Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

gus210

Member
Απ: Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

Δεν το διάβασα όλο το thread αλλά τα περισσότερα...
Να σου πω την αλήθεια με τρόμαξε η περίπτωση που η μινοξιδίλη προκαλεί διαταραχή στο τριχωτό της κεφαλής και εκτός της τριχόπτωσης μπορείς να έχεις πτώση μαλλιών από την ουσία.

Πριν τη χρήση της μινοξιδίλης είχα πλούσια μαλλιά. Ξεκίνησα γιατί παρατήρησα αραίωση στο δεξιό κρόταφο και στην κορυφή. Το τρομακτικό για εμένα είναι ότι μέσα σε δύο εβδομάδες παρατηρώ αραίωση μπροστά και στον άλλο κρόταφο η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής :(

Δεν ξέρω... αν υποθέσουμε ότι αντιδρώ θετικά στη θεραπεία, οι υγιείς τρίχες που θα βγουν θα αναπληρώσουν τις "άρρωστες" που έπεσαν μετά τη χρήση της μινοξιδίλης; Αν ναι έχει καλώς... αν όμως απλά σταματήσει την όποια τριχόπτωση και με αφήσει με μια μεγάλη αραίωση σε σχέση με πριν, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ουσία για την περίπτωση μου. Έστω και αν μπορούσα να κρατήσω αυτά τα μαλλιά για ένα ή δύο χρόνια πάλι κέρδος θα ήταν, μιας και αυτή τη στιγμή είχα μπει σε φάση αραίωσης γιατί τριχόπτωση δεν μπορώ να πω ότι είχα αισθητή, λόγω έντονου στρές και κάποιων προβλημάτων υγείας γενικότερα... Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member

gus210 είπε:
Να σου πω την αλήθεια με τρόμαξε η περίπτωση που η μινοξιδίλη προκαλεί διαταραχή στο τριχωτό της κεφαλής και εκτός της τριχόπτωσης μπορείς να έχεις πτώση μαλλιών από την ουσία.

Πριν τη χρήση της μινοξιδίλης είχα πλούσια μαλλιά. Ξεκίνησα γιατί παρατήρησα αραίωση στο δεξιό κρόταφο και στην κορυφή. Το τρομακτικό για εμένα είναι ότι μέσα σε δύο εβδομάδες παρατηρώ αραίωση μπροστά και στον άλλο κρόταφο η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής :(

Δεν ξέρω... αν υποθέσουμε ότι αντιδρώ θετικά στη θεραπεία, οι υγιείς τρίχες που θα βγουν θα αναπληρώσουν τις "άρρωστες" που έπεσαν μετά τη χρήση της μινοξιδίλης; Αν ναι έχει καλώς... αν όμως απλά σταματήσει την όποια τριχόπτωση και με αφήσει με μια μεγάλη αραίωση σε σχέση με πριν, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ουσία για την περίπτωση μου. Έστω και αν μπορούσα να κρατήσω αυτά τα μαλλιά για ένα ή δύο χρόνια πάλι κέρδος θα ήταν, μιας και αυτή τη στιγμή είχα μπει σε φάση αραίωσης γιατί τριχόπτωση δεν μπορώ να πω ότι είχα αισθητή, λόγω έντονου στρές και κάποιων προβλημάτων υγείας γενικότερα... Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

φιλε gus210 θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις και να σου φυγει ο πανικος

ας υποθεσουμε οτι πανω στο 2μηνο της μινοξιδιλης,βλεπεις μια αραιωση(φυσιολογικη κατα την γνωμη μου),νομιζεις οτι αντιδρας αρνητικα στην θεραπεια(λαθος),πανικοβαλλεσαι και την σταματας...

στο 6μηνο,τα μαλλακια σου θα ειναι στο ιδιο επιπεδο που θα ηταν εαν δεν εκανες καθολου χρηση μινοξιδιλης...
οι τριχες που σου εριξε το regaine θα ξαναβγουνε παλι οπως ηταν....δηλαδη αχρωμες και αδυναμες....ετοιμες να πεσουν στο κοντινο μελλον οπως ηταν προγραμματισμενες να πεσουν

απλα εχεις να διαλεξεις....η συνεχιζεις την μινοξιδιλη και στην θεση των αδυναμων τριχων βγαινουν αλλες πιο δυνατες και πιο πολλες...η συνεχιζεις χωρις regaine και εισαι οπως θα εισουν ουτος η αλλως
παντως να χασεις δεν εχεις

gus210

Member

crossfire99 είπε:
[quote author=gus210 link=topic=2713.msg48780#msg48780 date=1298961110]

φιλε gus210 θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις και να σου φυγει ο πανικος

ας υποθεσουμε οτι πανω στο 2μηνο της μινοξιδιλης,βλεπεις μια αραιωση(φυσιολογικη κατα την γνωμη μου),νομιζεις οτι αντιδρας αρνητικα στην θεραπεια(λαθος),πανικοβαλλεσαι και την σταματας...

στο 6μηνο,τα μαλλακια σου θα ειναι στο ιδιο επιπεδο που θα ηταν εαν δεν εκανες καθολου χρηση μινοξιδιλης...
οι τριχες που σου εριξε το regaine θα ξαναβγουνε παλι οπως ηταν....δηλαδη αχρωμες και αδυναμες....ετοιμες να πεσουν στο κοντινο μελλον οπως ηταν προγραμματισμενες να πεσουν

απλα εχεις να διαλεξεις....η συνεχιζεις την μινοξιδιλη και στην θεση των αδυναμων τριχων βγαινουν αλλες πιο δυνατες και πιο πολλες...η συνεχιζεις χωρις regaine και εισαι οπως θα εισουν ουτος η αλλως
παντως να χασεις δεν εχεις
[/quote]

Σε ευχαριστώ για την επεξήγηση

xDante

Member

παιδιά εδώ θα παραθέσω μία απορία εύλογη κατ εμέ χαζή για κάποιους για την μινοξ...

ωραία η μινοξ έχει σε μερικούς σαν side effect το shedding και ερωτώ....

γιατί μία ουσία να ρίχνει τις τρίχες που είναι στην τελογενή φάση και να κρατάει τις υπόλοιπες οι οποίες υποθέτουμε οτι δεν είναι στην τελογενή φάση...

επίσης στην θέση των πεσμένων τριχών βγαίνουν νέες οι οποίες ''κρατιούνται'' περισσότερο καιρό στο κεφάλι

εξ ου και το (η μινοξ σου κρατάει τις υπάρχουσες τρίχες)

δεν σας φαίνεται λίγο διφορούμενο ?

gus210

Member

Δεν πρόκειται να τη σταματήσω τη θεραπεία εδώ που φτάσαμε.
Μου είχε πει ο δερματολόγος να τον ενημερώσω για τη εξέλιξη της θεραπείας. Όταν του είπα ότι παρουσιάζω έντονη αραίωση στα πρώτα στάδια της θεραπείας, απάντησε ότι δεν αποτελεί σύμπτωμα της μινοξιδίλης μιας και το φάρμακο σταματά την τριχόπτωση και αν θέλω να περάσω σε φίνα...
Άσχετος...
Τέλος πάντων... συνεχίζουμε και βλέπουμε.

geofish

New Member

xDante είπε:
παιδιά εδώ θα παραθέσω μία απορία εύλογη κατ εμέ χαζή για κάποιους για την μινοξ...

ωραία η μινοξ έχει σε μερικούς σαν side effect το shedding και ερωτώ....

γιατί μία ουσία να ρίχνει τις τρίχες που είναι στην τελογενή φάση και να κρατάει τις υπόλοιπες οι οποίες υποθέτουμε οτι δεν είναι στην τελογενή φάση...

επίσης στην θέση των πεσμένων τριχών βγαίνουν νέες οι οποίες ''κρατιούνται'' περισσότερο καιρό στο κεφάλι

εξ ου και το (η μινοξ σου κρατάει τις υπάρχουσες τρίχες)

δεν σας φαίνεται λίγο διφορούμενο ?

Γιατί όταν μια τρίχα είναι στην τελογένη φάση τελείωσε, πάει, δεν την συνδέει τίποτα με την ρίζα (θύλακα) κρατιέται με τα χίλια ζόρια από το δέρμα. Για αυτό όταν κάνουμε μπάνιο ή τα χτενίζουμε ή τα τραβάμε φεύγουν πολύ ευκολα.
Τώρα κατ εμέ επειδή η μινοξιδίλη είτε γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα να ανοίγει κατά κάποιο τρόπο το δέρμα όποτε φεύγει η πεθαμένη τρίχα είτε γιατί προκαλεί πιο γρήγορα την ανάπτυξη νέας με αποτέλεσμα να σπρώχνει πάλι την πεθαμένη να φύγει πιο εύκολα.
Τώρα για τις υγείες τρίχες ή της καινούργιες που βγαίνουν και κρατιούνται πιο πολύ είναι ότι ανεξάρτητα από τον μηχανισμό δράσης της έχει σχέση ότι τρέφονται καλύτερα που θεωρητικά αυξάνουν για λίγο τον χρόνο ζωής τους.
Για αυτό τον λόγο όμως δεν καταπολεμά το κακό στην ρίζα τους.

gus210

Member

Έχω συμπληρώσει περί τις είκοσι πέντε μέρες θεραπείας με τη μινοξιδίλη και η αραίωση συνεχίζεται με απίστευτους ρυθμούς. Η ψυχολογία μου είναι στα κάτω της αλλά προσπαθώ να το πάρω απόφαση. Απλά με εντυπωσιάζει το γρήγορο του πράγματος μιας και τα μαλλιά μου έχουν αλλάξει δραματικά όψη (από την πυκνότητα και την αραίωση σε ένα μόνο μικρό σημείο μπροστά, αραίωση σε όλα τα σημεία που βάζω μινοξιδίλη).

gus210

Member

Χαιρετώ :)
Περί τις 40 ημέρες χρήσεις του regain 5% με χρήση μια φορά την ημέρα στα 2ml και fungoral 2% συν κάποιες βοταμίνες. H αραίωση (άρα και το shedding) πρέπει να έχει σταματήσει ή απλά συνήθισα :) Αν συνεχίζονταν βέβαια με αυτούς τους ρυθμούς θα είχα μεγάλες απώλειες.
Πάντως δεν έχω δει την πυκνότητα που είχα πριν την χρήση του regain. Μάλλον είναι νωρίς. Υπομένουμε και επιμένουμε :)

gus210

Member

Είμαι κοντά στους δύο μήνες χρήσης regain και fungoral και η ψυχολογία μου είναι στα χειρότερα της. Έχω αραίωση στο εμπρόσθιο τμήμα του κεφαλιού και στους κροτάφους. Μόνο στα σημεία που βάζω regain. Στα σημεία που δεν βάζω η πυκνότητα και η σκληρότητα των μαλλιών έχει επανέλθει!!! Άφησα μακριά τα μαλλιά ώστε να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Είχα πάει πριν κάνα μήνα και σε δεύτερο δερματολόγο ο οποίος μου είπε ότι η περίπτωση σου δεν ήταν για μινοξιδίλη και ότι κακώς ξεκίνησες. Θα μου πεις ο καθένας λέει την λαλακία του. Τι συμβαίνει ρε παιδιά. έχω αγχωθεί σε μεγάλο βαθμό. Το ξέρω ότι δε βοηθά την κατάσταση αλλά με έχει επηρεάσει.

crossfire

Well-Known Member

gus210 είπε:
Είχα πάει πριν κάνα μήνα και σε δεύτερο δερματολόγο ο οποίος μου είπε ότι η περίπτωση σου δεν ήταν για μινοξιδίλη και ότι κακώς ξεκίνησες.

Δηλαδη ο πρωτος σου ειπε για μινοξιδιλη και ο δευτερος οτι η περιπτωση σου δεν ειναι για μινοξιδιλη?Δηλαδη τι σοι περιπτωση ειναι?...και αφου ξερει για περιπτωσεις και περιπτωσεις,τι σου εδωσε ο δευτερος?

gus210

Member

Ο δεύτερος μου είπε ότι πρέπει να περιμένω μιας και η τριχόπτωση μου προκλήθηκε από έντονο στρες. Εκτιμούσε ότι αν περάσει η περίοδος αυτή θα σταματούσε και η τριχόπτωση και δεν θεωρούσε σωστό να δεσμευθώ με τη χρήση της μινοξιδίλης.

Η ουσία είναι ότι κάθε μέρα που περνάει χάνω όλο και περισσότερα. Από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η διαφορά γίνεται πιο έντονη μετά από κάθε λούσιμο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member

gus210 είπε:
Ο δεύτερος μου είπε ότι πρέπει να περιμένω μιας και η τριχόπτωση μου προκλήθηκε από έντονο στρες. Εκτιμούσε ότι αν περάσει η περίοδος αυτή θα σταματούσε και η τριχόπτωση και δεν θεωρούσε σωστό να δεσμευθώ με τη χρήση της μινοξιδίλης.

Η ουσία είναι ότι κάθε μέρα που περνάει χάνω όλο και περισσότερα. Από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η διαφορά γίνεται πιο έντονη μετά από κάθε λούσιμο.

Στους 3 μηνες big3 ολοι μου ελεγαν αραιωσες κι αλλο,αραιωσες αποτομα κτλ...........Στους 6 μηνες ολοι μου ελεγαν τι εκανα στο μαλλι,γεμισα μικρες τριχες σε ολο το κεφαλι,πως φουντωσα ετσι κτλ
Βαζεις καποιο dht blocker?

gus210

Member

dht blocker δεν βάζω. Χρησιμοποιώ μόνο regain και fungoral και παίρνω και κάποιες βιταμίνες. Μακάρι να είναι όπως τα λες τα πράγματα. Απλά δεν ξέρω αν έκανα καλά που μπήκα στη διαδικασία μιας και δεν είχα εμφανές (τουλάχιστον) πρόβλημα και τώρα βλέπω η αραίωση να κάνει άγριες επιθέσεις.

crossfire

Well-Known Member

gus210 είπε:
dht blocker δεν βάζω. Χρησιμοποιώ μόνο regain και fungoral και παίρνω και κάποιες βιταμίνες. Μακάρι να είναι όπως τα λες τα πράγματα. Απλά δεν ξέρω αν έκανα καλά που μπήκα στη διαδικασία μιας και δεν είχα εμφανές (τουλάχιστον) πρόβλημα και τώρα βλέπω η αραίωση να κάνει άγριες επιθέσεις.

Το regaine θα σου κανει την δουλεια που πρεπει....εαν ομως δεν βαζεις dht blocker και εχεις επιθετικη τριχοπτωση τοτε δυστηχως θα αραιωνεις και δεν θα φταιει το regaine γι αυτο

gus210

Member

Παρήγγειλα το revivogen και άγιος ο θεός :)
Θα μπορούσα να βάζω revivogen το μεσημέρι και μινοξιδίλη το βράδυ;
Το σκέφτομαι έτσι ώστε να ρίχνω ένα λούσιμο το πρωί.
Το revivogen έχει και αυτό shedding;

kapa

Μέλος του προσωπικού

gus210 είπε:
στην θεση σου θα εκανα το μπανιο μεταξυ των δυο αυτων με σαμπουαν χωρις ψευδαργυρο

gus210

Member

kapamarou είπε:
[quote author=gus210 link=topic=2713.msg50852#msg50852 date=1302336451]
στην θεση σου θα εκανα το μπανιο μεταξυ των δυο αυτων με σαμπουαν χωρις ψευδαργυρο
[/quote]

Θα μπορούσα να βάζω το revivogen το πρωί, να λούζομαι το απόγευμα και το βράδυ να βάζω τη μινοξιδίλη;
Για σαμπουάν χρησιμοποιώ το Elvive Σαμπουάν For Men Πύκνωσης εναλλακτικά με το fungoral 2%. Δεν ξέρω αν έχει ψευδάργυρο. Πως αναγράφεται ο ψευδάργυρος στα συστατικά;

Conan

Member

zinc γραφεται

αν λουστεις με σαμπουαν κι εχει zinc / ψευδαργυρο, 8α πρεπει μετα απο κανα 3ωρο να βαλεις μινοξ, και τετοια. αν θυμαμαι καλα, λενε πως το zinc αλληλεπιδρα με την μινοξ και ακυρωνει τη δραση της. γι αυτο , αν παρεις δευτερο σαμπουαν, κοιτα πισω στα συστατικα να μην το εχει.

τωρα για σαμπουαν, υπαρχουν νομιζω καμποσα θεματα στο φορουμ.

για το revivogen , κοιτα πισω να δεις συστατικα. δεν θυμαμαι καλα ρε γαμ.το , αλλα νομιζω εχει zinc, το ελεγαν σε κατι αλλα θεματα.

gus210

Member

Παρέλαβα το revivo και έβαλα την πρώτη δόση :)
Διάβασα ότι θα έχει ένα τρίμηνο shedding. Είμαι ήδη σε shedding με τη χρήση μινόξ. Θα ενταθεί το φαινόμενο με την ταυτόχρονη χρήση του revivo;
Παρόλα αυτά ήδη έχω αρχίσει να ψήνομαι για φίνα...

nightwish1975

New Member

Ομοιπαθούντες συνάδελφοι και εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα από τη χρήση της MInoxidil 5% μετά από 2 ΜΗΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.
Συγκεκριμένα πλέον κάθε φορά που την εφαρμόζω και μετά από ένα πεντάλεπτο, αισθάνομαι έντονο κνησμό στο κεφάλι μου που δεν παλεύεται με τίποτα :eek:.Κρατάει κανά μαρτηρικό μισάωρο. Μήπως ο οργανισμός μου δεν την ανέχεται πλέον μιας και την εφαρμόζω πρωί-βράδυ?? Τι μου συστήνετε να κάνω???Πάντως ακόμη δεν έχω δει θετικό αποτέλεσμα πέρα από κάτι μικροσκοπικές τρίχες, ενώ το κεφάλι μου έχει αραιώσει ακόμη περισσότερο furious3 furious3 !! Να σημειώσω ότι μια φορά τη μέρα στο ενδιάμεσο, εφαρμόσω και ένα βάμμα με άγρια τσουκνίδα και κολλιτσίδα για τον έλεγχο της λιπαρότητας, της πιτυρίδας και για ενίσχυση της ρίζας της τρίχας (υποτίθεται). Μήπως αυτό δεν είναι συμβατό με τη Minoxidil?? HELLLPPPPPPPPP!!!!!!!!!!

Μπλουζα