Νέες τρίχες ναι - δυνατές όχι

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

tatini

New Member
Καλησπέρα.

Εδώ και κάνα τρίμηνο παίρνω φιναστερίδη του ενός μιλιγκράμ, βάζω ριγκέιν 5 % και τελευταία άρχισα τη χρήση του Botaderm 2% (μία φορά το έχω χρησιμοποιήσει μόνο). Το πρόβλημα είναι το εξής: Ενώ παρατηρώ μια σχετική καλυτέρευση στην κατάσταση των μαλλιών μου από άποψη πυκνότητας, παρατηρώντας τις τρίχες από κοντά στον καθρέφτη βλέπω ότι είναι εξαιρετικά λεπτές (εν συγκρίσει με τις τρίχες στα πλαϊνά). Κι ενώ βλέπω και νέες τριχούλες στους κροτάφους, με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι σαν χνούδι. Τα ερωτήματά μου: αυτές οι τρίχες θα παχύνουν ή θα συνεχίσουν να είναι έτσι αδύναμες; Μήπως κάνω κάτι λάθος ή παραλείπω κάτι ή χρειάζομαι κάτι επιπλέον, όπως συμπλήρωμα διατροφής; Να συμπληρώσω ότι επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς τη διαδικασία επανέκφυσης των μαλλιών, αν μπορεί κάποιος να μου κάνει και μια μικρή περιγραφή για το πώς θα λειτουργήσει η θεραπεία στο κεφάλι μου (τι είναι το shedding, πότε συμβαίνει συνήθως, πότε φαίνονται τα τελικά αποτελέσματα και ξέρεις ότι η θεραπεία σου έχει δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα, κ.λπ.). Ευχαριστώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Απ: Νέες τρίχες ναι - δυνατές όχι

tatini είπε:
Τα ερωτήματά μου: αυτές οι τρίχες θα παχύνουν ή θα συνεχίσουν να είναι έτσι αδύναμες; Μήπως κάνω κάτι λάθος ή παραλείπω κάτι ή χρειάζομαι κάτι επιπλέον, όπως συμπλήρωμα διατροφής;

Δε κάνεις κάτι λάθος και δε χρειάζεται να πάρεις κάτι άλλο ...
Οι τριχούλες δε θα παχύνουν ότι και να κάνεις ... δυστυχώς :(

tatini

New Member

Δηλαδή, τις θεραπείες τις κάνουμε για να βγάλουμε μωρουδιακό χνούδι; Εγώ άλλα έχω δει στο section "πετυχημένες θεραπείες". Και αν κρίνω από την υπογραφή σου, δε μου φαίνεσαι και ο πιο αντικειμενικός και θετικά προσκείμενος στις θεραπείες μέσα σε τούτο το φόρουμ. Άλλος;

komgr

New Member

Εγώ πιστεύω πρέπει να είσαι αισιόδοξος.
Στην αρχική του site υπάρχει ένας οδηγός που εγώ προσωπικά ήταν το πρώτο που διάβασα.
Τι λέει ο οδηγός ; Αυτά :
Τι να περιμένετε
Αρχίζοντας την λήψη των φαρμάκων που αναφέρονται, θα αρχίσετε να παρατηρήτε τα εξής:
-Σε 3-4 εβδομάδες έντονη τριχόπτωση. Ναι, θα αρχίσουν τα μαλλιά σας να πέφτουν με ποιό γρήγορους ρυθμούς.
Αυτό είναι φυσιολογικό και μην σας τρομάξει. Αυτό γίνεται γιατί ενεργοποιήτε από την αρχή η διαδικασία ανάπτυξης της τρίχας (διαβάσαμε σε προηγούμενο ποστ, η τρίχα μεγαλώνει, μένει στάσιμη, πέφτει και ξαναμεγαλώνει υγιής).
-Σε 3 μήνες θα έχει σταματήσει η τριχόπτωση.
-Σε 6 μήνες θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα μαλλιά (αυτά που είναι ήδη στο κεφάλι σας και φαίνοντε), ενώ θα τα αισθάνεστε ποιό δυνατά και φυσικά διαφορετικά
-Από εδώ και μετά θα παρατηρήτε μικρές τρίχες να βγαίνουν (χνούδι ή αλλιώς baby hair). Θυμηθήτε ότι οι τρίχες αυτές θα βγούνε μικρές, λεπτές και διαφορετικού χρώματος από τις υπόλοιπες.
Αυτές λοιπόν θα ξαναπέσουν (φυσιολογικά αυτήν την φορά και όχι λόγω τριχόπτωσης, μιας και η τριχόπτωση σε αυτό το σημείο θα είναι παρελθόν) και η επόμενη τρίχα που θα βγεί στην θέση της θα είναι υγιέστατη και γερή.

Φίλε να είσαι αισιόδοξος και να μην έχεις άγχος.
Καλό θα ήταν να διαβάσεις τον οδηγό αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Και εγώ τώρα άρχισα σωστή θεραπεία και έχω το ίδιο πράγμα.Μικρές νέες τρίχες που μερικές σε μένα γίνανε μαύρες αλλά ακόμα μικρές.Κατα τα άλλα έχω και εγώ νέες τρίχες σε όλο το πάνω μέρος αλλά μικρές και φαίνονται κοντά στο καθρέφτη ή με τα μαλλιά πίσω.
Συνέχισε την θεραπεία και ελπίζουμε όλοι στο τέλος να βγούμε κερδισμένοι.

akishellas3

Well-Known Member

Οι τριχουλες εμενα στους κροταφους απο χνουδι γινανε τριχουλες κ επειτα τριχες κανονικες κ ακομα βγαινουν μην το βαζεις κατω δοκιμασε διαφορα .

tatini

New Member

Εάν κατάλαβα σωστά, στην ουσία οι αδύναμες τρίχες είναι μια ένδειξη ότι τα τριχοθυλάκια ενεργοποιούνται. Με το που πέσουν οι αδύναμες, οι νέες τρίχες που θα βγουν στη θέση τους θα είναι πιο δυνατές. Έτσι;

Υ.Γ: Είμαι αισιόδοξος, γιατί έχω διαβάσει πολλές φορές ότι τα τελικά αποτελέσματα φαίνονται μετά το χρόνο, οπότε απαντήσεις σαν του φίλου tropheus δεν τις δέχομαι. Είχα διαβάσει τις προάλλες και έναν χρήστη να κράζει έναν άλλον επειδή ο δεύτερος χρησιμοποιούσε ριγκέιν και είδε θεαματικά αποτελέσματα. Ο πρώτος του έλεγε "τι να το κάνεις όταν το πρόσωπο σου θα πρηστεί τόσο που θα γίνεις τέρας" και κάτι τέτοια. Μάλλον κάποιοι ζηλεύουν και έχουν θέμα. Πιστεύω ότι απόψεις σαν αυτές δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το φόρουμ. Τα ρίσκα τα ξέρουμε, τα διαβάζουμε και όποιος δεν ξέρει ρωτάει. Το να κάνεις όμως μια θεραπεία και να έχεις διάφορους να προσπαθούν να σε αποθαρρύνουν είναι απλά τραγικό. Get a life ορισμένοι.

akishellas3

Well-Known Member

Δεν ειναι οτι δεν στεκει αυτο που λεει ο tropheus απλα παιζουν ρολο πολλα πραγματα καταρχην δεν εχουν ολοι την ιδια αιτια για μενα που μπορει να πεσουν τα μαλια αλλοι εχουν οντως ταση αλλοπεκιας αλλοι λογου αγχους ,στεναχωριας οι τριχες γινονται αδυνατες κ αδυναμες κ εκει που ηταν (οπως σχεδον ο καθε αντρας ) να χασουν καποια μαλια οσο μεγαλωνουν ετσι να τα χανουν πιο γρηγορα αλλοι μπορει να εχουν καποιο ορμονικο προβλημα η ελλειψη βιταμινων η καποια αλλα ειδοι αλλωπεκιας .
Το πιο σημαντικο ειναι πως αναλογος την πραγματικη αιτια κ λογο του οτι ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα βλεπουμε κ διαφορετικα αποτελεσματα .
Ειναι οντως αποδεδειγμενο πως με το big3 θα δεις διαφορα αλλοι περισσοτερη αλλη λιγοτερη το θεμα ειναι η προσπαθεια κ η θετικη σκεχψη κ να μην κολαμε μονο σε αυτα τα τρια να ψαχνωμαστε γενικως διοτι για μενα βοηθανε κ αλλα τα μαλλια μας .
Εδω εχω ακουσει πως το ζελε που τρωμε κανει καλο κ δεν ειναι απο εναν που το εχω ακουσει αυτο αλλα κ απο αλλους που ποτε δεν ειχαν προβλημα με τα μαλλια τους κ ενας γιατρος δενει καψουλες βασισμενες απο τι καταλαβα σε ζελε :D κ να σου πω κατι ? δεν θα με χαλαγε να τρωω ζελε οποτε μπορω δεν παχαινει κ δεν θα εχω κ καμια παρενεργια ;) . Δεν λεω σε τραβηγμενα πραγματα ναι αλλα σε βατα που δεν θετουν σε κινδυνο τον οργανισμο μας κ ειναι ψιλολογικα .
Επισης ψυχολογια ,πολυ σημαντικο ,μα παρα πολυ ,φρουτα ,βιταμινες , λαδια μασαζ στο κεφαλι κ πανω απο ολα υπομονη .

tatini

New Member

Συμφωνώ Άκη, αλλά ο tropheus ήταν πολύ κατηγορηματικός στην απάντησή του: το χνούδι θα παραμείνει χνούδι ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμη και να ανήκω στην κατηγορία που τα αποτελέσματα στο κεφάλι μου θα είναι μηδαμινά, τη στιγμή που υπάρχουν άτομα με πολύ καλά αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα. Και επαναλαμβάνω ότι φαίνεται από την υπογραφή του το πόσο θετικός είναι γενικότερα στις θεραπείες που προτείνονται εδώ μέσα.

komgr

New Member

Έχει δίκιο ο akishellas3.
Ο καθένας έχει μία άποψη και ο tropheus έχει την δική του.Μπορεί να είναι σωστός.
Επίσης συμφωνώ με το ότι δεν έχουν όλοι την ίδια αιτία τριχόπτωσης.
Ψυχολογικός τομέας πολύ σημαντικός.
Πριν πάω στην γιατρό αυτή που έχω τώρα (πολλή καλή και ξέρει και δύο πράγματα για την ΑΑ) πήγα σε μία που με ρώτησε απλά χωρις να με εξετάσει και να με δει "Ο πατέρας σου ή ο παππούς σου είχαν πρόβλημα ; " και απαντώ " Ο παππούς μου ο ένας άρχισε στα 30 να έχει πρόβλημα και ο πατέρας μου είναι 60 χρονών και έχει ακόμα μαλλιά στην κεφαλί του (είναι nw2)."
Και αυτό που απαντάει με έριξε σε κατάθλιψη για λίγο "Εεεε ότι και να κάνεις δν θα καταφέρεις τπτ.Καραφλός θα μείνεις".
Πως να μην σε πάρει από κάτω ; Στην γιατρόο που πάω τώρα επειδή είχω δοκιμάσει πολλούς δερματολόγους της λέω " Έχω πρόβλημα με τα μαλλιά.Αν γίνετε να κάνουμε κάτι να τα έχω για ακόμα λίγα χρόνια γιατί με τα μαλλιά μου έχω ένα θέμα..." και μου απαντάει "Αυτό έλειπε να μην κάνουμε σε σένα που είσαι νέος και έχεις την ζωη μπροστά σου.Δεν εγγυώμαι τπτ ακόμα αλλά θα ξεκινήσεις θεραπεία και θα σου πω αν θα τα έχεις για πολλά χρόνια ακόμα".
Εκείνη την στιγμή ένιωσα ωραία με ανεβασε και περιττό να πω ότι μου λέει το εκτελώ κατά γράμμα.Ούτε μπάνιο στην θαλασσα δεν έκανα φέτος για να μην χαλάσω την θεραπεία.

Συνέχισε την θεραπεία και εγώ πιστεύω όπως στην περίπτωση του akishellas3 το μικρό χνούδι μας θα γίνει τρίχα.Τόσοι έχουν δει αποτελέσματα.Σε ένα ξένο φόρουμ όπως είπε και κάποιος στις επιτυχημένες θεραπείες υπάρχουν 30 σελίδες με ανθρώπους που από το μεγάλο 3 ξανάβγαλαν μαλλιά.Αυτό κάτι λέει....

akishellas3

Well-Known Member

Εγω να δεις με τους γιατρους δεν χω βγαλει ακομα ακρη μια μαλακ.μενη μου λεει χωρις να με δει καν εχεις αλωπεκια,ςνας σηκωθηκε πανω κ με κοιταζε κ μου λεει μην ανυσηχεις ,ενας αλλος δεν μου ειπε τιποτα μου εδωσε μια λοσιον ελεος ασχετοι εντελως ? τι να πω ...

kapa

Μέλος του προσωπικού

στην μια και μοναδικη δερματολογο που πηγα απλα μου τραβιξε τα μαλια και μου λεει θα κανεις καραφλα,χαιρω πολυ μου ρθε να της πω!απο βαρεμαρα ηρθα εδω?δεν μπηκε στον κοπο να μου εξηγεισει τιποτα,ενω κανονικα η δουλεια τους ειναι αυτη,οτι μαθαινουμε εδω μεσα,να μας το πουν εστω περηλιπτικα,δυστιχως 8 στους 10 δεν κανουν σωστα την δουλεια τους και αυτο ησχυει για ολα τα επαγκελματα :(

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

akishellas3

Well-Known Member

γιατι εσυ πιστευεις οτι το εχουν ψαξει παραπανω για να μας απαντησουν ? Δεν το νομιζω λιγοι ειναι που πραγματικα εχουν ασχοληθει κ το ψαχνουν γιαυτο .

danceworld_2001

Well-Known Member

Οι θεραπείες έχουν αποτέλεσμα, ειδικά οι σοβαρές τύπου big 3. Φιναστερίδη 1 mg ημερησίως και έστω μια φορά την ημέρα μινοξιδίλη 5% αρκούν για να έχετε 90% επιτυχία.

Δείτε τα δικά μου στην υπογραφή μου. Δεν λένε ψέματα και δεν είμαι χθεσινός. Αν θέλετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να ρισκάρετε και να μην προκαταβάλεστε οτι θα πάθετε κάτι διαβάζοντας παρενέργειες εκ των προτέρων.

kapa

Μέλος του προσωπικού

akishellas3 είπε:
γιατι εσυ πιστευεις οτι το εχουν ψαξει παραπανω για να μας απαντησουν ? Δεν το νομιζω λιγοι ειναι που πραγματικα εχουν ασχοληθει κ το ψαχνουν γιαυτο .
ε ναι γιατι να το ψαξουν?το 50ευρο θα το παρουν ουτος η αλλος :mad:

tropheus

Well-Known Member

tatini είπε:
Συμφωνώ Άκη, αλλά ο tropheus ήταν πολύ κατηγορηματικός στην απάντησή του: το χνούδι θα παραμείνει χνούδι ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμη και να ανήκω στην κατηγορία που τα αποτελέσματα στο κεφάλι μου θα είναι μηδαμινά, τη στιγμή που υπάρχουν άτομα με πολύ καλά αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα. Και επαναλαμβάνω ότι φαίνεται από την υπογραφή του το πόσο θετικός είναι γενικότερα στις θεραπείες που προτείνονται εδώ μέσα.

Το χνούδι που βλέπεις στους κροτάφους σου θα παραμείνει χνούδι ... αλλού μπορεί να αναπτυχθούν κάποιες τριχούλες αλλά η όλη επιτυχία των φαρμακευτικών μεθόδων βρίσκεται στο γεγονός ότι καθυστερούν την απώλεια μαλλιών...

Τα βασικά φάρμακα με εξαίρεση την minoxidil στοχεύουν στη μείωση των ανδρογόνων στον οργανισμό και κατά συνέπεια στους υποδοχείς τους στην τρίχα. Έχεις δει κανέναν ευνούχο να έχει βγάλει μαλλιά παρόλο που έχει τσακίσει τα ανδρογόνα του;;; Εγώ όχι ... αλλά δεν έχει χάσει αυτά που είχε τη στιγμή του ευνουχισμού ... ψάξε το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκαιο...

Το ξεκίνημα μιας θεραπείας και η μείωση του επιπέδου των ανδρογόνων στο οργανισμό φαίνεται να βοηθάει την τρίχα και σε συνδυασμό με την επιμίκυνση της φάσης της Αναγένεσης της τρίχας τα μαλλιά δείχνουν πιο πλούσια γιατί είναι πιο πολλά... Αλλά για τους λόγους που αναφέρω στην υπογραφή μου τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα ...

Να πω ότι κάνω χρήση φαρμάκων εδώ και 25 χρόνια ΣΥΝΕΧΩΣ...

φιλικά (πάντα) tropheus

bullshit

Member

tropheus είπε:
[quote author=tatini link=topic=2252.msg40906#msg40906 date=1286835621]

Το χνούδι που βλέπεις στους κροτάφους σου θα παραμείνει χνούδι ... αλλού μπορεί να αναπτυχθούν κάποιες τριχούλες αλλά η όλη επιτυχία των φαρμακευτικών μεθόδων βρίσκεται στο γεγονός ότι καθυστερούν την απώλεια μαλλιών...

Τα βασικά φάρμακα με εξαίρεση την minoxidil στοχεύουν στη μείωση των ανδρογόνων στον οργανισμό και κατά συνέπεια στους υποδοχείς τους στην τρίχα. Έχεις δει κανέναν ευνούχο να έχει βγάλει μαλλιά παρόλο που έχει τσακίσει τα ανδρογόνα του;;; Εγώ όχι ... αλλά δεν έχει χάσει αυτά που είχε τη στιγμή του ευνουχισμού ... ψάξε το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκαιο...

Το ξεκίνημα μιας θεραπείας και η μείωση του επιπέδου των ανδρογόνων στο οργανισμό φαίνεται να βοηθάει την τρίχα και σε συνδυασμό με την επιμίκυνση της φάσης της Αναγένεσης της τρίχας τα μαλλιά δείχνουν πιο πλούσια γιατί είναι πιο πολλά... Αλλά για τους λόγους που αναφέρω στην υπογραφή μου τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα ...

φιλικά (πάντα) tropheus
[/quote]

Eγώ πάντως δεν έχω δει πολλούς ευνούχους. Μάλλον συχνάζω σε λάθος μέρη ::) :D

akishellas3

Well-Known Member

tropheus είπε:
[quote author=tatini link=topic=2252.msg40906#msg40906 date=1286835621]

φιλικά (πάντα) tropheus
[/quote]

tropheus ξερεις πως σεβομαι τις αποψεις σου κ φυσικο ειναι να μαθαινουμε πραγματα απο καποιον πιο εμπειρο αλλα μηπως τελικα διαφερει απο κεφαλι σε κεφαλι διοτι κ εγω το χουδι που ειχα στους κροταφους εχει μετατραπει σε τριχες κανονικες κ λογικα αυτη τη δουλεια την εκανε η μινοξ με βοηθεια της φινα ,βασικα θα σαςπω κτι που θα γελασετε ειχα παρει κατι αμπουλιτσες που λενε botox δεν ειναι βεβαια σαν το κανονικο μποτοξ αλλα ειναι τιγκα στην βιταμινη αυτο κ το ειχα παρει για την μανα μου κ σκεφτηκα βιταμινες δεν ειναι ? Γιατι δεν τις βαζω εκει που εχω προβλημα δεν εχω να χασω τιποτα αλλωστε χαμενα ηταν κ της βαζω μια φορα την βδομαδα . Απλα το αναφερω κ αυτο διοτι τοσα πολλα που χω βαλει δεν ξερω τι πραγματικα βοηθησε σε αυτο παντως πραγματι γινανε τριχες κ εχω κ αλλες που ειναι χνοδι θα δειξει .

tropheus

Well-Known Member

akishellas3 είπε:
το χουδι που ειχα στους κροταφους εχει μετατραπει σε τριχες κανονικες κ λογικα αυτη τη δουλεια την εκανε η μινοξ με βοηθεια της φινα

Μακάρι (ειλικρινά !!!) να διατηρηθούν αυτές οι τρίχες στους κροτάφους σου αλλά έχω την άποψη ότι σταδιακά θα χαθούν... (μακάρι - μακάρι να κάνω λάθος αλλά φοβάμαι πως ... )

akishellas3

Well-Known Member

Ναι διοτι ετσι λειτουργει το συστημα του Big3 κ γιαυτο προσπαθω να μην τα δινω ολα ,απο τι ξερουμε το θεμα ειναι με την βοηθεια της φινα μηπως καθυστερηση ,επισης το καλο ειναι πως κατω απο αυτες βγαινουν κ αλλες τριχες κ επειδη κιολας εχω κ κολημα βλεπω πως ειναι κ γερες δηλαδη της τραβαω κ δεν βγαινουνε (ε ενταξει δεν λεω οτι της τραβαω δυνατα ) .
Αν με το καλο καποια στιγμη πεσουν οι τιμες της μεταμοσχευσης τοτε θα το σκεφτουμε προς το παρον με πολυ λιγα λεφτα εδω κ δεκα μηνες εχω δει αποτελσματα αν εχεις διαβασει το τοπικ που ανοιξα εχω τοσο καιρο ακομα το διαλυμα του george toumba κ μια μινοξ με azelaid στο 1/3 με λιγα λογια για να μην το κουραζω δεν εχω χωσει ακομα ποσοτητες στο κεφαλι οποτε θα δειξει .

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα