Πλύση με betadine?

somari

Active Member
Παίδες, να σας ρωτήσω, έχω αγοράσει σαπούνι betadine και πλένομαι, επειδή κάνει "θαύματα" στο θέμα ακμή + λιπαρότητα. Η απορία μου είναι η εξής: Επειδή το ιώδιο ΓΕΝΙΚΑ έχει παρενέργειες και κυρίως ορμονικές (θυροειδή), κάνει να πλένω κάθε μέρα το πρόσωπό μου; Στο φυλλάδιο λέει απλά "Δοσολογία: Εξαρτάται από τον ασθενή", τίποτα άλλο.

Γνωρίζετε αν είναι ασφαλής (σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και υπερευαίσθητοι οργανισμοί) η πλύση 1ή2 φορές ημερησίως;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
somari είπε:
Παίδες, να σας ρωτήσω, έχω αγοράσει σαπούνι betadine και πλένομαι, επειδή κάνει "θαύματα" στο θέμα ακμή + λιπαρότητα. Η απορία μου είναι η εξής: Επειδή το ιώδιο ΓΕΝΙΚΑ έχει παρενέργειες και κυρίως ορμονικές (θυροειδή), κάνει να πλένω κάθε μέρα το πρόσωπό μου; Στο φυλλάδιο λέει απλά "Δοσολογία: Εξαρτάται από τον ασθενή", τίποτα άλλο.

Γνωρίζετε αν είναι ασφαλής (σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και υπερευαίσθητοι οργανισμοί) η πλύση 1ή2 φορές ημερησίως;

και γιατι δεν βαζεις αιρολ για την λιπαροτητα που εχει και αντιγυραντικες ιδιοτητες??

weznem

Well-Known Member
somari είπε:
Φοβάμαι την λέπτυνση, η αιρόλ νομίζω δεν είναι για μακρά χρήση
οχι αντρακο μπερδευτηκες.. η αιρολ ειναι ρετινοειδη αλοιφη οχι κορτιζονη...
το αντιθετο η αιρολ αυξανει το κολλαγονο και παχαινει την επιδερμιδα,απλα ειναι φωτοευαισθητη μεσα 4 μερες χρησης θα δεις διαφορα ..απλωμα στο προσωπο κουτελο την αφηνεις 10 λεπτα ξεβγαζεις..ετσι εκανα εγω και τιποτα απο σμηγμα..τωρα αν ξερει καποιος καποια καλυτερη εφαρμογη ας την πει..

giannis1991

Well-Known Member
somari είπε:

φιλε επειδη και εγω εχω ακμη(κυριως στη ραχη)τι ακριβως κανεις????εχει κανα αποτελεσμα???

somari

Active Member
Ή με το κλασικό betadine και το αφήνω πάνω στα σπυριά μέχρι να ξεραθει και μετά ξέβγαλμα, ή παίρνω το σαπούνι και κάνω αφρό και ξεβγάζω (σαν να πλενόμουν δηλαδή με οποιοδήποτε αφρίζον σαπούνι)

Bouklas

Well-Known Member
weznem είπε:
οχι αντρακο μπερδευτηκες.. η αιρολ ειναι ρετινοειδη αλοιφη οχι κορτιζονη...
το αντιθετο η αιρολ ,απλα ειναι φωτοευαισθητη μεσα 4 μερες χρησης θα δεις διαφορα ..απλωμα στο προσωπο κουτελο την αφηνεις 10 λεπτα ξεβγαζεις..ετσι εκανα εγω και τιποτα απο σμηγμα..τωρα αν ξερει καποιος καποια καλυτερη εφαρμογη ας την πει..

Σημαντική πληροφορία ότι αυξανει το κολλαγονο και παχαινει την επιδερμιδα, δεν το ήξερα αυτό!
Μωρέ bravo η airol!
Στο θέμα ακμής, όταν την χρησιμοποιούσα με την μινοξιδίλη στην αρχή είχα γεμίσει με μικρά σπυράκια στο μέτωπο, είχα βάλει την κρέμα και σε 2 μέρες είχε γίνει ξανά λείο το δέρμα. Και στο θέμα της ακμής έχω λιώσει πολλά προϊόντα.Τώρα κάνω χρήση με σαλκιλικο οξύ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

weznem

Well-Known Member
για την ακριβεια υπερπαραγωγη κολλαγονου,παχαινει την κερατινη στοιβαδα,αλλα αν βαζεις περισσοτερο απο οτι πρεπει σε ερεθιζει με σπυρακια κοκκινα μια αποχρωση κοκκινη στην περιοχη,και ειναι φωτοευαισθητη δεν θα την βαλεις τωρα για να βγεισε δυο ωρες στον ηλιο..βαλε την 6 ωρες πριν..η το βραδυ ακομα καλυτερα..αν τυχον σε ερεθιζει πετα πανω bepanthol...αλοιφη..μην βαλεις ομως κατω απο τα βλεφαρα δεν νομιζω οτι ενδείκνυται

Bouklas

Well-Known Member
weznem είπε:
για την ακριβεια υπερπαραγωγη κολλαγονου,παχαινει την κερατινη στοιβαδα,αλλα αν βαζεις περισσοτερο απο οτι πρεπει σε ερεθιζει με σπυρακια κοκκινα μια αποχρωση κοκκινη στην περιοχη,και ειναι φωτοευαισθητη δεν θα την βαλεις τωρα για να βγεισε δυο ωρες στον ηλιο..βαλε την 6 ωρες πριν..η το βραδυ ακομα καλυτερα..αν τυχον σε ερεθιζει πετα πανω bepanthol...αλοιφη..μην βαλεις ομως κατω απο τα βλεφαρα δεν νομιζω οτι ενδείκνυται

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε ;) Το έχω ήδη πλέον σοβαρά στα υπόψιν μου! Θα κοιτάξω την βάλω μέσα στην εβδομαδιαία θεραπεία που αυτοσχεδίασα :D

giannis1991

Well-Known Member
Bouklas είπε:
weznem είπε:

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε ;) Το έχω ήδη πλέον σοβαρά στα υπόψιν μου! Θα κοιτάξω την βάλω μέσα στην εβδομαδιαία θεραπεία που αυτοσχεδίασα :D

παιδες δλδ για το υπερλιπαρο κουτελο που εχω λετε να κανει η αιρολ???επισης για το κεφαλι κανα σαμπουαν που να ειχε καποιος και να του μειωσε-εξαφανισε τη λιπαρτητα???δεν την παλευω...ωρες ωρες ειμαι λες και εχω τρεξει 10 χιλιομετρα και ειμαι ιδρωμενος...
bouklas για τα σπυρια τι δοκιμαζεις???πες μου γτ σκεφτομαι του χρονου να μπω στην ισοτρετινοινη δεν την παλευω αλλο....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
ναι ναει για το κουτελο θα το δεις και μονο σου γι αν καταλαβεις..καθαριζα το σμηγμα οσ μπορουσα που πυπηρχε στην μυτη..αποστειρωνα την περιοχη εβαζα αιρολ μια φορα μονο..εβγαινε σμηγμα μετα απο 2-3 μερες..φαντασου αν εβαζα καθε μερα

Bouklas

Well-Known Member
giannis1991 είπε:
παιδες δλδ για το υπερλιπαρο κουτελο που εχω λετε να κανει η αιρολ???επισης για το κεφαλι κανα σαμπουαν που να ειχε καποιος και να του μειωσε-εξαφανισε τη λιπαρτητα???δεν την παλευω...ωρες ωρες ειμαι λες και εχω τρεξει 10 χιλιομετρα και ειμαι ιδρωμενος...
bouklas για τα σπυρια τι δοκιμαζεις???πες μου γτ σκεφτομαι του χρονου να μπω στην ισοτρετινοινη δεν την παλευω αλλο....

Φιλε μάλλον έχουμε το ίδιο θέμα με την λιπαρότητα. Όταν πλένω το πρόσωπο μου σε 2-3 ώρες είμαι γεμάτος λαδίλα στο κούτελο.
Αυτό που κάνω τώρα φιλε να πλένω το προσώπου μου 2 φορες την ημερα πρωί και βραδυ με προϊόντα που να γραφουν oil free.Για εμάς που έχουμε λιπαρό δέρμα τέτοια προϊόντα πρέπει φιλε όσο το δυνατόν φυτικά χωρίς λάδια και λοιπά μέσα. Ένα gel καθαρισμού πχ oil free. Για την ακμή αλλα και για την λιπαρότητα πλένω το προσώπου μου 1-2 φορες την βδομάδα με σαλκιλικο οξυ που παρήγγειλα από το ebay, θα έχουν και στα φαρμακεία φαντάζομαι αλλα δεν ξέρω τιμές.
Αλλα θέλει προσοχή με το σαλκιλικο γιατί είναι σε ποσοστά πχ έχει 5% 10% 20% 40% 50% όσο ανεβαίνεις τόσο και πιο δυνατό είναι το υγρό και μπορεί να σου προκαλέσει μέχρι και έγκαυμα, εγώ το 10% χρησιμοποιώ. Καθαρίζω το πρόσωπο μπαίνει το σαλκιλικο μέσα στο δέρμα καθαρίζει ότι υπάρχει από μαύρα στίγματα σπυράκια νεκρά κύτταρα. Μέχρι στιγμής φιλε έχω γλιτώσει αρκετά χρήματα από εκεί που έπαιρνα πχ ένα της loreal το pure zone το οποιο σου έκανε καθαρισμό και έχει πάνω από 7 ευρώ, είχα χαλάσει τόσα λεφτά σε κάτι τέτοια.
Στο θέμα λαδίλας φιλε δεν είναι αρκετά εύκολα τα πράγματα, έχω δει ότι έχω μείωση σε αυτό το θέμα αλλα ακόμα συνεχίζω την αυτοσχέδια θεραπεία μου γιατί λίγο καιρό χρησιμοποιώ σαλκιλικο οξύ.
Πάντως φιλε το καλύτερο από όλα που από ότι έχω διαβάσει σε πολλά forums όντως κάνει παπάδες και δουλειά είναι κάτι χάπια κορτιζόνης που είναι ειδικά για την ακμή! Κόσμος που είχε μεγάλο θέμα με την ακμή και την λιπαρότητα σώθηκε μια και καλή. Όμως έχει ένα μειονέκτημα ότι για τους πρώτους μήνες της θεραπείας το πρόσωπο σου θα γεμίσει με κοκκινίλες σπυράκια, θα γίνεις χαλια λέγανε γιατί θα αποβάλεις κάθε τι έχει το δέρμα σου έτσι ώστε να καθαρίσει. Πολλοί γράφανε ότι δεν μπορούσανε να κυκλοφορήσουν έξω. Τέλος πάντων αυτό διαρκεί για κάμποσο καιρό δεν θυμάμαι ακριβώς φιλε αλλα μπορείς να το βρείς στο google αν γράψεις χάπι κορτιζονης ακμή θα διαβάσεις πολλές εμπειρίες. Άνθρωποι που έβγαζαν σπυράκια η είχαν πολύ έντονη λαδίλα σαν εμενα και σένα ακομα και μετά από 3 χρονια δεν είχαν βγάλει το παραμικρό!!! Και δεν είναι θεραπεία σαν τα μαλλιά. Το κανεις μια φορα και τέλος από ότι είδα, δεν είναι δηλαδή καθημερινή χρήση και όταν την κόψεις ξαναξεκινάς.

weznem

Well-Known Member
το χαπι ομως εχει και δυνατες παρενεργειες μεχρι και τριχοπτωση...που λες...και καθαριζεις απο ακμη μια για παντα αλλα δεν ειναι απιρινη..δε την ανεχονται ολοι οι οργανισμοι αυτη την θεραπεια..

Bouklas

Well-Known Member
weznem είπε:
το χαπι ομως εχει και δυνατες παρενεργειες μεχρι και τριχοπτωση...που λες...και καθαριζεις απο ακμη μια για παντα αλλα δεν ειναι απιρινη..δε την ανεχονται ολοι οι οργανισμοι αυτη την θεραπεια..

Και τριχόπτωση? :(
Ναι εννοείτε, δεν είναι ασπιρίνη! Είναι κορτιζόνη! Ασφαλώς και πας σε γιατρό, δεν ξεκινάς από μονος σου να παίρνεις χάπια. Σε εξετάζει γιατρός το συζητάτε και έτσι συνεχίζεις, και βεβαια υπάρχει και παρακολούθηση του στην διάρκεια της θεραπείας.

gianniskritikos2

Active Member
ο φιλος καπα που τον ειχα ρωτισει για κατι χαπια ακκουραν μου ειχε πει πως βοηθανε στο μαλλι με δοσολογια 2 μγ ... αλλοι περνουν 60 για την ακμη εξαφανιζουν καθε ιχνως ακμης αλλα ειναι βαρια χαπια.... με 60μγ ξερενετε το δερμα τα χιλια χριαζεσαι αληφες και τετοια.... ομως με 2 μγ δεν θα εχει κανεις τετοιο θεμα.... καθως θα μειωση τη λιπαροτιτα σε ενα βαθμο και μονο... αμα καταφερνουν αυτα τα χαπια με 2μγ οχι να μας στεγνωσουν αλλα να μειωσουν την υπερπαραγωγη σμηγματος σε καλο βαθμο αντι να λαδονουμε σε 3 ωρες να λαδονουμε σε 10 ειναι αρκετα καλο καθως ιδικα τα μαλλια θα μενουν καθαρα για περισσοτερες ορες και το λαδι που θα βγαλουν θα ειναι σιγουρα μιικροτερης ποσοτητας απο πριν... εγω ρωτησα τον καπα με 2μγ θα κανει δουλια? γιατι η δοση η κανωνικη ειναι 20μγ σε κανωνικες καταστασεις μου λεει ναι θα κανει... τα 20μγ εξαφανιζουν εως και 90% περιπου απο λαδιλες και σμηγματα αρα κεγοντε οι θηλακες γιατι αφιδατονονται απο οτι καταλαβα.... το λιγο λαδι χριαζεται ..το χριαζομαστε σε ενα βαθμο..... αλλα τα 2μγ μπορει να ειναι αρκετα χρησιμα και νομιζω μετα απο τη χρηση αυτων των χαπιων 6 μηνων μετα αλαζει γενικα ο οργανισμος θα παραγει λιγοτερη λαδιλα.... επιστρεφει τους σμηγματογονους αδενες στην προεφυβηκη υλικια.... τωρα αν καποιος εχει μεγαλο θεμα με λαδιλες και σμηγμα και 10μγ να παρει δεν θα του καψει τους θυλακες μαλλον καλο θα κανει... καλο θα ηταν να αναφερει και ο καπα την γνωμη του σε εσας αμα εχετε καποια ερωτηματα γιατι και εγω οτι λεω απο τον καπα τα εμαθα αν λεω τπτ λαθως καπα διεψευσε με ανθρωπος ειμαι μπορει να μην καταλαβα κατι καλα:)

weznem

Well-Known Member
Bouklas είπε:
weznem είπε:

Και τριχόπτωση? :(
Ναι εννοείτε, δεν είναι ασπιρίνη! Είναι κορτιζόνη! Ασφαλώς και πας σε γιατρό, δεν ξεκινάς από μονος σου να παίρνεις χάπια. Σε εξετάζει γιατρός το συζητάτε και έτσι συνεχίζεις, και βεβαια υπάρχει και παρακολούθηση του στην διάρκεια της θεραπείας.

nai τα χαπια της ακμης ειναι πολυ ισχυρα(δεν γνωριζω αν αυτα τα χαπια που συζητουσαν τα παιδια ειναι κορτιζονης η κατι πιο ισχυρο απο αυτο που λες εσυ για θεραπεια ακμης, το υποθετω ομως..) και γι αυτο παρακολουθείσαι και αναλογα με τους δεικτες που θα εχεις στις εξετασεις αποφασιζει ο γιατρος αν μπορεις η οχι να συνεχισεις.. ναι καιει του ςθυλακες ελεγαν ακριβως και παιζει να ειναι και μη παροδικο το θυμαμαι καλα...αν εκεινο το χαπι ειναι αυτο που λες εσυ δεν το θυμαμαι,αλλα κρατα στην ακρη αυτο που σου πα και ψαξε το να μαθεις,μπορει να κανω λαθος και να ηταν κατι πιο ισχυρο εκεινο..(νομιζω ισοτρετινοινη ειχαν πει οτι ηταν)

Μπλουζα