στην περιπτωση αυτή όμως η εξάρτησή σου από την φίνα θα είναι άμεση συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης.

Τέλος οι περισσότερες κλινικές συστίνουν φινα & μινοξ γιατι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εφόσον συνεχιστεί η τριχόπτωση το αποτέλεσμα της δικής του HT θα είναι μέτριο (στα μάτια του πελάτη) χωρίς όμως αυτό να οφείλεται στην κλινική. Υπάρχει το ενδεχόμενο να τον χάσουν δηλαδή από πελάτη τους καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι μια μεταμόσχευση (αναφέρομαι στην πλειοψηφία που πηγαίνει για μέσο όρο 3.000grafts και όχι για τα mega-session) δεν αρκεί. Για το λόγο αυτόν θέλουν τουλάχιστον στην αρχή (για 5-6 χρόνια) να έχουν ευχαριστημένους πελάτες. Όμως γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι οι περισσότεροι από εμας δεν θα μπορούν να πάιρνουν για πάντα φινα & μινοξ, οπότε εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή η τριχόπτωση θα εμφανιστεί εκ νέου και σε πιο δυναμική μορφή. Οπότε ξανά θα καταφύγει ο πελάτης στην ίδια κλινική για δεύτερη ΗΤ, αφού από την πρώτη έμεινε ικανοποιημένος. Δηλαδή θέλω να πω ότι παρόλο που φαίνεται αντιφατικό είναι προς όφελος της κλινικής να προτείνει φινα&μινοξ. Απλώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να σταθμίσει το δικό του αντίστοιχο όφελος εάν δηλαδή η χρονική παράτηση (σε αντιστάθμισμα με τυχόν παρενέργειες στην υγεία μας) που θα σου δόσει η φαρμακευτική αγωγή αξίζει τον κόπο ή είναι προτιμότερο να πάς χωρίς φάρμακα αλλά για ένα αποτέλεσμα που θα είναι κατώτερο από αυτό εάν είχες και τα κανονικά μαλλάκια αλλά θα είσαι σίγουρος ( ; ) για την μονιμότητα αυτού.
 
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Aν και τα λες σχετικα σωστα koskar, θα επιμεινω στο γεγονος οτι δεν υπαρχει ατομο που στα 25 να του ειχε φτασι η καραφλα στο σβερκο και να τον εσοσε μεταμοσχευση χωρις φινα.
Αν καποιος πιστευει το αντιθετο, εγω θα πειστω μονο αν δω φωτος, και με over the top shots οχι μονο απο μπροστα και απο πισω. Απλα τα πραγματα. Δεν γινεται.

Ο φιλος μπορει να μη παρει φινα, δεν τον αναγκαζει κανεις, απλα οποιος τον χηρουργησει 25 χρονων χωρις να παιρνει φινα ειναι χασαπης ανεξαρτητα αποτελεσματος

YΓ. Δεν παει προς Nw 3 δυστηχως. 3v+ ειναι ηδη. :(
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

koskar

Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

skeptikistis είπε:
Aν και τα λες σχετικα σωστα koskar, θα επιμεινω στο γεγονος οτι δεν υπαρχει ατομο που στα 25 να του ειχε φτασι η καραφλα στο σβερκο και να τον εσοσε μεταμοσχευση χωρις φινα.
Φίλε skeptikisti εδώ ανακύπτει άλλο θέμα που έχει να κάνει με τις απαιτησεις-προσδοκίες του καθενός από μια μεταμόσχευση.
Π.χ. ο τροφεας που είναι κοντά στα 40 και δεν έχει εμφανή αραίωση πήγε και έκανε HT βάζοντας ως στοχο να φτιάξει εικόνα ενος 25χρονου.
Στην περίπτωση του φίλου εδώ τα δεδομένα είναι διαφορετικά, οπότε φαντάζομαι ότι και οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι αντίστοιχες.
Θεωρώ ότι και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι χωρίς φίνα η πρώτη μεταμοσχευση θα βελτιώσει λίγο έως μέτρια την εικόνα του και σίγουρα θα χρειαστεί να καταφύγει και σε δέυτερη HT για να κρατήσει την μέτρια εικόνα, λαμβάνοντας υπόψιν (για το χειρότερο σενάριο) ότι μάλλον προορίζεται για NW 6-7.
Εάν λοιπόν μπορεί να συμβιβαστεί με μια μέτρια εικόνα (που μάλλον θα έιναι ΝW 2,5 -3) τοτε ίσως η φίνα-μινοξ να μην αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για να προχωρήσει. Βέβαια όλα αυτά που λέμε έχουν ορίζοντα δεκαετίας οπότε είναι λογικό να υπάρχουν αποκλίσεις σε όλα αυτά που αναφέρονται. Παρόλα αυτά επειδή και τα λεφτά είναι πολλά και επειδή δυστυχώς με μια HT δεν ξεμπερδεύδεις καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα αρχικό master plan για το πώς σκοπεύει ο καθένας μας να κινηθεί:
http://www.newhair.com/treatment/fut-nhi-master-plan.asp
 

jdim

New Member
Απ: Σκεψεις μεταμοσχευσης...βοηθεια παρακαλω!!!

Συμφωνω πολυ με αυτα που ειπες koskar...Και προς το παρον ειμαι στην επιλογη μεταμοσχευσης και στρατηγικης (2) με σκεψη σε μια πενταετια για αλλη μια μεταμοσχευση και βλεπουμε... Μπορει να εχει υπαρξει και αλλη θεραπεια ως τοτε, σιγουρα δε θα χω τα καλα αποτελεσματα που θα ειχα με χρηση φινας αλλα ειμαι κατα αυτου του φαρμακου μετα απο καποιες συζητησεις μεα ατομα που επαιρναν και γιατρους.
Σιγουρα δε θα χω με τις μεταμοσχευσει μαλλι 15χρονου και ουτε ζηταω κατι τετοιο...ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι να διατηρησω την εικονα που εχω τωρα μακροπροθεσμα δηλ οπως ειναι τωρα το μαλλι μου με καλυπτει. Οταν το χτενιζω καλα κ οχι οπως το κανα στις φωτο για να επιδεικνυω την αραιωση δεν φαινετε κατι ιδιαιτερο στους αλλους. Ανοιχτους κροταφους ειχα πανατ απο παιδι και δεν με πειραζει τοσο οσο η αραιωση στην κορυφη. Αν μπορω με μια μεταμοσχευση fue τωρα να παραμεινω οπως ειμαι τωρα και λιγο καλυτερα σαν εικονα για μια 5ετια θα ειναι καλα, και μετα οταν χειροτερευει η εικονα θα δω για 2η μεταμοσχευση. Σιγουρα δε θα με καλυπτε να φτιαξω φοβερο μαλλι για 1-2 αντε 3 χρονια με χρηση φινας οταν ξερω οτι δεν μπορω να το παιρνω μακροχρονια και μετα να τα χασω οσα κερδισα και να μεινω με αλλα προβληματα πιο σημαντικα απο τα μαλλια. Αυτη τη σκεψη εχω και σιγουρα ειμαι συντηρητικος στις προσδοκιες μεταμοσχευσης δηλ θελω να πλησιασω norw2 απο 3 που ειμαι τωρα και να μεινω εκει μερικα χρονια...
 
Μπλουζα