Περί NMN/Resveratrol συμπληρωμάτων. Δουλεύει ή πρόκειται για ακόμη μια snakeoil "συνταγή";

thatcher

Active Member
Χρησιμοποιεί κάποιος τον παραπάνω συνδυασμό ή κάτι αντίστοιχο; Αν ναι, ποια και τι οφέλη ή παρενέργειες παρατηρήσατε;

"Ο συνδυασμός των συμπληρωμάτων NMN (Nicotinamide Mononucleotide) και resveratrol υπόσχεται μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία και την αντιγήρανση. Συγκεκριμένα, αυτά τα συμπληρώματα:

- Μπορεί να **βελτιώσουν την αντοχή** και τη φυσική δύναμη¹.
- Ενδέχεται να **αυξήσουν τη ροή του αίματος** στο σώμα¹.
- Συμβάλλουν στην **ενίσχυση του μεταβολισμού** και την **επιδιόρθωση του DNA** μέσω της αύξησης των επιπέδων NAD+².
- Το resveratrol έχει **αντιοξειδωτικές ιδιότητες** και ενεργοποιεί γονίδια που σχετίζονται με τη μακροζωία³.

Επιπλέον, η συνδυαστική λήψη τους μπορεί να **ενισχύσει τα επίπεδα NAD+ στην καρδιά και τους μυς**¹. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα για τα οφέλη των συμπληρωμάτων NMN και resveratrol είναι ακόμα σε εξέλιξη και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση². Πάντα συνιστάται η συμβουλή ενός ειδικού πριν από τη λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος.

Source: Conversation with Bing, 4/21/2024
(1) NMN and Resveratrol: Two Popular Anti-Aging Supplements - HealthNews. https://healthnews.com/longevity/lo...-nicotinamide-mononucleotide-and-resveratrol/.
(2) NMN (Nicotinamide Mononucleotide): Benefits, Side Effects ... - Healthline. https://www.healthline.com/health/nmn-nicotinamide-mononucleotide-benefits-side-effects-and-dosage.
(3) How to Take NMN and Resveratrol - AgeMate. https://agemate.com/blogs/news/how-to-take-nmn-and-resveratrol.
(4) NMN and Resveratrol: The Ultimate Anti-Aging Supplement Combo. https://blog.nfsupplements.com/nmn-and-resveratrol-the-ultimate-anti-aging-supplement-combo/."

Προσωπικά (29χρ) έκανα χρήση NMN 250mg της ProHealth από το iHerb αλλά πλέον δε στέλνουν Ευρώπη. Ομολογώ είχα παρατηρήσει μια μικρή ευεξία και αύξηση ενέργειας καθώς εκείνη τη περίοδο ένιωθα μια περίεργη ατονία για αρκετές εβδομάδες. Δεν ξέρω αν ευθυνόταν η χρήση του ΝΜΝ μόνο, εξού και θέλω να πειραματιστω ξανά. Ασφαλές και ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν υπάρχει καθώς υπάρχουν αυτοί που μόνοι τους παρατήρησαν κάποια οφέλη, άλλοι απολύτως τίποτα, άλλοι αναφέρονται πως πρόκειται για placebo effect, άλλοι παραθέτουν ορισμένα papers (περί NR υπάρχουν περισσότερες έρευνες έναντι του νεότερου ΝΜΝ), όμως ξεκάθαρο μήνυμα δεν βγαίνει.

Έτυχε να παρακολουθήσω κάποια βιντεακια του Dr. David Sinclair (Αμερικανός βιολόγος και γενετιστής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ) περί του θέματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα