ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:TRETINOIN - FLURIDIL: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

aggelos

Member
Γεια χαρά σε όλους!!Επειδή μπορώ και έχω πρόσβαση σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων, είπα να κάνω ένα search μήπως βρω κάτι πρόσθετο.Στην (πρόχειρη) ανάζήτηση που έκανα, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον δύο επιστημονικά papers.

Η πρώτη μελέτη εκδόθηκε στο Journal of the American Academy of Dermatology το 2008, ενώ η δεύτερη στο Journal of Men's Health & Gender το 2005.

1)Στο πρώτο επιστημονικό άρθρο αναφέρονται κυρίως οι ευεργετικές επιδράσεις των Minoxidil, Finasteride, Dutasteride και Ketonoconazole (καθώς και τα side effects).Το σημαντικό είναι ότι αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εάν η Minoxidil αναμειχθεί με την ουσία Tretinoin έχει αρκετά καλύτερα αποτελέσματα. Σε ένα πείραμα αποδείχτηκε ότι 5%Minoxidil 2 φορές τη μέρα ισοδυναμεί με 5%Minoxidil + 0.1%Tretinoin μια φορά τη μέρα, και το συνιστά για όσους δεν θέλουν να βάζουν 2 φορές τη μέρα.

Η ερώτησή μου είναι:Υπάρχει προϊόν μινοξιδίλης που έχει μέσα και tretinoin?

2)Το δεύτερο άρθρο αναφέρει πάνω κάτω τα ίδια, κάνοντας μια αναφορά για την ευεργετική δράση των αντι-ανδρογόνων spinorolactone,
cyproterone acetate για τις γυναίκες (σε χάπια). Για τους άντρες αναφέρει ότι η λήψη αντι-ανδρογόνων από το στόμα έχει πολλές παρενέργειες, και εκεί αναφέρει την ουσία Fluridil, η οποία είναι επίσης αντιανδρογόνο αλλά μεταβολίζεται τοπικά, χωρίς - "προς το παρόν τουλάχιστον" όπως αναφέρεται- sides. Ίσως να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με τη spiro Dr Lee που χρησιμοποιούν αρκετοί φίλοι απο εδώ.

Έριξα μια ματιά στα συστατικά του ριβάιβοτζεν (και όχι "ρεβιβογκεν" :mad: που το λένε πολλοί! :p)που χρησιμοποιώ μήπως έχει την ουσία και δεν την έχει. (Το περίμενα άλλωστε καθώς το revivogen είναι DHT blocker και όχι androgen blocker)

Γνωρίζει κανείς για όλα αυτά; Εμπειρίες;

PS: Μπορώ να κάνω paste τα σχετικά αποσπάσματα για όποιον θέλει...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aggelos

Member
Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:TRETINOIN - FLURIDIL: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-Σ

Για να προλάβω τον Άκη, είδα πιο μετά ότι όσον αφορά το fluridil το έχει αναφέρει προηγουμένως σε άλλο θέμα... Έχουν μαζευτεί τόσα πολλά θέματα πλέον που δύσκολα τα διαβάζεις όλα!Δείγμα του πόσο καλά πάει το site!!! ;D

Τώρα για το tretinoin δεν ξέρω!

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

για φιλε λοιπον οσο για τις ερευνες πανε στο forum μας στην εννοτητα studies φτιαξε ενα θεμα
και βαλτε τις ερευνες εκει

εκει μαζευουμε οτι ειναι χρησιμο ( να αναφερεις στο θεμα σου και την πηγη που το βρηκες )

τωρα για το TRETINOIN με την μινοξιδιλη ειναι αρκετα γνωστο επισης καποια δερματολογοι το δωσαν σαν συνταγη
και τους το φτιαξαν στο φαρμακειο , κανε κατι αντιστοιχο αν σε ενδιαφερει
δυστυχως ομως οι γιατροι μειναν εκει μετα τα κλασικα epicrin και αλλες πολιβιταμινες ειδικα για μαλλια και βρασε ρυζι
στην καλυτερη τους δινουν κανενα κορτικοστεροειδες

ενα αλλο αντιαδρογονο το οποιο μεταβολιζε επισης και δεν εχει sides οπως και το fluridil ειναι η σπειρονολακτονη
για αυτο και ολοι πουλαν και φτιαχνουν αυτη τη λοσιον

aggelos

Member

Ασχετο φιλε Παναγιωτη, αλλα για να βαλω εικονα στο προφιλ πρεπει να ειναι σε μορφη .gif η μεσω ιντερνετ??γιατι δεν την αναγνωριζει..

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

avatar ψαξε να βρεις απο το internet

αλλα και απο τον υπολογιστη σου μπορεις να βαλεις

οι εικονες αυτες ειναι πολι μικρες σε μεγεθος

αν πας να βαλεις μεγαλη εικονα δεν θα μπορεσει να την αναγνωρισει
10kb 135 χ 114 ειναι η δικη μου ψαξε να βρεις παρομοιες σε μεγεθος

σαν avatar θα τα τις βρεις
εχει εκκατομυρια εικονες

Georgex6

Well-Known Member

μπορουμε να πουμε στο φαρμακοποιο να φτιαξει μια μινοξιδιλη με ολα αυτα μεσα
εχει φτιαξει κανεις?

barman

Member

....εμενα παντως ρε παιδια η tretinoin με διελυσε...οπου την εβαλα δν εμεινε τριχα..κ τωρα παλι απο την αρχη....κ χειροτερα απο την αρχη....

spartangr01

New Member

Aγγελε αυτες οι Κ-max caps anti-dht τι ακριβως ειναι?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Jakard

New Member

barman είπε:
....εμενα παντως ρε παιδια η tretinoin με διελυσε...οπου την εβαλα δν εμεινε τριχα..κ τωρα παλι απο την αρχη....κ χειροτερα απο την αρχη....

Πια εμπορικη ονομασια tretinoin εβαζες? και ποσο καιρο ?

BLuEArMy

Member

Ξεκίνησα κι εγώ την spiro S5 που περιέχει 0.025% Retin-A και έχω αρκετά αυξημένο shedding.. Oφείλεται σ'αυτό; Προκαλέι shedding η Retin-A και να μην ανησυχώ;

Jakard

New Member

barman είπε:
[quote author=Jakard link=topic=1041.msg21920#msg21920 date=1260925969]
Πια εμπορικη ονομασια tretinoin εβαζες? και ποσο καιρο ?
την airol..μεσα στις πρωτες εφαρμογες μου δημηουργησε τρελο shed..αλλα κ ερεθισμους..
[/quote]

Αν ρωτησεις τον azyx θα σου πει οτι ειχε πολυ αυξημενη τριχοπτωση στην αρχη αλλα λει οτι τωρα εχει πολλες τρωχες. Ευχαριστο

Jakard

New Member

BLuEArMy είπε:
Ξεκίνησα κι εγώ την spiro S5 που περιέχει 0.025% Retin-A και έχω αρκετά αυξημένο shedding.. Oφείλεται σ'αυτό; Προκαλέι shedding η Retin-A και να μην ανησυχώ;

Απο οσα εχω διαβασει και δει απο sites με επιστιμονικο περιεχομενο , μονο τα φαρμακα που θεωρουνται growth stimulants μπορει να προκαλεσουν καπιο shedding και αυτο γιατι σκοτωνουν τις αδιναμες τριχες για να βγουνε πιο δυνατες απο κατω. Ενα Dht blocker σαν το spiro 5% που ειναι και δυνατο δεν πιστευω να προκαλει τριχοπτωση

BLuEArMy

Member

Μίλησα για το Retin-A δηλαδή tretinoin.. αν ξέρει κάποιος μου λέει.. :angel:

Jakard

New Member

BLuEArMy είπε:
Μίλησα για το Retin-A δηλαδή tretinoin.. αν ξέρει κάποιος μου λέει.. :angel:

Ο azyx to επερναι για να δυναμωσει την αποροφηση τησ μινοξ και μου ειπε οτι ειχε πολυ μεγαλη τριχωπτωση στην αρχη μετα λει οτι του βγηκαν παρα πολλα μαλλια ρωτησε τον ο ιδιος θα στα πει σιγουρα καλυτερα.

show_palmettos

New Member

Αναστολείς της 5-άλφα αναγωγάσης
Η φιναστερίδη (Proscar) μπλοκάρει την μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, την κύρια ανδρική ορμόνη που βρίσκεται μέσα στον προστάτη. Αυτά τα φάρμακα συρρικνωνόμουν τον προστάτη αδένα.Στην Ελλάδα δύο φάρμακα έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν:
Φιναστερίδη (Proscar)
Δουταστερίδη (Avodart, Duagen)
Οι αναστολείς του ενζύμου 5-άλφα αναγωγάση ελαττώνουν την ποσότητα της τεστοστερόνης που μετατρέπεται σε διυδροτεστοστερόνη (dihydrotestosterone, DHT), μία ορμόνη που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ο προστάτης. Η DHT είναι η πιθανόν μία από τις αιτίες της ανάπτυξης της ΚΥΠ, γιατί συνδέεται με τους υποδοχείς που υπάρχουν στα προστατικά κύτταρα και τα ερεθίζει να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Οι αναστολείς λοιπόν ελαττώνουν την όρεξη του προστάτη για την DHT ελαττώνοντας τον αριθμό των υποδοχέων στους οποίους μπορεί να συνδεθεί η DHT.

τι θελω να πω με αυτο που υπογραμμισα απτο κειμενο το παραπανω?

καπου εχει αναφερθει εδω στο φορουμ οτι η fluridil μειωνει τον αριθμο των υποδοχεων των ανδρογονων...ε να που με το αρθρο αυτο φαινεται οτι και η ντουτα και η φινα κανουν οτι κανει και η fluridil..δηλαδη η fluridil δεν ειναι το ξεχωριστο προιον που δουλευει διαφορετικα απο τα συνηθισμενα...αρα οι τσεχοι δεν ανακαλυψαν και την αμερικη ;D

Άκης

Administrator

Για να μην ανοίξω νέο θέμα, είπα να απαντήσω στο συγκεκριμένο.
Τυχαία, διάβασα σήμερα το θέμα του hairlosstalk, ότι το Fluridil δούλεψε σε μερικά μέλη.

Βασικά, όπως το έχουμε ξανά αναφέρει, το fluridil μειώνει (σύμφωνα με τους κατασκευαστές του) την ικανότητα των υποδοχέων ανδρογόνων.
Θεωρητικά, αν ισχύει αυτό, θα κάνει δουλειά. Αλλά το "αν ισχύει" με το "ισχύει", έχει κάποια "απόσταση".
Έχει και κάποια έρευνα το site (εδώ σε pdf).
Αλλά 38,00 EUR για ένα μήνα, δεν ξέρω πως σας ακούγεται. Βάλε και άλλα τόσα για μινοξ...

[Τι λέει τώρα άγνωστο]
Dr. Inga Zemīte par Eucapil dermokosmētisko līdzekli pret matu izkrišanu.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα