Σκέψεις γα θεραπεία, fungoral και κορτιζονούχα, ανάγκη για

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

someone1

New Member
Γεια σε όλους και καλή χρονιά!

Το σάιτ αυτό πρόσφατα το ανακάλυψα και αυτό είναι το πρώτο μου post. Συγχαρητήρια στους administrators για τη δουλειά τους, είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και για Ελλάδα (ιδίως όσον αφορά στα προϊόντα που κυκλοφορούν εδώ)

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μερικές ερωτήσεις για τη θεραπεία που ακολουθώ και να ακούσω προτάσεις και συμβουλές.

Είμαι στα 28, σχεδόν NW3 πλέον (κύριο πρόβλημα σε hairline). Εδώ και 6 χρόνια ακολουθώ μια θεραπεία που μου είχε γράψει δερματολόγος (με κάποια διαλείμματα που τα μετάνιωσα..). Έχω την αίσθηση πως η θεραπεία επιβράδυνε την τριχόπτωση.
Αποτελούνταν από:

AXELAN 5% (περιέχει minoxidil - πρέπει να είναι generic) x2

Budesoderm 0.025 (περιέχει το κορτικοστεροειδές budesodine)

acid salycilic 2 gram.

και ενίοτε προστεθόταν στο μείγμα και κάποια λοσιόν όπως Bioclean Hair ή Polysorb hair lotion

Επιπλέον χρησιμοποιούσα από μόνος μου τα σαμπουάν Epicrin που περιέχει ψευδάργυρο (ωιμέ, χθες εδώ σε σας διάβασα για την αλληλεπίδραση με minox..) και το Fungoral 2% (ketokonazol) (που πρόσφατα διαπίστωσα πως δεν κάνει να χρησιμοποιείται με κορτικοστεροεδή..)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Το Budesoderm (κορτικοστεροειδές) ήθελα να το σταματήσω από καιρό επειδή δε θέλω τόσο παρατεταμένη χρήση του. Το διέκοψα, όμως η Minoxidil μόνη πλέον, μου προκάλεσε τρομερό ερεθισμό και νομίζω αύξησε και την τριχόπτωση. Επιπλεόν, βρήκα μια έρευνα του Merck (υπάρχει στο google) που δέιχνει πως η ταυτόχρονη χορήγηση minoxidil με αντιφλεγμονώδη (στεροειδή ή μη) πολλαπλασιάζει την απόδοσή της.

Από την άλλη με προβληματίζει η αρνητική αλληλεπίδρασή του με το Nizoral. (το nizoral πολλαπλασιάζει επί 8 τη δράση της κορτιζόνης..) Θα πρέπει να διαλέξω λοιπόν ένα από τα δύο.

Έχετε υπόψη αυτές τις έρευνες; Τί γνώμη έχετε;

1. Ξέρετε κάποιο αντιφλεγμονώδες που να μπορώ να το προσθέσω στο μείγμα και να μην είναι κορτιζονούχο;

2.
Διάβασα πως η αλόη είναι μόνο σε μορφή gel. Το emu oil έχει αντίστοιχη δράση; Είναι υγρό (λάδι!) που θα μπορούσα να το βάζω στο μείγμα για να αποφύγω τον ερεθισμό;

3. Θεωρείται πως αξίζει να "θυσιάσω" το κορτιζονούχο (και τα οφέλη του που δείχνει η έρευνα του Merck + την ανεκτικότητα στη minoxidil) για τα οφέλη του Nizoral;

----

Επίσης, σκέφτομαι πλέον να εισάγω στο regimen και dht blockers μπας και περισώσω κάτι από hairline. Δε θα ήθελα κάτι εσωτερικό (δοκίμασα πριν χρόνια για ένα μήνα finpecia μα είχα παρενέργειες).

4. Υπάρχει κάτι ως lotion στα ελληνικά φαρμακεία που να περιέχει dht blockers ώστε να τη βάλω στο μείγμα με το axelan;

Είδα πως κάποιος χρήστης εδώ προσθέτει στη minoxidil του beta sisterol, saw palmeto κτλ. Υπάρχουν τέτοια σκευάσματα και στα εδώ φαρμακεία; Έστω και σε εμπορικές - καλλυντικές lotion;

5. Στη θέση του Epicrin με το ψευδάργυρό του, τι σαμπουάν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ; (πέρα από fungoral) Διάβασα για το T-gel μα βρήκα επίσης στο google πως εικάζεται ότι είναι καρκινογόνο. Κάποια άλλη πρόταση;
Κυκλοφορούν εδώ σαμπουάν με ουσίες αντί dht?

6. Τέλος, πέρα από το Axelan τί άλλο κυκλοφορεί εδώ με minoxidil 5%. Υπάρχει κάποια ελληνική "έκδοση" του φαρμάκου που να μην προκαλεί τέτοιο ερεθισμό (πέρα από foam);

Αυτά ως απορίες προς το παρών.
Περιμένω απαντήσεις και σας ευχαριστώ όλους πολύ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: Σκέψεις γα θεραπεία, fungoral και κορτιζονούχα, ανάγκη

Εγώ κάνω θεραπεία και πάνω κάτω τα διαλύματα έχουν και από αυτά τα συστατικά. Για παράδειγμα το προηγούμενο διάλυμα είχε axelan μέσα σε όλα τα άλλα, ενώ αυτό που βάζω τώρα που έχει 7 συστατικά, έχει και σιλικικό οξύ... Κοίτα κι εγώ παλιά είχα εμμονή με τα κορτικοστεροειδή, αλλά πλέον αφού έφαγα τόσο καιρό με τριχόπτωση το ξεπέρασα και αφού αυτά με βοηθούν τα βάζω.

Σε τακτα χρονικά διαστήματα πρέπει να αλλάζεις τη σύσταση γιατί τα κορτικοστεροειδή προκαλούν εθισμό.

Εμένα μου το αλλάζει καθε φορά που τελειώνει και αυτό δουλεύει. Βέβαια εγώ είμαι και γυναίκα, και αυτό ίσως κάνει διαφορά για τη θεραπεία και τις απαιτήσεις της...

someone1

New Member

Ευχαριστώ για την απάντηση Ντία.

Πράγματι φαίνεται να βοηθούν τα κορτιζονούχα, όμως διάβασα πρόσφατα μια έρευνα για το Nizoral / Fungoral που αναφέρει ότι σε καμιά περίπτωση δεν κάνει να χρησιμοποιούνται παράλληλα και αναρωτιόμουν τι από τα δύο θα οφελούσε περισσότερο τα μαλιά μου γιατί από τι φαίνεται δεν κάνει και τα δυο μαζί.

Στο σκεύασμα που χρησιμοποιείς εσύ, τι συστατικά περιέχονται;
Υπάρχει κάτι που να είναι dht blocker;

Τέλος, έχεις να προτείνεις κάποιο αντιφλεγμονώδες που να μην έχει κορτιζόνη και να μπορεί να αναμειχθεί με τη μινοξιλίδι;

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Άκης

Administrator

someone1 είπε:
1. Ξέρετε κάποιο αντιφλεγμονώδες που να μπορώ να το προσθέσω στο μείγμα και να μην είναι κορτιζονούχο;

2.
Διάβασα πως η αλόη είναι μόνο σε μορφή gel. Το emu oil έχει αντίστοιχη δράση; Είναι υγρό (λάδι!) που θα μπορούσα να το βάζω στο μείγμα για να αποφύγω τον ερεθισμό;

3. Θεωρείται πως αξίζει να "θυσιάσω" το κορτιζονούχο (και τα οφέλη του που δείχνει η έρευνα του Merck + την ανεκτικότητα στη minoxidil) για τα οφέλη του Nizoral;

----

Επίσης, σκέφτομαι πλέον να εισάγω στο regimen και dht blockers μπας και περισώσω κάτι από hairline. Δε θα ήθελα κάτι εσωτερικό (δοκίμασα πριν χρόνια για ένα μήνα finpecia μα είχα παρενέργειες).

4. Υπάρχει κάτι ως lotion στα ελληνικά φαρμακεία που να περιέχει dht blockers ώστε να τη βάλω στο μείγμα με το axelan;

Είδα πως κάποιος χρήστης εδώ προσθέτει στη minoxidil του beta sisterol, saw palmeto κτλ. Υπάρχουν τέτοια σκευάσματα και στα εδώ φαρμακεία; Έστω και σε εμπορικές - καλλυντικές lotion;

5. Στη θέση του Epicrin με το ψευδάργυρό του, τι σαμπουάν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ; (πέρα από fungoral) Διάβασα για το T-gel μα βρήκα επίσης στο google πως εικάζεται ότι είναι καρκινογόνο. Κάποια άλλη πρόταση;
Κυκλοφορούν εδώ σαμπουάν με ουσίες αντί dht?

6. Τέλος, πέρα από το Axelan τί άλλο κυκλοφορεί εδώ με minoxidil 5%. Υπάρχει κάποια ελληνική "έκδοση" του φαρμάκου που να μην προκαλεί τέτοιο ερεθισμό (πέρα από foam);

Γεια σου καταρχάς someone1. Μπορείς να μας δώσεις το λινκ από την έρευνα που λες;
Για το T/Gel το έχω ψάξει και το έχω κάνει ποστ παλιότερα. Δεν είναι καρκινογόνο, σε νορμαλ χρήση. Σε πολύ μεγάλες ποσότητες η ενεργή του ουσία , ενδέχετε να είναι.
Το καλύτερο αντι φλεγμονώδες είναι το Tricomin, το ζελέ αλόης και το emu oil, το οποίο είναι παχύρευστο.

Αν εννοείς την μινοξ που αναφέρω στην υπογραφή μου, όχι δεν νομίζω να βρεις Ελλάδα κάτι έτοιμο.
Δυνατό DHT blocker τοπικά, δοκίμασε να προσθέσεις ντουτα στην μινοξιδίλη σου.

Ntia

New Member

Ένα από τα πολλά συστατικά που περιλαμβάνει τις 2 τελευταίες φορές το διάλυμά μου, είναι η λοσιόν novorid η οποια είνα φυτικό προιόν για τη τριχόπτωση και βοηθά γενικότερα στην υγιεινή του δέρματος του τριχωτού και επίσης το fremomete της frezyderm, αυτό μπορείς να το δεις και στο site της εταιρίας. Ρώτα και τον φαρμακοποιό σου γι' αυτά τα προιόντα... :)

someone1

New Member
κετοκοζανόλη, κορτιζονούχα, μινοξιλίδη, κ.α.

Γεια και στους δυο (Άκη και Ντία) και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Έλειπα και για αυτό άργησα να απαντήσω.

Την προηγούμενη φορά είχα αναφερθεί στη θεωρία που υποστηρίζε πως κορτικοστεροειδή μαζί με μινοξιλίδη πολλαπλασιάζουν τα θετικά αποτελέσματα.
Το link είναι για την πατέντα που κατοχυρώνει αυτό το συνδιασμό. Παρουσιάζει και στατιστικά στοιχεία. Ιδέα δεν έχω πάντως αν πράγματι είναι έτσι ή είναι απλά ισχυρισμοί.

http://www.freepatentsonline.com/5026691.html

Επίσης - και σε σχέση με το προηγούμενο (κορτικοστεροειδή) - είχα αναφερθεί στην αρνητική σχέση - και νομίζω αρκετά επικίνδυνη - μεταξύ χρήσης κορτιζόνης (και τοπικής) και κετοκοναζόλης (nizoral, fungoral). Με τη χρήση τους το ίδιο διάστημα, η ποσότητα κορτιζόνης που καταλήγει να κυκλοφορεί συστημικά πολλαπλασιάζεται πολλές φορές.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10945311?dopt=Abstract

http://www.theannals.com/cgi/content/abstract/23/11/858

Επομένως, μου φαίνεται σημαντικό να αποφεύγουμε παράλληλη χρήση fungoral με κορτιζονούχα.

Όσον αφορά στις ερωτήσεις μου της προηγούμενης φοράς, αποφάσισα να διακόψω τελείως τη χρήση κορτιζόνης και έτσι συνεχίζω με μινοξιλίδη, λίγο σακυλικό οξύ διαλυμμένο μέσα και polysorb, που ελπίζω να βελτιώνει την απορροφησιμότητά της (κάτι αντίστοιχο νομίζω εξυπηρετούσε και η κορτιζόνη)

Ερεθισμοί παρουσιάστηκαν. Σύμφωνα με τις συμβουλές της κοινότητας χρησιμοποιώ εδώ και 3 μέρες αλόη. Καλύτερα είναι μα όχι τελείως καλά. Αναρρωτιέμαι μήπως φταίει ότι είναι περιεκτικότητας 98% και επομένως περιέχει και 2% άλλες ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλούν κάποια αντίδραση (κιτρικό οξύ ενδεχομένως;)

Από φαρμακείο την πήρα. Ξέρετε ποια προϊόντα με αλόη κυκλοφορούν γενικά στα φαρμακεία, μήπως βρω κάποια άλλη, πιο "αγνή" εκδοχή της;

Τέλος, σταματώ να λούζομαι με σαμπουάν με ψευδάργυρο (κάτι που έκανα για χρόνια παράλληλα με μινοξιλίδη).

{Διαβάζοντας τα posts σας για μινοξιλίδη και ψευδάργυρο, θυμήθηκα μια από τις πρώτες συνταγές που μου έδινε ο δερματολόγος -πριν 6 χρόνια- και μαζί με Minoxidil έπρεπε να έχω στο μείγμα και το bio clean hair (antidadruf lofofora? κάπως έτσι), μια καλλυντική lotion. Θυμάμαι πως από κάποιο σημείο και μετά, στα μπουκαλάκια σχηματιζόταν μια μικρή ψιλολευκή μάζα, σχετικά μαλακή. Αυτό δεν παρουσιαζόταν τις φορές που από το μείγμα το bioclean hear lotion. Εκ των υστέρων σκέφτομαι μήπως περιείχε ψευδάργυρο. Έψαξα στο ίντερνετ να βρω τη σύνθεση της μα δε βρήκα κάτι.

Αυτά, κ πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές

ξεκινώντας και πάλι με το big 2/3 !

Άκης

Administrator

someone1 είπε:
Από φαρμακείο την πήρα. Ξέρετε ποια προϊόντα με αλόη κυκλοφορούν γενικά στα φαρμακεία, μήπως βρω κάποια άλλη, πιο "αγνή" εκδοχή της;
Η αγνότερη έκδοχή της είναι η 100% pure aloe, αλλά δεν μπόρεσα να βρω.
Επίσης, δεν θα την βρεις με άλλα συστατικά καθαρή αλλά μόνη της.
Μπορείς να βρεις πολλά προϊόντα με αλόη, αλλά σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα.

Τέλος, σταματώ να λούζομαι με σαμπουάν με ψευδάργυρο (κάτι που έκανα για χρόνια παράλληλα με μινοξιλίδη).

someone1 είπε:
{Διαβάζοντας τα posts σας για μινοξιλίδη και ψευδάργυρο, θυμήθηκα μια από τις πρώτες συνταγές που μου έδινε ο δερματολόγος -πριν 6 χρόνια- και μαζί με Minoxidil έπρεπε να έχω στο μείγμα και το bio clean hair (antidadruf lofofora? κάπως έτσι), μια καλλυντική lotion. Θυμάμαι πως από κάποιο σημείο και μετά, στα μπουκαλάκια σχηματιζόταν μια μικρή ψιλολευκή μάζα, σχετικά μαλακή. Αυτό δεν παρουσιαζόταν τις φορές που από το μείγμα το bioclean hear lotion. Εκ των υστέρων σκέφτομαι μήπως περιείχε ψευδάργυρο. Έψαξα στο ίντερνετ να βρω τη σύνθεση της μα δε βρήκα κάτι.
Αυτό περιπου έλεγε και ο Dr Lee για τον ψευδάργυρο με την μινοξιδίλη. Γι'αυτό και δοκιμάζω πλεον μινοξ χωρίς ψευδάργυρο, για να δω τι μπορώ να κερδίσω από αυτήν.

Καλή επιτυχία με το .. big 2/3 ;)

Ntia

New Member

Θέλω να προτείνω ένα προιόν από το οποίο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη... και θα βοηθήσει και σένα someone νομίζω..

Όπως έχω αναφέρει, η θεραπεία μου βασίζεται σε διάλυμα με διάφορα συστατικά, όταν τελειώνει κάποια αλλάζουν αλλά κάποια μέχρι στιγμής παίζουν στάνταρ.

Αυτό που παίζει στάνταρ είναι η λοσιόν lariviere. Και κατάλαβα πόσο καλό προιόν είναι από τη στιγμή που το χρησιμοποίησα μεμονομένα... Λόγω του ιδρώτα μετά τη γυμναστική και φορώντας μάλλινο συνθετικό κασκόλ στο πίσω μέρος του κεφαλιού άρχισα να έχω κνησμό, ερυθρότητα και ενόχληση μεγάλη στο δέρμα, δεν μπορούσα να κάνω τη θεραπεία γιατί έτσουζε ότι έβαζα εκεί. Μου είπε η γιατρός να πάρω τη lariviere μεμονομένα για 2-3 μέρες χωρίς να ακουμπάω σε συνθετικά για να συνέλθει το δέρμα και να συνεχίσω κανονικά.

Παιδιά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από το προιόν, γι' αυτό και το γράφω εδώ και το προτείνω. Απ' όσο ξέρω συστήνεται σαν αντιφλεγμονώδες καταπραϋντικό. Δεν έχω παρει ποτέ το tricomin, αλλά το προτείνω σε όσους δεν το έχουν πάρει και θέλουν ένα καλό προιόν από το φαρμακείο εδώ. Είναι λίγο τσιμπημένο, στοιχίζει 20 ευρώ. Δεν το συγκρίνω με το tricomin σε καμία περίπτωση αφού δεν το έχω χρησιμοποιήσει κιόλας, αλλά ανακουφίζει το δέρμα πραγματικά. Είναι πολύ πολύ ελαφρύ, δεν λαδώνει καθόλου. Ειδικά, δοκιμάστε μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά, αλλά και σε στεγνά αν θέλετε.

Επίσης προτείνω να το βάλετε σαν έκδοχο μαζί με τη μινοξιδίλη. Καλό είναι να προσθέσετε και το fremomete της frezyderm. Eίναι καλός συνδυασμός και προστατεύει από φλεγμονές. Το ιδανικό είναι να έχετε τη lariviere ξεχωριστά για μετά το λούσιμο και να την προσθέσετε και στο διάλυμα που θα φτιάξετε. Επίσης άλλη μία λοσιόν με φυτικά συστατικά που βάζω εγώ στο διάλυμα είναι η novorid (17 ευρώ). Αλλα η lariviere εννοείται.

To μόνο αρνητικό είναι ότι ανεβαίνει το κόστος, αλλά η ποσότητα είναι ικανοποιητική και περνάς πάνω από μήνα. Το συστήνω για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι από εδώ και δυσκολεύονται με παραγγελίες μέσω internet.

Με ανακούφισε πολύ και είναι πολύ ελαφρύ προιόν... Αν το δοκιμάσει και κάποιος άλλος ας μας πει τη γνώμη του.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Ntia, το fremomete, αντιφλεγμονώδες (γαλληνικό προϊόν/σκόνη) είναι;
άσε που δεν το βρίσκω στην σελίδα των προϊόντων frezyderm ...
κάτι άλλο που είχες προσθέσεις στην μινοξιδίλη από frezyderm,τι ήταν;

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: κετοκοζανόλη, κορτιζονούχα, μινοξιλίδη, κ.α.

someone1 είπε:
Επίσης - και σε σχέση με το προηγούμενο (κορτικοστεροειδή) - είχα αναφερθεί στην αρνητική σχέση - και νομίζω αρκετά επικίνδυνη - μεταξύ χρήσης κορτιζόνης (και τοπικής) και κετοκοναζόλης (nizoral, fungoral). Με τη χρήση τους το ίδιο διάστημα, η ποσότητα κορτιζόνης που καταλήγει να κυκλοφορεί συστημικά πολλαπλασιάζεται πολλές φορές.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10945311?dopt=Abstract

http://www.theannals.com/cgi/content/abstract/23/11/858
πάντως αυτά αναφέρονται σε έρευνες με χάπια στεροειδών και χάπια κετοκοναζόλης και ΌΧΙ τοπικά δ/τα ή σαμπουάν ...

Ntia

New Member

Για το fremomete θα μπεις εδώ:

http://www.frezyderm.gr/Templates/ArticlesContinuousWide.asp?C=Galinika

και λογικά είναι αυτό:

FD HAIR LOTION BASIC

Η συνταγή γράφει fremomete πάντως... Νομίζω ότι ο φαρμακοποιός σου θα σου λύσει την απορία...
(εγώ δεν το έχω ρωτήσει)

Μπορείς να προσθέσεις διάφορα, δεν τα θυμάμαι όλα αυτή τη στιγμή... Σίγουρα τρετινοίνη, zinc gluconate (έμενα το περιέχει κανονικά το διάλυμα μου, εδώ τα παιδιά λένε ότι αποφεύγουν να το βάζουν σε δικό τους μίγμα γιατί μειώνει τη δραστικότητα της μινοξιδίλης), κορτικοστεροειδή...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

φιλε someone1

το κακο με Το emu oil ειναι οτι πρεπει να το βαζεις αρκετες φορες την μερα για αυτο δεν το συνιστω το καλο ειναι οτι αποροφατε γρηγορα

το νιζοραλ αν κανεις μακροχρονια χρηση του μπορεις και καλο ειναι να το περιορισεις σε 1 φορα στις 10 μερες

στα ελληνικα φαρμακεια δεν γνωριζω να υπαρχει κατι αποτελεσματικο για την dht σου

το ρεβιβοτζεν δεν θα σου κανει και τρομερη δουλεια αν εισαι σε κλιμακα 3
πρεπει να βρεις κατι πιο δυνατο και αυτο μπορει να γινει φτιαχνοντας μια δικη σου λοσιον ιδεες θα βρεις πολλες μιας και υπαρχουν αρκετες προτασεις στο φορουμ
για χαπι τυπου φιναστεριδης το σκεφτεσαι καθολου ??

για το Τ τζελ σαμπουαν υπαρχουν και αλλοι που καταριπτουν αυτο για καρκινογονο
καλο ειναι και το tricomin kai to revivogen bio cleaning shampoo δοκιμασε τα

τελος ο dr lee εχει μια λοσιον μινοξιδιλης χωρις ενα συστατικο που βοηθα στο ερεθισμο
του κεφαλιου σου
ακοπμη μπορεις να παρεις και αλοη οπου θα οσυ περιορισει τον ερεθισμο
και αν παρεις και το σαμπουαν τρικομιν σαν νερακι θα νοιωθεις το regaine

ελπιζω να σε καλυψα με τις αποριες σου
για οτι αλλο θες εδω ειμαστε

dimitriskat

New Member

πηγα σημερα σε εναν δερματολογο και μοθ εδωσε το budesoderm η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να το χρησημοποιησω γτ καπου εδω διαβασα οτι αυξανεται η τριχοφυια,ηθελα λοιπον να ρωτησω κατα ποσον ισχυει αυτο και αν ειναι καλη αυτη η λοσιον η θα μου πεσουν και αυτα τα μαλλια που εχω

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα