Πιθανή μεταμόσχευση

tta

New Member
Καλησπέρα, παρακολουθώ το forum καιρό και σκέφτηκα να ανοίξω και εγώ θέμα ζητώντας τη γνώμη σας.

Ένα μικρό ιστορικό: Είμαι 22 χρονών, κοντά στα 23 και η αραίωση μου ξεκίνησε πιθανολογώ την άνοιξη του 2015. Τα πρώτα σχόλια, απ'όπου κατάλαβα και ότι έχω θέμα, τα άκουσα μέσα καλοκαιριού του 2015 και μετά από λίγο καιρό ξεκίνησα θεραπεία με regain. Τον πρώτο 1 μήνα υγρό με κορτιζόνη μέσα και από εκει και πέρα και για ένα χρόνο αφρό. Για κάποιους μήνες χρησιμοποίησα και το cg-210 όμως δεν είδα κάτι θετικό, το αντίθετο μάλιστα, οπότε το σταμάτησα. Έχω αραίωση κυρίως στο crown και σε μικρότερο βαθμό μπροστά.

Δοκίμασα πρόσφατα propecia και με το regain δεν είδα και εκπληκτικά αποτελέσματα, όμως το σταμάτησα λόγο παρενεργειών (ελαφρής πόνος στους όρχεις που μου δημιούργησε φόβο για χειρότερα).

Από κληρονομικότητα τα πράγματα είναι άσχημα από την μεριά της μάνας μου με αρκετούς NW6 που όμως η αραίωση προχώρησε σε τύπο Α. Πρώτα έφυγαν όλα τα μπροστά και μετά όλα τα πίσω. Εγώ φαίνεται να έχω το pattern του πατέρα μου όπου στα 62 του είχε άδειο crown και το ενδιάμεσο και τα μπροστά ήταν πιο αραιά αλλά με αρκετά μαλλιά. Επίσης η hairline του ήταν φυσιολογική και ποτέ δεν είχε τα κλασσικά λιμανάκια στους κροτάφους. Η τριχόπτωση του ξεκίνησε μετά τα 40-45 απ'οτι θυμάμαι. Δυστυχώς δεν ξέρω που θα έφτανε καθώς τον έχασα στα 62 του... Σε εμένα πιθανολογώ πως ξεκίνησε τόσο νωρίς λόγο πίεσης και άγχους που βιώνω έντονα τα τελευταία χρόνια.

Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα όπου αποφάσισα να δω τι πιθανότητες έχω για μια μεταμόσχευση. Να διευκρινίσω από τώρα πως το concept μαλλιά για πάντα δεν με απασχολεί καθώς θέλω να ζήσω καλά και ήρεμα τα "καλά" μου χρόνια. Από την ηλικία κοντά στα 40 και μετά θεωρώ την αραίωση φυσιολογική και ανεκτή. Για τον λογό αυτό σκέφτομαι και την μεταμόσχευση από τόσο μικρός. Για να το θέσω καλύτερα, δεν θέλω να είμαι καραφλός μέχρι τα 30 και ξαφνικά μετά να έχω μαλλιά... Γι'αυτό και σκέφτομαι την μεταμόσχευση από τόσο μικρός. Ακόμη να διευκρινίσω πως παντού έχω μαλλί αλλά αδύναμο και σκέφτομαι την μεταμόσχευση σε ένα χρόνο από τωρά, που θα έχω τελειώσει με το φανταρικό και πιθανόν θα έχω αραιώσει και άλλο.

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες και περιμένω τη γνώμη σας

Το πάνω μέρος κάτω από φως λάμπας
https://s19.postimg.org/vuxirxedv/20161003_170259_HDR.jpg
https://s19.postimg.org/sgjxpj8cz/20161003_170420_HDR.jpg

Το πάνω μέρος σε φως ημέρας
https://s19.postimg.org/h08xdr4sz/20161003_170314_HDR.jpg
https://s19.postimg.org/e7kb7gtub/20161003_170349_HDR.jpg

Κρόταφοι και hairline
https://s19.postimg.org/4e33unrpv/20161003_170610_HDR.jpg
https://s19.postimg.org/fey8zojyr/20161003_170618_HDR.jpg
https://s19.postimg.org/fszkza42b/20161003_170627_HDR.jpg

Δότρια με φλας
Πίσω
https://s19.postimg.org/57fpn9xqr/20161003_170955.jpg
https://s19.postimg.org/f60o9r76b/20161003_171011.jpg
https://s19.postimg.org/qwelr4zyr/20161003_171013.jpg
https://s19.postimg.org/p8k1q8bgz/20161003_192546.jpg
Πλάγια
https://s19.postimg.org/732hyfmkz/20161003_192428.jpg
https://s19.postimg.org/j6cezqn0z/20161003_192523.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Utopia

Active Member
Κοίτα για μ/μ δεν ξέρω θα σου πουν καλύτερα πιο έμπειρα μέλη που έχουν ασχοληθεί με μ/μ, γιατί δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος...Αλλά επειδή είσαι αρκετά μικρός για μ/μ θα σου πω το εξής :
1.Πρώτον, το να κάνεις μ/μ δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα εξακολουθεί να εξελίσσεται η τριχοπτωσή σου. Επομένως στο μέλλον θα ξαναχρειαστείς μ/μ για να καλύπτεις τα μπαλώματα.
2. Έχεις διάχυτη αραίωση στο μπροστά μέρος πράγμα που καθιστά δύσκολη τη μ/μ γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για Shock Loss (δεν υποστηρίζει το αιματολογικό δίκτυο τόσα πολλά τριχοθυλάκια, θα στα εξηγήσουν λεπτωμερώς τα πιο έμπειρα μέλη)

Οι θεραπείες δεν σου έκαναν τίποτα; Ούτε σου φρέναραν κάπως την τριχόπτωση; Το Propecia πόσο καιρό το έπαιρνες;
 

bruno1989

Active Member
den pas na rixeis kamoia gomenitsa re file , eisai stin kaluterh hlikia min se vasanizoun tetoia themata. otan pas 30 asxolisou....... me kalh ennoia to lew.. sorry gia ta greeklish eimai apo kin...
 

tta

New Member
@Utopia οι θεραπείες έδωσαν ένα boost στην αρχή και με έχουν κρατήσει στο σημείο που βλέπεις. Πότε τα πράγματα φαίνονται λίγο καλύτερα και πότε λίγο χειρότερα, ανάλογα την εποχή. Και σε οικογενειακό φίλο δερματολόγο που πάω για να το παρακαλοθούμε με τον ειδικό φακό που έχουν αυτοί το ίδιο μου είπε. Propecia πήρα για 4 μέρες από 1/4 τη μέρα. Είπα να ξεκινήσω συντηρητικά για να αποφύγω τα sides αλλά από τη δεύτερη μέρα είχα τον πόνο που ανέφερα και σταμάτησα.

@bruno1989 Κακή η ψυχολογία για γκόμενα...

@koumparos Δεν θέλω να κάνω τώρα... Απλά θέλω μια γνώμη αν μελλοντικά αξίζει.

Γενικά αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το crown. Τα μπροστά τώρα είναι χτενισμένα μπροστά για να φαίνεται όσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση. Κανονικά τα έχω σηκωμένα και μπροστά δεν φαίνεται τίποτα.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Τωρα που εισαι 22 νομιζεις οτι τα 30 ειναι μακρια. Η οτι δεν ειναι εξισου καλα. Βαλε καμια μινοξιδιλη αν θες και να χρησιμοποιεις καλα φαρμακευτικα σαμπουαν. Ψαξε θεματα στο φορουμ. Στα 22 μου ειχα πιο ανοιχτους κροταφους απο σενα. Μη νομιζεις οτι δεν ξερουμε τι νιωθεις.
Τωρα προσεξα οτι εχεις δοκιμασει θεραπειες.
 

Utopia

Active Member
Propecia πήρα για 4 μέρες από 1/4 τη μέρα. Είπα να ξεκινήσω συντηρητικά για να αποφύγω τα sides αλλά από τη δεύτερη μέρα είχα τον πόνο που ανέφερα και σταμάτησα.
Σοβαρά; Με 1/4 του Propecia που ισοδυναμεί με 0,25mg φιναστερίδης είδες sides και μάλιστα από την 2η μέρα; Κι εγώ που το παίρνω 3 εβδομάδες και ξεκίνησα με ολόκληρο δεν καταλαβαίνω τίποτα σαν να μην το παίρνω...
 

tta

New Member
@dimitris50423 Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολού οι κρόταφοι. Για την ακρίβεια φαίνονται οκ για την ηλικία μου. Επίσης αν έχω μοιάσει στον πατέρα τότε πιθανότατα θα μπουν λίγο ακόμα μέσα και τέλος. Το crown είναι το θέμα μου.

@Utopia Ναι με 0.25 mg είδα ένα μούδιασμα και ελάχιστο πόνο. Βέβαια λέω να το ξαναξεκινήσω και να του δώσω 1 εβδομάδα μήπως προσαρμοστεί ο οργανισμός μου ή είναι placebo.
 

Utopia

Active Member
Ναι με 0.25 mg είδα ένα μούδιασμα και ελάχιστο πόνο. Βέβαια λέω να το ξαναξεκινήσω και να του δώσω 1 εβδομάδα μήπως προσαρμοστεί ο οργανισμός μου ή είναι placebo.
Καλά πως το έκοβες αυτό το μικρό ροζ χαπάκι; :D Σε 1/4 κιόλας φίλε... Μπας και είναι αυθυποβολή; Υπερβολικά μικρή ποσότητα για sides... Δηλαδή φαντάσου να έπαιρνες ντουταστερίδη τι sides θα είχες, θα σου είχαν μπλαβίσει τα @ρχιδι@ λες και έφαγες μύτο με μπάλα του μπάσκετ από τον Ibrahimovic...
 

piros75

Well-Known Member
Εντάξει ακόμα και σε αυτή τη φάση θα μπορούσες να μπεις για καμιά 500αριά μοσχεύματα που θα βελτίωναν πολύ την εικόνα σου στην κορυφή, αλλά στη θέση σου θα επέμενα έστω και με μινοξιδίλη για κάνα δυο χρόνια και μετά, αν δεν είχα αποτέλεσμα, θα έμπαινα σε σκέψεις για μμ.
 

aeratos28

Just aeratos
ρε piros που να βάλει 500 grafts o άνθρωπος πίσω??εγώ καλά τον βλέπω,ας συντηρήσει και να ενδυναμώσει με μινοξιδιλη εκεί πίσω..με την θεραπεία θα κλείσει εντελώς το μηδαμινό άνοιγμα που έχει..αν θέλει αυτός 500 πίσω άλλοι θέλουν ολόκληρες δοτριες για το άνοιγμα που έχουν..μία χαρά τον βλέπω εγω
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tta

New Member
Παιδιά δεν έχω σταματήσει την θεραπεία. Χρησιμοποιώ αφρό regain μια φορά τη μέρα. Και είμαι σταθερός σ'αυτό το αποτέλεσμα. Κάποιες περιόδους τα βλέπω λίγο καλύτερα και κάποιες λίγο χειρότερα, όμως πάνω κάτω είναι έτσι η κατάσταση. Βέβαια έχω χάσει σε σχέση με πριν μερικούς μήνες που είχα πάρει το max από τη μινοξιδίλη αλλά κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αναμενόμενο.
Δεδομένου αυτού φοβάμαι μεγαλύτερη κατηφόρα ειδικά σε συνδιασμό με το γεγονός πως μπαίνω φαντάρος τον επόμενο μήνα και είμαι αρκετά αγχώδης τύπος. Θα ψαχτώ για μεταμόσχευση το πιο νωρίς σε ένα χρόνο από τώρα αν η αραίωση προχωρήσει, ειδικά πίσω, καθώς ξέρω πως τώρα το shock loss είναι μάλλον βέβαιο. Άνοιξα το θέμα βασικά για να παρουσιάσω την κατάστασή μου και να πάρω μια γνωμη για τη δότρια και το πως μπορεί να προχωρήσει η αραίωση...
 

andy.k

Active member
Σωστος...ανεμενε...ακομα το προβλημα ειναι σχεδον μηδαμινο κ κακως ριχνει την ψυχολογια σου. Περιμενε κανα δυο χρονακια, να δεις κ πως θα εξελιχθει το patern σου. Μη σπαταλας gts κ χρημα απο τωρα...
 

tta

New Member
@andy.k Πιθανότατα να εξελιχθεί σαν του πατέρα μου όπως ανέφερα και από πάνω, όμως δεν ξέρω που θα κατέληγε ο πατέρας...
Αυτή τη στιγμή με απασχολεί περισσότερο το στρατιωτικό και τα σχόλια που θα ακούω από τον καθένα εκεί μέσα...
Όσο για χρήματα έχω ήδη κάνει καλούτσικη καβάτζα και συνεχίζω όσο μπορώ

Γενικά θα ήθελα απ'όλους μια γνώμη για τη δότρια και για την πιθανή εξέλιξη(πιο δύσκολο αυτό).
 

andy.k

Active member
Η δοτρια σου καλη φαινεται. Το πισω κομματι φαινεται αρκετα δυνατο. Αλλα για να εισαι σιγουρος καλο θα ηταν να κανεις μια μετρηση. Κανουν στην dhi αν πεις να πας για μια συναντηση για να ξερουν ποσα gts διαθεσιμα για μμ εχεις συνολικα. Οσο για το patern, παντα παιζει ρολο η κληρονομικοτητα. Το αγνωστο ειναι απο ΠΟΥ το κληρονομεις...Αν σου φαινεται οτι εχεις αντιστοιχη εξελιξη με αυτη που ειχε ο πατερας σου, πιθανον να εχεις το ιδιο patern. Πολυ δυσκολο παντως να προβλεψεις τετοιο πραγμα, γι αυτο, φυλαγε τα ρουχα σου...
 
Μπλουζα