Πιθανή μελλοντική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Retro

New Member
Έψαχνα στο ίντερνετ και έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το άρθρο

[size=12pt]Θεραπεία κατά της τριχόπτωσης ανακάλυψαν τυχαία οι επιστήμονες[/size]

"Mια χημική ουσία που προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στην πιο συχνή μορφή φαλάκρας, την ανδρογενή αλωπεκία ανακάλυψαν τυχαία Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο γαστρεντερικό σύστημα και τη διαδικασία της πέψης.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εισάγοντας με ένεση σε πειραματόζωα την ουσία αστρεσίνη-Β, η οποία αναστέλλει την ορμόνη «CRF» που προκαλεί στρες και σχετίζεται με την τριχόπτωση, άρχισαν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό. Και καθώς το σύνολο των ποντικιών ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, οι ερευνητές εμφανίζονται ιδιαίτεροι αισιόδοξοι ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της αλωπεκίας, ειδικά σε όσους αυτή προκαλείται από χρόνιο άγχος και γήρανση.

Η ανάπτυξη της τριχοφυΐας στα πειραματόζωα είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών και επιβεβαιώθηκε από νέα πειράματα, τα οποία επίσης έδειξαν ότι η αστρεσίνη-Β, την οποία έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk της Καλιφόρνιας, όχι μόνο προάγει την τριχοφυΐα, αλλά και εμποδίζει την απώλειά της στο αρχικό στάδιο του προβλήματος.

Αν και μέχρι στιγμής η ουσία έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια γενετικά τροποποιημένα, ώστε να παράγουν πολύ μεγάλες ποσότητες της ορμόνης, με συνέπεια να γερνάνε γρήγορα και να χάνουν το τριχωτό τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν είναι βέβαιο αν η ουσία θα μπορεί να αποκαταστήσει την τριχόπτωση και στους ανθρώπους, πάντως δεν φαίνεται να έχει τοξικές επιδράσεις.

Οι ερευνητές, πάντως, υποστηρίζουν ότι και οι άνθρωποι έχουν υποδοχείς της ορμόνης CRF, συνεπώς η αστρεσίνη θα μπορούσε να έχει ανάλογα ευεργετικό αποτέλεσμα και ίσως μπορεί να εισαχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό με μορφή ρινικού σπρέι και σίγουρα σε ενέσιμη μορφή."


Τώρα κατά πόσο θα λειτουργήσει σε ανθρώπους και με ποιες επιδράσεις/παρενέργειες αυτό είναι άγνωστο. Πάντως είναι ακόμα ένα βήμα και ακόμα μία ανακάλυψη που δίνει περισσότερο φως,γνώση και ελπίδα υπέρ της μελέτης της τριχόπτωσης.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: Πιθανή μελλοντική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Δηλώνω εθελοντής για δοκιμή της ουσίας! Άντε γιατί μέχρι να κυκλοφορήσουν κι αν όλα αυτά που βρίσκουν εγώ θα έχω γίνει ποντίκι από την αναμονή...
 

crossfire

Well-Known Member
Απ: Πιθανή μελλοντική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Retro είπε:
Έψαχνα στο ίντερνετ και έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το άρθρο

[size=12pt]Θεραπεία κατά της τριχόπτωσης ανακάλυψαν τυχαία οι επιστήμονες[/size]

"Mια χημική ουσία που προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στην πιο συχνή μορφή φαλάκρας, την ανδρογενή αλωπεκία
οι ερευνητές εμφανίζονται ιδιαίτεροι αισιόδοξοι ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της αλωπεκίας, ειδικά σε όσους αυτή προκαλείται από χρόνιο άγχος και γήρανση.




Τελικα...ανδρογενη αλωπεκια.......η τριχοπτωση απο αγχος και γηρανση?(που δεν υπαρχει τετοιο ειδος τριχοπτωσης).Γιατι δεν εχουν καμμια σχεση το ενα με το αλλο.
 

gezira

Member
Απ: Πιθανή μελλοντική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Παιδες, το θεμα ειναι παλιο και εχει αναπτυχθει εδω μεσα. http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2698.0.html
Καλο θα ηταν λοιπον να σβηστει αυτο το thread, γιατι ο τιτλος του μπερδευει και τους υπολοιπους. Εχω βρει κι εγω πολλες ειδησεις στο google και αλλου, αλλα πριν τις δημοσιευσω ως "νεο θεμα", κανω παντα μια ερευνα και στο forum μας. Ειναι εκπληκτικο πως...ΔΕΝ μας ξεφευγει τιποτε! 99% των ειδησεων, με το που κυκλοφορησουν, δημοσιοποιουνται σχεδον αυθημερον και στο forum!!!
 
Μπλουζα