Πιθανή μελλοντική μεταμόσχευση μαλλίων & η ιστορία μου

VasilisArgo

New Member
Καλησπέρα και από μένα..upload_2015-3-15_20-1-42.png...παρακολουθώ το site από το 2008 και μετά από αρκετά χρόνια σκέψεων έχω αποφασίσει και εγώ να προβώ στην λύση της μεταμόσχευσης για να προσπαθήσω νααντιμετωπίσω το πρόβλημά μου...
Είμαι 31 στα 32 με NW4-5το οποίο είναι σταθερό τα τελευταία 5 χρόνια..
Το ιστορικό μου λοιπόν είναι το έξης:
-2001-2007 (ηλικία 18-24)
  • Στα 19 άρχισαν να υποχωρούν οι κρόταφοι μου, αμέσως επισκέφτηκα μια δερματολόγο η οποία μου έδωσε 1) μια lotion (βασικά συστατικά, minoxidil & thilodexine) ,2) βιταμίνες Epicrin και 3) σαμπουάν Epicrin και KelualDS.
  • Για την περίοδο αύτη κάθε 3-4 μήνες επισκεπτόμουνα την γιατρό η οποία μου αλλάζει την περιεκτικότητα των ανωτέρω συστατικών, να μην τα πολύλογό παρέμεινα σταθερός σε NW2-2.5.
- 2007- 2010 (ηλικία 24-27)
  • Το Νοέμβριο του 2007 μπήκα στον στρατό...όπου για κάποιο περίεργο λόγω άρχισε τριχόπτωση η όποια συνοδεύτηκε με βαριά σμηγματοροική δερματίτιδα (η οποία ξεκίνησε μετά από τρεις μήνες).Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και τον επόμενο χρόνο στο μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2009 να έχει διαμορφωθεί το NW4-5 που είμαι τώρα.
  • Κατά αυτή την περίοδο πήγαινα στην δερματολόγο η οποία μαζί με την θεραπεία για την τριχόπτωση προσπαθούσε να αντιμετωπίσει και την δερματίτιδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα...
  • Τον Απρίλιο του 2010 και αφού είχα γύρισε από την Αγγλία και είχα βρει δουλεία στην Αθήνα μετά από προτροπή φίλου επισκέφτηκα έναν άλλο δερματολόγο ο οποίος μου έδωσε λύση στο πρόβλημα της δερματίτιδάς.
- 2010 -2015 (ηλικιά 27-32)
  • Συνέχισα να πηγαίνω στην δερματολόγο που μου έδινε τις συνταγές για την τριχόπτωση η οποία μου πρόσθεσε και το Propecia το όποιο το πήρα για ενάν μήνα και μετά το σταμάτησα.
  • Συνέχισα να πηγαίνω από στη δερματολόγο για άλλα δύο χρόνια από ανασφάλεια ότι ίσως βελτιωθεί κάτι αλλά τελικά την σταμάτησα.
  • Τα τελευταία 2.5 χρόνια δεν κάνω καμιά θεραπεία απολύτως
Μεταμόσχευσή
  • Μέτα από διάβασμα ξένων forum κυρίως έκλεισα ραντεβού για 1-1 consulation με τον Bijan Feriduni (για τον Νοέμβριο 2015, waitinglist 12 μηνών σχεδόν)…λόγω του ότι μου άρεσε η προσέγγισή που έχει προς του ασθενείς.
  • Θα πάρω γνώμες και από μερικούς γιατρούς ακόμα…..αν θέλετε να μου προτείνεται κάποιον από δικής σας προσωπική εμπειρία ελευθέρα….
  • Φωτογραφίες θα ανεβάσω λίγο αργότερα όταν τις τραβήξω για να της στείλω στο γιατρό για να αξιολογήσει την κατάσταση μου πριν με δυο από κοντά.
  • Το οικονομικό δεν με απασχολεί γιατί είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατόν και χωρίς να λογαριάζεις το κόστος για να αντιμετωπίσεις κάτι που σου επηρεάζει πολύ αρνητικά την ψυχολογία σου
Ευχαριστώ πολύ και sorry αν σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Bijan Feriduni!...

Νά και ένα διαβασμένο μέλος , άψογη επιλογή!.
Πές μας άν θές δυό λόγια παραπάνω (προσέγγιση ασθενή) & κυριώς για την τιμή-τιμές...

Parov

Member
- 2007- 2010 (ηλικία 24-27)
  • Το Νοέμβριο του 2007 μπήκα στον στρατό...όπου για κάποιο περίεργο λόγω άρχισε τριχόπτωση η όποια συνοδεύτηκε με βαριά σμηγματοροική δερματίτιδα (η οποία ξεκίνησε μετά από τρεις μήνες).Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και τον επόμενο χρόνο στο μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2009 να έχει διαμορφωθεί το NW4-5 που είμαι τώρα.
Υπάρχει καμία περίεργη σύνδεση όσον αφορά την τριχόπτωση και πως εξελίσσεται/επιταχύνεται μέσα στον στρατό? Ξέρω ότι δεν παίζει θέμα με τα καπέλα κλπα, απλά ίσως να αυξάνεται λόγω άγχους και διατροφής σε άτομα με ΑΑ ? Ισως πάλι τα ανδρογόνα λόγω ηλικίας (οι περισσότεροι πλέον πηγαίνουν κάπου στα 24-25) έχουν αρχίσει να γίνονται πιο επιθετικά? Τι λέτε? Έχω παρατηρήσει αντίστοιχες περιπτώσεις σε φίλους μου κυρίως. Δεν έχω διάθεση να βγω εκτός θέματος και εύχομαι καλή επιτυχία στον VasilisArgo όπως και αν αποφασίσει να προχωρήσει!

Flosk

Well-Known Member
Και σε μενα το ιδιο συνεβη.. Ενω ειχα μια σταθερη εξελιξη στο ανοιγμα των κροταφων μου για περιπου 10 χρονια οταν πηγα στρατο η τριχοπτωση εγινε επιθετικη σε βαθμο που το διαπιστωσαν και αλλοι φανταροι και μου το επισημαναν. Σιγουρα παιζει το αγχος ρολο. Ενδεχομενως παιζει και η διατροφη και το κρανος..

Corfu Rider

Active Member
Κρανος σίγουρα... (((
Διατροφή δεν όμως είναι απόλυτα βέβαιο, γιατί εγώ που κάνω πολύ προσεγμένη διατροφή λόγω γυμναστικής, προπονήσεων κτλ, δεν.. δυνάμωσε τα μαλλιά μου((
Πάντως καλή επιτυχία φίλε μου όπου και εάν την κανεις))
Δες και λίγο την HTC (στην Κύπρο), αφού δεν έχεις πρόβλημα με το οικονομικό..
Εμείς οι πιο.. 'περιορισμένοι' οικονομικά, συμβιβαζόμαστε με ποιότητα.. 'dhi' (Δεν λέω πως είναι κακή, κάθε άλλο, αλλά πιστεύω ότι η HTC είναι 'άλλη φαση')..

VasilisArgo

New Member
Καλημέρα σε όλους......την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον γιατρό......μετά θα ανεβάσω περισσότερες πληροφορίες (μέθοδο, τίμη, κλπ)......

Stripar

Established Member
Καλημέρα σε όλους......την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον γιατρό......μετά θα ανεβάσω περισσότερες πληροφορίες (μέθοδο, τίμη, κλπ)......

Ήρθε η ώρα επιτέλους Βασίλη?

Ανυπομονώ για την επίσκεψή σου στο γιατρό και για τα όσα έχεις να μας πείς και να μοιραστείς μαζί μας από εκεί και πέρα , μιας και ο Feriduni θεωρείται από τους Top γιατρούς παγκοσμίως και κυρίως από τους πιο Ethic!.

Εύχομαι να πάει καλά το Consultation σου , περιμένουμε νέα σου…

VasilisArgo

New Member
Stripar μετά από πολύ υπομόνη ήρθε η ώρα και για μένα να αντιμετωπίσω κάτι το οποίο μ έχει κρατήσει πίσω σε αρκετά πράγματα λόγω ψυχολογίας....σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και μετραέι ......

Κατά την γνώμη μου, οι γιάτροι παγκοσμίως που μπορούν να δώσουν σοβαρή λύση σε αυτό το αισθητικό πρόβλημα είναι 10-15 που πάνω κάτω τους ξέρουμε όλοι όσοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τριχώπτωσης, ο παράγοντας των ethics που αναφέρεις ήταν ο σημαντικότερος που επέλεξα τον συγκεκριμένο γιατρό..

Stay tuned για περισσότερα την επόμενη εβδομάδα....να περνάς καλά...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

VasilisArgo

New Member
Καλημέρα και πάλι.....

Την Δευτέρα σύναντησα τον γιατρό μετά από αναμονή 11 μήνων. Κάτωθι γράφω κάποιες σημείωσεις για αυτά που συνέβησαν κάτα την επίσκεψη μου:

- Μετά από αναμονή 1 ώρας στο γραφειο του ήρθε ο ίδιος και μου συστήθηκε και με πήγε στο γραφείο του, εκέι ο βοηθός του στην αρχή (ο οποίος καινούργιος και NW7 αλλά προφανώς δεν τον πειράζει) και μέτα ο ίδιος για επιβεβαίωση μετρήσαν την δότρια περιοχή μου (στο πίσω μέρος 80 FU/cm και στα πλαινά 60 FU/cm).
- O ίδιος μου είπε ότι είμαι NW4 καθαρό (δεν έχω καθόλου μαλλία λόγω σμδ) και μου πρότεινε 3000 grafts με FUE.
- Επειδή όμως όπως μου είπε έχω πολύ σγουρό μαλλί (κάτι πού είναι καλό για density) πρίν κάνουμε ολοκληρωμένη επεμβασή FUE θα μου κάνει μια πολλή μικρή test FUE πρώτα για να δει αν είμαι κατάλληλος candidate για την fue λόγω του ότι η φορά της ρίζας της τρίχας μπορεί να είναι τέτοια που να είναι δύσκολό να βγει χωρίς να τραυματιστεί με την FUE. Αν δεν είμαι κατάλληλος για FUE θα εξετάσουμε άλλες επιλογές μετά το TEST.
- Γενικώς μου είπε ότι πλέον αποφεύγει να κάνει STRIP και από ότι κατάλαβα πλέον καταφεύγει σε αυτές σαν έσχατη λύση.
- Η hairline που μου σχεδίασε το Computer είναι ψηλή (κάτι που δεν με πειράζει γιατί ανεκάθεν έιχα ψηλούς κροτάφους) βάσει του "Rule of Thirds" και αν κάνουμε την μεταμόσχευση θα είμαι NW1.5.
- Έγώ του ζήτησα να μου δείξει μετά photo από παρόμια περαστιτικά με μένα, για να πάρω μια ιδέα πως μπορεί να γίνω. Πραγματικά είχε παρά πολλά περιστατικά, εκατοντάδες με πολύ όμορφα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, για περιπτώσεις με τον ίδιο τύπο τρίχας σαν και μένα εκείνη την στιγμή είδαμε τέσσερα με πέντε με έξι περιστατικά που ήταν πολύ όμορφα.
- Είπε και ένα ειρωνικό σχόλιο για μια ελλήνικη κλινική......

Κόστος
- Test FUE: 500 euro (Τέλη Φεβρουαρίου κανόνισα το ραντεβού)
- Αν μετά είμαι οκ για FUE, FUE σε δύο μέρες στα τέλη Απριλίου γύρω στα 3000grafts με κόστος΄15000euro.

Εντυπώσεις
- Πολύ εππαγγελματισμός γενικότερα (μου έχουν δώσει είναι κάρο οδηγιές να διαβασω σχετικά με την μεταμόσχευσης, καθώς και το πλάνο της μεταμοσχευσής)
- Ο γιατρός φαίνεται πολύ εππαγγελματίας και προσπαθούσε να με κάνει να αισθάνομαι άνετα γιάτι ήμουν αρκετά στρεσαρισμένος γιατί είναι ό πρώτος που του δίχνω το μέγεθος του προβλήματος μου (τα μαλλία μου έτσι όπως έχουν γίνει τώρα φαίνομαι σαν Νw 1, 5 και όλος ο κοινωνικός μου περίγυρος με ξέρει έτσι).
- Μου είπε ότι θέλω να τον ρωτήσω να του στείλω όσα email θέλω.
- Εχεί προσωπική επαφή με τους πελάτες (έχει πελάτες που τους έχει εγχειρήσει 15 χρόνια πριν με τούς οποίους έχει ακόμα επαφή και του στέλνουν φωτογραφίες).

Υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν ρώτησα αλλά γενικώς η πρώτη εντύπωση ήταν καλή.

Να περνάτε καλά..

P.S Φωτός (πριν και μετά) θα ανεβάσω ότι κάνω την επέμβασή αν όλα πάνε καλά...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Bill με αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα Lorenzo, θα σου βγει πιο φθηνά και έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε σγουρά μαλλιά λόγω Ισπανικού κοινού....και στο λέω γιατί και εγώ έχω ελαφρώς σγουρό μαλλί και το συζήτησα διεξοδικά το θέμα μαζί του και πραγματικά με εντυπωσίασε με τα περιστατικά που έχει δουλέψει.

Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Συμφωνώ με CVIAL..πολύ ανώτερος ο lorenzo!! επίσης ήθελα να ρωτησω τι εννοεις ότι θα ανεβασεις φωτό πριν και μετά αν όλα πάνε καλά??ότι φωτό θα βάλεις του χρόνου δηλαδή ΑΝ έχει πάει καλά μόνο?αν όχι δηλαδή(που το απευχομαι) δεν θα ανεβάσεις?? τώρα πως είσαι δεν θες να δείξεις? δεν θα ήταν σωστό να δούμε και πως θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των μηνών που θα περνάνε??αν όχι τότε ποιος ο λόγος που άνοιξες το νημα αυτό??ας το ανοιγες του χρόνου να τελειωναμε!!αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη αλλά έτσι κατάλαβα από αυτό που εγραψες

FreeThinker

Well-Known Member
@aeratos28 Το παιδι μπορει να ηθελε να πει τον πονο του, δε θα του ζητησουμε και τα ρεστα που ανοιξε νημα στην ενοτητα ''σχετικα μ εσας''. Εγω καταλαβα οτι εννοει πρωτα ο θεος αν γινει επεμβαση και προχωρησει το πραγμα. εχει να κανει και τεστ fue κλπ.

O ίδιος μου είπε ότι είμαι NW4 καθαρό (δεν έχω καθόλου μαλλία λόγω σμδ)

γιατί είναι ό πρώτος που του δίχνω το μέγεθος του προβλήματος μου (τα μαλλία μου έτσι όπως έχουν γίνει τώρα φαίνομαι σαν Νw 1, 5 και όλος ο κοινωνικός μου περίγυρος με ξέρει έτσι

Βασιλη, εξηγησε μας λιγο. Εχεις ξυρισει το κεφαλι σου τελειως? Τι εννοεις δεν εχεις καθολου μαλλι? Και μετα γραφεις τα μαλλια σου οπως εχουν γινει τωρα εισαι 1,5 norwood? Κατι εχεις γραψει λαθος καπου μου φαινεται

aeratos28

Just aeratos
εγώ κατάλαβα άλλο,εσύ καταλαβες αλλο freethinker..αυτό εννοουσα όταν του είπα να μας πει τι εννοεί με αυτό το πριν και μετά..και αν διαβάσεις καλύτερα τι έγραψα θα έβλεπες ότι είπα και στον άνθρωπο ότι ζητάω συγνώμη αν έκανα λάθος σε αυτό που κατάλαβα..ούτε για ρέστα μίλησα ούτε τπτ..και από αυτόν περίμενα απάντηση πάνω σε αυτο το θέμα γιατί απλά μια ερώτηση του έκανα τι εννοούσε,δεν ρώτησα εσένα κάτι νομιζω

FreeThinker

Well-Known Member
αερατε, ειναι γνωστη τακτικη σου να πετας χοντραδες και να τις συγκαλειπτεις παντα με ενα προκαταβολικο συγγνωμη. οποιος εχει δει 2-3 σχολια σου καταλαβαινει τι λεω, στο ιδιο μοτιβο ειναι ολα. το οτι δε ρωτησες εμενα δε μου λεει κατι. ελευθερο το φορουμ να απαντησω οπου θελω. η κουτοπονηρια που κρυβεται πισω απο το μηνυμα σου ειναι ολοφανερη και στον τελευταιο αξεστο του φορουμ. ριξε εσυ αστυνομε σαινη σε ολα τα μελη τη λαμπα της ανακρισης για να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι βαλτοι απο καποια κλινικη.

aeratos28

Just aeratos
ότι να ναι είσαι εσύ..ελεύθερο ειναι το φορουμ,αλλά οταν ρωταω τουλαχιστον εγω κατι τον ανθρωπο και πιστευω με ωραιο τροπο,γιατι ζηταω και συγνωμη κιολας,εσένα δεν σου πεφτει λογος απλα..που ηταν η χοντραδα σε αυτο που εγραψα??εσυ το ειδες ετσι και δεν σου εδωσε κανεις το λογο να μιλησεις..και ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να με κρινεις κιολας..να προσεχεις τα λογια σου γιατι κουβεντες του τυπου άξεστος κτλ δείχνουν την δική σου κουτοπονηρια που προσπαθείς να το παίξεις λεζάντα και ανώτερος και έτσι!ΑΣΕ μας αγορινα μου,κοιτά τη δουλειά σου και μην ασχολείται μαζί μου,όπως δεν έχω ασχοληθεί και εγώ ποτέ και ούτε πρόκειται να σου κάνω την χάρη κιόλας...μεγάλε με ξεσκεπάσες!!συγχαρητήρια..o_O

Μπλουζα