Νέος σε αναζήτηση θεραπείας

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Nils

New Member
Καλησπέρα!

Είμαι 20 προς 21 και πιστεύω πως πάσχω από Ανδρογενετική Αλωπεκία. Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια σταδιακή - πολύ μικρή - υποχώρηση στους κροτάφους μου, οι οποίοι νομίζω πως αρχίζουν να πηγαίνουν προς τα πίσω. Έντονη τριχόπτωση δεν παρατηρώ καθόλου, ούτε στο μαξιλάρι μου βρίσκω τρίχες, ούτε πέφτουν πολλές στο ντους. Αραίωση δεν έχω σε κανένα σημείο, απλά έχω την εντύπωση πως οι τρίχες στο πάνω μέρος του κεφαλιού μου είναι πιο "αδύναμες" ή μακακές.

Έχω επισκεφτεί 2 διαφορετικούς δερματολόγους, ο πρώτος μου εξήγησε για φιναστερίδη/μινοξιδίλη αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω θεραπεία ακόμα, η δεύτερη μου έδωσε κάποια σαμπουάν και βιταμίνιες που δεν είδα να κάνουν καθόλου δουλειά ενώ παράλληλα μου δημιουργούσαν φαγούρα στο κεφάλι, οπότε τα σταμάτησα.

Αυτό που έχω υπόψην μου είναι ότι χρειάζομαι μάλλον έναν DHT blocker (proscar/propecia απ' ότι κατάλαβα δηλαδή) για να σταματήσει η υποχώρηση μαζί με κάποιο σαμπουάν (fungoral?) και θα είμαι εντάξει. Απ' οτι καταλαβαίνω δεν χρειάζομαι growth stimulant στην κατάσταση που είμαι, εφόσον δεν έχω χάσει πολλές τρίχες.

Πιστεύετε θα είμαι εντάξει με μια τέτοια θεραπεία? Έχετε υπόψην κάποιον δερματολόγο που μπορώ να επισκεφτώ (οι περισσότεροι απ' οτι καταλαβαίνω είναι λίγο άσχετοι στο θέμα) για να μου δώσει συγκεκριμένη θεραπεία ή να το ψάξω μόνος μου και να πειραματιστώ?

Ευχαριστώ πολύ και καλό Πάσχα!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tvogia

New Member
Απ: Νέος σε αναζήτηση θεραπείας

Καλησπερα και απο μενα παιδια...δεν ανοιγω νεο τοπικ γιατι η περιπτωση μου ειναι ιδια με τον φιλο απο πανω!
απλα ειμαι 24 ;)

Αν γινεται να μας πειτε με τι να ξεκινησουμε θα ηταν οτι καλυτερο!παραθετω και ορισμενες φωτο για να δειτε καλυτερα!
τριχες εχω στους κροταφους,αλλα πολυ μικρες και αδυναμες!
Νομιζω πως τωρα ειναι η ωρα να παρω μετρα γιατι καιρο με τον καιρο φοβαμαι πως θα τις χασω και αυτες.. :grandpa:
Eιστε η τελευταια μου ελπιδα,γιατι η θεραπεια των γιατρων δεν απεδωσε καθολου!
picsay1334566778.jpg

picsay1334566942.jpg

picsay1334567001.jpg

picsay1334567103.jpg

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

:welc: καλωσορίσατε παιδιά και καλή συνέχεια!!!

@Nils η ολοκληρωμένη θεραπεία θέλει dht-blocker + growth stimulant + (προερετικά σαμπουάν κετοκοναζολης για 2 -3 λουσίματα την εβδομάδα) + κάποιο άλλο σαμπουάν για καθημερινό λούσιμο.

dht-blocker Δεν είναι μόνο η φιναστερίδη. Είναι πολλά και όχι μόνο χάπι αλλά και τοπικές λοσιόν. Αν θες μόνο συντήρηση μπορείς να παραλείψεις για τώρα την μινοξιδίλη.

@tvgogia Ότι είπα και στον φίλο από πάνω. Στην δική σου περίπτωση επειδεί βλέπω πολύ χνουδάκι στους κροτάφους πιστεύω πρέπει να αρχίσεις μινοξιδίλη.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member

Παιδια καλως ηρθατε στο club και καλο κουραγιο.Οτι ειπε ο Fenimore για το θεμα θεραπειας.Minoxidil-dht blocker-σαμπουαν κετοκοναζολης και για τους πιο θαραλεους φιναστεριδη(ΑΝ και δεν θα σας την προτεινα την τελευταια γιατι ειστε μικροι).Δερματολογοι δεν ξερουν κατι παραπανω απο τα εδω λαγωνικα του site.Τελος να ξερετε οι θεραπειες δεν τους πιανουν ολους,αλλους πιο πολυ αλλους πιο λιγο και καποιους ισως κ καθολου.Καραφλοφαρμακο που να σταματαει εντελως την τριχοπτωση δεν υπαρχει......ακομα.Καντε αυτες τις θεραπειες οι οποιες θα σας βοηθησουν,αλα μην περιμενετε θαυματα.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα