Απ: Πλάνο για δυο Μεταμοσχεύσεις (Fue or Strip)
Εδώ που ζω (Βερολίνο) το κουτάκι κάνει 96€ στα φαρμακεία. Χορηγείται αποκλειστεικά με ιατρική συνταγή. Εμπεριέχει 30 κάψουλες. Οι υπολογισμοί μου ήταν ακριβείς, σύμφωνα πάντα μετα δεδομένα που έχω εγώ. Εάν στην Ελλάδα κάνει λιγότερο, όπως λέει ο σκεπιτικιστής (και κάτι θα ξέρει μιας και το χρησιμοποιεί), τότε σαφώς αλλάζουν οι συσχετισμοί. Άρα koskar φίλε, θα πρέπει να υπολογίσεις το κατά πόσο σε συμφέρει, σύμφωνα με την τιμή που ΕΣΥ μπορείς να το προμηθευτείς.
Κάθε φάρμακο, έχει μια μακριά λίστα με πιθανές παρενέργειες. Ως εδώ συμφωνώ. Μόνο που ΠΡΙΝ πάρεις το φάρμακο, ΔΕΝ γνωρίζεις εάν θα έχεις ΕΣΥ σαν άτομο παρανέργειες. Δηλαδή παίρνεις ένα ΡΙΣΚΟ. Ερώτηση: αξίζει να πάρεις τέτοιο ρίσκο για μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση, την στιγμή που υπάρχουν ΜΟΝΙΜΕΣ μεθοδοι (δέχομαι ότι είναι πιο ακριβές μέθοδοι για τα ελληνικά δεδομένα και δεν προβάλω την τιμή ως επιχείρημα);
Έπειτα θα πρέπει να ξέρεις koskar ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις να δημιουργήσει μεγάλη ζημιά και ίσως μάλιστα ανεπανόρθωτη. Γενικότερα όμως το φαινόμενο στην ΕΛΛΑΔΑ με τα φάρμακα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Πας στον γιατρό και με την παραμικρή γρίπη σε δίνουν ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ. Την στιγμή που τα αντιβιοτικά στην ουσία δεν ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ μόνο βλαβαρά ΒΑΚΤΗΡΙΑ αλλά και βακτήρια που ΠΡΕΠΕΙ ο οργανισμός να έχει. Και δεν προσπαθούν καθόλου με άλλες φυσικές και απόλυτα αποτελεσματικές ουσίες. Στην ουσία δηλαδή σε κάνει καλά από κάποια ασθένεια, αλλά σε εξασθενεί ή και θέτει την υγεία σου σε κίνδυνο σε κάτι ΑΛΛΟ.
Εν ολίγοις τα φάρμακα και κυρίως τα ΔΥΝΑΤΑ φάρμακα πρέπει να είναι η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ. Και αυτό σε περιπτώσεις που απειλείται η ΥΓΕΙΑ του ασθενούς. Η τριχόπτωση ΔΕΝ είναι απειλή για την υγεία σου. Και ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το υπέρτατο κακό. ΜΗΝ πάρεις ΠΟΤΕ φάρμακα για την τριχόπτωση. Αυτό πιστεύω ΕΓΩ. Και φυσικά σέβομαι το Σκεπτικιστή και τον ΒΑΓΚ25. Αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με την απόφασή τους, να κάνουν χρήση φαρμάκων.
Το ότι η μεταμόσχευση ΔΕΝ είναι παιχνίδι το έχουμε καταλάβει καλά, φίλε σκεπτικιστή. Εγώ έχω κάνει ΤΕΣΣΕΡΙΣ. Αλλά δεν και απειλή για την ολική ΥΓΕΙΑ του "ασθενούς".
Αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, είναι η ΥΓΕΙΑ και η ΛΙΜΠΙΝΤΟ σας. Και μπορεί να βρεθεί κάποιος να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ (χωρίς εισαγωγικά) εάν δεν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τί ακριβώς διακυβεύεται με την λήψη φαρμάκων.
Και κάτι τελευταίο ΠΟΛΥ σημαντικό. Για μένα προσωπικά ένας γιατρός, ο οποίος σε λέει να πάρεις φιναστερίδη για να πετύχει η εγχείρηση του, είναι ψυχρότατος "επαγγελματίας". Για να μην το πω αλλιώς, όπως δηλαδή το σκέφτομαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
Φιλικά., παίδια. Μην αρπάζεστε. Συμπαίκτες είμαστε..
Υ.γ. Κοσκαρ ο σκεπτικιστής, είπε ένα πράγμα που θα πρέπει να θεωρήσεις καλύτερο από το να πάρεις φάρμακα. Να κάνεις την εγχείρηση σε τελικό στάδιο. Ή να κάνεις μια τέτοια ΦΟΥΕ που θα έχει τόσο μα τόσο φυσικό αποτέλεσμα που θα έχεις ΛΙΓΑ μαλλιά και ΚΑΛΑ. Είναι σαφώς καλύτερα από το να μην έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ. Άποψή μου.