Περί θεραπείας ...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

ARAGORN135

New Member
Καλησπέρα σε όλους!

Απλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις όσον αφορά το θέμα που μας απασχολεί όλους.
Τα δύο σημαντικότερα και πιο αποτελεσματικά όπλα που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση και να βοηθήσουμε την τριχοφυία, είναι η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι και τα 2 τα ανακαλύψαμε κατά λαθος! Το μεν πρώτο χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της υπέρτασης και το regrowth στο τριχωτό της κεφαλής ήταν side effect! Η φιναστερίδη χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καλοήθους όγκου του προστάτη αν δεν κάνω λάθος σε συσκευασία 5 mg και το σταμάτημα της τριχόπτωσης είναι side effect. Δηλ. τα τελευταία 30 χρόνια ότι σημαντικό όπλο έχουμε χρησιμοποιήσει, προέκυψε από τύχη!

Οπότε δεν ξέρω τι νόημα έχουν όλες αυτές οι έρευνες που γίνονται στο θέμα από τους επιστήμονες μερικές φορές. Μου δίνεται η εντύπωση ότι η θεραπεία αν βρεθεί, θα βρεθεί κατά λάθος. Ίσως γίνει κάτι με τα γονίδια, δηλ. να βρούν το υπεύθυνο γονίδιο και να κάνουν κάποια γονιδιακή θεραπεία αν και πιστεύω ότι θα έχει νόημα σε πρώιμα στάδια κάτι τέτοιο ή σε κάποιο ατύχημα που ο ασθενής θα χρειαστεί πλαστική στο κεφάλι να προκύψει τριχοφυία από σπόντα από τις κορτιζόνες και τα άλλα φάρμακα που θα βάλουν πάνω.

Δεν θέλω να μαυρίσω την ψυχή κανενός βραδιάτικα, αλλά από την άλλη τι να πω ; Τόσα χρόνια δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Μόνο επιβράδυνση της αλωπεκίας μπορεί να επιτευχθεί και να ελπίζουμε. Από την άλλη μεριά φυσικά δεν λέει κανένας να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να κλαίμε την μοίρα μας ή οι γιατροί να πάψουν να ασχολούνται με το θέμα.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member
Απ: Περί θεραπείας ...

Εννοεις θεραπειες οπως αυτη:http://www.dailymail.co.uk/health/article-1385392/Instant-baldness-cure-answer-bald-mens-prayers.html :D

xk

Active Member

εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι ετσι οπως παμε ο μισος αντρικος πληθυσμος θα ειναι καραφλες!οσο περνανε τα χρονια τοσο χειροτερευει το πραγμα και φως δε βλεπω...θα καραφλιασουμε ολοι και θα κοροϊδευουμε τους λιγους που θα χουν τριχες στο κεφαλι.. :chinscratch ''

:p

ARAGORN135

New Member

Ένας παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο Φυλακούρης, γνωστός για τις πλάκες που σκάρωνε, είχε πει κάποτε σε έναν συμπαίκτη του που είχε φαλάκρα, να τρίψεις λέει όλο το κεφάλι με χοντρό αλάτι και όταν βγούν οι τρίχες να πιουν νερό γιατί θα λυσσάξουν από τη δίψα, τράβα τες με δύναμη για να μείνουν μόνιμα έξω και να μην κρύβονται κάτω από το δέρμα!!! :D :D

@kos1987: Καλά ρε θηρίο που το βρήκες αυτό ????? Φαντάζεσαι με την ένεση το κεφάλι αντί να βγάλει μαλλιά, να μετατραπεί σε γουρουνοκεφαλή ?? Κάτι σαν Πάγκαλος δηλαδή. :D :D :D :D

@xk: η αλήθεια είναι πάντως ότι άρχισα να προσέχω και τους άλλους όταν και σε μένα εμφανίστηκε το πρόβλημα. Πριν τα 35 δεν με ένοιαζε καθόλου. Τώρα κοιτάζω γύρω μου και πέρα από την πλάκα, βλέπω τουλάχιστον 3 σους 10 να έχουν σοβαρό θέμα και σε ηλικίες κάτω από τα 40. Ελπίζω να βρεθεί θεραπεία, και όχι σαν του Φυλακούρη ή σαν αυτή που βρήκε στο internet ο kos1987 και να γίνει το κεφάλι μας σφουγγαρίστρα!!! :) :)

MANKAR

Active Member

γεια σας , εγω πηστευω για οικονομικους λογους δεν εχουν βγαλει την 8εραπεια εδω και χρονια , οταν βγει 8α βγει απο κανενα οπως και μας και πειραματιζεται με διαφορα !!!!!!

kos1987

New Member

MANKAR είπε:
γεια σας , εγω πηστευω για οικονομικους λογους δεν εχουν βγαλει την 8εραπεια εδω και χρονια , οταν βγει 8α βγει απο κανενα οπως και μας και πειραματιζεται με διαφορα !!!!!!

Συμφωνω σ'αυτο που λες, αλλα "θεραπεια" ετσι απλα δεν υπαρχει...Η φαλακρα που οφειλεται στα γονιδια δεν ειναι αρρωστια.Ειναι απλα ενα ακομα χαρακτηριστικο που κληρονομουμε απο τους γονεις μας.(Οπως λεμε υψος, χρωμα ματιων κλπ).Τωρα μπορουμε να πειραματιζομαστε πως θα επιβραδυνουμε τον θανατο των θυλακων, που ειναι ενα αναποφευκτο γεγονος.Προσωπικα πιστευω πως η προληψη υπαρχει και ειναι τα τοπικα αντιανδρογονα και οχι οι συστηματικοι dht blockers και εξηγω:Το προβλημα με την αα ειναι οτι καποιοι θυλακες ειναι ευαισθητοι στη δραση μιας απο τις ισχυροτερες και απαραιτητες ορμονες των ανδρων και οχι στην ύπαρξή της στο αιμα.Ποιος ο λογος να παιρνεις φινα ας πουμε, να καταπιεζεις το νευρικο σου συστημα σε αγνωστο βαθμο και στην τελικη, οι θυλακες που ειναι ευαισθητοι, να γινονται με την παροδο του χρονου ακομα πιο ευαισθητοι ανεξαρτητα απο τη φινα?.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η DHT.Αυτα που λενε ως παρενεργειες και παρουσιαζονται σε τουλαχιστον 30% των χρηστων οφειλονται στην ορμονικη ανισορροπια και την καταπιεση του ΚΝΣ.Τωρα οσο αφορα τη μονιμη λυση, αυτη αναγεται σε γονιδιακο επιπεδο και πιστευω πως ηδη υπαρχει ετοιμη αλλα δεν εφαρμοζεται λογω.. χμ..πως να το πω, συμφεροντων ας πουμε,γιατι δεν ειναι θεραπεια, αλλα καθαρα στυλιστικη επιλογη?Η κλωνοποιηση οργανισμων ιφισταται και δεν ειναι μονο η ντολυ, που απετυχε και αμα θελετε να σας εξηγησω γιατι αλλα τωρα βαριεμαι να γραφω, αλλα εχει φτασει σε σημειο να Δημιουργουνται σκυλια οχι να κλωνοποιουνται απλως και να προσθετουν καποια χαρακτηριστικα οπως να φωσφοριζουν αμα χορηγηθει καποιο αντιβιοτικο.Η μεταμοσχευση ειναι η λυση του σημερα και μαλιστα εχουν βγει και μηχανηματα που να γινεται η επεμβαση πολυ γρηγορα χωρις να ξερω περισσοτερα σ'αυτο το θεμα.

ARAGORN135

New Member

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ μακριά από τη θεραπεία της αλωπεκίας και για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν ασθένειες πολύ πιο σοβαρές όπως είναι η κυστική ίνωση, το αλτσχάϊμερ, το σύνδρομο down, πολλές μορφές καρκίνου κλπ., όπου οι επιστήμονες πρέπει να βρουν λύση γι΄αυτές πρώτα που αποτελούν άμεση απειλή για την ανθρώπινη ζωή και μετά να στραφούν στην αλωπεκία ή άλλα παρεμφερή προβλήματα δευτερογενούς σημασίας, άσχετα να εμάς μας απασχολούν τα μέγιστα.

Πιστεύω αν βρεθεί θεραπεία ας πούμε σε δέκα χρόνια, αυτό θα έχει συμβεί κατά λάθος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε τα φάρμακα που είναι διαθέσιμα τώρα για να επιβραδύνουν την κατάσταση και να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση κάποια στιγμή...

sito

Active Member

ARAGORN135 είπε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ μακριά από τη θεραπεία της αλωπεκίας και για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν ασθένειες πολύ πιο σοβαρές όπως είναι η κυστική ίνωση, το αλτσχάϊμερ, το σύνδρομο down, πολλές μορφές καρκίνου κλπ., όπου οι επιστήμονες πρέπει να βρουν λύση γι΄αυτές πρώτα που αποτελούν άμεση απειλή για την ανθρώπινη ζωή και μετά να στραφούν στην αλωπεκία ή άλλα παρεμφερή προβλήματα δευτερογενούς σημασίας, άσχετα να εμάς μας απασχολούν τα μέγιστα.

Πιστεύω αν βρεθεί θεραπεία ας πούμε σε δέκα χρόνια, αυτό θα έχει συμβεί κατά λάθος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε τα φάρμακα που είναι διαθέσιμα τώρα για να επιβραδύνουν την κατάσταση και να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση κάποια στιγμή...

Κατά την άποψη μου, ούτε για την ΑΑ και ούτε για τις σοβαρες ασθενειες που ανεφερες παραπανω δεν θα βρεθει θεραπεία (ωστε να επιτευχθει πληρης ιαση) γιατι σε αυτο το συστημα οπου ζουμε το μονο που μετραει ειναι το κερδος. Και το έχουμε αναφερει πολλες φορες εδω μεσα μια μονιμη λυση (όχι μονο στην ΑΑ) δεν θα εχει οσο κερδος εχουν οι υπαρχουσες θεραπειες. θα συμφωνησω οτι ό,τι θεραπεια βγεί θα είναι κατά λάθος και δεν θα μπορουν να το κρυψουν.

Αυτά όσον αφορά την "συνομωσιολογική" μου άποψη

όσον αφορά την "ρεαλιστική" μου άποψη: Ο ανθρώπινος οργανισμός, και γενικά η φύση είναι τόσο περίπλοκα που ίσως υπάρχουν κάποιες πτυχές του που ίσως ποτέ δεν τις κατανοήσουμε πλήρως (συμπεραλαμβανομένης της ΑΑ) και να συμβιβαστουμε με το γεγονος οτι δεν μπορουμε παντα να το παιζουμε θεοι.
Αν ισχυει το παραπάνω γυριζουμε στην προ 2 χιλιετιών ειπωμένη φράση: Κάλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Π.χ. παρ'ολες τις προδιαθέσεις που διαθέτει ένας άνθρωπος να δημιουργησει κάποια μορφή καρκίνου, με έναν σωστό τρόπο ζωής μπορεί να μην εμφανιστει. ή ένα παράδαγμα ακόμα εαν κάποιος έχει προδιάθεση για ρυτίδες στο πρόσωπο εάν εφαρμόζει καθημερινά μια ενυδατική κρεμα και ενα αντηλιακο μπορει να καθυστερησει την εμφανιση τους ή το αντίθετο με υπερβολική έκθεση στον ήλιο να την επιταχυνει.
Έτσι και με τα μαλλάκια μας με ενα καλό τοπικό dht blocker εάν ψιλιαστούμε την τριχόπτωση από νωρις μπορούμε να το καθυστερίσουμε (ελπίζω) κάποια χρονάκια.

kos1987

New Member

ARAGORN135 είπε:

Φιλε μου η αα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!
Οσο αφορα τους επιστημονες αυτοι κανουν ο,τι μπορουν (αναλογως τη χρηματοδοτηση ) για τις πραγματικες ασθενειες.
Λυση στην αα υπαρχει:Μεταμοσχευση.Το θεμα ειναι οτι ο πλαστικος χρεωνει απιστευτα ποσα για ενα καλο αποτελεσμα.Να φανταστεις οτι σε αρκετες περιπτωσεις ειναι ακριβοτερες απο τις επεμβασεις ανοικτης καρδιας ??? και δεν εχουν σχεδον ποτε καποιο απροοπτο οσο αφορα την υγεια του ασθενους.Το μονο που πρεπει να προσεχουν ειναι στην τεχνικη ραψιματος εαν γινει strip στην εξαγωγη και επεξεργασια μοσχευματων και στην τοποθετηση των τριχοθυλακιων στη σωστη μερια.Τωρα αυτα που εφαρμοζουμε εμεις δρουν μονο προληπτικα.Καποια στιγμη οι θυλακες που ειναι ευαισθητοι θα πεσουν θελουμε δεν θελουμε.Τωρα απο τα τοπικα που για μενα ειναι η καλυτερη λυση (γιατι το προβλημα βρισκεται στο δερμα της κεφαλης και οχι ολοκληρου του σωματος) το ru58841 που πωλειτε πανακριβα απο κατι κινεζικα εργαστηρια λενε οτι κανει δουλεια, μαλιστα καποιοι ισχυριζονται οτι τους κρατα τα μαλλια 1+ χρονια αφου εκοψαν τη duta και το cb 03 01 το οποιο ηδη βρισκεται στο σταδιο μελετης που σταματησε το ru.(εαν ισχυουν αυτα που λενε απο την εταιρια τοτε μιλαμε οτι το cb ειναι η λυση αφου η χρηση 2 φορες τη βδομαδα ισοδυναμει με το αποτελεσμα της φινας

ARAGORN135

New Member

Ναι έχεις δίκιο για την ΑΑ. Και βέβαια δεν είναι ασθένεια, όπως δεν είναι ασθένεια μία μεγάλη μύτη, ένα έντονο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο, μεγάλα ή μικρά άκρα κλπ.

Για το cb 03 01 τι γίνεται ακριβώς ? Έχει προχωρήσει καθόλου η φάση ? Είναι σε φάση μελέτης ή το χρησιμοποιεί ο κόσμος ? Συμφωνώ για αυτό που λες και για το κόστος της μεταμόσχευσης που είναι παράλογα υψηλό και για τα τριχοθυλάκια που έχουν ευαισθησία και κάποια στιγμή "τέλος". Ίσως βρουν κάποιον νευροδιαβιβαστή και με κάποιο τρόπο μπλοκάρουν την DHT να τα επηρεάζει. Τι να πω ...

Panayotis19

New Member

όπως είχα ανάερη και σε άλλο post και να βγει θεραπεία δεν συμφέρει γιατί όλες η εταιρίες που βγάζουν προείδα για τριχόπτωση θα έχουν οικονομική ζημια και γιατροί που κάνουν εμφιτευσις θα μείνουν χωρίς δουλειά και πάει λέγοντας !! όσο με το θέμα με τα γονίδια ίδια πλέον έχουν έτοιμα doping για αθλητές με βάση τα γονίδια δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να έχουν και έτοιμο γκοντιό που αν έχει σχέση με το θέμα μας ? απλά ζούμε σε έναν κόσμο που βασιλεύει το χρήμα και το κέρδος

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member

ARAGORN135 είπε:
Ναι έχεις δίκιο για την ΑΑ. Και βέβαια δεν είναι ασθένεια, όπως δεν είναι ασθένεια μία μεγάλη μύτη, ένα έντονο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο, μεγάλα ή μικρά άκρα κλπ.

Για το cb 03 01 τι γίνεται ακριβώς ? Έχει προχωρήσει καθόλου η φάση ? Είναι σε φάση μελέτης ή το χρησιμοποιεί ο κόσμος ? Συμφωνώ για αυτό που λες και για το κόστος της μεταμόσχευσης που είναι παράλογα υψηλό και για τα τριχοθυλάκια που έχουν ευαισθησία και κάποια στιγμή "τέλος". Ίσως βρουν κάποιον νευροδιαβιβαστή και με κάποιο τρόπο μπλοκάρουν την DHT να τα επηρεάζει. Τι να πω ...

Λοιπον για το cb κοιτα εδω http://www.investis.com/csm/presentations/RDday2010.pdf στη σελιδα 69 και μετα...Αυτες οι ουσιες μπλοκαρουν τους υποδοχεις που συνδεονται οι θυλακες με τη dht (Χωρις να επηρεαζουν τα επιπεδα της dht στο αιμα).Εαν ισχυουν αυτα που λενε τοτε μαλλον αυτο το θεμα δεν θα μας απασχολει για πολυ ακομη.Υποψιν οτι η ιδια ουσια που ειναι για την ακμη βρισκεται στα τελευταια σταδια δοκιμων και απ'οτι ελεγαν στην εταιρια εχουν τον αυγουστο συσκεψη με τον fda.Τωρα τι θα γινει.... ααα η ουσια αυτη υπαρχει σε καποια εργαστηρια οπως και το ru αλλα οι αμερικανοι σε αλλα φορουμ λενε οτι κοστιζει 800 δολλαρια το γραμμαριο!!! ;D :D :D :D

ARAGORN135

New Member

Πω πω φτήνια!!! Άκου 800$ το γραμμάριο!! :D

Πάντως πέρα από την πλάκα ακούγεται ενδιαφέρον γιατί ο τρόπος που φαίνεται να λειτουργεί η ουσία μάλλον δεν θα έχει αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό και θα έχει στοχευμένη δράση. Για να δούμε! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και αν μάθεις κάτι άλλο ρίξε μήνυμα αν και πιστεύω ότι αν γίνει κάτι καλό με την ουσία αυτή θα βουήξει ο τόπος!!!

kos1987

New Member

ARAGORN135 είπε:
Πω πω φτήνια!!! Άκου 800$ το γραμμάριο!! :D

Πάντως πέρα από την πλάκα ακούγεται ενδιαφέρον γιατί ο τρόπος που φαίνεται να λειτουργεί η ουσία μάλλον δεν θα έχει αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό και θα έχει στοχευμένη δράση. Για να δούμε! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και αν μάθεις κάτι άλλο ρίξε μήνυμα αν και πιστεύω ότι αν γίνει κάτι καλό με την ουσία αυτή θα βουήξει ο τόπος!!!

Να 'σαι σιγουρος εαν γινει κατι μ'αυτη την ουσια (εαν δεν ειναι μουφα ολο αυτο) αρκει να γινει πιο φθηνη θα γινει χαμος.Παντως τωρα χαμος γινεται στην αντιθετη πλευρα του ατλαντικου με το ru58841 που ουσιαστικα ειναι στην ιδια κατηγορια με το cb. ;)

kos1987

New Member

Θα ηθελα να κανω μια προταση:Τωρα που μειωνεται δραστικα η χρηματοδοτηση στα πανεπιστημια θα ηταν μια καλη ευκαιρια τα τμηματα χημικων μηχανικων να κατασκευαζουν και να πωλουν σε οποιον απο μας θελει κατι τετοια πραματα...οπως ru58841 που η μοριακη του δομη ειναι γνωστη.δλδη πως κινεζοι και κατι απο το αμερικα τα φτιαχνουν και τα διαθετουν παντου?οι τιμες σ'αυτα απ'οτι θυμαμαι κυμαινονται στα 250-380$ ανα 10γρ.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα