Πιθανή Εξήγηση Γιατί Η Αα Είναι Μη Αναστρέψιμη.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τις τελευταίες ημέρες ψάχνω προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που αφορά το μη αναστρέψιμο περιβάλλον που δημιουργείται γύρω από τον θύλακα και όχι στον ίδιο το θύλακα.

Τι εννοώ.

Ας δούμε τη θεωρία της Loreal

During the hair cycle the follicle has to be rebuilt from stem cells,” explains Dr Bruno Bernard, director of research for life sciences at L’Oreal. “Stem cells in human hair follicles are localised in two different reservoirs – one is in the upper part of the follicle and the other in the lower part.
“The cells in the lower part are required to activate the cells in the upper part and so help to maintain the follicle function.


The thickening of collagen in the connective tissue sheath, which sits around the base of the hair follicle, prevents the movement of stem cells from the lower reservoir to the upper reservoir. Bit by bit, the follicle is squeezed and causes the follicles to grow smaller and smaller.” Indeed, research from The Rockefeller University in New York suggests movement between the two groups of stem cells is crucial in normal hair growth.

Για να καταλάβουμε τι εννοεί με τον όρο connective tissue φαίνεται αναλυτικά στην παρακάτω εικόνα. (connective tissue root sheath)

Slide8.JPG



Ο θύλακας σύμφωνα με την θεωρία αυτή, βρίσκεται ανάμεσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το κολλαγόνο το οποίο σκληραίνει και έτσι προκαλεί ασφυξία στον θύλακα ο οποίος πλέον αναπτύσσεται ως vellus hair.

Πως τα ανδρογόνα και κυρίως η dht μπαίνει ως καθοριστικός παράγοντας στο παιχνίδι.

Με την παρακάτω σειρά

Testosterone ==> 5 alpha-reductase ==> DHT ==> TGF-β

Ο αυξητικός αυτός παράγοντας (transforming growth factor beta) είναι που κάνει όλη τη ζημιά και φαίνεται και χαρακτηριστικά στην παρακάτω εικόνα όπου στα δεξιά ο θύλακας υποβλήθηκε σε συγκεκριμένη ποσότητα αυτού του παράγοντα.

TGFb_and_the_catagen_cascade_in_hair_loss.gif


Πως ακριβώς.
http://www.jbc.org/content/early/2013/04/15/jbc.M113.451336

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όπως αυτές τις νεότητος, τα κύτταρα που βρίσκονται στο χόριο της επιδερμίδας, εκτός των άλλων είναι οι ινοβλάστες (fibroblast) οι οποίοι εκκρίνουν κολλαγόνο.
Όταν η περιοχή για πολλούς λόγους που δεν αναφέρω, μιας και δεν έχουν να κάνουν όλοι με το τι συμβαίνει στο κεφάλι μας, υποστεί φθορά, δηλαδή τραυματισμό, connective tissue injury, όπως συμβαίνει στους διαβητικούς, τότε ο αυξητικός παράγοντας tgf-b αυξάνεται και μετατρέπει τους ινοβλάστες σε μυοϊνοβλάστες.
Οι μυοϊνοβλάστες συντελούν στην επούλωση πληγών δημιουργώντας το λεγόμενο scar tissue. Ινώδη ιστό. Αυτά τα κύτταρα λέγονται αλλιώς και φλεγμονώδη κύτταρα τα οποία προσελκύουν όλους τους φλεγμονώδης παράγοντες και κυτοκίνες στην περιοχή για την αποκατάσταση της πληγής. Μέσα σε όλο αυτό, χρησιμοποιούν το ενδογενή υαλουρονικό οξύ του οργανισμού οδηγώντας την περιοχή σε πρόωρη γήρανση αν παραμείνουν ενεργοποιημένοι.

Επίσης τα κύτταρα που συντελούν στην ανάπτυξη του θύλακα όπως τα CD200-rich και CD34 διαφοροποιούνται από αυτή τη διαδικασία γι αυτό και υπάρχουν σε έλλειψη στους φαλακρούς.

Όταν η πληγή επουλωθεί, τα κύτταρα αυτά υπό φυσιολογικές συνθήκες οδηγούνται σε απόπτωση. Δηλαδή σε κυτταρικό θάνατο και η περιοχή ανανεώνεται με νέα κύτταρα που είναι οι ινοβλάστες όπου και παράγουν κολλαγόνο για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής. Αν η περιοχή ξανα παρουσιάσει πρόβλημα η αποκατάσταση γίνεται όλο και δυσκολότερη μέχρι στο τέλος να παραμείνει αυτό που λέμε σημάδι που δεν είναι τίποτα άλλο από ινώδη ιστό.

Σε πολλές περιπτώσεις ίνωσης, τα κύτταρα αυτά δεν πεθαίνουν και ονομάζονται apoptosis-resistance fibroblasts με κύριο χαρακτηριστικό τους τον συνεχώς αυξανόμενο παράγοντα tgf-beta που εμείς τον έχουμε παρόντα συνεχώς ούτως ή άλλως λόγω των αυξημένων ανδρ.υποδοχέων.

Αν υποθέσουμε ότι οι έρευνες πάνω στους φαλακρούς που λένε πως έχουμε περισσότερους ανδρ.υποδοχείς στο θύλακα είναι αληθή, τότε σημαίνει πως γονιδιακά η περιοχή προσελκύει περισσότερη dht (ανεξάρτητα από την ποσότητά της στο αίμα) και έτσι κρατάει διαρκώς αυξημένο τον tgf-b με αποτέλεσμα την ίνωση που όλοι γνωρίζουμε και την αλλοίωση των ινοβλαστών σε μυοϊνοβλάστες. Σύμφωνα με αυτό, πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί η φαλάκρα ως πρόωρη γήρανση της περιοχής, μιας και ακριβώς αυτό σημαίνει.

Θεωρητικά λοιπόν, αυτό που ψάχνω τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι για να έχουμε μια οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης - επανέκφυσης, πρέπει να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τους μυοϊνοβλάστες ξανά σε ινοβλάστες, διαφορετικά η περιοχή θα βρίσκεται μόνιμα υπό φλεγμονή και ο θύλακας θα παραμένει "πνιγμένος" μέσα σε αυτό το αλλοιωμένο ουσιαστικά κολλαγόνο, το οποίο αποτρέπει την επικοινωνία των άνω κυττάρων του θύλακα με τα κάτω σύμφωνα με τη loreal, με πολύ μικρά σημάδια ανάκαμψης κατά διαστήματα μέσω των αντιφλεγμονώδη προσεγγίσεων που όμως δεν αποτελούν λύση.

Από τα όσα έχω βρει μέχρι στιγμής, αυτό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει (κλασσικά) αλλά υπάρχουν 3 προσεγγίσεις που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Η πρώτη προσέγγιση είναι λίγο δύσκολο για εμάς του κοινούς θνητούς και αφορά την....αμνιακή μεμβράνη. :eek:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18181149

Και να είχαμε πρόσβαση, είναι λίγο "κάπως" η όλη προσέγγιση.

Η δεύτερη προσέγγιση είναι με το να κατακρεουργουμε το κεφάλι μας, όπως πχ με το ρολλερ, αλλά σε βάθος 3mm, όπως επίσης και το παράδειγμα με τον παππού που έκαψε το κεφάλι του και έβγαλε μαλλιά.
Πάνω κάτω και το chlorine dioxide που υπάρχει σε άλλο θέμα, θεωρητικά θα πρέπει να κάνει και αυτό δουλειά μιας και διαβρώνει την περιοχή.
Εκτός του ότι όλα όσα αφορούν την δεύτερη προσέγγιση είναι τραβηγμένα, υπάρχει και η μεγάλη πιθανότητα, εξαιτίας του παράγοντα tgf-b από τους ανδρογόνους υποδοχείς να ξαναδημιουργηθούν το ίδιο ή και ακόμα χειρότερα.

Η τρίτη λοιπόν προσέγγιση αφορά κάτι που είχε αναφέρει ο Κωτσαρέλης και συγκεκριμένα ότι οι φαλακροί έχουν χαμηλότερα επίπεδα της προσταγλανδίνης Ε2 (pge2) σε σχέση με τους μη φαλακρούς.

Τι κάνει αυτή η προσταγλανδίνη...

Reversal of myofibroblast differentiation by prostaglandin E(2)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23470625


Επαναφέρει δηλαδή τους μυοϊνοβλάστες στην αρχική τους μορφή που είναι οι ινοβλάστες.

Ως τοπικό, κυκλοφορεί σε κολπικό gel και είναι αρκετά ακριβό (70 ευρώ) αλλά κάποια στιγμή ίσως το δοκιμάσω.

Την ίδια δουλειά κάνει και η μινοξιδίλη σε ότι αφορά το κολλαγόνο και την pge2.

Επίσης αντιοξειδωτικά τοπικά όπως το SOD (superoxide dismutase) όπως επίσης και πανάκριβες αντιγηραντικές κρέμες που περιέχουν gp4g.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11134893

Therapeutic targeting of redox signaling in myofibroblast differentiation and age-related fibrotic disease.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23150749

http://www.asea.net/whatwedo/renu28.aspx

Αν βρω και άλλα θα τα ποστάρω εδώ.

Δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα, αλλά προσωπικά το θεωρώ μια πολύ καλή εξήγηση στο γιατί τίποτα δεν δουλεύει από ένα σημείο και μετά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos

Active Member
Ευχαριστούμε GOMI για ολες αυτες τις πληροφορίες και για τον χρόνο που ξόδευσες για όλα αυτά !

Αν καταπολεμήσουμε την φλεγμονή, δεν μπορούν έτσι απο μόνοι τους οι μυοϊνοβλάστες να γίνουν να μετατραπούν ξανά σε ινοβλάστες ?

Βέβαια θα πρέπει όπως είπες να "σπάσουμε" και τον ινώδη ιστό (ρόλλερ κ.λ.π.)
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
ενδιαφερον GOMI,ευχαριστούμε για τα info.
παντως για roller 3mm ειναι αδυνατον απο θεμα πόνου.
θα ειναι ενδιαφερον να βρεθει κατι να μην χανει σε αποδοση.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ευχαριστούμε GOMI για ολες αυτες τις πληροφορίες και για τον χρόνο που ξόδευσες για όλα αυτά !

Αν καταπολεμήσουμε την φλεγμονή, δεν μπορούν έτσι απο μόνοι τους οι μυοϊνοβλάστες να γίνουν να μετατραπούν ξανά σε ινοβλάστες ?

Βέβαια θα πρέπει όπως είπες να "σπάσουμε" και τον ινώδη ιστό (ρόλλερ κ.λ.π.)

Όχι taso, το να καταπολεμούμε την φλεγμονή δεν είναι σωστή προσέγγιση απ ότι βλέπω. Ο πρώτος λόγος είναι πως οι μυοϊνοβλάστες προσελκύουν μόνιμα φλεγμονώδη παράγοντες στην περιοχή. Εμείς με τα τοπικά απλά κατά καιρούς μειώνουμε λίγο αυτούς τους παράγοντες. Την αιτία δεν την αγγίζουμε καν και φαίνεται ως άνιση μάχη. Από το τίποτα βέβαια, είναι καλύτερο έστω και αυτό. Αν καταφέρουμε να επαναφέρουμε την περιοχή στην αρχική μορφή των ινοβλαστών, τότε η ίνωση θα έχει πάει περίπατο μιας και πάει πακέτο με τους μυοϊνοβλάστες.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως το τριχοθυλάκιο όταν εισέρχεται στην αναγενή φάση, χρειάζεται ένα μέρος αυτών των φλεγμονώδη παραγόντων για να αναπτυχθεί. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε πότε γίνεται αυτή η διαδικασία ώστε να μειώσουμε τα τοπικά αντιφλεγμονώδη και κατά δεύτερον δεν συμβαίνει σε όλους τους θύλακες μιας και δεν έχουν όλοι την ίδια χρονική περίοδο ανάπτυξης. (άλλοι δηλαδή είναι σε αναγενή φάση, άλλη σε καταγενή, άλλοι σε τελογενή, άλλοι σε αδράνεια, άλλοι σε αφασία και άλλοι παίζουν τάβλι:rolleyes:) Άρα κάνουμε μια τρύπα στο νερό γιατί βοηθάμε κάπως κάποιους θύλακες ενώ εμποδίζουμε την ανάπτυξη κάποιων άλλων.

Το ενδιαφέρον είναι πως τα μηνύματα που στέλνουν τα dermal papilla cells στο γύρω περιβάλλον έχει να κάνει με το ίδιο το κολλαγόνο το οποίο το κάνουν σε ελεύθερη μετάφραση μαλακότερο για όσο αναπτύσσονται και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το κολλαγόνο επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα όπου και διατηρεί την τρίχα μέσα στον αξονά της. Είναι ένας φοβερός μηχανισμός που λέγεται changes to extracellular matrix και θα τον αναλύσω περισσότερο όταν έχω χρόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ενδιαφερον GOMI,ευχαριστούμε για τα info.
παντως για roller 3mm ειναι αδυνατον απο θεμα πόνου.
θα ειναι ενδιαφερον να βρεθει κατι να μην χανει σε αποδοση.

Και δεν είναι μόνο ο πόνος, αλλά και η ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να γίνει σε κάποια αγγεία. Γι αυτό είπα πως σαν λύση είναι τραβηγμένη.
Όπως και να χει ήδη ξόδεψα 80 ευρώ σε προϊόντα και στην πορεία θα δοκιμάσω και άλλα. Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο παίζεται, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αντιστραφεί.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
REVERSIBLE MODULATION OF MYOFIBROBLAST DIFFERENTIATION IN ADIPOSE-DERIVED MESENCHYMAL STEM CELLS BY GROWTH FACTORS

Functionally, bFGF-differentiated ADSCs were significantly more migratory, which correlated with up-regulation of tenascin-C, an anti-adhesive ECM protein, and vimentin, a pro-migratory cytoskeletal protein. On the other hand, TGF-&beta-differentiated ADSCs were significantly more contractile than bFGF-differentiated cells. Interestingly, cells completely reversed their morphologies, marker expression, signaling pathways, and contractility versus migratory profiles when switched from culture with one growth factor to the other, demonstrating that myofibroblast differentiation is not terminal.

These findings show that ADSC differentiation into myofibroblasts and re-differentiation into fibroblast-like cells can be manipulated with growth factors, which may have implications in the development of novel therapeutic strategies to reduce the risk of fibrosis.


http://dataspace.princeton.edu/jspui/handle/88435/dsp01k06987634

Σχετικό προϊόν

http://www.aespio.com/sgf-57.asp?mm=1&sm=18

Προς το παρόν αναφέρει μόνο για εταιρείες και κλινικές μαλλιών.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα δούμε...προς το παρόν μου κάνουν τη ζωή δύσκολη στο θέμα αποστολής Ελλάδα για όσα έχω επιλέξει...
 
Τελευταία επεξεργασία:

mayos

New Member
Τις τελευταίες ημέρες ψάχνω προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που αφορά το μη αναστρέψιμο περιβάλλον που δημιουργείται γύρω από τον θύλακα και όχι στον ίδιο το θύλακα.

Τι εννοώ.

Ας δούμε τη θεωρία της Loreal

During the hair cycle the follicle has to be rebuilt from stem cells,” explains Dr Bruno Bernard, director of research for life sciences at L’Oreal. “Stem cells in human hair follicles are localised in two different reservoirs – one is in the upper part of the follicle and the other in the lower part.
“The cells in the lower part are required to activate the cells in the upper part and so help to maintain the follicle function.


The thickening of collagen in the connective tissue sheath, which sits around the base of the hair follicle, prevents the movement of stem cells from the lower reservoir to the upper reservoir. Bit by bit, the follicle is squeezed and causes the follicles to grow smaller and smaller.” Indeed, research from The Rockefeller University in New York suggests movement between the two groups of stem cells is crucial in normal hair growth.

Για να καταλάβουμε τι εννοεί με τον όρο connective tissue φαίνεται αναλυτικά στην παρακάτω εικόνα. (connective tissue root sheath)

Slide8.JPG



Ο θύλακας σύμφωνα με την θεωρία αυτή, βρίσκεται ανάμεσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το κολλαγόνο το οποίο σκληραίνει και έτσι προκαλεί ασφυξία στον θύλακα ο οποίος πλέον αναπτύσσεται ως vellus hair.

Πως τα ανδρογόνα και κυρίως η dht μπαίνει ως καθοριστικός παράγοντας στο παιχνίδι.

Με την παρακάτω σειρά

Testosterone ==> 5 alpha-reductase ==> DHT ==> TGF-β

Ο αυξητικός αυτός παράγοντας (transforming growth factor beta) είναι που κάνει όλη τη ζημιά και φαίνεται και χαρακτηριστικά στην παρακάτω εικόνα όπου στα δεξιά ο θύλακας υποβλήθηκε σε συγκεκριμένη ποσότητα αυτού του παράγοντα.

TGFb_and_the_catagen_cascade_in_hair_loss.gif


Πως ακριβώς.
http://www.jbc.org/content/early/2013/04/15/jbc.M113.451336

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όπως αυτές τις νεότητος, τα κύτταρα που βρίσκονται στο χόριο της επιδερμίδας, εκτός των άλλων είναι οι ινοβλάστες (fibroblast) οι οποίοι εκκρίνουν κολλαγόνο.
Όταν η περιοχή για πολλούς λόγους που δεν αναφέρω, μιας και δεν έχουν να κάνουν όλοι με το τι συμβαίνει στο κεφάλι μας, υποστεί φθορά, δηλαδή τραυματισμό, connective tissue injury, όπως συμβαίνει στους διαβητικούς, τότε ο αυξητικός παράγοντας tgf-b αυξάνεται και μετατρέπει τους ινοβλάστες σε μυοϊνοβλάστες.
Οι μυοϊνοβλάστες συντελούν στην επούλωση πληγών δημιουργώντας το λεγόμενο scar tissue. Ινώδη ιστό. Αυτά τα κύτταρα λέγονται αλλιώς και φλεγμονώδη κύτταρα τα οποία προσελκύουν όλους τους φλεγμονώδης παράγοντες και κυτοκίνες στην περιοχή για την αποκατάσταση της πληγής. Μέσα σε όλο αυτό, χρησιμοποιούν το ενδογενή υαλουρονικό οξύ του οργανισμού οδηγώντας την περιοχή σε πρόωρη γήρανση αν παραμείνουν ενεργοποιημένοι.

Επίσης τα κύτταρα που συντελούν στην ανάπτυξη του θύλακα όπως τα CD200-rich και CD34 διαφοροποιούνται από αυτή τη διαδικασία γι αυτό και υπάρχουν σε έλλειψη στους φαλακρούς.

Όταν η πληγή επουλωθεί, τα κύτταρα αυτά υπό φυσιολογικές συνθήκες οδηγούνται σε απόπτωση. Δηλαδή σε κυτταρικό θάνατο και η περιοχή ανανεώνεται με νέα κύτταρα που είναι οι ινοβλάστες όπου και παράγουν κολλαγόνο για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής. Αν η περιοχή ξανα παρουσιάσει πρόβλημα η αποκατάσταση γίνεται όλο και δυσκολότερη μέχρι στο τέλος να παραμείνει αυτό που λέμε σημάδι που δεν είναι τίποτα άλλο από ινώδη ιστό.

Σε πολλές περιπτώσεις ίνωσης, τα κύτταρα αυτά δεν πεθαίνουν και ονομάζονται apoptosis-resistance fibroblasts με κύριο χαρακτηριστικό τους τον συνεχώς αυξανόμενο παράγοντα tgf-beta που εμείς τον έχουμε παρόντα συνεχώς ούτως ή άλλως λόγω των αυξημένων ανδρ.υποδοχέων.

Αν υποθέσουμε ότι οι έρευνες πάνω στους φαλακρούς που λένε πως έχουμε περισσότερους ανδρ.υποδοχείς στο θύλακα είναι αληθή, τότε σημαίνει πως γονιδιακά η περιοχή προσελκύει περισσότερη dht (ανεξάρτητα από την ποσότητά της στο αίμα) και έτσι κρατάει διαρκώς αυξημένο τον tgf-b με αποτέλεσμα την ίνωση που όλοι γνωρίζουμε και την αλλοίωση των ινοβλαστών σε μυοϊνοβλάστες. Σύμφωνα με αυτό, πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί η φαλάκρα ως πρόωρη γήρανση της περιοχής, μιας και ακριβώς αυτό σημαίνει.

Θεωρητικά λοιπόν, αυτό που ψάχνω τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι για να έχουμε μια οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης - επανέκφυσης, πρέπει να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τους μυοϊνοβλάστες ξανά σε ινοβλάστες, διαφορετικά η περιοχή θα βρίσκεται μόνιμα υπό φλεγμονή και ο θύλακας θα παραμένει "πνιγμένος" μέσα σε αυτό το αλλοιωμένο ουσιαστικά κολλαγόνο, το οποίο αποτρέπει την επικοινωνία των άνω κυττάρων του θύλακα με τα κάτω σύμφωνα με τη loreal, με πολύ μικρά σημάδια ανάκαμψης κατά διαστήματα μέσω των αντιφλεγμονώδη προσεγγίσεων που όμως δεν αποτελούν λύση.

Από τα όσα έχω βρει μέχρι στιγμής, αυτό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει (κλασσικά) αλλά υπάρχουν 3 προσεγγίσεις που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Η πρώτη προσέγγιση είναι λίγο δύσκολο για εμάς του κοινούς θνητούς και αφορά την....αμνιακή μεμβράνη. :eek:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18181149

Και να είχαμε πρόσβαση, είναι λίγο "κάπως" η όλη προσέγγιση.

Η δεύτερη προσέγγιση είναι με το να κατακρεουργουμε το κεφάλι μας, όπως πχ με το ρολλερ, αλλά σε βάθος 3mm, όπως επίσης και το παράδειγμα με τον παππού που έκαψε το κεφάλι του και έβγαλε μαλλιά.
Πάνω κάτω και το chlorine dioxide που υπάρχει σε άλλο θέμα, θεωρητικά θα πρέπει να κάνει και αυτό δουλειά μιας και διαβρώνει την περιοχή.
Εκτός του ότι όλα όσα αφορούν την δεύτερη προσέγγιση είναι τραβηγμένα, υπάρχει και η μεγάλη πιθανότητα, εξαιτίας του παράγοντα tgf-b από τους ανδρογόνους υποδοχείς να ξαναδημιουργηθούν το ίδιο ή και ακόμα χειρότερα.

Η τρίτη λοιπόν προσέγγιση αφορά κάτι που είχε αναφέρει ο Κωτσαρέλης και συγκεκριμένα ότι οι φαλακροί έχουν χαμηλότερα επίπεδα της προσταγλανδίνης Ε2 (pge2) σε σχέση με τους μη φαλακρούς.

Τι κάνει αυτή η προσταγλανδίνη...

Reversal of myofibroblast differentiation by prostaglandin E(2)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23470625


Επαναφέρει δηλαδή τους μυοϊνοβλάστες στην αρχική τους μορφή που είναι οι ινοβλάστες.

Ως τοπικό, κυκλοφορεί σε κολπικό gel και είναι αρκετά ακριβό (70 ευρώ) αλλά κάποια στιγμή ίσως το δοκιμάσω.

Την ίδια δουλειά κάνει και η μινοξιδίλη σε ότι αφορά το κολλαγόνο και την pge2.

Επίσης αντιοξειδωτικά τοπικά όπως το SOD (superoxide dismutase) όπως επίσης και πανάκριβες αντιγηραντικές κρέμες που περιέχουν gp4g.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11134893

Therapeutic targeting of redox signaling in myofibroblast differentiation and age-related fibrotic disease.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23150749

http://www.asea.net/whatwedo/renu28.aspx

Αν βρω και άλλα θα τα ποστάρω εδώ.

Δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα, αλλά προσωπικά το θεωρώ μια πολύ καλή εξήγηση στο γιατί τίποτα δεν δουλεύει από ένα σημείο και μετά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gomi με ποιον τροπο πιστευεις οτι λειτουργει το psi?

Ως Proteasome Inhibibitor έχει πολύ ισχυρή αντι ινωτική δράση. Δηλαδή ακόμα και μετά από μεγάλη πληγή, εμποδίζει τη δημιουργία ινώδη ιστού.

Επίσης, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατ εμέ που αφορά και το παρόν θέμα, είναι η ενεργοποίηση του peroxisome proliferator-activated receptor-γ (PPAR-γ) όπου εξαιτίας αυτής της δράσης καταστέλλει πλήρως τον tgf beta και αποτρέπει την αύξηση του κολλαγόνου τύπου Ι, έναντι του τύπου ΙΙΙ.

Proteasome inhibition prevents lung and skin fibrosis after injury in part by increasing the abundance and activity of PPARγ.

Με τη σειρά του μετά ο ppar-γ δουλεύει έτσι

http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0015909


Δεν ανέφερα εδώ γιατί ως κοινοί θνητοί, θεωρώ αδύνατη την παρασκευή του μιας και θέλει διατήρηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 

sito

Active Member
Ως Proteasome Inhibibitor έχει πολύ ισχυρή αντι ινωτική δράση. Δηλαδή ακόμα και μετά από μεγάλη πληγή, εμποδίζει τη δημιουργία ινώδη ιστού.

Επίσης, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατ εμέ που αφορά και το παρόν θέμα, είναι η ενεργοποίηση του peroxisome proliferator-activated receptor-γ (PPAR-γ) όπου εξαιτίας αυτής της δράσης καταστέλλει πλήρως τον tgf beta και αποτρέπει την αύξηση του κολλαγόνου τύπου Ι, έναντι του τύπου ΙΙΙ.

Proteasome inhibition prevents lung and skin fibrosis after injury in part by increasing the abundance and activity of PPARγ.

Με τη σειρά του μετά ο ppar-γ δουλεύει έτσι

http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0015909


Δεν ανέφερα εδώ γιατί ως κοινοί θνητοί, θεωρώ αδύνατη την παρασκευή του μιας και θέλει διατήρηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.





Σε ενα πριβέ φόρουμ οπου συμμετέχω, είχε γίνει μια δοκιμή με bortezomib η οποία απέτυχε. Το psi είναι δύσκολο στην σύνθεση του. Πιο παλιά είχε γίνει μια αγορά psi η οποία αποδείχθηκε κουφά.

Σε εκείνο το φόρουμ συμμετεχει κ ένας χρήστης ο οποίος ηταν πειραματόζωο στις κλινικές δοκιμές του psi. Είχε φτασει απο nw4 σε σχεδόν 1. Οπως ανέφερε ακόμα και μετα τημ διακοπή του psi η επαναφορά σε 4αρι ηταν σχετικα αργή.

Υπάρχει κάτι άλλο κινειτε σε αυτήν την κατευθυνση το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;
 

dk1984

Member
Gomi απλα φοβαμαι και ισως να κανω λαθος αν ολοι αυτοι οι growth factors που περιεχουν αυτα τα τοπικα σκευασματα αν μπορει να δημιουργησουν καποια κακοηθη νεοπλασια αν υποθεσουμε οτι οντως απορροφουνται
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε ενα πριβέ φόρουμ οπου συμμετέχω, είχε γίνει μια δοκιμή με bortezomib η οποία απέτυχε. Το psi είναι δύσκολο στην σύνθεση του. Πιο παλιά είχε γίνει μια αγορά psi η οποία αποδείχθηκε κουφά.

Σε εκείνο το φόρουμ συμμετεχει κ ένας χρήστης ο οποίος ηταν πειραματόζωο στις κλινικές δοκιμές του psi. Είχε φτασει απο nw4 σε σχεδόν 1. Οπως ανέφερε ακόμα και μετα τημ διακοπή του psi η επαναφορά σε 4αρι ηταν σχετικα αργή.

Υπάρχει κάτι άλλο κινειτε σε αυτήν την κατευθυνση το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;

Κοίτα, προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος πως το όλο πρόβλημα έχει να κάνει στο περίπου με το ότι περιέγραψα εδώ. Οτιδήποτε ψάχνω που έχει λίγο βοηθήσει στη φαλάκρα, έχει να κάνει με τους ινοβλάστες. Για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι κατά πόσο μπορεί να αντιστραφεί η διαδικασία σε κάποιον που έχει χρόνια πρόβλημα σε αντίθεση με κάποιον που ξεκίνησε πρόσφατα.

Επίσης όσες έρευνες βρήκα μέχρι το 2013, όλες ανέφεραν ότι οι μυοϊνοβλαστες δεν επανέρχονται σε προγενέστερο στάδιο. Από το 2014 όμως, όλο και περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι η διαφοροποίηση τους είναι εφικτή και αν έχω δίκαιο, τότε ότι φάρμακα βγουν για την πνευμονική ίνωση, καρδιακή ίνωση, κίρρωση ήπατος κ γενικά ότι αφορά τη δημιουργία ινώδη ιστού στον οργανισμό, θα κάνουν πολύ καλό και στο μαλλί.

Μέχρι στιγμής το Νο.1 που έχω βρει και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το renu 28 που είναι το μοναδικό τοπικό (αλλά και όραλ) που αφορά το redox signaling.
Το πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι ότι δεν στέλνουν Ελλάδα (μου είπαν ότι σύντομα όμως θα ξεκινήσουν και στην Ελληνική αγορά). Υπάρχει επιλογή από το ebay, αλλά η εταιρεία δεν μου πιστοποίησε την αξιοπιστία των πωλητών. Οπότε παίζει να είναι και μούφα.

Επίσης τοπικό gel προσταγλανδίνης Ε2, αλλά είναι πανάκριβο (68 ευρώ) και η ποσότητα μόλις 2 ml.

Αυτό που έχω στο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω προς το παρόν, είναι

- Asea renu 28 τοπικά.

- Gerovital H3 Evolution 45+ τοπικά.

- PQQ όραλ

- Τοπικό sun blocker γιατί κατά την όλη διαδικασία ο ήλιος λειτουργεί αρνητικά στην ανανέωση του κολλαγόνου.
Το καλύτερο που βρήκα ήταν αυτό.

Τα 3 τελευταία τα έχω παραγγείλει ήδη, αλλά το πρώτο ενώ έκανα την παραγγελία μου επέστρεψαν το ποσό λόγω μη δυνατής αποστολής.

Τέλος απ ότι φαίνεται τακτικές όπως μασάζ τύπου detumescence δρουν αρνητικά, παρόλο τα όποια θετικά φαίνονται στην αρχή εξαιτίας της προσωρινής υποξίας.


mechanical force
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3656629/
 
Τελευταία επεξεργασία:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Gomi απλα φοβαμαι και ισως να κανω λαθος αν ολοι αυτοι οι growth factors που περιεχουν αυτα τα τοπικα σκευασματα αν μπορει να δημιουργησουν καποια κακοηθη νεοπλασια αν υποθεσουμε οτι οντως απορροφουνται

Εννοείς γενικότερα στον οργανισμό ή τοπικά στο κεφάλι?

Κοίτα, ο όλος μηχανισμός ανάπτυξης των μαλλιών, είναι σχεδόν ίδιος με την ανάπτυξη και την συντήρηση των καρκινικών κυττάρων. Για παράδειγμα ο παράγοντας vegf. Απόλυτα απαραίτητος για την τριχοφυΐα, αλλά και μέγιστος αρνητικός παράγοντας όταν υπάρχει πρόβλημα και αφορά την μετάσταση.

Σε γενικές γραμμές ένα μικρό ρίσκο ίσως και να υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι έχει να κάνει και με την προδιάθεση. Δηλαδή αν υπάρχει ήδη μια μικρή υπόνοια, ίσως ενισχυθεί.

Τα τοπικά πάντως αυξητικών παραγόντων, εκτός του ότι είναι απλησίαστα οικονομικά, έχουν και αρνητικούς παράγοντες μέσα όπως ο epidermal growth factor και ο tgf-b.

Μάλιστα πολλοί τους συμπεριλαμβάνουν σε προϊόντα τριχόπτωσης, κάτι που θεωρώ εγκληματικό.
 

edyuser1

Active Member
μπραβο ρε gomi πολυ ωραια ερευνα και ωραια αναλυση μακαρι να ξετιλιξεις το μυστηριο μπας και δουμε καμια ασπρη μερα.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
μπραβο ρε gomi πολυ ωραια ερευνα και ωραια αναλυση μακαρι να ξετιλιξεις το μυστηριο μπας και δουμε καμια ασπρη μερα.

Να σαι καλά. Και εγώ το ελπίζω να βγει κάτι, γιατί ο πειραματισμός στη συγκεκριμένη προσέγγιση έχει υψηλό κόστος...
 

didars

Member
πολύ καλή θεωρία/εξήγηση! Επίσης, κατά την ίνωση (και πριν την ολοκλήρωσή της) τα κύτταρα του υποδόριου λιπώδους ιστόυ μετατρέπονται σε ινοβλάστες(μυοίνοβλάστες μάλλον)! με αποτέλεσμα να αυτός τελικά να ''καταναλώνεται''. Υπόψιν ότι εκεί βρίσκεται και ο θύλακας. http://www.revmatologos.com/article494.htm ( παράγραφος 4) Πάντως και τα πεπτίδια χαλκού θα μπορούσαν να βοηθήσουν και για την επιδιόρθωση της δομής του δέρματος, αλλά και επειδή μειώνουν την παραγωγή του TGF-β. Γιατί ρόλερ 3mm ; Τοσό είναι το πάχος επιδερμίδας+χορίου; επειδή το έχω ψάξει και δεν έχω βγάλει άκρη :p πάντως αν ισχύει, μάλλον πρέπει να στοχεύσουμε στη μείωση/ μερική απενεργοποίηση του TGF-β και να αφήσουμε την DHT στην ησυχία της ;)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα