Ο EMA ξεκινά επανεξέταση της ασφάλειας των φαρμάκων που περιέχουν φιναστερίδη και δουταστερίδη

Kostas97

Well-Known Member
Θα πρέπει να αναφέρεις πέρα από τα γνωστά οφέλη και χιλιωειπομένα περί φίνας πως η φιναστερίδη φαίνεται ότι προλαβαίνει ή καθυστερεί την έναρξη του καρκίνου του προστάτη περίπου κατά 25% σε άνδρες άνω των 55 ετών.Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η φιναστερίδη αυξάνει ελαφριά τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλότερης κακοήθειας καρκίνου του προστάτη.
Αυτά είναι facts για να σε προλάβω που όποιον ουρολόγο να ρωτήσεις θα στο επικυρώσει.
Έτσι ακριβως ναι.

Και από όσο θυμάμαι οσον αφορά την επιθετικοτητα σχετίζεται με το γεγονός ότι επηρεάζει π.χ. τις τιμές psa του αντιγονου προς τα κάτω(~χ0.5) κάνοντας το λιγότερο αξιόπιστο στην αναγνώριση του καρκίνου στα αρχικά σταδια που και η μεταβολή του είναι μικρή.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Έτσι ακριβως ναι.

Και από όσο θυμάμαι οσον αφορά την επιθετικοτητα σχετίζεται με το γεγονός ότι επηρεάζει π.χ. τις τιμές psa του αντιγονου προς τα κάτω(~χ0.5) κάνοντας το λιγότερο αξιόπιστο στην αναγνώριση του καρκίνου στα αρχικά σταδια που και η μεταβολή του είναι μικρή.
Σωστό θέλει κόψιμο τουλάχιστον 1 μήνα να δείξει την πραγματική μέτρηση.
Με φίνα υπολογίζεις επί 2 το psa.

theoblue

Well-Known Member
Λαβετε υποψην οτι η συνιστωμενη εβδομαδιαια δοση για την τριχοπτωση ειναι αρκετα μικρη και για αρκετους επαρκει και λιγοτερη.

MoserGr

Member
ποτε θα παρετε χαμπαρι οτι διατρέχετε κίνδυνο μόνιμης στυτικης δυσλειτουργιας, καταθλιψης, αυπνιας?

επειδη δεν σας εχει συμβει ακομη δεν σημαινει οτι δεν θα συμβει στο μελλον.

υπαρχει καποιος που την παιρνει για πανω απο 10 χρόνια χωρις να εμφανισει θεματακια?

Kostas97

Well-Known Member
ποτε θα παρετε χαμπαρι οτι διατρέχετε κίνδυνο μόνιμης στυτικης δυσλειτουργιας, καταθλιψης, αυπνιας?

υπαρχει καποιος που την παιρνει για πανω απο 10 χρόνια χωρις να εμφανισει θεματακια?
Παραμύθια τούμπανα .
Ο fda διαβάζοντας το σύνολο των ερευνών, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτές τις φήμες.

Στο μέλλον ούτε εσύ ούτε εγώ ξέρω τι θα συμβεί.

Σε ευχαριστούμε παρόλα αυτά που άγχεσαι για εμας

Τελευταία επεξεργασία:

Vdupa

Well-Known Member

Το φαρμακο δεν συμπληρωνει 30 χρονια πλεον; Ο Λορένζο το παιρνει νομιζω 20+ και εχουμε κι αλλα παραδειγματα στο φορουμ κτλ.

theoblue

Well-Known Member
Το φαρμακο δεν συμπληρωνει 30 χρονια πλεον; Ο Λορένζο το παιρνει νομιζω 20+ και εχουμε κι αλλα παραδειγματα στο φορουμ κτλ.
Για να μην υπαρχουν εξωπραγματικες προσδοκιες, μην περιμενετε οτι οσοι παρετε φινα 20+ χρονια θα βγαλετε τοσα λεφτα οσα ο Λορεντζο...

Kostas97

Well-Known Member
Για να μην υπαρχουν εξωπραγματικες προσδοκιες, μην περιμενετε οτι οσοι παρετε φινα 20+ χρονια θα βγαλετε τοσα λεφτα οσα ο Λορεντζο...
Παρενεργεια της φιανστεριδης ειναι αυτο παντως. Ο Λορενζο πριν τη φινα δεν ειχε τοσα λεφτα.

theoblue

Well-Known Member
Ουτε τοσα μαλλια. Αρα περισσοτερα μαλλια -> περισσοτερα λεφτα για τον Λορεντζο.
Για ολους εμας τους υπολοιπους περισσοτερα μαλλια -> πολυ λιγοτερα λεφτα :p

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Και αυτοί εδώ που σου απαντάνε live ,δεν βλέπεις απλά μαρτυρίες ,και σου λένε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα δλδ είναι φαντασιόπληκτοι όλοι και εντελώς τυχαία δεν έχουν παρενέργειες? Έιχα θείο που πριν 19 χρόνια,μετά από χρήση ντεπον ,έπαθε σοβαρό επεισόδιο και τελικα απεβίωσε...να μην ξαναπάρει κανένας
www.reddit.com/r/FinasterideSyndrome/

όλοι αυτοί εδώ μέσα δηλαδή είναι φαντασιόπληκτοι με nocebo και άλλα θέματα υγείας που εντελώς τυχαία ταιριάζουν και εντελώς τυχαία εμφανίστηκαν όταν ξεκίνησαν την φινα.

ντεπον ? Πως το βλέπεις?

ziggy

Active Member
Παραμύθια τούμπανα .
Ο fda διαβάζοντας το σύνολο των ερευνών, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτές τις φήμες.

Στο μέλλον ούτε εσύ ούτε εγώ ξέρω τι θα συμβεί.

Σε ευχαριστούμε παρόλα αυτά που άγχεσαι για εμας

Ποιο ειναι το μηνυμα σου προς αυτους που παιρνουν duta;
Γιατι βλεπω πως επικαλεισαι τον fda

bobby

Well-Known Member
Ο Λορεντζο δίνει ντουτα μόνο σε πολύ επιθετικές αλωπεκίες και πολύ νεαρή ηλικία. Εγώ δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και ποτέ αμέσως…. Πρώτα δίνει φίνα και αν δεν δει την βελτίωση που περιμένει τότε δίνει ντουτα. Αν μου είχε πει για ντουτα θα έπαιρνα ντουτα γιατί θα είχε εξαντλήσει πριν την περίπτωση φίνα και η ντουτα θα ήταν η μόνη λύση. Αλλά ο καθενας βέβαια μπορεί να πιστεύει και να κάνει ότι θελει

MoserGr

Member
μακάρι να είχα το θάρρος σας να ξεκινησω φινα. εν τελη εσεις απλα ειπατε μπαμ και κατω ή το ψαξατε αρκετα?

theoblue

Well-Known Member
μακάρι να είχα το θάρρος σας να ξεκινησω φινα. εν τελη εσεις απλα ειπατε μπαμ και κατω ή το ψαξατε αρκετα?
Καλύτερα μιας ώρας ζωάρα με μαλλί,
Παρά 40 χρονια χοντροί και καραφλοι!

Jerom

Member

Κάτι τέτοια διαβαζα εδώ μέσα το 2015, όταν θέλησα να ξεκινήσω proscar, με αποτέλεσμα να χάσω τα μισά μου μαλλιά μέχρι το 2021 που αποφάσισα να τα αγνοήσω και να το ξεκινήσω.

MoserGr

Member
ti ατι ηταν αυτο που σε εκανε να βρεις το θαρρος? εγω σε 2-3 ιατρους που πηγα χωρις καν να αναφερω τις ανησυχιες μου κλπ, μου ειπαν μακρυα απο φιναστεριδη. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω ονοματα.

Μπλουζα