Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

Απ: Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

μια απο τα ιδια και εγω παιδια. μετα απο ενα μηνα regain εχω εντονη φαγουρα και κοκκινιλες στο κεφαλι!!!! ενω η αραιωση μεγαλωνει.... to toppik ειναι μια λυση προσωρινη για να καμουφλαρουμε την αραιωση. με την φαγουρα τι γινεται???δν παλευεται!!!!
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2851.msg51169.html#msg51169

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού

captainman είπε:
μια απο τα ιδια και εγω παιδια. μετα απο ενα μηνα regain εχω εντονη φαγουρα και κοκκινιλες στο κεφαλι!!!! ενω η αραιωση μεγαλωνει.... to toppik ειναι μια λυση προσωρινη για να καμουφλαρουμε την αραιωση. με την φαγουρα τι γινεται???δν παλευεται!!!!
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2851.msg51169.html#msg51169
δυο επιλογες η αφρο rogaine,η μινοξιδιλη με γλυκερινη(χωρις προπυλαινογλυκολη)

crossfire99 είπε:
[quote author=gus210 link=topic=2713.msg48780#msg48780 date=1298961110]
Δεν το διάβασα όλο το thread αλλά τα περισσότερα...
Να σου πω την αλήθεια με τρόμαξε η περίπτωση που η μινοξιδίλη προκαλεί διαταραχή στο τριχωτό της κεφαλής και εκτός της τριχόπτωσης μπορείς να έχεις πτώση μαλλιών από την ουσία.

Πριν τη χρήση της μινοξιδίλης είχα πλούσια μαλλιά. Ξεκίνησα γιατί παρατήρησα αραίωση στο δεξιό κρόταφο και στην κορυφή. Το τρομακτικό για εμένα είναι ότι μέσα σε δύο εβδομάδες παρατηρώ αραίωση μπροστά και στον άλλο κρόταφο η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής :(

Δεν ξέρω... αν υποθέσουμε ότι αντιδρώ θετικά στη θεραπεία, οι υγιείς τρίχες που θα βγουν θα αναπληρώσουν τις "άρρωστες" που έπεσαν μετά τη χρήση της μινοξιδίλης; Αν ναι έχει καλώς... αν όμως απλά σταματήσει την όποια τριχόπτωση και με αφήσει με μια μεγάλη αραίωση σε σχέση με πριν, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ουσία για την περίπτωση μου. Έστω και αν μπορούσα να κρατήσω αυτά τα μαλλιά για ένα ή δύο χρόνια πάλι κέρδος θα ήταν, μιας και αυτή τη στιγμή είχα μπει σε φάση αραίωσης γιατί τριχόπτωση δεν μπορώ να πω ότι είχα αισθητή, λόγω έντονου στρές και κάποιων προβλημάτων υγείας γενικότερα... Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

φιλε gus210 θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις και να σου φυγει ο πανικος

ας υποθεσουμε οτι πανω στο 2μηνο της μινοξιδιλης,βλεπεις μια αραιωση(φυσιολογικη κατα την γνωμη μου),νομιζεις οτι αντιδρας αρνητικα στην θεραπεια(λαθος),πανικοβαλλεσαι και την σταματας...

στο 6μηνο,τα μαλλακια σου θα ειναι στο ιδιο επιπεδο που θα ηταν εαν δεν εκανες καθολου χρηση μινοξιδιλης...
οι τριχες που σου εριξε το regaine θα ξαναβγουνε παλι οπως ηταν....δηλαδη αχρωμες και αδυναμες....ετοιμες να πεσουν στο κοντινο μελλον οπως ηταν προγραμματισμενες να πεσουν

απλα εχεις να διαλεξεις....η συνεχιζεις την μινοξιδιλη και στην θεση των αδυναμων τριχων βγαινουν αλλες πιο δυνατες και πιο πολλες...η συνεχιζεις χωρις regaine και εισαι οπως θα εισουν ουτος η αλλως
παντως να χασεις δεν εχεις
[/quote]

αυτο κατα ποσο ισχυει??? εμενα σε χρηση ενος μηνα μου εχει κανει τρελη αραιωση. αν την κοψω θα καταληξω εκει που ημουν σιγουρα??

crossfire

Well-Known Member

captainman είπε:
[quote author=crossfire99 link=topic=2713.msg48800#msg48800 date=1298978208]
[quote author=gus210 link=topic=2713.msg48780#msg48780 date=1298961110]
Δεν το διάβασα όλο το thread αλλά τα περισσότερα...
Να σου πω την αλήθεια με τρόμαξε η περίπτωση που η μινοξιδίλη προκαλεί διαταραχή στο τριχωτό της κεφαλής και εκτός της τριχόπτωσης μπορείς να έχεις πτώση μαλλιών από την ουσία.

Πριν τη χρήση της μινοξιδίλης είχα πλούσια μαλλιά. Ξεκίνησα γιατί παρατήρησα αραίωση στο δεξιό κρόταφο και στην κορυφή. Το τρομακτικό για εμένα είναι ότι μέσα σε δύο εβδομάδες παρατηρώ αραίωση μπροστά και στον άλλο κρόταφο η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής :(

Δεν ξέρω... αν υποθέσουμε ότι αντιδρώ θετικά στη θεραπεία, οι υγιείς τρίχες που θα βγουν θα αναπληρώσουν τις "άρρωστες" που έπεσαν μετά τη χρήση της μινοξιδίλης; Αν ναι έχει καλώς... αν όμως απλά σταματήσει την όποια τριχόπτωση και με αφήσει με μια μεγάλη αραίωση σε σχέση με πριν, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ουσία για την περίπτωση μου. Έστω και αν μπορούσα να κρατήσω αυτά τα μαλλιά για ένα ή δύο χρόνια πάλι κέρδος θα ήταν, μιας και αυτή τη στιγμή είχα μπει σε φάση αραίωσης γιατί τριχόπτωση δεν μπορώ να πω ότι είχα αισθητή, λόγω έντονου στρές και κάποιων προβλημάτων υγείας γενικότερα... Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

φιλε gus210 θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις και να σου φυγει ο πανικος

ας υποθεσουμε οτι πανω στο 2μηνο της μινοξιδιλης,βλεπεις μια αραιωση(φυσιολογικη κατα την γνωμη μου),νομιζεις οτι αντιδρας αρνητικα στην θεραπεια(λαθος),πανικοβαλλεσαι και την σταματας...

στο 6μηνο,τα μαλλακια σου θα ειναι στο ιδιο επιπεδο που θα ηταν εαν δεν εκανες καθολου χρηση μινοξιδιλης...
οι τριχες που σου εριξε το regaine θα ξαναβγουνε παλι οπως ηταν....δηλαδη αχρωμες και αδυναμες....ετοιμες να πεσουν στο κοντινο μελλον οπως ηταν προγραμματισμενες να πεσουν

απλα εχεις να διαλεξεις....η συνεχιζεις την μινοξιδιλη και στην θεση των αδυναμων τριχων βγαινουν αλλες πιο δυνατες και πιο πολλες...η συνεχιζεις χωρις regaine και εισαι οπως θα εισουν ουτος η αλλως
παντως να χασεις δεν εχεις
[/quote]

αυτο κατα ποσο ισχυει??? εμενα σε χρηση ενος μηνα μου εχει κανει τρελη αραιωση. αν την κοψω θα καταληξω εκει που ημουν σιγουρα??
[/quote]

Σιγουρα.Σου εριξε τα μαλλια που θα επεφταν ουτως η αλλως για να βγαλει στην θεση τους αλλα πιο δυνατα και υγιη.Ο θυλακας συνεχιζει και δουλευει,δεν στον κατεστρεψε

gus210

Member

Σήμερα συμπληρώνω 3 μήνες με χρήση regain 5% (και revivo). Η τριχόπτωση συνεχίζεται ακάθεκτη, οι τρίχες έχουν λεπτύνει και το μαλλί έχει θαμπώσει.
Στα σημεία που βάζω μινοξιδίλη μιλάμε για τρελή αραίωση αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι έσκασαν μύτη οι πρώτες μικρές υγιείς τρίχες. Ευχάριστη εξέλιξη, βέβαια πλανάται το ερώτημα αν η μινοξιδίλη θα δώσει πίσω όλες τις τρίχες που έπεσαν λόγω shedding. Συνεχίζουμε και αναμένουμε.

gus210

Member

Κοντά στους 4 1/2 μήνες χρήσης regain. Η διαφορά με τους προηγούμενους μήνες είναι ότι τον τελευταίο μήνα έχω προσθέσει και revivogen. Η αραίωση συνεχίζεται αλλά με πιο αργό ρυθμό. Επαναλαμβάνω ότι η αραίωση είναι έντονη στο δεξιό κρόταφο όπου βάζω regain. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο σημείο αυτό, όταν ξεκίνησα τη θεραπεία (Φεβρουάριο) η πυκνότητα ήταν απίστευτη και μεγαλύτερη από οποιοδήποτε σημείο του κεφαλιού (το είχε επισημάνει και ο δερματολόγος). Οι μικρές τρίχες που είχαν βγει σε αυτό το σημείο δεν μεγαλώνουν αλλά εμφανίζονται και άλλες νέες μικρότερες.
Αν και δεν πιστεύω ότι θα έχω αποτελέσματα θα ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσους μήνες (κατά μέσο όρο, στο περίπου) εμφανίζεται επανέκφυση με το regain;

gus210

Member

Λοιπόν... αποφάσισα να σταματήσω τη μινόξ και να διατηρήσω για κάποιο διάστημα το revivogen.
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι το regain μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Εδώ και πέντε μήνες παρατηρώ έντονη αραίωση ΜΟΝΟ στα σημεία που εφαρμόζεται η μινόξ. Ακόμη και σε ένα μικρό σημείο της hairline όπου εφάρμοζα τη μινόξ έχει δημιουργηθεί τρύπα :) :)

Θεωρώ απίστευτο να έχω την οποιαδήποτε επανέκφυση μιας όλο και αραιώνω χωρίς να εμφανίζεται κάποια βελτίωση...

kwstis999

New Member

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου;

Πήγα σε 3 δερματολόγους και ο ένας μου έδωσε ριγκειν. Οι άλλοι δεν μου διαγνώσαν ΑΑ. Δεν πιστεύω ότι δεν έχω πρόβλημα, κάτι γίνεται, τα πάνω είναι ελαφρά πιο αραιωμένα, αλλά δεν φαίνεται τπτ με γυμνό μάτι, λες να βάλω το ριγκέιν ή θα μου κάνει κακό ακόμα και να περιμένω να γίνει πιο έντονο το πρόβλημα;

kapa

Μέλος του προσωπικού

kwstis999 είπε:

Πήγα σε 3 δερματολόγους και ο ένας μου έδωσε ριγκειν. Οι άλλοι δεν μου διαγνώσαν ΑΑ. Δεν πιστεύω ότι δεν έχω πρόβλημα, κάτι γίνεται, τα πάνω είναι ελαφρά πιο αραιωμένα, αλλά δεν φαίνεται τπτ με γυμνό μάτι, λες να βάλω το ριγκέιν ή θα μου κάνει κακό ακόμα και να περιμένω να γίνει πιο έντονο το πρόβλημα;
ξεκινα το,θα κερδισεις εδαφος.
εχεις ΑΑ

kwstis999

New Member

kapamarou είπε:
[quote author=kwstis999 link=topic=2713.msg56085#msg56085 date=1309954092]

ξεκινα το,θα κερδισεις εδαφος.
εχεις ΑΑ
[/quote]

ναι αλλά ο white λέει ότι με 6-7 μήνες εφαρμογή και δεν του έδωσε κάτι.

kapa

Μέλος του προσωπικού

στους ποιο πολους δινει

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gus210

Member

kwstis999 είπε:

Αρχικά να σου πω ότι είμαι κοντά στους πέντε μήνες με χρήση regain και περίπου δυόμισι μήνες με ταυτόχρονη χρήση revivogen (είναι dht blocker). Σε εμένα, εκείνη την στιγμή, (πριν από πέντε μήνες) κανένας από τους δύο δερματολόγους που πήγα δεν μου είπε ότι έχω ΑΑ. Παρόλα αυτά ο πρώτος μου έγραψε μινοξιδίλη (με κάτι άλλο μέσα) και βιταμίνες. Εγώ ψάχνoντας στο forum ξεκίνησα regain. Έως τώρα η κατάσταση οδεύει στο χειρότερο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν ολο αυτό προέρχεται από shedding ή από τριχόπτωση. Όπως και να έχει αν γυρνούσα πίσω το χρόνο δεν θα έβαζα κάτι και θα περίμενα μιας και η πύκνωση μου ήταν όπως όλα τα χρόνια της ζωής μου. Θα κατέφευγα σε κάποιο dht blocker μιας και ήθελα διατήρηση της κατάστασης και όχι επανέκφυση. Δεν ξέρω... ο καθένας μας είναι και μια διαφορετική περίπτωση. Κάποια παιδιά λένε ότι δουλεύει και ότι μετά από κάποιο διάστημα υπάρχει ανάκαμψη...

kapa

Μέλος του προσωπικού

heyya είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=2713.msg56087#msg56087 date=1309955074]
εχεις ΑΑ

Είδες κάπου photos του;;
[/quote]
δεν ειδα,οταν δυο δερματολογοι λενε οχι και ενας ναι η απαντηση ειναι ναι

heyya

New Member

kapamarou είπε:
[quote author=heyya link=topic=2713.msg56113#msg56113 date=1309976314]
[quote author=kapamarou link=topic=2713.msg56087#msg56087 date=1309955074]
εχεις ΑΑ

Είδες κάπου photos του;;
[/quote]
δεν ειδα,οταν δυο δερματολογοι λενε οχι και ενας ναι η απαντηση ειναι ναι
[/quote]

Ωραίο επιχείρημα ;D

kapa

Μέλος του προσωπικού

Ωραίο επιχείρημα ;D
το επιχειρημα μπορει να ειναι ακυρο αλλα η αραιωση στον αντρα ειναι τι κανει νιαου στα κεραμιδια

heyya

New Member

kapamarou είπε:
Ωραίο επιχείρημα ;D
το επιχειρημα μπορει να ειναι ακυρο αλλα η αραιωση στον αντρα ειναι τι κανει νιαου στα κεραμιδια

Ναι βρε, δε στο είπα ειρωνικά, έχει λογική. Αλλά είναι λίγο άτοπο το "το είπε ένας (στους 3), άρα είναι ΑΑ" όταν ο ίδιος επισημαίνει χειροτέρεψη της κατάστασης σε 5 μήνες με μίνοξ και χωρίς να έχουμε δει καμια φώτο του.

Πάντως white συνέχισε κανα μήνα (μόνο ένα) να δεις πως πάει και αν ακόμα δε σου κάνει τίποτα την σταματάς. Άλλωστε δε χρειάζεται να ανησυχείς, αν έχασες τα μαλλιά από μίνοξ αυτά θα επανέλθουν (με τον ίδιο τρόπο που χάνεις τα μαλλιά που κερδίζεις με μίνοξ αν διακόψεις).

gus210

Member

heyya είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=2713.msg56131#msg56131 date=1310004512]

Ωραίο επιχείρημα ;D

Ναι βρε, δε στο είπα ειρωνικά, έχει λογική. Αλλά είναι λίγο άτοπο το "το είπε ένας (στους 3), άρα είναι ΑΑ" όταν ο ίδιος επισημαίνει χειροτέρεψη της κατάστασης σε 5 μήνες με μίνοξ και χωρίς να έχουμε δει καμια φώτο του.

Πάντως white συνέχισε κανα μήνα (μόνο ένα) να δεις πως πάει και αν ακόμα δε σου κάνει τίποτα την σταματάς. Άλλωστε δε χρειάζεται να ανησυχείς, αν έχασες τα μαλλιά από μίνοξ αυτά θα επανέλθουν (με τον ίδιο τρόπο που χάνεις τα μαλλιά που κερδίζεις με μίνοξ αν διακόψεις).
[/quote]

Έχω την εντύπωση ότι ο kapamarou δεν απευθύνονταν σε εμένα αλλά στον Kwsti
Το ίδιο σκέφτομαι και εγώ... αν και απογοητεύτηκα λέω να συνεχίσω έως τέλος Αυγούστου, όπου θα έχω συμπληρώσει 6 1/2 μήνες και μετά αν δεν δω προκοπή να τη σταματήσω...

Κάτι άσχετο - σχετικό. :)
Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι η αραίωση σε συγκεκριμένα σημεία γίνεται ξαφνικά. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Για παράδειγμα όταν παρατηρώ, μετά από λούσιμο πολλές τρίχες, σε κάποιο από τα σημεία που είχα βάλει μινόξ υπάρχει μεγαλύτερη αραίωση. Ίσως και να είναι η ιδέα μου αλλά συγκρίνοντας με πρόσφατες φωτογραφίες (έχω και αρχείο :) ) η διαφορά είναι εμφανής.

kapa

Μέλος του προσωπικού

τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα με την ΑΑ,πολλες φορες δεν μπορουν να το διαγνωσουν οι δερματολογοι επειδη δεν εχουν δει το πριν
(οτι δηλαδη το μαλλι ηταν ποιο πυκνο,ποιο χοντρες οι τριχες)βλεπουνν μονο το τωρα,κυριως αν ειναι αρχικο σταδιο ειναι ακομα ποιο δυσκολη η διαγνωση.
εμεις οι ιδιοι αν βλεπουμε αραιωση,λεπτυνση τριχας,σε σχεση με προηγουμενα χρονια μπορουμε να δουμε το προβλημα.
το μαλλι που δεν εχει επηρεαστει απο την dht εχει το ιδιο παχος και την ιδια πυκνοτητα σε ολο το κεφαλι(πλαγια,πισω,πανω)

gus210

Member

kapamarou είπε:
τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα με την ΑΑ,πολλες φορες δεν μπορουν να το διαγνωσουν οι δερματολογοι επειδη δεν εχουν δει το πριν
(οτι δηλαδη το μαλλι ηταν ποιο πυκνο,ποιο χοντρες οι τριχες)βλεπουνν μονο το τωρα,κυριως αν ειναι αρχικο σταδιο ειναι ακομα ποιο δυσκολη η διαγνωση.
εμεις οι ιδιοι αν βλεπουμε αραιωση,λεπτυνση τριχας,σε σχεση με προηγουμενα χρονια μπορουμε να δουμε το προβλημα.
το μαλλι που δεν εχει επηρεαστει απο την dht εχει το ιδιο παχος και την ιδια πυκνοτητα σε ολο το κεφαλι(πλαγια,πισω,πανω)

Τότε και εγώ σε ΑΑ είμαι.
Η τρίχα έχει λεπτύνει, έχει γίνει πιο θαμπή και η αραίωση είναι αισθητή ενώ τα πλάγια και πίσω μαλλιά είναι σχεδόν όπως παλιά.

Μπλουζα