Σκέψεις λίγο πριν τελειώσει η χρονιά (ή λίγο πριν αρχίσει η νέα)

FreeThinker

Well-Known Member
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα με πιάνει μια μελαγχολία. Είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσουν γενικά οι αλλαγές στη ζωή. Όλοι είναι αισιόδοξοι λίγο πριν αρχίσει η νέα χρονιά και μίζεροι λίγο καιρό πριν τελειώσει, αφού έχουν περάσει όλες τις κακουχίες της. Και παρόλα αυτά κάθε χρόνο ξαναείμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με τον ερχομό μιας αλλαγής, του νέου έτους. Και γω θέλω τα πράγματα να πάνε καλύτερα, αλλά αυτό στην πράξη δε γίνεται.

Οπότε εγώ, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σε αντίθεση με τους αισιόδοξους, μελαγχολώ επειδή φοβάμαι τι θα φέρει η καινούρια χρονιά. Δεν θα έλεγα ότι είμαι απαισιόδοξος, καθώς δεν πιστεύω σίγουρα ότι το νέο έτος θα είναι χειρότερο, αλλά δεν μπορώ να το γνωρίζω και άρα το φοβάμαι.

Τουλάχιστον σήμερα, που έχω όλο το 2017 πίσω μου, ξέρω ότι το 2017 δεν μου επιφυλάσσει πια τίποτα άλλο πιο άσχημο και είμαι ευγνώμων γι αυτό, καθώς φυσικά και για τις όποιες ωραίες στιγμές έζησα. Ένας χρόνος περνάει γρήγορα αλλά είναι και μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορούν να συμβούν πάρα πολλά.

Έζησα μια εξαιρετικά μέτρια χρονιά φέτος, αλλά είμαι ευγνώμων που δεν ήταν χειρότερη από μέτρια. Οπότε σήμερα είμαι ήρεμος. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να μπορώ να πω τα ίδια ή και - μακάρι - καλύτερα λόγια για το 2018.

Αντί όμως να είμαστε χαρούμενοι ή κι ανυπόμονοι για τον ερχομό του νέου έτους αύριο, ίσως θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι για το ότι είμαστε σώοι σήμερα, ό,τι κ αν πέρασε ο καθένας φέτος.

Καλή Χρονιά
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα