jbQ1

New Member
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος στο forum και τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά νήματα για να πάρω μια πρώτη ιδέα. Εδώ και λίγους μήνες ψάχνω να κάνω την πρώτη μου ΜΜ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ήδη επισκεφτεί τις γνωστές κλινικές και γιατρούς για να πάρω γνώμες, αλλά θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα για την επέμβαση, οπότε θα εκτιμούσα πολύ αν είχατε προτάσεις ή εμπειρίες να μοιραστείτε από κλινικές εδώ.

Λίγα λόγια για την κατάστασή μου: είμαι 29, η τριχόπτωση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, στο παρελθόν χρησιμοποιούσα μινοξιδίλη και πλέον χρησιμοποιώ ένα σκεύασμα της Fagron που περιέχει μινοξιδίλη και ντουταστερίδη. Επισκέπτομαι τακτικά δερματολόγο και εδώ και αρκετό καιρό η τριχόπτωση έχει σταθεροποιηθεί — δεν χάνω πλέον τρίχες. Παρακάτω ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες για να δείτε την τωρινή εικόνα.

Αυτό που μου έχουν προτείνει είναι διήμερη επέμβαση: τη μία μέρα να παρθούν grafts από τη δεξιά πλευρά και να τοποθετηθούν στις περιοχές Α και Β, και τη δεύτερη μέρα από την αριστερή πλευρά για την περιοχή Γ. Η δότρια ζώνη φαίνεται καλή και επαρκής, οπότε στόχος μου είναι να βρω έναν καλό γιατρό που θα δώσει φυσικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Κάθε συμβουλή ή εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη,ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνημμένα

• IMG_1165.jpg
    IMG_1165.jpg
    376.9 KB · Προβολές: 46
  • IMG_1168.jpg
    IMG_1168.jpg
    133.2 KB · Προβολές: 47
  • IMG_1169.jpg
    IMG_1169.jpg
    208.2 KB · Προβολές: 44
  • IMG_1170.jpg
    IMG_1170.jpg
    339.6 KB · Προβολές: 42
  • IMG_5663.jpeg
    IMG_5663.jpeg
    251.2 KB · Προβολές: 46

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chris34

Well-Known Member
Καλώς ήρθες φίλε. Με μια πρώτη ματιά και αφού η δοτρια σου είναι απείραχτη αυτή τη στιγμή μπορεί σίγουρα να σου δώσει 4500-5000 τριχοθυλάκια και ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Είσαι σχετικά μικρός ακόμη και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών θα πορευτείς με θεραπείες που θα βοηθήσουν στη φυτρωση και στο να δυναμώσουν τα υπάρχοντα μαλλιά.

Θεραπείες με τοπικά (λοσιόν ή αφρό) μινοξιδιλης φιναστεριδης ή και με χάπι φιναστεριδης αν θέλεις.
Εγω θα σου πρότεινα την κλινική Advanced hair clinics. Έχω κάνει εκεί μεταμόσχευση και μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα μου είναι εξαιρετικό.
Αυτό που θα σου προτείνουν είναι τα τριχοθυλάκια που σου είπα και θα σου βγει περίπου 1€ το τριχοθυλάκιο.
Ανδρικοπουλου και Ζαμπουλακη οι γιατροί της κλινικής που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία. Εγώ έκανα με την πρώτη από πληροφορίες που είχα.
Δες διάφορα αποτελέσματα εδώ μέσα κάνε επισκέψεις και κάνε το. Είναι ότι καλύτερο.
Καλή επιτυχία.

bakalis

Member
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τι θα σου γράψουν.
Εγω βλέπω αρνητικό το νέο της ηλικίας (για τις τρίχες μιλάμε τωρα, μακάρι να ημουν και εγω 29).
Θετικό την σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλα φαινεται να εχεις και καλή δότρια.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος στο forum και τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά νήματα για να πάρω μια πρώτη ιδέα. Εδώ και λίγους μήνες ψάχνω να κάνω την πρώτη μου ΜΜ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ήδη επισκεφτεί τις γνωστές κλινικές και γιατρούς για να πάρω γνώμες, αλλά θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα για την επέμβαση, οπότε θα εκτιμούσα πολύ αν είχατε προτάσεις ή εμπειρίες να μοιραστείτε από κλινικές εδώ.

Λίγα λόγια για την κατάστασή μου: είμαι 29, η τριχόπτωση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, στο παρελθόν χρησιμοποιούσα μινοξιδίλη και πλέον χρησιμοποιώ ένα σκεύασμα της Fagron που περιέχει μινοξιδίλη και ντουταστερίδη. Επισκέπτομαι τακτικά δερματολόγο και εδώ και αρκετό καιρό η τριχόπτωση έχει σταθεροποιηθεί — δεν χάνω πλέον τρίχες. Παρακάτω ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες για να δείτε την τωρινή εικόνα.

Αυτό που μου έχουν προτείνει είναι διήμερη επέμβαση: τη μία μέρα να παρθούν grafts από τη δεξιά πλευρά και να τοποθετηθούν στις περιοχές Α και Β, και τη δεύτερη μέρα από την αριστερή πλευρά για την περιοχή Γ. Η δότρια ζώνη φαίνεται καλή και επαρκής, οπότε στόχος μου είναι να βρω έναν καλό γιατρό που θα δώσει φυσικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Κάθε συμβουλή ή εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη,ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στα 29, ΝW5 σημαίνει επιθετική ΑΑ. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις σταθεροποιηθεί. Ψάξτο περαιτέρω.

Chris34

Well-Known Member
Έχει ήδη μια πολύ μεγάλη αραίωση. Ακόμη και τα υπάρχοντα μαλλιά της ληπτριας να χάσει κάνοντας διπλή συνεδρία θα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο.
Εγώ θα έλεγα συντηρητική hairline διπλή μεταμόσχευση και θεραπείες μακροχρόνιες.
Εκτεθειμένος θα βγει κάποιος από τέτοιο πλάνο μόνο αν αργότερα η ΑΑ χτυπήσει και τη δοτρια. Αυτό δεν το ξέρει κανείς όμως.
30-40 είναι μια δεκαετία που θέλεις να έχεις μια καλή εικόνα αν σε απασχολεί το μαλλί.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ούτε μεγάλος ούτε μικρός και πιστεύω έχει την αραίωση για να ξεκινήσει μια πρώτη μεταμόσχευση. Τι άλλο να περιμένει σε αυτήν την κατάσταση. Η δοτρια φαίνεται υγείες.

piros75

Well-Known Member
Κατά τη γνώμη μου, μπορείς να ξεκινήσεις με μια μεταμόσχευση Α και Β ζώνη να δεις πως θα πάει και μετά από 1 χρόνο να μπεις για το μπιφτέκι πίσω

jbQ1

New Member
Καλησπέρα παιδιά,

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις πληροφορίες που μοιράζεστε, βοηθάει πολύ ειδικά τους νέου χρήστες.

@Chris34, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, επίσης η ΜΜ σου είναι από τις περιπτώσεις που είδα και μου φάνηκε πολύ πετυχημένη.
@Tetrakis Ναι είναι φτιαχτό και στο δίνει δερματολόγος, σε μορφή αφρού είναι το συγκεκριμένο.

Το θέμα που έχω είναι πλέον σταθερό, είχα πρόβλημα ΑΑ από 22 και αρκετά επιθετικό στην αρχή λόγω θυροειδή χασιμότο. Μετά σταθεροποιήθηκε στη πρώτη δερματολόγο που επισκεπτόμουν αλλά ήταν αρκετά αλμυρή και αποφάσισα να αλλάξω πριν μερικά χρόνια. Το λάθος που έκανα είναι ότι σταμάτησα να κάνω αγωγή καθώς η συγκεκριμένη είχε φτιαχτές από συγκεκριμένα φαρμακεία και ότι ειχα πάρει απλά το έχασα και έγινε και χειρότερα σε αυτό το διάστημα.

Στο σήμερα, οι κλινικές που έχω επισκεφτεί μου προτείνουν μονοήμερο για ζώνη Α,Β σε τιμές 3500-4000 και διήμερο και για Γ σε τιμές 7000-7200 χοντρικά, έχω και άλλες επισκέψεις να κάνω στις επόμενες εβδομάδες. Βέβαια, παίζει και πολύ μάρκετινγκ καθώς ακούω παντού τα ίδια και πιστεύω στις μεγάλες κλινικές πρέπει να πας με συγκεκριμένο γιατρό.

Εάν κάποιος έχει να προτείνει συγκεκριμένο γιατρό/κλινική που έκανε ΜΜ και έμεινε ικανοποιημένος θα με βοηθούσε πολύ.
Επίσης, τι ερωτήσεις θεωρείτε κρίσιμο να θέσω στους επόμενους γιατρούς; (π.χ. ποιος κάνει την τοποθέτηση, αν χρησιμοποιούνται βοηθοί, τρόπος εμφύτευσης, ποσοστά επιβίωσης μοσχευμάτων κ.λπ.)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Vasilis15

New Member
Φίλε μου καλησπέρα.

Ομοιοπαθης και γω ένα χρόνο μεγαλύτερος σου.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω κάνει ήδη δύο μεταμοσχεύσεις (δεν θα ήθελα να πω προς το παρόν που) και δεν έχω δει αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όπως και εγώ είσαι σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο για την ηλικία μας.Εισαι πολύ τυχερός που βρήκες το φόρουμ πριν κάνεις το οτιδήποτε και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Το θετικό είναι ότι βάσει της εικόνας της δοτριας σου φαίνεται ότι δεν το έχεις χάσει το τρένο.

Από και και πέρα εγώ από προσωπική εμπειρία,επειδή έκανα όπως σου είπα δύο μεταμοσχεύσεις σε ελληνικές κλινικές(μια φθηνή της σειράς και μια πανάκριβη πολυδιαφημισμένη)θα σου πω τα εξής:

-Μην επιλέξεις κάτι με βάση την τιμή.Λεφτα μπορείς να ξαναβγάλεις,τα χαμένα νιάτα και το κατεστραμμένο κεφάλι δεν γυρνάνε με τίποτα.

-Εχοντας δει και έχοντας ψάξει πολύ θα σου συνέστηνα να ΜΗΝ επιλέξεις κάποια εγχώρια.Ειναι ταλαιπωρία το καταλαβαίνω το να φύγεις έξω,αλλά δεν συγκρίνεται με την ψυχική ταλαιπωρία που θα υποστείς.

Δεν υπάρχει κλινική στην Ελλάδα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.Βαζω αστερίσκο για την κλινική του κ.Τυρκαλα που έχει καλά δείγματα και για την Seneca που είναι καινούρια.

-Απαιτησε πριν κάνεις το οτιδήποτε να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις και μετρήσεις προκειμένου να ξέρεις που βαδίζεις και να μην πας στα τυφλά.

-Απαιτησε να δεις πτυχίο ιατρικής και σημαντικότερο,ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΕΣ,ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ,ΚΟΜΜΩΤΕΣ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.Πληρωνεις
γιατρό,γιατρός θα στην κάνει.ΤΕΡΜΑ
-Δες μήπως χρειαστεί να βάλεις στο παιχνίδι και αγωγή από το στόμα,δηλαδή φιναστεριδη.
-Αν μπορείς ανέβασε και μια φωτογραφία από τα πλάγια και να φαίνονται λίγο τα γένια.Ενα υποτιμημένο πράγμα είναι η αποκατάσταση των temporal peaks που χωρίς αυτήν το κεφάλι φαίνεται πολύ άδειο.
-ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ PRP ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΎΤΤΑΡΑ
-Εφοσον το έχεις πάρει απόφαση ξεκινα χθες.Καθε μέρα που φεύγει δεν γυρνάει.
Μεχρι να το κάνεις,τραβά μια ξουρα.
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.

Marios1982

Well-Known Member
Φίλε μου καλησπέρα.

Ομοιοπαθης και γω ένα χρόνο μεγαλύτερος σου.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω κάνει ήδη δύο μεταμοσχεύσεις (δεν θα ήθελα να πω προς το παρόν που) και δεν έχω δει αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όπως και εγώ είσαι σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο για την ηλικία μας.Εισαι πολύ τυχερός που βρήκες το φόρουμ πριν κάνεις το οτιδήποτε και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Το θετικό είναι ότι βάσει της εικόνας της δοτριας σου φαίνεται ότι δεν το έχεις χάσει το τρένο.

Από και και πέρα εγώ από προσωπική εμπειρία,επειδή έκανα όπως σου είπα δύο μεταμοσχεύσεις σε ελληνικές κλινικές(μια φθηνή της σειράς και μια πανάκριβη πολυδιαφημισμένη)θα σου πω τα εξής:

-Μην επιλέξεις κάτι με βάση την τιμή.Λεφτα μπορείς να ξαναβγάλεις,τα χαμένα νιάτα και το κατεστραμμένο κεφάλι δεν γυρνάνε με τίποτα.

-Εχοντας δει και έχοντας ψάξει πολύ θα σου συνέστηνα να ΜΗΝ επιλέξεις κάποια εγχώρια.Ειναι ταλαιπωρία το καταλαβαίνω το να φύγεις έξω,αλλά δεν συγκρίνεται με την ψυχική ταλαιπωρία που θα υποστείς.

Δεν υπάρχει κλινική στην Ελλάδα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.Βαζω αστερίσκο για την κλινική του κ.Τυρκαλα που έχει καλά δείγματα και για την Seneca που είναι καινούρια.

-Απαιτησε πριν κάνεις το οτιδήποτε να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις και μετρήσεις προκειμένου να ξέρεις που βαδίζεις και να μην πας στα τυφλά.

-Απαιτησε να δεις πτυχίο ιατρικής και σημαντικότερο,ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΕΣ,ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ,ΚΟΜΜΩΤΕΣ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.Πληρωνεις
γιατρό,γιατρός θα στην κάνει.ΤΕΡΜΑ
-Δες μήπως χρειαστεί να βάλεις στο παιχνίδι και αγωγή από το στόμα,δηλαδή φιναστεριδη.
-Αν μπορείς ανέβασε και μια φωτογραφία από τα πλάγια και να φαίνονται λίγο τα γένια.Ενα υποτιμημένο πράγμα είναι η αποκατάσταση των temporal peaks που χωρίς αυτήν το κεφάλι φαίνεται πολύ άδειο.
-ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ PRP ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΎΤΤΑΡΑ
-Εφοσον το έχεις πάρει απόφαση ξεκινα χθες.Καθε μέρα που φεύγει δεν γυρνάει.
Μεχρι να το κάνεις,τραβά μια ξουρα.
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.
Πεστα Χρυσόστομε

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα