Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω εγώ.
Κατ' αρχάς, περίπου 10-20% των γκέι ανδρών δεν κάνουν σχεδόν ποτέ πρωκτικό έρωτα. Προτιμούν άλλου είδους ερωτικές πράξεις.
Κατά δεύτερον, οι γκέι, που απολαμβάνουμε τις χαρές του πρωκτικού έρωτα, δεν χωριζόμαστε σε ενεργητικούς και παθητικούς, αλλά σε πέντε κύριες κατηγορίες: τους αυστηρά ενεργητικούς, που είναι λίγοι και συνήθως έχουν μεγάλα προσόντα, τους ενεργητικούς που πότε-πότε γίνονται και παθητικοί, αυτούς που κάνουν και τα δύο, τους παθητικούς που πότε-πότε γίνονται ενεργητικοί, και τους αυστηρά παθητικούς, οι οποίοι συνήθως έχουν πολύ μικρά μόρια (<12cm/ όσοι έχετε τέτοια, μην απογοητεύεστε, υπάρχουν οι επιμηκυντές,

). Τα δύο άκρα του φάσματος είναι σπάνια.
Το πόσο θηλυπρεπής είναι κάποιος δεν είναι απόλυτος δείκτης παθητικότητας ή ενεργητικότητας. Οι περισσότεροι θηλυπρεπείς γκέι, ναι, είναι παθητικοί, αλλά υπάρχουν και τέτοιοι που είναι ενεργητικοί. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι και αυστηρά ενεργητικοί.
Οι περισσότεροι που βρισκόμαστε στη μέση του φάσματος επιλέγουμε τον ένα ή τον άλλο ρόλο βάσει πολλών παραμέτρων. Η διαφορά ύψους, η διαφορά ηλικίας, η διαφορά μορίου, ο βαθμός θηλυπρέπειας είναι μερικές τέτοιες.
Εγώ προσωπικά επιλέγω τον ρόλο που με θέλει ο άλλος (είμαι ακριβώς στη μέση). Βέβαια, αν ένας μάτσο 40ρης θελήσει να είμαι ο ενεργητικός στη σχέση, μάλλον το πράγμα δεν θα προχωρούσε εκ μέρους μου.
Ελπίζω να σας έδωσα μια ικανοποιητική απάντηση.