Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
n094 είπε:Όταν λες ξυφίλισμα εννοείς ξεφλούδισμα; αν ναι, τότε να σου πω τα εξής: σίγουρα υπάρχει πτώση των κακαδιών από τις πληγές στη λήπτρια, αν υπάρχει και επιπλέον ξεφλούδισμα λόγω ξηροδερμίας τότε και εφόσον είσαι στις 16 μέρες μετά, ίσως να σκεφτείς το ενδεχόμενο σε περίπου 3-4 μέρες να λουστείς με φουγκοραλ. Θα βοηθήσει πολύ, αλλά δεν θα πρέπει να λούζεσαι με αυτό κάθε μέρα, 1,2 φορές την εβδομάδα αρκεί. Τώρα όσον αφορά την ξηροδερμία ή την λιπαρότητα, θα έλεγα ότι μετά τις μεταμοσχεύσεις έχει παρατηρηθεί η πρώτη στην αρχή και η δεύτερη μετά από 1 χρόνο. Το γιατί ακριβώς δεν το ξέρω. Κάπου είχα διαβάσει ότι μαζί με τον θύλακα που μεταμοσχεύεται, λαμβάνονται και οι "υποδοχείς" που είναι υπεύθυνοι για τα δύο φαινόμενα, αλλά για να μην λέω μπούρδες, θα το ψάξω και αν το βρω θα το αναρτήσω.
n094 είπε:Ναι είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Σ' εμένα ας πούμε έγινε κυρίως στην 3 μου μμ. Το κενό που λες μπορεί να οφείλεται στα μοσχεύματα που έπεσαν (φυσιολογικό και αυτό μιας και λογικά θα ξαναβγούν σε κάποιους μήνες) αν δεν πρόκειται για μμ τρίχες αλλά για "μαμά" και είσαι σίγουρος ότι υπήρχαν και δεν υπάρχουν πια, τότε μπορεί να πρόκειται και για μετεγχειρητικό shock loss. Και σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται οι τρίχες να επανέλθουν. Επίσης, χρησιμοποίησε (αν δεν το κάνεις) μινοξιδίλη για τουλάχιστον 6 μήνες. Βοηθάει τόσο τις μμ όσο και τις μαμά (αν επηρεάστηκαν).
Flosk είπε:Pantel αν πινεις πολυ τσιγαρο απλα γυρνα το λιγο.. Χαχαχα! Τπτ δεν παθαινεις ρε, μην φοβασαι
Φιλε scar καλησπέρα οταν λές για μην χρήση ζελέ η διάφορα καλύντικα ισχυεί και για το τοπικ το οποίο είναι αναπόσπαστο κομάτι προσωπικά για μένα οταν βγαίνω απο το σπιτί και πάω στην δουλεία μου.Scar είπε:ΓΙΑ "ΠΡΙΝ" ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
1. Τσιγάρο απαγορεύεται για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επέμβαση, γιατί οι ουσίες του καπνού επιβραδύνουν την διαδικασία επούλωσης και αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης.
2. Ποτό, καφεΐνη απαγορεύονται για τουλάχιστον 72 ώρες πριν την επέμβαση διότι αυξάνουν αύξηση της αιμοραγίας και μειώνουν την δράση των φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία,
3. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα απαγορεύονται 7 μέρες πριν την επέμβαση.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ?
"ΜΕΤΑ" ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
1. Αποφεύγεις οποιαδήποτε άσκηση για 15 μέρες, μετά ξεκινάς ελαφριά άσκηση χωρίς υπερβολές. Μετά το μήνα άφοβα.
2. Αποφεύγεις το ΣΕΞ τις πρώτες 3 μέρες.
3. Αποφεύγεις το ποτό και το κάπνισμα 3 μέρες μετά την μμ γιατί επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξη φύτρωσης των μοσχευμάτων.
4. ΚΑΠΕΛΑΚΙ για τους πρώτους 6-9 μήνες μετά την μμ. Η ακτινοβολία UVA & UVB επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξη φύτρωσης των μοσχευμάτων. Απευθείας έκθεση στον ήλιο (ακόμα και σε συννεφιά) απαγορεύεται για 6-9 μήνες. Αποφεύγεις τη χρήση σκούφου γιατί μπλέκονται οι τρίχες στις ίνες του σκουφιού και στο βγάλσιμο τραβάει τις τρίχες.
5. Λούσιμο δότριας-λήπτριας με ειδικό σαμπουάν πρωί βράδυ τις πρώτες 2 βδομάδες και για καλύτερα αποτελέσματα προ-λούσιμο με ένα αντισηπτικό σαμπουάν πριν το κανονικό λούσιμο. Τις πρώτες μέρες με χλιαρό νερό και χαμηλή πίεση νερού.
6. Τις πρώτες 2 μέρες μετά την μ.μ. που απαγορεύεται το λούσιμο στα μοσχεύματα χρησιμοποιούμε φυσιολογικό ορρό σε μορφή ήπιου σπρέι (υπάρχει στα φαρμακεία) και ψεκάζουμε τα μοσχεύματα κάθε 30 λεπτά ώστε να καθαρίζεται η περιοχή, να μην δημιουργήσει κακαδάκια και να προσφέρει μια σχετική ενυδάτωση (βοηθάει στην ξηροδερμία). Όταν ξεκινάν τα λουσίματα σταματάς το ψέκασμα με ορρό.
7. Σε stip επουλωτική αλοιφή στην τομή για ελαχιστοποίηση της ουλής και αντισηπτική προστασία. Σε FUE κρέμα τύπου fucicort + aloe ή Bepanthen plus ή Bepanthol αλοιφή με προβιταμίνη Β5 στην δότρια περιοχή.
8. Με το μαλακό χτένισμα-βούρτσισμα από την 5η μέρα μέχρι την 15η μέρα. Τις πρώτες 5 μέρες δεν χτενίζεσαι.
9. Αποφεύγεις τις μολύνσεις και την επαφή της περιοχής (δότρια & λήπτριας) με διάφορα χημικά, άπλυτα χέρια, νύχια κλπ.
10. Είδη κομμωτικής, ζελέδες, αφρούς, λακ, κεριά κλπ. απαγορεύεται τον πρώτο μήνα. Εγώ προτείνω να μην βάλεις τίποτα για 6 μήνες. Τα περιττά και χημικά προϊόντα βλάπτουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτικά εκχυλίσματα και αθώα σκευάσματα.
11. Χρήση πουκαμίσου και όχι t-shirt για να μην τραυματίζεις-πιέζεις την περιοχή τις πρώτες 10 μέρες με το βάλε-βγάλε.
12. Η ιδανικότερη θέση, για την αποφυγή οιδήματος (πρήξιμο), είναι το κεφάλι να βρίσκεται σε γωνία 45 μοίρες με το κρεβάτι τις πρώτες 3-4 μέρες.
13. Προσοχή σε οποιοδήποτε τραυματισμό της λήπτριας περιοχής τους πρώτους 6-9 μήνες (όπως για παράδειγμα το χτύπημα του κεφαλιού στο μπαις-βγαις στο αυτοκίνητο). Ούτε βαράμε κεφαλιές στο ποδόσφαιρο. Τραυματισμός= απώλεια του θύλακα!!!
14. Προτείνω και γω χρήση μινοξιδίλης για τους λόγους που ανέλυσε εύστοχα ο συναγωνιστής n094 (φίλε n094 είδα το άλμπουμ με τα αποτελέσματά σου και εντυπωσιάστηκαένα μεγάλο μπράβο!). Σκέφτομαι να ξεκινήσω μινοξιδίλη (google-αρέτο φίλε pantel, είναι η δραστική ουσία σε διάφορα σκευάσματα του εμπορίου... τράβα φαρμακείο να σου πουν) 1 μήνα μετά την επέμβαση για 6 μήνες τουλάχιστον για να βοηθήσω τη φύτρωση των μοσχευμάτων και να ελαχιστοποιήσω τις απώλειες από το shock loss σε μαμά τρίχα και μοσχεύματα.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
gkast είπε:Φιλε scar καλησπέρα οταν λές για μην χρήση ζελέ η διάφορα καλύντικα ισχυεί και για το τοπικ το οποίο είναι αναπόσπαστο κομάτι προσωπικά για μένα οταν βγαίνω απο το σπιτί και πάω στην δουλεία μου.
Δεν λεω να το βάλω οταν κανω μετα/χση αλλα μετά απο κανα μήνα θα δημιουργησει πρόβλημα?
Φίλε n094 ίσως να ακούγομαι λίγο υπερβολικός αλλά δε θα ρισκάρω τους πρώτους μήνες. ο Dr Βοσκ** μου είπε ότι μπορώ μετά από 1 μήνα να βάλω ζελέ αλλά γιατί να το κάνω? Προτιμώ να έχω το κεφαλάκι μου καθαρό. Παιδιά εγώ θα είμαι 1000% προσεκτικός για το καλύτερο αποτέλεσμα. Στο κεφάλι μόνο χρήσιμα σκευάσματα για 6 μήνες.n094 είπε:μετά από ένα μήνα μπορείς να βάλεις και ζελέ και να τα βάψεις και οτιδήποτε... θα έλεγα.
ΜΙΚΕΣ είπε:Pantel εισαι κορυφη φιλε...........Πινεις τσιγαρα και σε πειραζει η μεταμοσχευση.Το προβλημα φιλε ειναι αλλου.Βαλτε λιγο την λογικη καποιοι μπροστα.Μια νορμαλ φυσιολογικη ζωη με διατροφουλα σωστη ,αθλητισμος και λιγο καλοπισμος.Αυτο ειναι.Τωρα αν καποιος καπνιζει 2 πακετα την ημερα πινει μπαφους κ παιρνει κ πρεζα τοτε μονο μεταμοσχευση δεν χρειαζεται.Δεν ξερω .....εγω ετσι την εχω δει απο εκει κ περα ο καθενας αποφασιζει το τι θα κανει.Το ιδιο ισχυει κ για τα φαρμακα της φαλακρας.Εγω ειμαι κατα,ειδικα στα πιο βαρια.Καποιοι ειναι υπερ.Βαλτε την λογικη μπροστα.
elmajiko είπε:ΜΙΚΕΣ είπε:Pantel εισαι κορυφη φιλε...........Πινεις τσιγαρα και σε πειραζει η μεταμοσχευση.Το προβλημα φιλε ειναι αλλου.Βαλτε λιγο την λογικη καποιοι μπροστα.Μια νορμαλ φυσιολογικη ζωη με διατροφουλα σωστη ,αθλητισμος και λιγο καλοπισμος.Αυτο ειναι.Τωρα αν καποιος καπνιζει 2 πακετα την ημερα πινει μπαφους κ παιρνει κ πρεζα τοτε μονο μεταμοσχευση δεν χρειαζεται.Δεν ξερω .....εγω ετσι την εχω δει απο εκει κ περα ο καθενας αποφασιζει το τι θα κανει.Το ιδιο ισχυει κ για τα φαρμακα της φαλακρας.Εγω ειμαι κατα,ειδικα στα πιο βαρια.Καποιοι ειναι υπερ.Βαλτε την λογικη μπροστα.
Οταν λεει "πινει" τσιγαρο εννοει καπνιζει.
Ειναι Κυπριακη διαλεκτος εφοσον Κυπριος ο Pantel....
pantel είπε:ναι φιλε ξεφλούδισμα. δηλαδή είναι φυσιολογικό? υπάρχει ξεφλούδισμα πολύ στην hairline και φαίνετα κάποιο κενό ανάμεσα στα μοσχεύματα που πρίν δεν φαινόταν. παει κάτι λάθος?