Νέο μέλος (25 ετών) - Αραίωση σε κροτάφους & crown: Αξίζει νέα αγωγή ή πάω κατευθείαν για ΜΜ

Ερικ

New Member
Καλησπέρα στην παρέα!

Διαβάζω καιρό το forum και σκέφτομαι σοβαρά την Anastasakis Hair Clinic. Όμως, πριν κλείσω ραντεβού, θα ήθελα τη γνώμη σας βλέποντας τις φωτογραφίες μου.

Το ιστορικό μου (Είμαι 25 ετών):
• 21 ετών: Ξεκίνησε η αραίωση στους κροτάφους.

• 22 ετών: Πήγα σε δερματολόγο. Έκανα 4 μήνες μεσοθεραπεία συν μια "βαριά" αγωγή (8-9 φάρμακα/βιταμίνες). Είδα μέτριο προς καλό αποτέλεσμα.

• Γιατί τα σταμάτησα: Το κόστος ήταν τεράστιο (πάνω από 350€ το δίμηνο) και η γιατρός ήταν άφαντη – δεν με είδε ποτέ αυτούς τους 4 μήνες για να αξιολογήσει την πρόοδο.

Τωρινή κατάσταση:
Είμαι εκτός αγωγής. Η αραίωση στους κροτάφους είναι εμφανής, ενώ το «μπιφτέκι» πίσω (που το είχα από τα 23) έχει πλέον μεγαλώσει. (Δείτε τις φωτογραφίες).

Οι ερωτήσεις μου:

1. Με βάση την εικόνα μου και την ηλικία μου, πιστεύετε ότι η κατάσταση σώζεται με κάποια πιο λογική/οικονομική αγωγή; Αν ναι, εσείς τι κάνατε σε αντίστοιχη φάση;
2. Ή μήπως είναι χάσιμο χρόνου (και χρημάτων) και η καλύτερη λύση είναι κατευθείαν η μεταμόσχευση;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

**Με συγχωρείτε για την ανάλυση της φωτογραφίας αλλα είμαι στρατό αγτη την περίοδο
IMG_0010.jpeg

IMG_9981.jpeg

IMG_9982.jpeg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Καλησπέρα στην παρέα!

Διαβάζω καιρό το forum και σκέφτομαι σοβαρά την Anastasakis Hair Clinic. Όμως, πριν κλείσω ραντεβού, θα ήθελα τη γνώμη σας βλέποντας τις φωτογραφίες μου.

• 22 ετών: Πήγα σε δερματολόγο. Έκανα 4 μήνες μεσοθεραπεία συν μια "βαριά" αγωγή (8-9 φάρμακα/βιταμίνες). Είδα μέτριο προς καλό αποτέλεσμα.

• Γιατί τα σταμάτησα: Το κόστος ήταν τεράστιο (πάνω από 350€ το δίμηνο) και η γιατρός ήταν άφαντη – δεν με είδε ποτέ αυτούς τους 4 μήνες για να αξιολογήσει την πρόοδο.

Τωρινή κατάσταση:
Είμαι εκτός αγωγής. Η αραίωση στους κροτάφους είναι εμφανής, ενώ το «μπιφτέκι» πίσω (που το είχα από τα 23) έχει πλέον μεγαλώσει. (Δείτε τις φωτογραφίες).

Οι ερωτήσεις μου:

1. Με βάση την εικόνα μου και την ηλικία μου, πιστεύετε ότι η κατάσταση σώζεται με κάποια πιο λογική/οικονομική αγωγή; Αν ναι, εσείς τι κάνατε σε αντίστοιχη φάση;
2. Ή μήπως είναι χάσιμο χρόνου (και χρημάτων) και η καλύτερη λύση είναι κατευθείαν η μεταμόσχευση;

**Με συγχωρείτε για την ανάλυση της φωτογραφίας αλλα είμαι στρατό αγτη την περίοδο
Προβολή συνημμένου 73068

Προβολή συνημμένου 73066

Ντουταστεριδη μαζί με χαπι μινοξιδιλησ,0.5μγ και 5μγ

Καλησπέρα στην παρέα!

Τωρινή κατάσταση:

Οι ερωτήσεις μου:

Προβολή συνημμένου 73068

Προβολή συνημμένου 73066

Προβολή συνημμένου 73067
Τι αγωγή επερνεσ στα 22?

Panossot

New Member
Καλησπέρα φίλε,
είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Τα κακά νέα είναι ότι η αλωπεκία σου ξεκίνησε νωρίς και δεν αστειεύεται, δεν είσαι ελαφριά περίπτωση. Εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου αν δεν πάρεις φάρμακα ως τα 35 θα έχεις χάσει αρκετό μαλλί ακόμα. Μια μεταμόσχευση στους κροτάφους θα βελτίωνε την εικόνα σου προσωρινά, θα σου έδινε ένα boost, αλλά δεδομένου ότι η απώλεια πιο πίσω θα συνεχιστεί γιατί η μεταμόσχευση καλύπτει κάποια κενά αλλά δεν σταματά την ανδρογεννητική αλωπεκία, σε λίγο καιρό θα είσαι στα ίδια, ίσως και χειρότερα γιατί το κεφάλι σου μπορεί και να φαίνεται αφύσικο. Οπότε ναι χρειάζεσαι φάρμακα εκτός απροόπτου, και όταν λέμε φάρμακα εννοούμε κυρίως φιναστερίδη (ή ντουταστερίδη) που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της αντιμετώπισης της Α.Α. Δε νομίζω ότι είσαι καλός υποψήφιος για μεταμόσχευση χωρίς φάρμακα. Αν ήσουν 35 με αυτή την εικόνα ίσως να το συζητούσαμε.

Τα καλά νέα είναι ότι είσαι νέος και με τη φαρμακευτική αγωγή μπορείς όχι μόνο να σταματήσεις την απώλεια αλλά και να αναζωογονήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό το μαλλί σου. Το crown θα βελτιωθεί δραματικά, και οι κρόταφοι πιθανώς να μπουσταριστούν και αυτοί, και τελικά αν αποφασισεις να κάνεις μεταμόσχευση για να τους φτιάξεις, θα χρειαστείς πολύ λιγότερα grafts. Επίσης, η αγωγή κατά της Α.Α. είναι σχετικά φτηνή, δεν χρειάζεσαι ούτε PRP, ούτε πανάκριβες πολυβιταμίνες και δε ξέρω εγώ τι αποφάσισε ο καθένας να σου πουλήσει.

Είσαι σε ένα καλό μέρος, θα πρότεινα να κάνεις την έρευνα σου πάνω στο θέμα και να πάρεις αποφάσεις για το εάν θες να το παλέψεις. Φαρμακευτική αγωγή, τι είναι το κάθε φάρμακο, δοσολογίες, πως δρουν, χάπια/τοπικά, πιθανές παρενέργειες κτλ. Και αν το αποφασίσεις ξεκίνα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ξεκινά επειγόντως φίνα 1mg (και όραλ μίνο 5mg) και περίμενε ένα χρόνο. Μετά κάνεις ταμείο και αποφασίζεις αν θες κάτι πιο δυνατο. Η μμ προφανώς για σένα δεν είναι επιλογή χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εγώ θα πρότεινα να δεις για μεταμόσχευση στα 30. Τελείωσε τον στρατό ξεκινά θεραπεία ότι δώσει και κάνε ταμείο στα 30. Τώρα αν μπεις για μμ που νομίζω θα σε πάει ψιλό επιθετικά θα γεμίσεις Κάππου θα αδειάζεις αλλού με αλλόκοτη εμφάνιση .

Μπλουζα