Πιθανή μεταμόσχευση σε dhi ή ahc

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για πιθανή μεταμόσχευση που σκέφτομαι να κάνω.
Είμαι 35 χρονών και έχω θέμα με τους κροτάφους που έχουν ανοιξει αρκετά με κενά καθώς επίσης έχω θέμα και πίσω στη κορυφή που έχουν αδυνατίσει οι τρίχες και φαίνονται αρκετά αραιά χωρίς να έχω μεγάλα κενά.
Το θέμα εξελίσεται αργά και είχα μια αραίωση στα 23-24 σχετικά γρήγορα γιατί είχα μια δύσκολη περίοδο και μετά το αντιμετώπισα για 3-4 χρόνια με regain.
Πλέον πάει σιγά σιγά το πράγμα και είμαι σε μια φάση που είμαι και δεν είμαι για μεταμόσχευση αν το δεις αντικειμενικά.
Ο γιατρός στην dhi μου μίλησε για norwood 2-3 και ότι έχω 9000 τρίχες που μπορούν να εξαχθούν με σιγουριά.
Τώρα το θέμα είναι το εξής.
Πήγα στην dhi και στην ahc.
Στην dhi μου μίλησαν για 2000-2500 τρίχες περίπου και 3 θεραπείες prp. Είπαν ότι δεν μπορούν να μπουν πολύ πίσω γιατί υπάρχουν μαλιά.
Την επέμβαση συμφωνήσαμε να την κάνει ο Παπανικολάου που από ότι ακούω έχει μεγάλη εμπειρία και τον εμπιστεύομαι.

Στην ahc μου μίλησαν για 2000 grafts δηλαδή 5000 τρίχες που θα πάνε σε όλο το κεφάλι και μου είπαν ότι θα γίνω τούμπανο. Όμως την επέμβαση δεν την κάνει γιατρός αλλά μια ομάδα που έχουν εκεί.
Προσωπικά πιστεύω ότι με 5000 τρίχες θα γίνω όντως τούμπανο αλλά έχω αμφιβολίες γιατί δεν ξέρω ποιος θα κάνει την μεταμόσχευση.

Αν γίνεται θα ήθελα γνώμες.
Επίσης αν γίνεται θέλω να ρωτήσω σε πόσες μέρες μετά την μεταμόσχευση θα μπορώ να πάω στην δουλειά χωρίς να με καταλάβουν.
15 είναι αρκετές ή θα υπάρχει έντονη κοκκινίλα?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Φιλε Παναγιωτη, εχοντας απολυτη εμπειρια απο τη dhi, μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι θα εχεις ενα αξιοπρεπες φυσικο αποτελεσμα. Αν ομως οι προσδοκιες σου ειναι υψηλες σε θεματα πυκνοτητας, μαλλον θα απογοητευτεις. Βεβαια, για να υπαρξει μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη, πρεπει να ανεβασεις και φωτογραφιες, ωστε να φανει το μεγεθος του προβληματος. Συγκρινοντας το αποτελεσμα των δικων μου επεμβασεων στη dhi με το κορυφαιο αποτελεσμα του Βεκρη (Δημητρης, δες το αντιστοιχο νημα), με μια επιφυλαξη (οσον αφορα την εικονα των φωτογραφιων σε σχεση με την πραγματικοτητα) η πλαστιγγα γερνει προς την κλινικη του Βεκρη. Διακρινω μια ικανοτητα για μεγαλυτερη πυκνοτητα. Ωστοσο, επειδη υπαρχουν εν εξελιξει και αλλα περιστατικα στον Βεκρη, θα σε συμβουλευα να κανεις λιγη υπομονη να μελετησεις τα αντιστοιχα νηματα και να καταληξεις στις καλυτερες αποφασεις. Η dhi αυτο που θα σου προσφερει ειναι φυσικο αποτελεσμα, για τα υπολοιπα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος. Αν κανεις πεζοναυτικο κουρεμα (ξυρισμα μονο της δοτριας και μαλλι περιπου 3 ποντων στη ληπτρια περιοχη), σε 15 μερες κανενας δε θα αντιλαμβανεται την επεμβαση, αφου δε θα φαινονται καθολου οι κοκκινιλες. Σου ευχομαι τα καλυτερα, να καταληξεις στην καλυτερη δυνατη αποφαση και να δικαιωθεις απο την τελικη επιλογη σου!!!

dimitris50423

Well-Known Member
παναγιωτη η ηλικια σου θεωρω οτι ειναι καλη αν εχεις αποφασισει για μεταμοσχευση. αν θες βαλε μερικες φωτο να δουμε τι περιοχη θελεις να καλυψεις με τη μμ. μπορεις να ανεβασεις εδω postimage.org

Παιδιά καλημέρα..!

Θα ανεβάσω κάποιες φώτος να δείτε και εσείς αν είναι να μου πείτε γνώμες.
Προς το παρόν ανεβάζω μόνο μία γιατί δεν έχω χρόνο και ανεβαίνουν πολύ αργά. Επίσης κάποιες δεν τις ανεβάζει ούτε εδώ ούτε στο postimage.org λέει file too large.
Αν δείτε την φώτο εχω κάποιες τρίχες πιο κάτω που απο εκεί ξεκινούσε παλιά η hairline.
Δεν φαίνεται το φρύδι οπότε να φανταστείτε ότι το μέτωπο είναι πιο μεγάλο από ότι φαίνεται.
https://postimg.org/image/dpzuhnsup/

Θα επανέλθω το απόγευμα

billaros

Active Member
παναγιωτη ειμαι πολυ κοντα στην δικη σου περιπτωση με πολυ λιγο χειροτερη κατασταση το τσουλουφι (πολυ μικρη διαφορα).τελος του μηνα παω adh... να με δουνε και μενα απο κοντα.,και εχω και γω στο crown παρατηρησει μια μικρη αραιωση .εχω μεγαλη ανυσηχια αν πρεπει να παρεμβω στο crown που εχει πολλα μαλλια και στο τσουλουφι μπροστα που εχει και αυτο καλη πυκνοτητα.εσενα τι ακριβως σουπαν γιαυτο?και ποσο τιμη?δεν φοβουνται για σοκλοσσ?

dimitris50423

Well-Known Member
δεν μπορεις να καταλαβεις καλα αν δεν φαινεται φρυδι που βρισκεται η hairline. φαινεται καπως αραιη αλλα σε σχεση με το υπολοιπο προσωπο δεν καταλαβαινεις που βρισκεται.
βαλε καμια φωτο ολο το προσωπο και κρυψε ματια. πες μας αν θες και τι σου προτειναν οι κλινικες που πηγες

παιδιά ανεβάζω 4 φώτο που δείχνουν πιστεύω αρκετά καλά την κατάσταση.
https://postimg.org/gallery/dluevoiq/4cb3520f/

Δημήτρη όπως έγραψα στον Βεκρή μου είπαν για 5000 τρίχες και στην dhi για 2000-2500.
Στην dhi δεν θέλουν να παρέμβουν πολύ πίσω φοβούμενοι σοκλος. Στην ahc είπαν ότι θα τουμπανιάσουμε.
Επίσης στην dhi δεν θέλουν να κατεβάσουν την hairline πολύ αλλά αφου επέμεινα είπαν οκ αλλά λίγο.

Εμένα μου φαίνεται περίεργο πάντως πως ενώ χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές η dhi μιλάει για λιγότερη πυκνότητα και ενώ αναλαμβάνει και ο γιατρός ο Παπανικολάου. Είναι δυνατόν να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα μια ομάδα που δεν είναι γιατροί από έναν γνωστό γιατρό?

Περιμένω γνώμες

Τελευταία επεξεργασία:

dimitris50423

Well-Known Member
πω ρε φιλε παντου μαλλι εχεις. ο ορισμος της διαχυτης αραιωσης. μονο κροταφους εχεις καθαρη περιοχη. νομιζω οτι θελει προσοχη η περιπτωση σου. θα σου πουν τη γνωμη τους και οι υπολοιποι.

piros75

Well-Known Member
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, θέλει προσοχή και σίγουρα όχι πάρα πολλά μοσχεύματα ανάμεσα στα μαλλιά γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμός των υγιών υπαρκτών θυλάκων. Θα έλεγα ότι είτε αποφασίσεις για τη μία, είτε για την άλλη κλινική, τα μοσχεύματα δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 1500 (και αυτά πολλά είναι). Από την άλλη έχεις καστανό μαλλί και θα δείξει αρκετά μια μμ σε σένα. Εγώ έκανα στην DHI, η απόφαση για σένα ωστόσο, περνάει από εσένα και μόνο, όχι από το τι θα σου πούμε εμείς, αλλά ποιος σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη κλπ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Sven: "γκουχου γκουχου"

Φαινεται καποιοι κρυωσαν μεσα στο κατακαλοκαιρο. Φανταζομαι τι θα γινει, οταν αρχισουν και τα κρυα.
Περα απο την πλακα, εκνευριζομαι, οταν ασχετα ατομα χωρις την παραμικρη εμπειρια πεταγονται και σχολιαζουν μετριοπαθεις αποψεις και συμβουλες με υφακι και ειρωνεια. Προσωπικα, διατηρωντας τις επιφυλαξεις μου και με βαση την προσωπικη εμπειρια (και οχι την δηθεν εξυπναδα του καθε sven) εδωσα καποιες, πιστευω αντικειμενικες, συμβουλες. Τωρα, αν καποιοι εχουν αντιθετη αποψη, ευχαριστως ας τη διατυπωσουν ευθεως και οχι με ειρωνικα σχολια και υπαινιγμους. Μονο μεσα απο τον εποικοδομητικο διαλογο θα εξαχθουν χρησιμα συμπερασματα. Τα ειρωνικα σχολια δε βοηθουν στην εξαγωγη χρησιμων συμπερασματων και στην αναζητηση της αληθειας.

geok

Member
Έχεις αρκετά μαμά μαλλια .
Θέλει προσοχή & Καλή επιλογή & σχεδιασμός grafts & ζώνης που θα τοποθετηθούν.
Έχω κάνει εγώ & ο αδερφός μου d*i
1000 περίπου grafts.
Αποτέλεσμα & στους 2
Κάτι διάσπαρτες τρίχες με φτωχό αποτέλεσμα.
Πέρασαν περίπου 8 Χρόνια από τότε.
Έχω δει στο forum ότι έχει υπάρξει βελτίωση.
Εγώ δεν πήγαινα ούτε Τζάμπα.
Έκανα πριν 1,5 μήνα στην ahc με 3500 grafts.
Δεν μπορώ να σου προτείνω γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα αλλά εάν δεν πάει καλά θα με βρεις πίσω από το Χίλτον με εκρηκτικά χαχα.
Διαφωνώ με το θα σε κάνω τούμπανο & νομίζω ότι πρέπει να μπεις συντηρητικά ,μια χαρά είναι τα 1500grafts
Γιατί δεν κοιτάς & εκτός Ελλάδας?

Τελευταία επεξεργασία:

koumparos

Well-Known Member
Εγω εαν ημουν στη θεση σου θα εκανα μονο εξωτερικο και θα επαιρνα φιναστεριδη 6 μηνες πριν την μεταμοσχευση και 6 μηνες μετα.Εισαι νουμερο ενα κινδυνος για γενικευμενο sock loss και εαν μαλιστα εχεις και μετρια φυτρωση ισως γινεις χειροτερα.Ψαξου στο ιντερνετ να ενημερωθεις για το shock loss οπωσδηποτε πρωτου παρεις αποφασεις.Εισαι δυσκολη περιπτωση χρειαζεσαι πολυ εμπειρο γιατρο και βαρια θεραπεια.Ενημερωσου και ανεβαλε την μεταμοσχευση για αργοτερα.

crossfire

Well-Known Member
Εγω εαν ημουν στη θεση σου θα εκανα μονο εξωτερικο και θα επαιρνα φιναστεριδη 6 μηνες πριν την μεταμοσχευση και 6 μηνες μετα.Εισαι νουμερο ενα κινδυνος για γενικευμενο sock loss και εαν μαλιστα εχεις και μετρια φυτρωση ισως γινεις χειροτερα.Ψαξου στο ιντερνετ να ενημερωθεις για το shock loss οπωσδηποτε πρωτου παρεις αποφασεις.Εισαι δυσκολη περιπτωση χρειαζεσαι πολυ εμπειρο γιατρο και βαρια θεραπεια.Ενημερωσου και ανεβαλε την μεταμοσχευση για αργοτερα.

Σωστό.
Θεραπεία με φίνα πρώτα και μετά μεταμόσχευση εξωτερικό .

Μ' αρέσει που συζητούσατε και για hairline......ειδικά αυτές,βγάζουν μάτια....το δυνατό τους σημείο

billaros

Active Member
http://www.hairlossgr.com/attachments/dscn1932-jpg.10537/
http://www.hairlossgr.com/attachments/dscn1931-jpg.10538/
http://www.hairlossgr.com/attachments/dscn1920-jpg.10539/
http://www.hairlossgr.com/attachments/dscn1911-jpg.10540/
παιδια εγω δηλαδη που σκεφτομαι πολυ να βαλω kai crown ειναι πολυ επικινδυνο??θελω να κανω μια και καλη να τελειωνω.αφου θα την κανω που θα την κανω θελω να λυσω και το θεμα εκει που ειναι πολυ μικρο ακομα

aeratos28

Just aeratos
billaros,προσωπική μου άποψη.μην κανείς κάνα λάθος και αγγιξεις crown..είσαι ο ορισμός του shock loss αν μπεις εκει μέσα.έτσι είμαι και εγω στο crown.είναι παρά πολύ επικίνδυνο..θέλει πολύ δυνατό γιατρό,αλλά και πάλι είναι 50-50 να παθεις ζημια.

billaros

Active Member
αν ειναι τοσο επικυνδυνο στο τελος θα καταληξω στο να μην το ακουμπησω σιγουρα .παντως αποτι εχω καταλαβει στην adh που θα παω θα μου πουν να το τουμπανιασουν κλπ..,παντως στο μυαλο μου ειχα οτι θα ξεμπερδεμα με μια μ.μ. για αρκετο καιρο.αλλα αν ειναι να χασω και τα ηδη υπαρχοντα η τελικη μου αποφαση θα ειναι να μην το πειραξω.

dimitris50423

Well-Known Member
Billaros σιγα την αραιωση που εχεις στο crown ρε συ. Ουτε φαινεται. Δεν χρειαζεται να το πειραξεις εκει. Μπορει και να μην αραιωσει αλλο.

giannis25

Member
για μενα η καλυτερη ειναι η Hdc στην κυπρο. και συγκεκριμενα ο γιατρος Μάρας. απο τα αποτελεσματα που εχω δει. και με toppik θα φούντωνες δηλαδή χωρίς μεταμόσχευση. καλή επιτυχία

Μπλουζα