Καλησπέρα σε όλους . Ως νέο μέλος της κοινότητας παρακολουθώ τα σχόλια σας και δεν σας κρύβω ότι έχω θετικά εντυπωσιαστεί από την ενεργητικότητα των μελών του φορουμ. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι αλήθεια ότι ξεκίνησαν από πολύ παλιά και θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμη και αρκετός κόσμος απευθύνεται σε αυτές για να αλλάξει την εικόνα του που μάλλον δεν έχει συμβιβαστεί με την φύση. Όντας και εγώ 40 ετών με αραίωση NW5 (έχω συμβιβαστεί και δεν με ενοχλεί ο εαυτός μου) παρακολουθώ όμως την επικαιρότητα και αναζητώ κάποια στιγμή μία ασφαλή επιλογή που ίσως αλλάξει την γενικότερη εικόνα μου. Όμως βλέποντας δεκάδες περιστατικά ΜΜ με φωτογραφική τεκμηρίωση μήπως τελικά είναι μία εικόνα περιστασιακή; Όλα τα περιστατικά απεικονίζονται φωτογραφικά με τελικό αποτέλεσμα στην λήξη του ενός έτους. Είναι επιστημονικά ορθό να κρατάμε την τελική μέτρηση αυτή και να μην έχουμε την καθ επανάληψη ετήσια εικόνα του ασθενή; Καμία επιστημονική έρευνα δεν σταματάει στον ένα χρόνο μετρήσεων. Ποιος βεβαιώνει τελικά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κάθε αποτελέσματος του ασθενή θα παραμείνει ως έχει και δεν θα αναστραφεί προς την αρχική του κατάσταση ασχέτως της όποιας συντηρητικής αγωγής ακολουθεί και ασχέτως του αρχικού σχεδιασμού και πρωταρχικής επέμβασης από τον ιατρό. Ποιος δεν θα ήθελε να μην παίρνει αγωγή για μια ζωή για να συντηρήσει τα μαλλιά του και με ρίσκο τις όποιες πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων: Επίσης παρατηρώ τις δότριες περιοχές, μας ενδιαφέρει κυρίως να καλύψουμε το από πάνω μέρος του κεφαλιού και δεν μας ενδιαφέρει πως θα είμαστε από πίσω με ένα κοντό μαλλί γεμάτο μικρές ουλές γιατί θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε με ένα μεγαλύτερο χτένισμα; Μήπως όλο αυτό οδηγεί σε μία συνεχή εξάρτηση του ασθενή προς την βιομηχανία μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς να υπολογίζουμε ότι όλο αυτό κάποια στιγμή ενδέχεται να σταματήσει από την επιστημονική κοινότητα; Μήπως να περιμένουμε τελικά το εμβόλιο Scube για παρέμβαση σε ένα παρθένο κεφάλι;