Πόσα grafts απαιτεί περίπου η δημιουργία μιας NW2 hairline;

malloumpas

New Member
Ηθελα να κάνω την ακόλουθη, μάλλον περίεργη, ερώτηση:

Ας πούμε ότι ένας χωρίς καθόλου μαλλιά στην ζώνη Α θέλει να δημιουργήσει μια ικανοποιητική hairline nw2; Αναφέρομαι μόνο στην hairline, ας ξεχάσουμε το υπόλοιπο μέρος. Πόσα grafts χρειάζονται για αυτό; Καταλαβαίνω ότι αυτό έχει να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο κτλ. όπως επίσης και το 'ικανοποιητική' είναι υποκειμενικό. Δεκτά όλα αυτά. Προφανώς, για αυτό και θα ήθελα μία προσεγγιστική απάντηση. Ευχαριστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Kαλημέρα φίλε malloumpas, όταν μιλάμε για hairline αναφερόμαστε στο εμπρόσθιο τόξο που καλύπτει την περιοχή απο πλαινό σε πλαινό για περίπου ένα εκατοστό βάθος. Η έκταση αυτή σε τετραγωνικά εκατοστά, είναι περίπου 18 στον μέσο καυκάσιο. Σε άλλους λιγότερο σε άλλους λίγο περισσότερο με μεγάλο κούτελο. Τώρα, αν θέλεις να φτάσεις σε πυκνότητα 70 τριχών ( ουσιαστικά για μονότριχα θυλάκια) που πλησιάζει την φυσική μας πυκνότητα θα χρειαστείς 1260 μοσχεύματα. Επαναλαμβάνω όλα μονότριχα, αν χρησιμοποιήσεις 2τριχα και 3τριχα ο αριθμός των μοσχευμάτων μειώνεται. Ενώ επίσης αν θέλεις μεγαλύτερη πυκνότητα ο αριθμός των μοσχευμάτων ανεβαίνει ενώ πιθανόν να χρειαστείς 2 συνεδρίες.

gpeiraias

Member
Ένα ερώτημα στο οποίο δεν έχω πάρει ικανοποιητική απάντηση για την D$I είναι το εξής:
Γιατί δεν είναι εφικτό να καταφέρει η εν λόγω εταιρία αποτέλεσμα της τάξης των 70 grafts/cm2.
Ας μιλήσουμε μόνο για hairline όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκε, σε ΜΙΑ και μόνο συνεδρία (max 2 μέρες).
Δηλαδή απο άκρη σε άκρη ας πούμε 17 πόντους με τέτοια πυκνότητα σε εντελώς φαλακρή περιοχή.
Απαντήσεις του τύπου για να μην καταστραφούν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά-δεν με καλύπτουν μιας και μιλάω για εντελώς φαλακρή περιοχή ή απάντηση του τύπου δεν θα δένει με τα υπόλοιπα αραιωμένα μαλλια κ.λ.π πάλι δεν με καλύπτουν.
Θέλω αυτό το αποτέλεσμα και υπογράφω και χαρτί στην εταιρία ότι εγώ το ζήτησα...
Για μένα αυτό είναι μειονέκτημα.Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι 2 κυπριακές εταιρίες το καταφέρνουν αυτό και άλλες βέβαια του εξωτερικού. ενώ η Δ$I χρειάζεται 2-3 συνεδρίες και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα το επιτύχει.

Gio

New Member
Φίλε gpairaias, αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε απο το εξής : η d*i χρησιμοποιεί impanter ενός χιλιοστού, οπότε εκ των πραγμάτων το να προσπαθήσει να βάλει 2 μοσχεύματα τόσο κοντά σε μια συνεδρία θα αποτελέσει ρίσκο για την επιβίωση τους. Συνεπώς απο την στιγμή που σου εγγυώνται φύτρωση άνω του 90% σε κάθε συνεδρία γιατί να ρισκάρεις; Ξεκινάς με 40 μοσχεύματα, και επανέρχεσαι μετά απο κάποιους μήνες που θα έχουν δέσει τα πρώτα για άλλα τόσα. Έτσι θα έχεις και την πυκνότητα που θέλεις, αλλά και το μέγιστο της επούλωσης και έκφυσης!
Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, τα 70 μοσχεύματα που ακούς συνήθως αφορούν μονότριχα μοσχεύματα στην hairline, ακόμα και οι Κυπριακές κλινικές στις υπόλοιπες ζώνες 40 με 45 μοσχεύματα παίζουν.

gpeiraias

Member
Φιλε μου μη προσπαθείς να περιπλέξεις τα πράγματα.
Απλη ερώτηση έκανα και ήμουν ξεκάθαρος.
Είπα ότι μιλάω μόνο για Hairline...
Δεν με ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες ζώνες οπότε δεν χρειάζεται να τις αναφέρεις καν προκειμένου να δημιουργείς εντυπώσεις ως άλλος Ν094...
Ξέρουμε και οι 2 μας ότι για να έχεις ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα στην D$I , θες 2-3 επεμβάσεις minimum...Αν εσύ έχεις τον χρόνο να τρέχεις κάθε 9 μηνες για χειρουργείο πάω πάσο.Βλέπω και συγκρίνω αποτελέσματα δικά σου, και άλλων απο δω μέσα που κάνουν ΜΙΑ μόνο συνεδρία σε κυπριακές και απλά...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Gio

New Member
Είπες για την hairline και σου απάντησα. Εσυ ωστόσο το πας σε προσωπικό επίπεδο το θέμα και δεν έχω καμία διάθεση για ίντριγκες. Έχεις μια κατακριτική διάθεση απέναντι μου και με συγκρίνεις με άλλα παιδιά εδω , πράγμα που ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ! Ας μην ξεκινήσει πάλι μια διαμάχη απο το πουθενά. Αν θέλεις να κάνεις μεταμόσχευση στην Κύπρο έχεις την ευχή μου!

gpeiraias

Member
Και εσύ φίλε αν θες να περνάς την ώρα σου στα χειρουργεία κάθε τρεις και λίγο ενώ μπορείς να έχεις μια και έξω καλύτερο και πιο οικονομικό (συνολικά αποτέλεσμα) , έχεις και τις δικές μου ευχές.
Βλέπουμε, συγκρίνουμε , κρίνουμε, αποφασίζουμε.:angel:
Ανέφερα εσένα μιας και είσαι απο τους πιο πρόσφατους που έκανε επέμβαση στην D$I.Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Gio

New Member
Σωστά όλα οσα λες στο τελευταίο σου μήνυμα, ωστόσο εσυ ανέφερες το αποτέλεσμα του φίλου danceworld σε άλλο post ενώ ο άνθρωπος έκανε την επέμβαση του πριν 7 μέρες! Να σου θυμίσω τι είχε γίνει σε μένα την ίδια περίοδο;; Δεν θέλω να το θυμάμαι..
Όσον αφορά τα χειρουργεία που λες, δεν έχω καμία πρόθεση να μπω στην διαδικασία, πίστεψε με.

gpeiraias

Member
Δεν είμαι αβανταδόρος καμίας κλινικής.Βλέπω και συγκρίνω απλά.
Μακάρι να προσέφεραν αποτελέσματα σαν αυτά των κυπριακών και οι ελληνικές και δεν το συζητάω καν , θα πήγαινα σε αυτούς αν είχα τα χρήματα αβλεπή.Έχω θέμα με τα αεροπλάνα βλέπεις...:mad3
Αυτά και καλή χρονιά!

Gio

New Member
Φίλε gpeiraias, εγώ ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Για κανένα παιδί εδώ. Θεωρώ οτι όλοι έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε και όχι να κάνουμε προώθηση. Σου μιλάω απο καρδιάς, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα ανέβαζα σε καμία περίπτωση το θέμα της μεταμόσχευσης μου. Πριν την κάνω, αυτή η κοινότητα ήταν το στήριγμα μου, ο βράχος μου, μετά... έγινε μια αιτία να με παίρνει απο κάτω και να στενοχωριέμαι. So, whats the point? Σκέφτηκα. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν βεβαίως αλλά θα ήθελα να υπάρχει ένα πιο οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας. Τέλος πάντων.. περασμένα και ελπίζω ξεχασμένα. Καλή χρονιά και σε σένα.

tropheus

Well-Known Member
malloumpas είπε:
Ηθελα να κάνω την ακόλουθη, μάλλον περίεργη, ερώτηση:

Ας πούμε ότι ένας χωρίς καθόλου μαλλιά στην ζώνη Α θέλει να δημιουργήσει μια ικανοποιητική hairline nw2; Αναφέρομαι μόνο στην hairline, ας ξεχάσουμε το υπόλοιπο μέρος. Πόσα grafts χρειάζονται για αυτό; Καταλαβαίνω ότι αυτό έχει να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο κτλ. όπως επίσης και το 'ικανοποιητική' είναι υποκειμενικό. Δεκτά όλα αυτά. Προφανώς, για αυτό και θα ήθελα μία προσεγγιστική απάντηση. Ευχαριστώ

Αγαπητέ malloumpa, όπως άλλωστε αναφέρεις και εσύ παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για τον απαιτούμενο αριθμό των grafts για τη δημιουργία μια όμορφης hairline.
Οπότε θα σου απαντήσω αρκετά υποθετικά :

Το μέσο εμπρόσθιο τόξο μιας hairline είναι περίπου 17 εκατοστά. Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν (σχεδόν) καθόλου μαλλάκια στην περιοχή αυτή και θέλεις και ένα βάθος της hairline κοντά στα 2 εκατοστά (αυτό παίζει αρκετά ανάλογα με την πυκνότητα της πιο πίσω περιοχής αλλά και τις απαιτήσεις που έχεις) μιλάμε για περίπου 34 τετραγωνικά εκατοστά (τ.εκ).

Με μια πυκνότητα στα 80 grafts/τ.εκ (για να έχεις μια σχετικά καλή πυκνότητα) θέλεις 2720 grafts. Επειδή όμως σε αυτές τις πυκνότητες η φύτρωση δύσκολα ξεπερνά το 80-90% (άσε τι υποστηρίζουν οι κλινικές και οι γιατροί) για να έχεις ένα τελικό πραγματικό αποτέλεσμα πραγματικών 80 grafts/τ.εκ και υποθέτοντας φύτρωση στο 85% θα πρέπει να βάλεις περίπου 3200 grafts.

Πολλές υποθέσεις όμως σε πολύ υποθετικό ερώτημα ...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Φιλε gpeiraias τα αεροπλανα ειναι νουμερο ενα ασφαλες μεσο.
Αν σε πω εγω την ιστορια μου με αεροπλανο τη επαθα τον ιανουαριο 2013 ισως να μην ανεβενες ουτε με σφαιρες,παρολα αυτα μετα και απο αυτο το συνβαν το θεωρω ασφαλεστερο μεσον.

malloumpas

New Member
Παιδιά ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Ειμαι σε σκέψεις να πυκνώσω hairline μέσα στα επόμενα 2 χρόνια (βέβαια έχω ήδη πολλές μτμ τρίχες εκεί) και ψάχνομαι γενικώς. Από την άλλη φοβάμαι μην πέσουν οι πίσω και τρέχω. Anyway...

gpeiraias

Member
John -Πολύχρονος και για αύριο.Δεν φοβάμαι μην πέσει το αεροπλάνο.
Αφου σκέψου ότι όταν μπαίνω κάθομαι πάντα παράθυρο και κοιτάζω συνέχεια έξω.Με πιάνει ένα πράγμα κλειστοφοβικό...και ανακατεύομαι κι όλας.Ούτε στο ασανσέρ μπαίνω και ας μη τον πιστεύουν κάποιοι όταν τους το λέω...Τέσπα το κυριότερο είναι το βαμβάκι το οποίο δυστυχώς δεν είναι και ευκαταφρόνητο...

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
αχα οκ τοτε,αυτο το προβλημα εχει και ενας φιλος μου.

ευχαριστω για τις ευχες!!!!

meandros

Member
γιατι στη hairline τα μοσχευματα τοποθετουνται πιο πυκνα?αφου απο την φυση μας πριν τη ραφλα δεν υπαρχει αυτο,η πυκνοτητα ειναι ομοιομορφη

Μπλουζα